Στο ΣΔΟΕ όλες οι αγγελίες πώλησης ζώων από σήμερα

teoborg

Active Member
23 Ιανουαρίου 2013
43
2
Dogville
Συγνώμη κιόλας αλλά δεν βλέπω καμία λογική εσύ να κρύβεσαι πίσω απο μια ωραία ανωνυμία και να φωτογραφίζεις ετσι ενα εκτροφείο του στυλ όποιος κατάλαβε κατάλαβε.....
>Επιπλέον ποιός ενήλικος ανθρωπος κανει προφορικές συμφωνίες πιστεύοντας σε καλές προθέσεις?
και εν τελη δεν κατάλαβα εαν το προβλημα ήταν οτι δεν πηρες αποδειξη παροχής υπηρεσιών ή οτι δεν έβγαλες κέρδος απο την γέννα....
Το πρόβλημα μου είναι ότι αθέτησαν την συμφωνία που κάναμε και επιπροσθέτως ενώ τους πλήρωσα για την φιλοξενία δεν μου δώσανε απόδειξη .. Τώρα, κέρδος από την γέννα δεν είχα πρόθεση να βγάλω ποτέ, γι αυτό και ανέφερα στο post μου ότι τα σκυλιά συντροφιάς πρέπει να στειρώνονται. Εβαλα την σκύλα μου για αναπαραγωγή, ύστερα από διακριτική πίεση του ζεύγους-δαιμόνιων-εκτροφέων, γιατί -και-καλά θα της έκανε καλό να γεννήσει μια φορά..

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
Και πράγματι, ο λόγος που έκανα το προφίλ μου στο συγκεκριμένο φόρουμ είναι για να καταγγείλω το συγκεκριμένο περιστατικό. Ισως να ήταν άστοχο από μεριάς μου που έθεσα το πρόβλημά μου σε αυτό το thread. Αλλά βρήκα σχετικό τον τίτλο..

Τώρα σε καμία περίπτωση δεν θα δημοσιοποιήσω το όνομα του ζευγαριού-δαιμόνιοι-εκτροφείς, όχι μόνο γιατι απαγορεύεται ρητά από το φόρουμ, αλλά γιατί μετά από σύντομη έρευνα που έκανα ανακάλυψα ότι είναι από καιρό γνωστοί, απλά εγώ το αγνοούσα..

Και το σημαντικότερο: αν οι εκτροφείς καθαρόαιμων δεν "βγαίνουν" οικονομικά και δεν θέλουν να φορολογούνται, ας κάνουν άλλη δουλειά. Επίσης : πάντα γραπτές συμφωνίες με "εκτροφείς".
όλα καλά και άγια αλλά δεν είμαστε το ΣΔΟΕ για να κάνεις ''καταγγελίες''
επιπλέον απο τους κανονισμους του φορουμ
Επιτρέπεται η...

- Αναφορά σε ελληνικά εκτροφεία.

- Αναφοράς σε εκτροφεία εξωτερικού.

- Δημοσίευσης απόψεων για την ποιότητα ή μή των σκύλων - υπηρεσιών - συμπεριφοράς - ηθικής επαγγελματιών του χώρου, εκτροφέων, εκπαιδευτών, groomer, κλπ.

- Δημόσιας σύστασης επαγγελματία σε κάποιον που ενδιαφέρεται για οτιδήποτε.

- Απευθείας διαφήμισης γέννας εκτροφείου.

- Απευθείας καταχώρησης αγγελίας πώλησης ενήλικου σκύλου από εκτροφείο.

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
Και πράγματι, ο λόγος που έκανα το προφίλ μου στο συγκεκριμένο φόρουμ είναι για να καταγγείλω το συγκεκριμένο περιστατικό. Ισως να ήταν άστοχο από μεριάς μου που έθεσα το πρόβλημά μου σε αυτό το thread. Αλλά βρήκα σχετικό τον τίτλο..

να καταγγείλεις την γεννα, ή την φιλοξενία χωρις αποδειξη?

Τώρα σε καμία περίπτωση δεν θα δημοσιοποιήσω το όνομα του ζευγαριού-δαιμόνιοι-εκτροφείς, όχι μόνο γιατι απαγορεύεται ρητά από το φόρουμ, αλλά γιατί μετά από σύντομη έρευνα που έκανα ανακάλυψα ότι είναι από καιρό γνωστοί, απλά εγώ το αγνοούσα..

επιτρεπεται αο το φορουμ και μια και ειναι γνωστοι... μικρο το κακο....

