Συμβουλες για κουταβι Γ.Π ?

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.176
3.014
ΑΤΤΙΚΗ
sirko, συμφωνώ..
απλά όταν το έγραφα δεν είχα στο μυαλό μου κάποια συγκεκριμένου τύπου ολοκληρωμένη εκπαίδευση...(σπορ ή φύλαξη)
περισσότερο αναφερόμουν σε μαθήματα... ''επιμέλειας χαρακτήρα'' του σκύλου...:LOL:

• Like
Reactions: Sirkos

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Ευχαριστώ Sirkos, ναι, στο περίπου αυτό εννοώ, αλλα πολύ πριν καν φτάσει εκεί, η καταστροφή στο σπίτι δεν δείχνει κατα την γνώμη μου ισορροπημένο σκυλί (κάποιες ζημιές απο κουτάβια εξαιρούνται).
Λέω για όταν ένα νεαρό (2 χρονών) ισορροπημένο και αξιόπιστο σκυλί "ζητάει" δαγκωνιά, όταν πχ στην βόλτα δαγκώνει ελαφρά το χέρι (πιάνει το χέρι σου με τα δόντια δηλαδή) ή τραβάει το λουρί με τα δόντια, ή το βλέπεις πχ να ψάχνεται λίγο παραπάνω με το αδέσποτο που του πουλάει μούρη.
Μου φαίνεται οτι με καλό tug και καλό τρέξιμο καλύπτεται, γιατί ηρεμεί, συγκεντρώνεται καλύτερα και δεν ζητάει πλέον δαγκωνιές εκτός τόπου και χρόνου για αρκετές μέρες. Απλά αναρωτιέμαι για το όταν μεγαλώσει και σοβαρέψει λίγο ακόμα. Θα του φτάνει ακόμα αυτό ή θα χρειάζεται πιό σοβαρό παιχνιδι, το οποίον θα ήταν ενδεχομένως καλό να ξεκινήσουμε και να μαθαίνει απο τώρα ;
Συγνώμη αν ρωτάω βλακείες...:unsure:

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Πέρα από το παιχνίδι όμως θεωρώ ότι στις προαναφερθείσες (ποιμενικές κλπ.) φυλές ο ιδιοκτήτης πρέπει να δει και τα θέματα του χαρακτήρα του σκύλου του μέσα από την εκπαίδευση του δαγκώματος….
Όπως καταλαβαίνεις εδώ το δάγκωμα δεν θα είναι πια τόσο παιχνίδι και δεν θα χρησιμοποιείται μόνο για την εκτόνωση του σκύλου….
Ευχαριστώ TARA, αυτό ακριβώς με προβληματίζει και αναρωτιέμαι, οτι μέχρι τώρα το παιχνίδι φαίνεται να επαρκεί, αλλά σε λιγους μήνες που θα σοβαρέψει εντελώς μπορεί να μην φτάνει και να χρειάζονται πιό σοβαρά πράγματα. Τα οποία και να θέλω να δουλέψω στην ελληνική επαρχία, μοναξιά μου όλα, μοναξιά μου τίποτα.
Θα αρχίσουμε να βγαίνουμε βράδυ περιπολίες στο χωριό μπάς και πετύχουμε κανέναν κλέφτη, άλλη λύση δεν βλέπω.

Gaara

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2014
824
649
42
Athens
Και με τον χαρακτηρα του χειριστη θα ελεγα , χειριστης-σκυλος πρεπει να το βλεπουμε σαν ενα , το ενα συμπληρωνει το αλλο και το βοηθαει οταν μιλαμε για καλο χειριστη και καλο σκυλο ενω το ενα χαντακωνει το αλλο ειτε ο χειριστης δεν ειναι στο υψος του σκυλου ειτε ο σκυλος δεν ανταποκρινεται στις απαιτησεις του χειριστη

Εδώ να ρωτήσω κάτι.

Δεν είναι καθήκον του χειριστή να δει κατά πόσο και πως ο σκύλος θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του (να μπορεί να κρίνει τι σκύλο έχει δίπλα του και αναλόγως να τον αναδείξει) ? Άρα δεν βασιζόμαστε τελικά στο μεγαλύτερο βαθμό στο χαρακτήρα του χειριστή ούτως ή άλλως?

