Τι πρεπει να προσεξω σε ενα PEDIGREE;

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Χμμμμ ...

αν δήλωνες ''ναι, θα το αγοράσω'' δηλαδή θα το έβλεπες ... και μετά θα ήσουν υποχρεωμένη να το αγοράσεις ? Οχι ...

απλά ο εκτροφέας τσεκάρει την αποφασιστικότητά σου με αγενή τρόπο.

Για μένα λάθος - για άλλον σωστό ... είναι θέμα ανθρώπου καθαρά.

Αυτό δεν μειώνει την χρησιμότητα του pedigree για σένα, απλά όντως δοκιμάζει την αποφασιστικότητά σου και μόνο ... και πολλοί θα κατέληγαν κάπου αλλου ...

Καλό για τον εκτροφέα - κακό για την κυνοφιλία.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
οχι δεν είναι μικρά και δεν τα δείνει πριν γίνουν 6-7 μηνών,για να διαχωρίσει αυτά που είναι για έκθεση.Ξέεεερω μωρέ οτι όλα αυτά δεν εχουν σχέση με το pedigree,απλώς σκεφτόμουν μετά απ'αυτό αν είναι τόσο απαραίτητο για μένα το pedigree,που δε θα ζευγαρώσω,δε θα πάω σε έκθεση..ας έχουν οι γονείς pedigree,μου φένεται πιο απλό και εύκολο να βρώ,δεν το λεώ για τη διαφορά των 200-300 ευρώ,αλλά μοιάζει πιο απλό.Δεν ξέρω κατά πόσο είναι ρίσκο και δε θα το κάνω,από εκτροφέα θα πάρω,αλλά να μη γκρινιάξω και λίγο!
O καλος εκτροφεας δειχνει τα κουταβια και τα ενηλικα σκυλια του στους ενδιαφερομενους!
Ετσι και αλλιος εγω, σαν μελλον ιδιοκτητης θελω οποσδηποτε να δω τον χωρο που μεγαλοσε το μελλον σκυλι μου, επειδη εχει αρκετη σημασια για την μετεπειτα εξελιξη του. Και οσο πιο μεγαλο το κουταβι- τοσο πιο πολυ.
Να τσεκαρω αν τα σκυλια ειναι σε καθαρω και φιλικο προς αυτα περιβαλλον, να εχουν ερεθησματα, να εχουν ανθρωπηνη επαφη και να φροντιζονται οσο το δυνατον καλυτερα.
Να μην παρω κανα καθηστερημενο και φοβικο κουταβουλι που μεχρι την ηλικια τον 6 μηνων δεν ξερει τιποτα αλλο εκτος απο το κλουβι του, τον πακιστανο που το ταιζει και μαζευει τις ακαρθαρσιες του και τιποτα αλλο.

Μονο αν ειναι πολυ μικρα τα κουταβια, καταλαβαινω, οτι δεν θελει ο εκτροφεας να ερθει ξενος κοσμος, για να μην του κουβαλανε και διαφορες αρρωστιες (που κατα την αποψη μου ειναι χειροτερα στην ηλικια τον 5-6 εβδωμαδων, απο τους 2-3, επειδη τοσο μικρα εχουν ακομα μητρικα αντισωματα που λειτουργουν, που ομος εξασθενουν οσο περνανε οι μερες), να του αναστατοσουν την μανα ενδεχομενος.
Αλλα σε ηλικια 6 μηνων- No way!
Κατι θα εχει να κρυψει ο εκτροφεας= μακρια θα ελεγα.

Αν τσεκαρει, οπος λεει ο Ντενις, μονο την αποφασιστικοτητα σου- τι να πω, ας κοψει εισιτηρια (πλακα κανω).