Και το σημαντικότερο: αν οι εκτροφείς καθαρόαιμων δεν "βγαίνουν" οικονομικά και δεν θέλουν να φορολογούνται, ας κάνουν άλλη δουλειά. Επίσης : πάντα γραπτές συμφωνίες με "εκτροφείς".
βρε .. μπας και δεν ειναι εκτροφειο?

ερωτηση που ισως μου διεφυγε... η γεννα ποτε εγινε?

φυσικα μπορεις να αναφερεις και το ονομα το επισημο ονομα της πολυβραβευμενης σκυλας....

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923

φυσικα μπορεις να αναφερεις και το ονομα το επισημο ονομα της πολυβραβευμενης σκυλας....
Κι εγώ ήθελα να μάθω για ποιά σκύλα μιλάμε, απλά δεν ξέρω αν είναι αυτονόητο ότι αν αναφέρει την σκύλα φωτογραφίζει και το εκτροφείο.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Μάλλον πρέπει να αλλάξεις την ερώτηση σου και όχι μόνο να αναρωτηθείς γιατί πρέπει να φορολογούνται αλλά και γιατί πρέπει να υπάρχουν!
Και το ακόμα σημαντικότερο που πρέπει να αναρωτηθείς είναι γιατί υποστήριξες αυτό το πράγμα πριν 13 χρόνια και γιατί εξακολουθείς να το υποστηρίζεις μέχρι τώρα!

Εμένα ειλικρινά σε αυτό που περιέγραψες την φορολογία την έχω αφοδευμένη, αυτό που με στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι η απαράδεκτη εκτροφή που κάνει αυτός ο άνθρωπος και ο ανύπαρκτος έως τιποτένιος επαγγελματισμός που βγάζει!
Εχει γίνει υπεράσπιση άλλων εκτροφείων, με πολύ λιγότερες ενδείξεις... Ας μην αφορίζουμε, από τη στιγμη που ξέρουμε μόνο τη μία πλευρα... Απλά τώρα που δεν είσαι μέσα στον ¨λαμπραντορόκοσμο" σου πέφτει βαρυ αυτό που διαβάζεις. Τόσο βαρυ εχει τυχει να μου πέσει κι εμένα θέμα με Γ.Π.

Δεν ειναι υπεράσπιση προς το εκτροφείο το πόστ μου, απλά είναι προσπάθεια να τους αντιμετωπίζουμε όλους με τα ίδια μετρα και τα ίδια σταθμά.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
αυτό που με στεναχωρεί ιδιαίτερα είναι η απαράδεκτη εκτροφή που κάνει αυτός ο άνθρωπος και ο ανύπαρκτος έως τιποτένιος επαγγελματισμός που βγάζει!
Εδώ να σημειώσω, ότι από κουτάβι και μέχρις ηλικίας περίπου 4 (τεσσάρων) ετών, οι εκτροφείς, μου την ζητούσαν για την τρέχουν σε διάφορες εκθέσεις, όπου η σκύλα μου συνήθως έβγαινε πρώτη.
Μήπως θα πρέπει λιγάκι, να προσέχουμε τι λέμε αγαπητέ st3l0s;...

"Θε μου σχώρα με, που υπερασπίζομαι εκτροφείς...."

teoborg

Active Member
23 Ιανουαρίου 2013
43
2
Dogville
Θα ήταν αφέλεια από μέρους μου να αναφερθώ σε συγκεκριμένα ονόματα. Επαναλαμβάνω :

1. όταν κάνουμε ο,τιδήποτε είδους συμφωνίες με οποιουδήποτε είδους εκτροφέα ή "εκτροφέα" ΠΑΝΤΑ το κάνουμε γραπτά.
και
2. εννοείται ότι πρέπει να φορολογούνται οι εκτροφείς και οι "εκτροφείς" από την στιγμή που έχουν επιχειρηματική δραστηριότητα. Τώρα, αν διαπιστώνουν ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν τους βγαίνει οικονομικά, για τον οποιονδήποτε λόγο, τότε καλό είναι να αλλάξουν δραστηριότητα.

Αμήν

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
μας είπες που είναι τ εκτροφείο, που πήγε το προφίλ αυτών που το εχουν, τι σκυλιά εκτρέφουν και κόλλησες στο όνομα?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
μας είπες που είναι τ εκτροφείο, που πήγε το προφίλ αυτών που το εχουν, τι σκυλιά εκτρέφουν και κόλλησες στο όνομα?
Μα δεν υπάρχει πιο ασφαλής τρόπος να φωτογραφίσεις ένα εκτροφείο χωρις εκ του ασφαλούς. :p

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Καταθέτω την άποψή μου σύμφωνα με τα μέχρι τώρα λεχθέντα...:)

Ανάλυση των δεδομένων κάνω, και παίρνω θέση...:)

