TARA όχι, το έχω διαβάσει αλλά μου φαίνεται αδιανόητο ένα rescue ή guide ή herding ΓΠ με τάση για δάγκωμα.
Από που προκύπτει αυτό;Κάντε μια αναζήτηση στο φόρουμ, βρείτε τα -άπειρα- θέματα με τις ίδιες συζητήσεις (έβαλε μία πχ ο Γιώργος) και μην ξεσκίζετε το θέμα του παιδιού
Τάση για δάγκωμα δεν σημαίνει πως θα δαγκώνει τους επιζώντες του σεισμούTARA όχι, το έχω διαβάσει αλλά μου φαίνεται αδιανόητο ένα rescue ή guide ή herding ΓΠ με τάση για δάγκωμα.
Mαλλον δεν έχεις καταλαβει τι εστί δάγκωμα και τάση.Εχεις κάτι αλλο στο μυαλό σου επ'αυτού,αλλά έχει απαντηθεί πιο πίσω.και στις 3 κατηγορίες σημαίνει ότι δε θα πρέπει να έχει ούτε τάση ούτε τίποτα-οπότε ο Alex25796, κατά την άποψή μου, αφού αποφασίσει για τι θέλει το κουτάβι του, θα κόψει ή όχι και το δάγκωμα του.
Εξηγησε μου γιατι κατά τη γνώμη σου δεν θα επρεπε να εχει τάση ο γπ των τριων κατηγοριών που παρεθεσες?και στις 3 κατηγορίες σημαίνει ότι δε θα πρέπει να έχει ούτε τάση ούτε τίποτα-οπότε ο Alex25796, κατά την άποψή μου, αφού αποφασίσει για τι θέλει το κουτάβι του, θα κόψει ή όχι και το δάγκωμα του.
Εμ καλά το είπα πως όταν λέμε δάγκωμα έχεις καταλάβει κάτι άλλο.Χωρίς παρεξήγηση.το rescue και guide ειναι αυτονόητο-για το herding δε νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο να δαγκώνει με χορτοφάγα γύρω του, θα πρέπει να του μάθεις, υποθέτω, να επιτίθεται μόνο και αν πλησιάσει κάποιος κίνδυνος το κοπάδι του (ότι κάνουν τα τσοπανόσκυλα δηλαδη) που και πάλι δεν είμαι σίγουρη αν απλά πρέπει να διώξει το κίνδυνο ή να δαγκώσει
μα όντως δν εχεις καταλάβει τι λέμε.το rescue και guide ειναι αυτονόητο-για το herding δε νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο να δαγκώνει με χορτοφάγα γύρω του, θα πρέπει να του μάθεις, υποθέτω, να επιτίθεται μόνο και αν πλησιάσει κάποιος κίνδυνος το κοπάδι του (ότι κάνουν τα τσοπανόσκυλα δηλαδη) που και πάλι δεν είμαι σίγουρη αν απλά πρέπει να διώξει το κίνδυνο ή να δαγκώσει
Το herding τι σχέση έχει, με αυτό που περιγράφεις;...-για το herding δε νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο να δαγκώνει με χορτοφάγα γύρω του, θα πρέπει να του μάθεις, υποθέτω, να επιτίθεται μόνο και αν πλησιάσει κάποιος κίνδυνος το κοπάδι του (ότι κάνουν τα τσοπανόσκυλα δηλαδη) που και πάλι δεν είμαι σίγουρη αν απλά πρέπει να διώξει το κίνδυνο ή να δαγκώσει
Εμεις δεν εχουμε κανει τίποτα....Δηλαδή έχετε κατηγοριοποιήσει την έννοια δάγκωμα. Και ο ΓΠ λέτε ότι πρέπει να εκπαιδευτεί για να κατευθυνθεί η τάση του σε συγκεκριμένες κατηγορίες δαγκώματος
Πως να τα παει κουταβος ειναι ουτε 60 ημερωνalex25796 το κουταβι σου πως παει με τα δαγκωματακια;
Φυσικά και σου επιτρέπεται αν απαντάς όμως και τις ερωτήσεις που προκύπτουν απο την διευκρίνισηαν μου επιτρέπεται...να κάνω μια διευκρίνηση...
οι ποιμενικές φυλές, οι ορεινές, τα μαστίφ κλπ.κλπ.....πολλές δηλ. πρέπει να μπορούν να δουλεύουν την μασέλα τους για λόγους ισορροπίας του χαρακτήρα και νεύρων....
και όχι μόνο για λόγους φύλαξης....
Αν εννοεις οτι ενα εργασιακο σκυλι εκπαιδευμενο και ισορροπημενο αν αρχισει τις καταστροφες στο σπιτι με τα δοντια του, ναι θελει περισσοτερη εκτονωση . Και παντα εξαρταται απο το σκυλο , αλλιως αντιδραει ενα σκυλι με ενα αλλο και ας ειναι και τα δυο εργασιακες γραμμεςΦυσικά και σου επιτρέπεται αν απαντάς όμως και τις ερωτήσεις που προκύπτουν απο την διευκρίνιση
Αρκεί κατα την γνώμη σου για την πνευματική τους ισορροπία το tug πού και πού και ένα χοντρό κόκκαλο, ή χρειάζονται οπωσδήποτε μανίκια και κυνηγητά για να ξεδώσουν ικανοποιητικά ;
Μιλάω για καλά εκπαιδευμένα και ισορροπημένα σκυλιά με πολύ "εργασιακή" ιδιοσυγκρασία.
Όπως το σκέφτομαι εγώ και με όσα έχω καταλάβει, το κριτήριο είναι το αν ο σκύλος ψάχνει να χρησιμοποιήσει τα δόντια του εκτός τόπου και χρόνου. Αν δεν το κάνει είναι οκ και ισορροπημένος, αν το κάνει χρειάζεται περισσότερη εκτόνωση και ευκαιρίες να χρησιμοποιήσει τα δόντια του και τα ένστικτά του.
Σωστά, ή πάλι τίποτα δεν κατάλαβα ;
Και με τον χαρακτηρα του χειριστη θα ελεγα , χειριστης-σκυλος πρεπει να το βλεπουμε σαν ενα , το ενα συμπληρωνει το αλλο και το βοηθαει οταν μιλαμε για καλο χειριστη και καλο σκυλο ενω το ενα χαντακωνει το αλλο ειτε ο χειριστης δεν ειναι στο υψος του σκυλου ειτε ο σκυλος δεν ανταποκρινεται στις απαιτησεις του χειριστηΑπό εκεί και πέρα το μέχρι που θα φτάσει ο κάθε ιδιοκτήτης με τον σκύλο του έχει να κάνει πάνω απ΄όλα με τον χαρακτήρα του ζώου…