Last edited:

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Μάλλον ο denis εχει δίκιο,αγενής,τι να πω.
FrenchieFan αυτό ακριβώς λέω,θέλω να δω..είπα για επόμενη γέννα,θέλω να ψάξω και μου είπε,μα αν δε θα'χω κουτάβια τι να δείτε?Τους γονείς άνθρωπε μου,τι να δώ!!Ξέρετε τι μου απάντησε..μπορείτε να τους δείτε στη σελίδα μου....
Choe,δεν ξέρω αν είναι εγκαταστάσεις ή απλώς το σπίτι του.Φαντάζομαι οτι το σκεπτικό είναι:δε θα κουβαλάω σπίτι μου τον κάθε έναν που παίρνει τηλέφωνο..anyway τελείωσε αυτό,άκυρος ο κύριος:)

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Πώς ξέρουμε ότι ο αρσενικός που φαίνεται στα pedigree είναι πράγματι αυτος με τον οποίο ζευγάρωσε η θυληκια?Γίνεται κάποιος έλεγχος ή αν έχουμε αμφιβολίες κάνουμε τέστ DNA??:confused::D

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Γιορκσάιρ τεριέ,ναι φυσικά και θα τον αποφύγω:D άλλωστε μίλησα και με άλλους εκτροφείς,οι τιμές είναι σε όλους πάνω-κάτω οι ίδιες με τη διαφορά οτι όλοι οι υπόλοιποι μου είπαν "ναι και βέβαια μπορείται να δείτε τα σκυλιά μας στο χώρο μας,όποτε θέλετε"!!!!!!!!!!!!

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
Μάλλον ο denis εχει δίκιο,αγενής,τι να πω.
FrenchieFan αυτό ακριβώς λέω,θέλω να δω..είπα για επόμενη γέννα,θέλω να ψάξω και μου είπε,μα αν δε θα'χω κουτάβια τι να δείτε?Τους γονείς άνθρωπε μου,τι να δώ!!Ξέρετε τι μου απάντησε..μπορείτε να τους δείτε στη σελίδα μου....
Choe,δεν ξέρω αν είναι εγκαταστάσεις ή απλώς το σπίτι του.Φαντάζομαι οτι το σκεπτικό είναι:δε θα κουβαλάω σπίτι μου τον κάθε έναν που παίρνει τηλέφωνο..anyway τελείωσε αυτό,άκυρος ο κύριος:)
εαν μιλας τοση ωρα για τον εκτροφεα που σου εδωσα εγω το τηλ θα σε παρακαλουσα να κρατησεις λιγο τα λογια σου και να μην τον διασυρεις ετσι!!!!και χωρις λογο!!!!
σε ρωτησε εαν ενδιαφερεσαι να αγορασεις και απαντησες οχι.σου ειπε επισεις οτι οταν θα ενδιαφερεσαι και εαν εχει τοτε που εσυ θα ενδιαφερεσαι κουταβια μπορεις να πας να δεις και τους γονεις και τα μωρα.επι λεξη σου ειπε οτι δεν ειναι ζαρας με βιτρινες να πας να χαζεψεις..δουλευει και αρκετα μαλιστα..εσυ θα κατεβαινες καποια στιγμη αθηνα και εκεινος θα επρεπε να αλλαξει ολο το προγραμμα του για σενα που ΔΕΝ θελεις να παρεις κουταβι?????
ποιους γονεις να δεις????σε μια επομενη γεννα που θα ειναι σε δυο χρονια μαλλον δεν θα ξερει ακομα ποιοι θα ειναι οι γονεις!!!!δεν εχει 1 ασενικο και ενα θηλυκο για να ειναι μονο αυτοι οι γονεις!!!
μηπως τελικα ο εκτροφεας δεν εχει προβλημα και απλα δεν σε εκρινε καταληλο ιδιοκτητη για ενα απ τα κουταβια του????

bars

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2008
66
0
σημερα εδω, αυριο εκει
δηλαδη αν δεν θελει τωρα και θελει σε ενα χρονο δεν μπορει να παει να δει τα σκυλια και πως ειναι τωρα? και πως θα αποφασισει? εξακολουθει να μην μου αρεσει.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Αν δεν είναι εκτροφέας πολυπληθούς φυλής ότι θέλει κάνει ... :rolleyes:

Καλά εσύ όχι του είπες ?? :D :D :D

Κοίτα, bars, κανονικά το σπίτι του εκτροφέα δεν είναι εκθετήριο, όντως για αυτό είναι οι εκθέσεις ... άλλο οι γονείς μίας γέννας, άλλο όποιος θέλει όποτε θέλει να ''βλέπει τα σκυλιά'' ... ΤΙ να δεί ??