Είμαι έτοιμος να ανακαλέσω σε τυχούσα ανατροπή των δεδομένων Γιάννη μου...:cool:

@teoborg

Η πλειοψηφία του φόρουμ έχει καταλάβει ποιο είναι το εκτροφείο...

jac

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2011
800
2
Italia
εμένα τα βορεια προάστια με μπερδεύουν κάπως! Οι λαμπραντοράδες ισως κατάλαβαν αλλά κάποιος που θα μπει και θα διαβάσει δεν μπορεί να καταλήξει σε λάθος συμπέρασμα για το εκτροφείο? νομίζω έχουμε ενα μέλος εκτροφέα λαμπραντορ :)rolleyes:) είναι ωραίο να αιωρούνται έτσι καταγγελίες?

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Είμαι έτοιμος να ανακαλέσω σε τυχούσα ανατροπή των δεδομένων Γιάννη μου...:cool:

2. ...Η πλειοψηφία του φόρουμ έχει καταλάβει ποιο είναι το εκτροφείο...
1. Ξέρω πως είσαι πάντα κύριος, Τάκη μου...:)
απλά, καμμιά φορά σκέφτομαι πως κάποιος ενδέχεται να λέει - γράφει σωστά πράγματα (έστω, αφηγήματα), αλλά να παρουσιάζει τις λάθος προφάσεις...:cool:

2. Θου Κύριε... Οσο κι αν "τσιμπάω, δεν θα γράψω...
Αλλά (για να μην ξεχνιόμαστε), πάνω απ' όλα, είτε κάποιος κόβει απόδειξη, είτε όχι... μέσα στο φόρουμ αυτό, για μένα, "αγαπάμε τη σκύλα"...:)

teoborg

Active Member
23 Ιανουαρίου 2013
43
2
Dogville
Πάντως για όποιον και να έχετε καταλάβει -αν και στόχος δεν είναι αυτός- καλό είναι να γίνονται πάντα γραπτές συμφωνίες.
Πραγματικά αισθάνομαι εξαπατημένος από ανθρώπους στους οποίους έδειξα ανέκαθεν εμπιστοσύνη, αλλά νομίζω ότι ήδη κάνουμε hijack στο thread που αφορά στον ΣΔΟΕ.
Ίσως πρέπει να ανοίξω δικό μου thread, σας ευχαριστώ πάντως όλους.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Αν ο στόχος δεν είναι η δυσφήμιση τότε ποιός είναι; Να μας προφυλάξεις και να μας διδάξεις ότι οι συμφωνίες πρέπει να είναι πάντα γραπτές; Ευχαριστούμε πολύ :)
Δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος αφηρημένα πάντως.

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
1. Ευχαριστώ πολύ Γιάννη!!!:)

Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση σου και θα περιμένω την εξέλιξη με ενδιαφέρον...

2. Πραγματικά είναι το μόνο σημαντικό... εμείς οι απλοί ιδιοκτήτες, αυτό βάζουμε πάνω απ' όλα...:)

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
προσωπικά κρατώ πολλές επιφυλάξεις....

πάντως κουτάβι λάμπραντορ να πωλείται 2000 ευρώ;....μου φαίνεται κάπως....έως πολύ υπερβολικό...

πάντως αγαπητέ φίλε θα έπρεπε να χαίρεσαι που οι εκτροφείς σου δώσανε μια σκύλα που να είναι τόσο καλή μορφολογικά, που την τρέξανε (χωρίς την δική σου συμμετοχή και βοήθεια), και που βέβαια αν ισχύουν όλα όσα περιγράφεις περί πολύ καλών κρίσεων σε εκθέσεις, την ζευγαρώσανε......
γιατί δηλ. έπρεπε ένα τέτοιο δείγμα να στειρωθεί; επειδή ζούσε ως πετ στο σπίτι σου;
αυτό είναι προσόν...όχι ελάττωμα....

Και βέβαια κάθε είδους εμπορική δραστηριότητα πρέπει να φορολογείται, αν δεν τους συμφέρει (τους εκτροφείς καθαρόαιμων) ας βρουν να κάνουν άλλη δουλειά και όχι να κλέβουν εμάς και το κράτος...
το οποίο το κράτος διόλου δεν κλέβει τα λεφτά των πολιτών του στέλνοντας τα σε μαύρες τρύπες ... :rolleyes::rolleyes:

teoborg

Active Member
23 Ιανουαρίου 2013
43
2
Dogville
.. μέσα στο φόρουμ αυτό, για μένα, "αγαπάμε τη σκύλα"...:)
Συμφωνώ και ας το σταματήσουμε εδώ, ακόμη έχω την γέρικη υπέροχη λαμπραντορίτσα μου και ανυπομονώ να αποκτήσω την πρώτη ημίαιμη-αδέσποτη σκύλα μου..