Μήπως το έχει (παρα)μπλέξει στο μυαλό μου? :cautious:

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Δηλαδή ο ΓΠ που χρησιμοποιείται ως rescue dog ή guide dog επιβάλλεται να του καλλιεργηθεί η τάση για δάγκωμα...
Αυτό μπορώ να το απαντήσω κι εγώ, για να λασκάρουν λίγο τα παιδιά που προσπαθούν να μας ξεστραβώσουν.
Όχι, δεν επιβάλλεται να του καλλιεργηθεί η τάση, να ενισχυθεί, αλλα δεν μπορείς και να την καταπιέσεις εντελώς γιατί τότε θα σου σκάσει στα χέρια, κάπου, κάποτε, και θα είναι πολύ άσχημο το αποτέλεσμα. Και δεν θα φταίει ούτε ο σκύλος ούτε η φυλή. Αν θές ΓΠ που να δουλεύει σε ήρεμα καθήκοντα πρέπει να του δίνεις και άλλη διέξοδο πού και πού για να είναι ισορροπημένος και αξιόπιστος.
Όχι να τον αφήνεις να δαγκώνει κάτι άλλο ανεξέλεγκτα για να ξεσπάσει, γιατί αυτό θα έχει βεβαίως τα αντίθετα αποτελέσματα. Αλλα να τον μάθεις πού και πώς δαγκώνουμε και πού και πώς δεν δαγκώνουμε.
Το να μην δαγκώνει ποτέ και πουθενά ο ΓΠ ειναι μάλλον ευσεβής πόθος και πρώτης τάξεως υποψηφιότητα για τα αυριανά πρωτοσέλιδα.

Παιδια εγω ειμαι κατα του δαγκωματος... Οποίος θελει να το καλλιεργήσει για δικούς του λόγους, ας το κανει... Αλλα δεν πιστευω οτι επιβάλετε...
Αν είσαι κατά του δαγκώματος, και καλά κάνεις, μην πάρεις ούτε ΓΠ ούτε κανέναν σκύλο με τέτοιες τάσεις. Δεν είναι δίκαιο ούτε για εσένα ούτε γα τον σκύλο. Αυτός που δεν μπορεί, δεν θέλει για οποιονδήποτε λόγο να παίζει δαγκωνιές με τον σκύλο του καλά κάνει και γούστο του, αλλα δεν έχει καμμία δουλειά με σκυλιά που έχουν έμφυτη την τάση να κάνουν ακριβώς αυτό και χρειάζονται την εκτόνωση και την καθοδήγηση στο δάγκωμα για να μην αναγκαστούν να το ξεσπάσουν όπου ναναι και όπως να ναι.
Αν δεν θές σκύλο που δαγκώνει δικαίωμά σου, αλλα μην πάρεις ΓΠ. Αν δεν θές σκύλο που τρέχει και κυνηγάει ζωάκια δικαίωμά σου, αλλα μην πάρεις Greyhound. Αν δεν θές σκύλο που βάζει μύτη κάτω και ξεχνάει ποιοί είμαστε και πού πάμε, δικαίωμά σου, αλλα μην πάρεις Beagle ή Bloodhound.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Δηλαδή ο ΓΠ που χρησιμοποιείται ως rescue dog ή guide dog επιβάλλεται να του καλλιεργηθεί η τάση για δάγκωμα...
www.schaeferhunde.de Ξαναρωτάω, rescue, guide, herding dogs από που κι ως που επιβάλλεται να τους καλλιεργείται η τάση για δάγκωμα?
S.A.R dogs = προσεκτικό δάγκωμα για ανάσυρση επιζόντων/αντικειμένων
Herding= κοπάδιασμα με δάγκωμα στα πόδια των προβάτων

Αναφέρομαι στα Γερμανικά ποιμενικά... Εχει ένας φίλος μου, και του εχει μάθει να μην δαγκώνει.. Σε πληροφορώ οτι δεν υπάρχει κανενα πρόβλημα !
Θα ήθελα να μάθω σε τι δεν υπάρχει πρόβλημα!Όπως καταλαβαίνεις το ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα" είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα του καθενός ιδιοκτήτη κατά πως τον κόφτει!
Η μισή Ελλάδα έχει Γερμανικά Ποιμενικά που δεν δαγκώνουν και οι ιδιοκτήτες του νομίζουν ότι θα τους προστατέψουν!Ειδικά έτσι όπως τα έχουν μεγαλωμένα, με μηδενική εκπαίδευση!
Οι περισσότεροι βολεύονται στο γάβγισμα και στην "αγριότητα" πίσω από ένα κιγκλίδωμα!Έως εκεί!
Όταν θα έρθει η ανάγκη όμως να υπερασπιστεί τον χώρο του και τον χτυπήσει κάποιος θα δούμε αν θα έχει το θάρρος να επιμείνει για να τελειώσει την δουλειά του ή θα πηγαίνει άου άου να κρυφτεί!