Και στην τελική αν θέλει τόσο πολύ, ας το θέσει και αυτός αλλιώς ... πχ '' να πιούμε έναν καφέ να μαθω κάποια πράγματα για την φυλή'' ...

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
δηλαδη αν δεν θελει τωρα και θελει σε ενα χρονο δεν μπορει να παει να δει τα σκυλια και πως ειναι τωρα? και πως θα αποφασισει? εξακολουθει να μην μου αρεσει.
ο εκτροφεας ΔΕΝ ειναι καφετερια για να πηγαινεις εσυ οποτε σε βολευει..δεν αρνηθηκε να δειξει τα σκυλια του ΕΦΟΣΟΝ καποιος ενδιαφερετε πραγματικα..μαλλον εκρινε οτι η βασω δεν ενδιαφετετε ιδιαιτερα οποτε το εκοψε το θεμα..της ειπε οτι εαν και οταν αποφασισει οτι θελει κουταβι και εαν και εφοσον τοτε εχει κουταβια να παει να δει οτι θελει..εξαλου ειναι σε καθε εκθεση παρων με νικες οποτε πραγματικα οποιος θελει να δει τα σκυλια του ειναι πολυ ευκολο.
ειμαι απολυτη σ αυτο το θεμα γιατι το συγκεκριμενο ατομο το ξερω 15 χρονια και κανει πολυ καλη δουλεια και εξισου καλο face control!!!!

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
εαν μιλας τοση ωρα για τον εκτροφεα που σου εδωσα εγω το τηλ θα σε παρακαλουσα να κρατησεις λιγο τα λογια σου και να μην τον διασυρεις ετσι!!!!και χωρις λογο!!!!
σε ρωτησε εαν ενδιαφερεσαι να αγορασεις και απαντησες οχι.σου ειπε επισεις οτι οταν θα ενδιαφερεσαι και εαν εχει τοτε που εσυ θα ενδιαφερεσαι κουταβια μπορεις να πας να δεις και τους γονεις και τα μωρα.επι λεξη σου ειπε οτι δεν ειναι ζαρας με βιτρινες να πας να χαζεψεις..δουλευει και αρκετα μαλιστα..εσυ θα κατεβαινες καποια στιγμη αθηνα και εκεινος θα επρεπε να αλλαξει ολο το προγραμμα του για σενα που ΔΕΝ θελεις να παρεις κουταβι?????
ποιους γονεις να δεις????σε μια επομενη γεννα που θα ειναι σε δυο χρονια μαλλον δεν θα ξερει ακομα ποιοι θα ειναι οι γονεις!!!!δεν εχει 1 ασενικο και ενα θηλυκο για να ειναι μονο αυτοι οι γονεις!!!
μηπως τελικα ο εκτροφεας δεν εχει προβλημα και απλα δεν σε εκρινε καταληλο ιδιοκτητη για ενα απ τα κουταβια του????
Κατ'αρχήν,δεν διασύρω κανέναν,γιατί αν δεν κάνω λάθος δεν μίλησα ονομαστικά,δεν είπα καν που βρίκα τον εκτροφέα..και για να τα βάλουμε λίγο στη σειρά,πρώτα έφαγα το όχι στη μάπα για το αν μπορώ να δω,κουτάβια,πιθανούς γονείς κτλ.και μετά είπα οχι ΤΩΡΑ,σε ένα δύο μήνες ίσως,αλλά οχι τώρα.Αυτό το περί ΖΑΡΑ βιτρίνας κτλ.πίστεψε με,τώρα το ακούω,δε θα συνέχιζα τη συζήτηση αν μου το λεγε!Επίσης κι εγώ δουλεύω,όσο κι αν σου κάνει εντύπωση..όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι και ναι τι να κάνω,δεν ζω στην Αθήνα οπότε δεν μπορούσα να κλείσω ραντεβού για μετά δυο ώρες!!

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Αν δεν είναι εκτροφέας πολυπληθούς φυλής ότι θέλει κάνει ... :rolleyes:

Καλά εσύ όχι του είπες ?? :D :D :D

Κοίτα, bars, κανονικά το σπίτι του εκτροφέα δεν είναι εκθετήριο, όντως για αυτό είναι οι εκθέσεις ... άλλο οι γονείς μίας γέννας, άλλο όποιος θέλει όποτε θέλει να ''βλέπει τα σκυλιά'' ... ΤΙ να δεί ??

