Σφυρίχτρα καλέσματος;

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Αν καλούμε για να πάμε κάπου που δεν θέλει, για να τον δέσουμε, αν καλούμε ΜΑΛΩΝΟΝΤΑΣ και όχι όπως πρέπει (πολύ συχνό) κλπ κλπ δημιουργούμε προηγούμενα που ο σκύλος δεν ξεχνάει.
η δικη μου η σκυλα ειναι εξαιρεση μου φαινεται........:mad:
οταν την καλεις για χαδια ,αγκαλιες και ζουπηγματα δεν ερχεται,κωφευει συστηματικα και σε κοιταει με το βλεμμα της αγελαδας,
οταν της δωσεις εντολη για box,crate,αυτοκινητο και οτι αφορα εγκλεισμο
τρεχει σφαιρα ,μπαινει και περιμενει να την κλεισεις,
επισης οταν ακουνε σφυριχτρα απλως τους θυμιζει το "σκαστεεεεεε.....":p
να υποθεσω οτι δεν θελει ζουπηγματα???:D

Alexia

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2008
6.350
202
65
Brussels
dolceconspirito.com
Πως πάτε εσεις που είπατε οτι θα δοκιμάσετε τη σφυρίχτρα?? Με το δικό μου όλα πηγαιναν μέλι γάλα όπως σας είπα, αλλά μετά έχασα... τη μισή σφυρίχτρα! (ξεβιδώθηκε και εξαφανήστηκε.....:(:().
Στο παρελθόν έμεινα κι εγώ πολλές φορές με τη μισή :(
Το πρόβλημά μου λύθηκε με διαφανές βερνίκι νυχιών... ξεβιδώνεις τα 2 κομμάτια, βάζεις βερνίκι και τα ξαναβιδώνεις. Πάνω από χρόνο την έχω επί 1-1,5 ώρα καθημερινά στο λαιμό μου και δεν ξεβιδώνει με τίποτα :)

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Αν πείς το "έλα" από την αρχή όπως πρέπει θα λειτουργήσει το ίδιο ακριβώς μετην σφυρίχτρα ... αν χρησιμοποιήσεις την σφυρίχτρα λάθος δεν θα γίνει τίποτα ... δεν έχει διαφορά.

Η σφυρίχτρα είναι χρήσιμη όταν

- χρησιμοποιείται πιο σπάνια (το"έλα κάποια στιγμή θα "καεί" ακόμακαιαπόέναν έμπειρο)

- είμαστε πολύ μακριά

- όταν χρειαστούμε να αναζητήσουμε έναν σκύλο που χάσαμε (ειδικά όταν είναι υπερήχων είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΟ εργαλείο ... μπορείς να γυρνάς 10 χρόνια και να σφυρίζεις χωρίς να ενοχλήσεις, βράδυ κλπ κλπ

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Εμάς το "έλα" δεν είναι ακριβώς καμμένο, αλλά είναι σίγουρα τσουρουφλισμένο. :D
Άρα με τη σφυρίχτρα μπορεί σα να λέμε να γίνει μια καινούργια αρχή.

Είναι κάποιες σφυρίχτρες που θεωρούνται "οι καλύτερες";
Λέω να πάρω μια της acme. Υπερήχων ή όχι δεν έχω αποφασίσει ακόμη. http://acmewhistles.co.uk/xcart/home.php?cat=3
Έχει κανείς καμιά άλλη να προτείνει;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Αν πείς το "έλα" από την αρχή όπως πρέπει θα λειτουργήσει το ίδιο ακριβώς μετην σφυρίχτρα ... αν χρησιμοποιήσεις την σφυρίχτρα λάθος δεν θα γίνει τίποτα ... δεν έχει διαφορά.
Ακριβώς!!

