Στο ΣΔΟΕ όλες οι αγγελίες πώλησης ζώων από σήμερα

teoborg

Active Member
23 Ιανουαρίου 2013
43
2
Dogville
Αν μου επιτρέπεις, θα ήθελα να σε συμβουλεύσω να μην το κάνεις. Έχοντας διαβάσει παρόμοια θέματα, το αποτέλεσμα θα είναι ένας ανεξέλεγκτος καυγάς, με εσένα στην μέση που θα είναι δύσκολο να τον διαχειριστείς.

Η εξέλιξη της συζήτησης ως εδώ είναι αρκετή.

Φαντάζομαι δεν χρειάζεται να πω τελικά ότι δεν είμαι συνέταιρος του εκτροφέα.:p

@ katerina k

Ευχαριστώ για την απάντηση:)
Ναι, ίσως έχεις δίκιο, άλλωστε έχω ήδη εκθέσει το θέμα.

teoborg

Active Member
23 Ιανουαρίου 2013
43
2
Dogville
13 ετων πια- πρωταθλητρια μορφωλογιας και αποδεδειγμενα πλεων με καλη υγεια !! Whow!!
Τετοιο σκυλο θελω και εγω- και ας μην παρω αποδειξη!
Η απόδειξη ήταν η αφορμή, αν διαβάσεις το thread καλύτερα, υπάρχει και η αιτία..

teoborg

Active Member
23 Ιανουαρίου 2013
43
2
Dogville
Και τέλος αισθάνομαι ανακούφιση που απαλάχθηκα από τους συγκεκριμένους ανθρώπους. Κάλιο αργά παρά ποτέ!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Η απόδειξη ήταν η αφορμή, αν διαβάσεις το thread καλύτερα, υπάρχει και η αιτία..
Το διαβασα ολο!
Και εγω εχω παρει σκυλια απο εκτροφειο- και μαλιστα χωρις αποδειξεις καθε φορα.
Για ολα τα αλλα θα σου ελεγα να ειχες μαθει να λες "οχι" ( ζευγαρωμα, εκθεσεις)- αλλα δεν ηθελες να χασεις και την ευκολη φιλοξενια.
Τι να πω?

teoborg

Active Member
23 Ιανουαρίου 2013
43
2
Dogville
Το διαβασα ολο!
Και εγω εχω παρει σκυλια απο εκτροφειο- και μαλιστα χωρις αποδειξεις καθε φορα.
Για ολα τα αλλα θα σου ελεγα να ειχες μαθει να λες "οχι" ( ζευγαρωμα, εκθεσεις)- αλλα δεν ηθελες να χασεις και την ευκολη φιλοξενια.
Τι να πω?
Η αντιπαράθεση έχει τελειώσει, sorry!

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Στις πιο πολλές απο τις χώρες της ΕΕ, οι ζωοτροφές και οι τροφές για σκύλους, δεν υπόκεινται σε ΦΠΑ....

Στην ψωροκώσταινα βέβαια, ισχύουν άλλα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Να πανε οτε ΟΛΕΣ της αγγελιες στο ΣΔΟΕ!
Και αυτος που πουλαει το μεταχειρησμενο του ψυγειο/τηλεωραση κλπ. φοροδιαφευγει.
Όχι, δεν φοροδιαφεύγει. Εάν πουλήσεις κάτι μεταχειρισμένο και που το αγόρασες νόμιμα, το πουλάς σε χαμηλότερη τιμή. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν κερδίζεις λεφτά. Αντίθετα, αν παραγάγεις κάτι και το πουλήσεις, τότε αυτό είναι εισόδημα και πρέπει να πληρώσεις φόρους. Εφόσον η νομοθεσία θεωρεί τα ζώα περιουσιακό στοιχείο, κτήμα σου αν θέλεις, το να ζευγαρώσεις και να πουλήσεις τα σκυλάκια θεωρείται παραγωγή και η επιχείρησή σου είναι παράνομη αν το κάνεις συστηματικά και δεν έχεις άδεια. Φυσικά σε κάθε περίπτωση πρέπει να πληρώσεις φόρο για το εισόδημα που έχεις από τα σκυλιά που γεννιούνται.

Edit: υπάρχει ένας τρόπος επικοινωνίας με τη ΣΔΟΕ; Θα ήθελα πολύ να καταγγείλω την "κυρία" Ιουλία, τη μεσάζοντα δηλαδή των παπυμιλλάδικων.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος

Αλλά με τι στοιχεία? Και που η παρανομία της? (Ασε τα δικά μας, είναι ηθικης φύσεως, πες)
Φοροδιαφεύγει. Με τι στοιχεία; Έχει ένα σωρό αγγελίες και πουλάει σκύλους. Κάνουμε την καταγγελία, θα έχουν το τηλέφωνό της και θα την βρούνε.

Η μέθοδος αυτή είναι καταπληκτική και λέγεται FBI vs. Al Capone. Δεν μπορούσαν να χώσουν το μαφιόζο μέσα διότι ήτανε μαφιόζος και κανείς δεν τολμούσε να καταθέσει, οπότε τον τσιμπήσανε για φοροδιαφυγή.