Και στην τελική αν θέλει τόσο πολύ, ας το θέσει και αυτός αλλιώς ... πχ '' να πιούμε έναν καφέ να μαθω κάποια πράγματα για την φυλή'' ...
Δεν είπα όχι,είπα οχι τώρα,κανενός το σπίτι δεν θεωρώ εκθετήριο,καφετέρια ή οτι άλλο έχει ειπωθεί κι όσον αφορά το τι να δω,πείτε μου εσείς που ξέρετε,στο "πως διλέγω εκτροφέα"τι σημαίνει πηγαίνω,βλέπω τα σκυλιά,το ίδιο,με βλέπει,του κάνω,μου κάνει ή όχι?Με έχετε καταμπερδέψει!Όσο για τον καφέ,μάλλον αστειέυεσαι,εγώ πάγωσα,φοβόμουν να μιλήσω!
Τελικά ξέρεις τι συμπέρασμα βγάζω απο όλο αυτό?
1)Μη διανοηθείται να ενοχλήσετε εκτροφέα αν δεν έχετε τα λεφτά στην τσέπη και δεν πρόκειται να αγοράσετε ΣΗΜΕΡΑ
2)Μη έχετε το θράσσος να ζητάτε να δείτε αυτό που θα πάρετε:shock:
Και το έκανα θέμα γιατί κάποιοι σαν εμένα,προσπαθούν να ξεστραβωθούν απο' δω,μπας και το κάνουν λίγο πιο σωστά,το να αποκτήσουν,μεγαλώσουν,εκπαιδεύσουν..έναν σκύλο.Δε σας κρύβω οτι πέρασαν μέρες μέχρι να τολμήσω να τηλεφωνήσω σε άλλον:(Συγνώμη που δεν ξέρω πως πρέπει να μιλάω σε έναν εκτροφέα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Υποστήριξε κανείς απόλυτα τον εκτροφέα ?

Και 2ον, αυτά είναι θέμα ανθρώπου - δικο σου και αυτουνού, τί σχέση έχει που είναι εκτροφέας και εσύ αγοραστής ?? Για μένα καμία ...

Εγώ μπορεί να σε έφερνα να ''δείς'' άλλος όχι, εγώ πάλι όχι άμα εκείνη την ημέρα είχα κοιμηθεί στραβά - σου είπα γι'αυτό είναι οι εκθέσεις κανονικά ...

bars

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2008
66
0
σημερα εδω, αυριο εκει
συγνωμη αλλα το θεωρω ανεπιτρεπτο απο την μερια του εκτροφεα.
αν δεν θελει ας μην ασχολειτε.
μου θυμιζει καποιους οι οποιοι εχουν σελιδα στο ιντερνετ και εμειλ αλλα δεν απαντουν ποτε.
και γιατι το βαζεις κυριε μου τοτε?
τι παει να πει δεν αγοράζεις , δεν βλέπεις.
και πως θα αποφασισει ο αγοραστης αν πρωτα δεν δει?

βάσω

Well-Known Member
17 Μαρτίου 2008
244
0
Ε πωωωως,κάποιος υποστήριξε απόλυτα τον εκτροφέα!Αλλά δεν μπορώ να πω οτι έχει και καμιά ιδιαίτερη σημασία για μένα.Αν δεν του κάνει η φάτσα μου ή μάλλον καλύτερα η φωνή μου δεν πειράζει καθόλου.Δεν μπορούμε να τα βρίσκουμε όλοι μεταξύ μας:)
Κι αν ήταν σε κακή διάθεση μπορούσε να πει "έχω δουλειά,πάρε άλλη ώρα".
Anyway,τελείωσε αυτό,δε νομίζω οτι έχω να πω κάτι άλλο

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
ΤΙ να δεί, αν δεν έχει αποφασίσει κάν ποιά σκυλιά θα ζευγαρωσουν ??

Δεν αντιλέγω αλλά να πεί ακριβώς τί θέλει, τί να δεί ? αν είναι τα σκυλιά καθαρά ? να το πεί :p