Οσο για το ποια σφυρίχτρα να πάρεις, εγώ απέτυχα παταγωδώς με τις δυο που δοκίμασα, οπότε δεν έχω αποψη.... ίσως κάποια στιγμή πάρω και μια τρίτη και κάνω το κόλπο με το βερνίκι.... ελπίζω οτι αν είναι καλής ποιότητας οπως η πρώτη, θα βγάζει παρόμοιο ήχο και δε θα χρειαστεί να ξαναρχίσω από το μηδέν....

Εν τω μεταξύ, βελτιώνω το "έλα"...:)

kormos

Well-Known Member
30 Μαρτίου 2009
322
2
46
Greece
www.GrDevelopers.metrelenis.gr
Είμαι πλεεόν κάτοχος σφυρίχτρας και εγώ και σύντομα θα ξεκινήσουμε μαθήματα , αν και δεν κρύβω πως με μια , δυο δοκιμές όλα πήγαν μια χαρά :)

citytroop

Member
20 Νοεμβρίου 2007
5
0
εγω χρησιμοποιω τη 211 1/2 , η διαφορα τους ειναι στον ηχο πιο ψιλο σφυριγμα οσο μεγαλωνει το νουμερο. οποιος ενδιαφερεται να παρει απο το ιντερνετ κοιταξτε και το ebay εγω πηρα 2 για 12 ευρω μαζι με τα μεταφορικα.

milgr

Well-Known Member
30 Σεπτεμβρίου 2009
163
9
Θεσσαλονίκη
Υπαρχει Σφυριχτρα καλεσματος αθορυβη?
εγω εδωσα 30 Ε και πηρα μια της ACME (θεωρουνται επαγγελματικες)αλλα ακουγεται κανονικα δηλαδη την ακουω και εγω
μηπως πηρα λαθος σφυριχτρα?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.768
20.046
Να ρωτήσω κάτι χαζό; Αφού είναι και πρέπει υποτίθεται να είναι, αθόρυβη, πως καταλαβαίνετε αν λειτουργεί; :cuniaoo::-k

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Να ρωτήσω κάτι χαζό; Αφού είναι και πρέπει υποτίθεται να είναι, αθόρυβη, πως καταλαβαίνετε αν λειτουργεί; :cuniaoo::-k
Δεν είναι τελείως τελειως αθόρυβη.... κάτι μικρο το ακούς. Επίσης βλέπεις οτι αντιδρά ο σκύλος (οχι στην αρχή στη δική μου περίπτωση, αλλά αφού γίνει το conditioning).

omarock

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2009
2.836
7
Δραμα
Ο σκυλος ακουει καλυτερα απο πολλα ζωα,νομιζω μελισσα στα 20 μετρα την ακουει σαν να ειναι διπλα του,αυτες οι συχνοτητες που βγαζει η σφυριχτρα ειναι υψηλες εμεις ισα ισα που τις ακουμε για τον σκυλο ομως ειναι πολυ δυνατες.

AlexVag

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2009
289
0
λοιπον θα σου πω πως το εκανα εγω...
παιρνεις τη σφυριχτρα και πας διπλα στον σκυλο...σφυριζεις και αμεσως του δινεις φαγητο...το κανεις καμια 15αρια φορες...μετα πας λιγο πιο περα και σφυρας...οταν ερθει ο σκυλος να παρει το φαγητο τον χαιδευεις του λες μπραβο κτλ και του δινεις το φαγητο...η δικια μου η λαμπραντορινα το εμαθε μεσα σε 10 λεπτα...και την επομενη μερα που πηγαμε θαλασσα οταν εφευγε μακρια και σφυριζα ετρεχε με τη μια πισω...βεβαια το φαγητο πρεπει να ειναι κατι ξεχωριστο...εγω εδινα τυρι(φετα)... βεβαια η δικη μου η σφυριχτρα ακουγεται παρα πολυ...την πηρα απο πετσοπ...ξερει κανεις που μπορω να βρω σφυριχτρα που δεν ακουγεται καθολου?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994
Νεότερο μέλος
Μέλα το σκυλάκι