mareco, ρωταω για τα ΓΠ rescue, herding, guide dogs, αφού λετε ότι το δάγκωμα είναι στα πρότυπα φυλής τότε μου λέτε ότι τα ΓΠ που προορίζονται για τις παραπάνω 3 χρήσεις οφείλουν και να δαγκώνουν!?
Δεν υπάρχουν Γερμανικά Ποιμενικά για μία εργασία και Γερμανικά Ποιμενικά για άλλη εργασία!
Τώρα μιλάμε για το πρότυπο!Δηλαδή το πως πρέπει να είναι ο σκύλος ως χαρακτήρας και ως ικανότητες!Από εκεί και πέρα αφού τα διαθέτει αυτά να πάει στο καλό να κάνει όποια εργασία άλλη θέλει!Έχει τα φόντα, οπότε θα είναι ένας ικανότατος σκύλος!Απλά!

TARA όχι, το έχω διαβάσει αλλά μου φαίνεται αδιανόητο ένα rescue ή guide ή herding ΓΠ με τάση για δάγκωμα.
το rescue και guide ειναι αυτονόητο-για το herding δε νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο να δαγκώνει με χορτοφάγα γύρω του, θα πρέπει να του μάθεις, υποθέτω, να επιτίθεται μόνο και αν πλησιάσει κάποιος κίνδυνος το κοπάδι του (ότι κάνουν τα τσοπανόσκυλα δηλαδη) που και πάλι δεν είμαι σίγουρη αν απλά πρέπει να διώξει το κίνδυνο ή να δαγκώσει
Επειδή διαβάζω για herding και S.A.R.(Search And Rescue), αυτό δεν αναιρεί την ικανότητα του σκύλου στο να μπορεί να είναι σε θέση να δαγκώσει!
Θα ήθελα όμως να δώσετε προσοχή!Άλλο herding dog και άλλο σκύλος φύλαξης ποιμνίου!
Ο Γερμανικός ανήκει στην δεύτερη κατηγορία(σκύλος φύλαξης ποιμνίου), άσχετα αν θα δαγκώσει στα πίσω πόδια τα πρόβατα για να τα κοπαδιάσει!
Αντίθετα, η φυλή των Border Collie ανήκει στην πρώτη κατηγορία(herding).
Από την άλλη το S.A.R. απαιτεί έναν σκύλο που θα πρέπει να έχει προσεκτικότατο δάγκωμα για να ανασύρει τυχόν επιζόντες ή άλλα αντικείμενα άθικτα!Και σε αυτό μπορεί να κληθεί ένας Γερμανικός Ποιμενικός να εργαστεί!
Το ότι λοιπόν το πρότυπο αναφέρει ότι ο σκύλος θα πρέπει να περάσει τεστ μαχητικότητας, θάρους και IPO δεν σημαίνει ότι επειδή έχει μάθει να δαγκώνει μανίκια καλά, βαθειά και δυνατά δεν μπορεί να κληθεί σε άλλες εργασίες!Ίσα ίσα ένας τέτοιος σκύλου δουλεμένος μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα γιατί διαθέτει πειθαρχία και φυσικά εμπειρία!
Είναι λοιπόν τα ελάχιστα που πρέπει να ζητάμε από έναν Γερμανικό Ποιμενικό!

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
st3li0s νομίζω ότι αυτή η τελευταία ήταν η απάντηση που με κάλυψε (y) !
Απλώς ένα τελευταίο σχόλιο, η υπόλοιπη μισή Ελλάδα έχει πιτ μπουλ (ή κάτι που μοιάζει με Πιτ μπουλ) και επίσης νομίζουν ότι επειδή γαβγίζουν και στο σαλιγκάρι που περνάει είναι φύλακες.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Το θέμα που προκύπτει εδώ όμως, και που σηκώνει μεγάλη συζήτηση, είναι η σύγκρουση των χαρακτηριστικών των πολλών εργασιών που μπορεί να δουλευτεί η φυλή!