Last edited by a moderator:

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Λοιπόν, πριν από δέκα τρία χρόνια ..
Συγγνώμη αγαπητέ, αλλά τώρα χάλασε η συνεργασία σας;

για να με δελεάσουν να αγοράσω από αυτούς ..
...... άσχετα αν αυτό ήταν το τέχνασμα για να με παγιδέψουν να αγοράσω από αυτούς...
Αυτά τα τεχνάσματα χρειάστηκε 13 χρόνια για να σε δυσαρεστήσουν;

Εδώ να σημειώσω, ότι από κουτάβι και μέχρις ηλικίας περίπου 4 (τεσσάρων) ετών, οι εκτροφείς, μου την ζητούσαν για την τρέχουν σε διάφορες εκθέσεις, όπου η σκύλα μου συνήθως έβγαινε πρώτη. Εμένα αυτό με ικανοποιούσε και έτσι όποτε μου την ζητούσαν, εγώ τους την παραχωρούσα. Ποτέ δεν διεκδίκησα κάτι για αυτό. Οτιδήποτε έχει κερδίσει σε τίτλους το σκυλί μου, είναι στην απόλυτη κατοχή του εκτροφείου, που πλέον τώρα έχει αλλάξει την έδρα του και από τα Μεσόγεια μεταφέρθηκαν σε πολυτελείς εγκαταστάσεις με πισινούλες και γκαζόν στα βόρεια.

Ακόμη, επειδή το σκυλί πράγματι έδειχνε να έχει πολύ καλά genetics το ζευγάρι -των-δαιμόνιων-εκτροφέων προσπαθεί να με πείσει να βάλουμε την σκύλα μου για αναπαραγωγή. ..
Μόνο για σκυλί συντροφιάς που θα έπρεπε να στειρωθεί δε μου κάνει. Μήπως ήταν άλλη η συμφωνία σας;

Έτσι, τους εμπιστεύομαι την σκύλα μου για ζευγάρωμα με δικό τους αρσενικό, μένει έγκυος και όταν έρχεται η ώρα της γέννας οι -δαιμόνιοι-εκτροφείς αναλαμβάνουν να την ξεγεννήσουν. Μέχρι την ώρα που γέννησε η σκύλα μου δεν συζητήσαμε ποτέ το θέμα των κουταβιών. Οταν τελικά γέννησε έκανε τέσσερα κουτάβια και τότε ξανά-κάναμε συμφωνία : να κρατήσουν εκείνοι τα τρία από τα τέσσερα κουτάβια, αλλά πλέον δεν θα ξανά-πλήρωνα για φιλοξενία. Σε ανύποπτο δε, χρόνο, οι ίδιοι με ενημερώνουν, ότι πλέον πωλούν τα κουτάβια τους προς 2.000,00 (δύο χιλιάδες) ευρώ ! Δηλαδή έχουν κερδίσει από έμεινα 6.000,00 ευρώ ! Εγώ το δικό μου κουτάβι το χάρισα.

Και βέβαια κάθε είδους εμπορική δραστηριότητα πρέπει να φορολογείται, αν δεν τους συμφέρει (τους εκτροφείς καθαρόαιμων) ας βρουν να κάνουν άλλη δουλειά και όχι να κλέβουν εμάς και το κράτος....
Έκανες συμφωνίες με φοροφυγά και συνεργάστηκες. Είσαι λιγότερο ένοχος απο αυτούς; Διατηρώντας πανσιόν, (εφόσον λειτουργεί νόμιμα, έχουν άδεια και έναρξη επαγγελματος) άρα είναι υπόχρεοι στην έκδοση αποδείξεων. Επίσης, για το κουτάβι που χάρισες, θα έπρεπε να το δηλώσεις στην εφορία και να φορολογηθεί ως αυτοπαράδοση, δηλαδή με το 50% της αξίας που θα είχε αν το πούλαγες έτσι όπως μας παραθέτεις τα επιχειρήματα σου.

Τέλοσπάντων, ας υποθέσουμε ότι όλα όσα υποστηρίζεις έγιναν ακριβώς όπως τα αναφέρεις. Σε αυτή τη περίπτωση, καλό θα ήταν να γνωστοποιήσεις τα στοιχεία σου και να αναφέρεις και το όνομα του εκτροφείου, και φυσικά να κάνεις καταγγελία στον όμιλο φυλής και στον ΚΟΕ.

Αυτό το αναφέρω γιατί όλα αυτά τα χρόνια είδαμε πολλά λαϊκά δικαστήρια να στήνονται διαδυκτιακά και δια ανωνυμίας.