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Οι μονοι που δινουν αποδειξη για το ''προϊόν'' που πουλανε, ειναι τα pet shop. Εχει ξαναγραφτει οτι ο Νομος δεν θεωρει επιχειρηση την εκτροφη με οριο 2 γεννες τον χρονο.

Ολες οι αλλες αγοραπωλησιες που γινονται μεσω αγγελιων ειναι πολυ δυσκολο να ελεγχθουν και να ''καταδικαστουν'' οπως πολλοι ζητουν επιτακτικα. Ακομα και οι ''εισαγωγεις'' μπορουν να αποφευγουν την τεκμηριωση καθως δεν μπορει να αποδειξει κανεις οτι αν πουλησαν 40 σκυλια τον χρονο, τα πουλησαν και τα 40 αυτοι. Ευκολα μπορει να ''σπασει'' ο αριθμος σε 2-3 διαφορετικους και να εμπιπτουν στην απο ''χομπυ'' αναπαραγωγη...

Οταν θα παει πχ το ΣΔΟΕ και πει, γιατι δεν πηρες αποδειξη τι θα πει ο αγοραστης; Δεν μου εδωσε ο ''πωλητης''. Και οταν θα παει στον ''πωλητη'' πως θα του ζητησει αποδειξη αφου δεν υποχρεουται σε εκδοση αποδειξεων και δεν εχει καν μπλοκ αποδειξεων ή ταμειακη μηχανη; Αφου για να πουλησεις καποιο ''προϊόν'' με εμπορικο και άρα φορολογησιμο τροπο, θα πρεπει να εχεις και παραστατικα περα απο της πωλησης και της αγορας του. Απο που το πηρες; Που το βρηκες; Το γεννησε η σκυλιτσα μου. Αααα...

Τα σκυλια που ερχονται απο χωρες του εξωτερικου(και στην πλειοψηφια τους απο ''υποπτα'' εκτροφεια ειναι τα μονα που εχουν παραστατικα διακινησης και αυτα τελικα πωλουνται απο καταστηματα με αποδειξη! Και φτανουμε ξανα σε αυτο που ειπαμε στην πρωτη προταση.

Δεν θεωρω λυση το φοροκυνηγι γιατι πολυ απλα και ευκολα παρακαμπτεται, επειδη ειναι τετοιο το αντικειμενο.

Επισης δεν θεωρω σωστο και ωφελιμο να καουν μαζι με τα ξερα και τα χλωρα. Και τι εγινε αν φορολογηθουν οι αναγνωρισμενοι εκτροφεις; Θα βοηθηθουν σε κατι οι φυλες; Απλα θα ανεβουν τα ''εξοδα'' και οι τιμες. Θα γινουν κι αυτοι byb μετα. Και καποιοι θα κανουν πισω απο την αναγνωρισμενη εκτροφη και θα συνεχισουν οι Τσαρλατανοι που και τωρα υπαρχουν, αλλα μετα με λιγοτερο και κατωτερο ανταγωνισμο...

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Εφόσον κάποιος έχει λίγες γέννες και χάνει από την όλη υπόθεση, μπορεί σίγουρα και να το αποδείξει. Συμφωνώ με τα υπόλοιπα που λες, αλλά αν αρχίσει να γίνεται έλεγχος στην ΕΕ για τα μικροτσίπ και το πού καταλήγει το κάθε σκυλί, τα πράγματα θα βελτιωθούν. Επιπλέον θα μπορεί η κυβέρνηση να πει στους πολίτες να ζητάνε απόδειξη από όπου πάρουνε κουτάβι και δεν υπάρχει λόγος να μην το κάνει κανείς, αφού μάλιστα δίνει τα λεφτά και επομένως δεν βγάζει.

Άλλη πιθανότητα είναι να δίνει η κυβέρνηση μικρή φοροαπαλλαγή σε όποιον πάρει σκυλί από καταφύγιο. Εγώ π.χ. έβγαλα 200 δολλάρια από τους φόρους μου διότι πήρα το Μουφ. Θα μου πείτε μικρό το ποσό, αλλά γιατί να τα χαρίσω στο Θείο Σαμ;

Τέλος θα ήταν πανεύκολο να απαγορευτούν τα ζευγαρώματα και οι πωλήσεις σκύλων χωρίς άδεια. Όπως λένε ότι στις διαφημίσεις θα πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός μικροτσίπ του σκύλου, έτσι θα πρέπει να αναφέρει κανείς αριθμό άδειας για επιχείρηση. Όποιος δεν το κάνει, είναι εύκολο να τον βρουν από το τηλέφωνο.

Είναι εύκολο να γίνουν αυτά; Όχι όλα, αλλά από κάπου μπορούμε να ξεκινήσουμε. Οι νοοτροπίες αλλάζουν σιγά-σιγά, αλλά καλύτερα να αλλάξουν παρά να μείνουν ως έχουν. Η ενημέρωση του κοινού από κυβερνητικές υπηρεσίες περί σκύλων θα ήταν τέλος υπεύθυνη πολιτική.