Γιατί είναι χειρότερα να κάνεις λίγο απ'όλα καλά, και προτιμότερο ένα συγκεκριμένο πράγμα άψογα!

• Like
Reactions: Orilis

Anniegr

Well-Known Member
22 Φεβρουαρίου 2014
776
1.125
Από που προκύπτει αυτό;
Προκύπτει απ'το το ότι με μία γρήγορη αναζήτηση "γερμανικός ποιμενικός δάγκωμα" έχω βρει 9 θέματα όπου αυτά που συζητούνται περί μορφολογίας-εργασίας-δαγκώματος τόση ώρα έχουν χιλιοαναλυθεί -η δε γλώσσα του Στέλιου παίζει να'χει μαλλιάσει. Δόθηκε συγκεκριμένο link από τον george_gs, κι από την τρίτη μέχρι και την έβδομη σελίδα σε αυτό το θέμα, το οποίο το άνοιξε ένα παιδί για να ρωτήσει 2 πράγματα για τον σκύλο του, ξαναχιλιοαναλύονται. Αν αυτό δεν είναι ξέσκισμα θέματος, δεν ξέρω τι είναι.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
S.A.R dogs = προσεκτικό δάγκωμα για ανάσυρση επιζόντων/αντικειμένων
Herding= κοπάδιασμα με δάγκωμα στα πόδια των προβάτων

Θα ήθελα να μάθω σε τι δεν υπάρχει πρόβλημα!Όπως καταλαβαίνεις το ότι "δεν υπάρχει πρόβλημα" είναι ένα αυθαίρετο συμπέρασμα του καθενός ιδιοκτήτη κατά πως τον κόφτει!
Η μισή Ελλάδα έχει Γερμανικά Ποιμενικά που δεν δαγκώνουν και οι ιδιοκτήτες του νομίζουν ότι θα τους προστατέψουν!Ειδικά έτσι όπως τα έχουν μεγαλωμένα, με μηδενική εκπαίδευση!
Οι περισσότεροι βολεύονται στο γάβγισμα και στην "αγριότητα" πίσω από ένα κιγκλίδωμα!Έως εκεί!
Όταν θα έρθει η ανάγκη όμως να υπερασπιστεί τον χώρο του και τον χτυπήσει κάποιος θα δούμε αν θα έχει το θάρρος να επιμείνει για να τελειώσει την δουλειά του ή θα πηγαίνει άου άου να κρυφτεί!

Δεν υπάρχουν Γερμανικά Ποιμενικά για μία εργασία και Γερμανικά Ποιμενικά για άλλη εργασία!
Τώρα μιλάμε για το πρότυπο!Δηλαδή το πως πρέπει να είναι ο σκύλος ως χαρακτήρας και ως ικανότητες!Από εκεί και πέρα αφού τα διαθέτει αυτά να πάει στο καλό να κάνει όποια εργασία άλλη θέλει!Έχει τα φόντα, οπότε θα είναι ένας ικανότατος σκύλος!Απλά!

Επειδή διαβάζω για herding και S.A.R.(Search And Rescue), αυτό δεν αναιρεί την ικανότητα του σκύλου στο να μπορεί να είναι σε θέση να δαγκώσει!
Θα ήθελα όμως να δώσετε προσοχή!Άλλο herding dog και άλλο σκύλος φύλαξης ποιμνίου!
Ο Γερμανικός ανήκει στην δεύτερη κατηγορία(σκύλος φύλαξης ποιμνίου), άσχετα αν θα δαγκώσει στα πίσω πόδια τα πρόβατα για να τα κοπαδιάσει!
Αντίθετα, η φυλή των Border Collie ανήκει στην πρώτη κατηγορία(herding).
Από την άλλη το S.A.R. απαιτεί έναν σκύλο που θα πρέπει να έχει προσεκτικότατο δάγκωμα για να ανασύρει τυχόν επιζόντες ή άλλα αντικείμενα άθικτα!Και σε αυτό μπορεί να κληθεί ένας Γερμανικός Ποιμενικός να εργαστεί!
Το ότι λοιπόν το πρότυπο αναφέρει ότι ο σκύλος θα πρέπει να περάσει τεστ μαχητικότητας, θάρους και IPO δεν σημαίνει ότι επειδή έχει μάθει να δαγκώνει μανίκια καλά, βαθειά και δυνατά δεν μπορεί να κληθεί σε άλλες εργασίες!Ίσα ίσα ένας τέτοιος σκύλου δουλεμένος μπορεί να ανταπεξέλθει καλύτερα γιατί διαθέτει πειθαρχία και φυσικά εμπειρία!
Είναι λοιπόν τα ελάχιστα που πρέπει να ζητάμε από έναν Γερμανικό Ποιμενικό!
Συμφωνώ 99% ίσως και 100%. Το 1% που παίζει είναι θέμα δικής μου εντύπωσης κι όχι γνώσης, ότι ο Γ.Π. είναι κατάλληλος και για ικανοποιητική (αλλά όχι άριστη) φύλαξη κοπαδιού αλλά και για ικανοποιητικό (αλλά όχι άριστο) herding/κοπάδιασμα.

