@vrmode κακώς κοιμάσαι όρθια. Που ζεις;
Από την άλλη, μην βγάζουμε και έτσι, συμπεράσματα. Δεν ξέρεις πως το σκέφτηκαν, υπό το πρίσμα, ότι το κουτάβι δεν θα βρει εύκολα σπίτι, και τα έξοδά του στο μεταξύ τρέχουν. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα. Θα έβαζα άμεσα την αγγελία του, εκ νέου. Και ψέμματα θα έλεγα και τα πάντα όλα, προκειμένου να πετύχω το καλύτερο [έστω στο δικό μου το μυαλό, με την δική μου λογική], για το σκυλάκι.
Ο καλύτερος τρόπος, για να μάθεις την αλήθεια, είναι να ρωτήσεις στα ίσια. Τους ίδιους. Και να αναφέρεις και το ενδεχόμενο, της δεύτερης σκέψης. Αν και, και εγώ πιστεύω, ότι δεν θα το δώσουν πάλι πίσω σε σένα, εφόσον δεν έχουν αλλάξει οι συνθήκες για τις οποίες τελικά σας απέρριψαν. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις κιόλας. Ισως σου προτείνουν ένα μεγαλύτερο σκυλάκι, με λιγότερες ανάγκες από ένα κουτάβι. Πιστεύω, πως όταν είσαι ειλικρινής, ο άλλος το "εισπράττει"
Αναρωτιεμαι, αν το ξανατολμησουμε, αν παρει κανεις ενηλικο σκυλο, τι "εγγυση" μπορει να εχει για το χαρακτηρα του;
Για τον χαρακτήρα των παιδιών και τις συμπεριφορές τους, όταν εσύ δεν θα είσαι μπροστά, πόσο μπορείς να εγγυηθείς; 100%; 1000%; Γιατί σχεδόν πάντα, το ένα, είναι συνάρτηση του άλλου. Ενα κουτάβι είναι ανήμπορο σε άτσαλα παιδικά χέρια. Ενα μεγαλύτερο σκυλάκι όμως, όχι.
Καλό είναι να αναφέρεις και ποιά φιλοζωική είναι. Καλό είναι γενικώς, να ακούγονται αλήθειες. Θα μου πεις...μονόπλευρες; Ε...μονόπλευρες προς το παρόν. Και μακάρι κάποιος μας, να έχει γνωριμίες εκεί, για να διευκρινιστεί το τι συμβαίνει
Και
@linak σταμάτα να έχεις τύψεις και αμφιβολίες και δεύτερες/τρίτες/τέταρτες σκέψεις. Ναι...ok...καλοί και άγιοι οι προβληματισμοί, αλλά όταν υπερισχύουν του χαμόγελου και των καλών στιγμών, απλώς το σύμπαν σου χτυπάει το καμπανάκι, ότι...κάτι δεν πάει καλά. Οτι δεν είναι σωστή η ώρα. Η οι συνθήκες. Μπορεί όμως, όλα αυτά, να σου αλλάξουν, την αμέσως επόμενη μέρα. Οχι σε 5-10 χρόνια