• Like
Reactions: Siegfried

Sirkos

Well-Known Member
1 Αυγούστου 2012
2.329
668
Νεα σμυρνη
Εδώ να ρωτήσω κάτι.

Δεν είναι καθήκον του χειριστή να δει κατά πόσο και πως ο σκύλος θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του (να μπορεί να κρίνει τι σκύλο έχει δίπλα του και αναλόγως να τον αναδείξει) ? Άρα δεν βασιζόμαστε τελικά στο μεγαλύτερο βαθμό στο χαρακτήρα του χειριστή ούτως ή άλλως?

Μήπως το έχει (παρα)μπλέξει στο μυαλό μου? :cautious:
Μπα δεν το εχεις μπλεξει :)

Siegfried

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2013
301
330
Athens-Crete
Συμφωνώ 99% ίσως και 100%. Το 1% που παίζει είναι θέμα δικής μου εντύπωσης κι όχι γνώσης, ότι ο Γ.Π. είναι κατάλληλος και για ικανοποιητική (αλλά όχι άριστη) φύλαξη κοπαδιού αλλά και για ικανοποιητικό (αλλά όχι άριστο) herding/κοπάδιασμα.
Iσχύει,τουλάχιστον εγω το έχω δει με τα μάτια μου,σε διαφορετικές περιπτώσεις μάλιστα.Οχι με το ίδιο σκυλί δηλαδή.

• Like
Reactions: Orilis

alex25796

Member
25 Μαϊου 2014
22
2
Παιδια συγνωμη, δεν ειχα χρονο να μπω στο forum, διοτι εδινα το πρωτο μαθημα στις πανελληνιες. Διαβαζαμε και παιζαμε ολη μερα. Εχει σχεδον προσαρμοστει στο νεο του περιβαλλον. Τα δαγκωματατακια συνεχιζονται αλλα λογικο ειναι και αποφασισα μετα τη βασικη υπακοη, να του κανω εκπαιδευση και για φυλαξη. Εχει αρχισει να βγαζει καινουργιες ξανθες τριχες στα μπουτακια του(δυο-τρεις μη φανταστειτε :Ρ) 2η μερα με το κρεητ και μπορω να πω με λιγο θαρρος βεβαια οτι τα παει περιφημα. Κοιμαται μεσα αυτην την στιγμη

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Παιδια συγνωμη, δεν ειχα χρονο να μπω στο forum, διοτι εδινα το πρωτο μαθημα στις πανελληνιες. Διαβαζαμε και παιζαμε ολη μερα. Εχει σχεδον προσαρμοστει στο νεο του περιβαλλον. Τα δαγκωματατακια συνεχιζονται αλλα λογικο ειναι και αποφασισα μετα τη βασικη υπακοη, να του κανω εκπαιδευση και για φυλαξη. Εχει αρχισει να βγαζει καινουργιες ξανθες τριχες στα μπουτακια του(δυο-τρεις μη φανταστειτε :Ρ) 2η μερα με το κρεητ και μπορω να πω με λιγο θαρρος βεβαια οτι τα παει περιφημα. Κοιμαται μεσα αυτην την στιγμη
Μην ζητας συγγνωμη :p Κατσε διαβασε και μετα θα εχεις ολο το χρονο να μπαινεις εδω.
Εχω την εντυπωση [και καποιος να με διορθωσει εαν κανω λαθος], πως οταν θες να κανεις εκπαιδευση για φυλαξη δεν πρεπει να κανεις Β.Υ.. Μιλα πρωτα με τον εκτροφεα και εναν εκπαιδευτη πριν κανεις το οτιδηποτε.

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Μην ζητας συγγνωμη :p Κατσε διαβασε και μετα θα εχεις ολο το χρονο να μπαινεις εδω.
Εχω την εντυπωση [και καποιος να με διορθωσει εαν κανω λαθος], πως οταν θες να κανεις εκπαιδευση για φυλαξη δεν πρεπει να κανεις Β.Υ.. Μιλα πρωτα με τον εκτροφεα και εναν εκπαιδευτη πριν κανεις το οτιδηποτε.
το παραπανω ειχε αναφερθει στην περιπτωση που καποιος θελει να ασχοληθει με το ipo. τοτε δεν χρειαζεται να κανει ΒΥ.
απο οσο γνωριζω για φυλαξη-σωματοφυλακη χρειαζεται ΒΥ και μαλιστα σε πολυ καλο επιπεδο.

• Like
Reactions: Anniegr

Aslan

Well-Known Member
12 Μαϊου 2014
1.024
1.882
Αθήνα, Φλύα
Νομιζω πως το διατυπωσα λαθος. Αυτο που εννοουσα ειναι πως ο σκυλος πρεπει
το παραπανω ειχε αναφερθει στην περιπτωση που καποιος θελει να ασχοληθει με το ipo. τοτε δεν χρειαζεται να κανει ΒΥ.
απο οσο γνωριζω για φυλαξη-σωματοφυλακη χρειαζεται ΒΥ και μαλιστα σε πολυ καλο επιπεδο.
Ευχαριστω πολυ για την διορθωση. :X3:
Το εψαξα λιγο παραπανω και ειδα πως η Β.Υ. ειναι απαραιτητη για σκυλο σωματοφυλακα, αλλα δεν ειναι καθολου απαραιτητη για σκυλο φυλακα. Την πληροφορια αυτη την βρηκα εδω. Εχω καταμπερδευτει...
Θελω να μου διευκρινιστει κατι. Οταν ενας σκυλος προοριζεται για σωματοφυλακας πρεπει να κανει πρωτα την εκπαιδευση της σωματοφυλακης και μετα β.υ. ή πρωτα β.υ.;

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Νομιζω πως το διατυπωσα λαθος. Αυτο που εννοουσα ειναι πως ο σκυλος πρεπει

Ευχαριστω πολυ για την διορθωση. :X3:
Το εψαξα λιγο παραπανω και ειδα πως η Β.Υ. ειναι απαραιτητη για σκυλο σωματοφυλακα, αλλα δεν ειναι καθολου απαραιτητη για σκυλο φυλακα. Την πληροφορια αυτη την βρηκα εδω. Εχω καταμπερδευτει...
Θελω να μου διευκρινιστει κατι. Οταν ενας σκυλος προοριζεται για σωματοφυλακας πρεπει να κανει πρωτα την εκπαιδευση της σωματοφυλακης και μετα β.υ. ή πρωτα β.υ.;
nothing!:D

αυτο που εχω καταλαβει εγω ειναι οτι παντου κ παντα χρειαζεται ΒΥ.
δεν μπορω να καταλαβω τον λογο που να μην χρειαζεται ΒΥ στην φυλαξη.
μαλλον δεν μας τα λεει καλα...μου φαινεται οτι δεν μιλαει για σκυλο φυλακα αλλα το κλασσικο "μαντροσκυλο".
αυτο για εμενα δεν ειναι φυλαξη...

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Απαραίτητη η βασική για φύλαξη
Αν θέλει κάποιος να προορίσει τον σκύλο του για φύλαξη τότε θα πρέπει να διαθέτει ο σκύλος εκπαίδευση συνοδείας(ΒΗ)!
Αυτή είναι η πιο σωστή οδός!
Η Βασική Υπακοή(ΒΥ) δεν έχει καμία σχέση με την Εκπαίδευση Συνοδείας(ΒΗ)

george_gs

Well-Known Member
24 Απριλίου 2014
517
506
39
Στελιο, η ΒΗ δεν ειναι ας πουμε το προχωρημενο σταδιο της ΒΥ ?
καποιες απο τις εντολες δεν ειναι κοινες?

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.249
Μέλη
20.028
Νεότερο μέλος
panagiotopk