Στο ΣΔΟΕ όλες οι αγγελίες πώλησης ζώων από σήμερα

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Αλήθεια οι νόμιμοι και σωστοί εκτροφείς πληρώνουν φόρο για τα κουτάβια που πουλάν; δλδ κόβουν απόδειξη; (Η ερώτηση είναι πραγματική χωρίς τόνο ειρωνείας)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Οι νόμιμοι εκτροφείς που κόβουν αποδείξεις για τα σκυλιά που πουλάνε έχουν και άλλες δραστηριότητες,είτε πανσιόν, είτε εκπαιδεύσεις,πωλήσεις τροφών κλπ. Αλλιώς με μόνο τη πώληση κουταβιών δεν θα έβγαιναν με τίποτα...Άρα μιλάμε για λίγους....
Εκτός βέβαια από κάποιους που πουλάνε 100 κουτάβια τον χρόνο!! Αλλά κατά τη γνώμη μου αυτοί δεν θεωρούνται εκτροφείς...περισσότερο επιχειρηματίες είναι...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Μια τοσο ακυρη καταγγελια καθως επισης και η εντονα "λογιστικη" αισθητικη της, προκαλουν ερωτηματικα οσον αφορα τον σκοπο αλλα και την επαφη με την πραγματικοτητα και τα πραγματικα προβληματα. Μονο φιλοζωικη και περιβαλοντικη δεν φανταζει...

Sent from my Galaxy S3 using Tapatalk 2

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Σκεφτειτε ποσους ανθρωπους που ασχολουνται με αδεσποτα εχετε δει και ο συναισθηματικος τους κοσμος ειναι φυσιολογικος και θα καταλαβετε , εγω εχω δει λιγους οκ και περισσοτερους που με βρισαν επειδη εχω σκυλο ρατσας που σημαινει οτι θα τον αφησω στον δρομο .

Νομιζω οτι το κανουν για να χτυπησουν τους εκτροφεις , εχουν και ενα θεμα με τις ρατσες , αλλα και αποδειξεις δεν κοβουν οι εκτροφεις απο την αλλη .

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Τους εκτροφείς να χτυπήσουν ή τους ΒΥΒ;

Οι εκτροφείς θα έπρεπε να κόβουν αποδείξεις, όπως και κάθε άλλος επαγγελματίας είτε αυτός λέγεται ταξιτζής είτε μανάβης είτε..

Ούτε με νοιάζει αν ο εκτροφέας "βγαίνει" από πώληση κουταβιών και αν το πουλάει 500 ή 1500 ευρώ. Εφόσον γίνεται συναλλαγή, οφείλεται να καταγράφεται και να φορολογείται.

Προχθές διάβαζα ένα θέμα που ο εκτροφέας δεν ήθελε να κατατεθούν τα λεφτά στην τράπεζα γιατί θα φαίνονταν. Όπως και στην περιπτωσή μου έγινε το ίδιο.
Αυτό σημαίνει πως κάτι φοβούνται. Αρά ο νόμος υπάρχει ήδη, απλά δεν εφαρμόζεται..

Δε με πειράζει ποιος στέλνει την επιστολή και τα βαθύτερα κίνητρα αυτής, αλλά θα ήθελα κάποτε να φορολογηθούν και οι εκτροφείς.

bouboul

Well-Known Member
18 Οκτωβρίου 2012
420
2
Τους εκτροφείς να χτυπήσουν ή τους ΒΥΒ;

Οι εκτροφείς θα έπρεπε να κόβουν αποδείξεις, όπως και κάθε άλλος επαγγελματίας είτε αυτός λέγεται ταξιτζής είτε μανάβης είτε..

Ούτε με νοιάζει αν ο εκτροφέας "βγαίνει" από πώληση κουταβιών και αν το πουλάει 500 ή 1500 ευρώ. Εφόσον γίνεται συναλλαγή, οφείλεται να καταγράφεται και να φορολογείται.

Προχθές διάβαζα ένα θέμα που ο εκτροφέας δεν ήθελε να κατατεθούν τα λεφτά στην τράπεζα γιατί θα φαίνονταν. Όπως και στην περιπτωσή μου έγινε το ίδιο.
Αυτό σημαίνει πως κάτι φοβούνται. Αρά ο νόμος υπάρχει ήδη, απλά δεν εφαρμόζεται..

Δε με πειράζει ποιος στέλνει την επιστολή και τα βαθύτερα κίνητρα αυτής, αλλά θα ήθελα κάποτε να φορολογηθούν και οι εκτροφείς.
για ποιο νόμο μιλάς?

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
παιδιά εκτροφέας ειναι και αυτός που κάνει μία γέννα τον χρόνο και ίσως και μία γέννα στα δύο χρόνια.
Αυτός πως θα δηλώσει τα εσοδα και αν τα δηλώσει τα έσοδα πως θα βγουν τα καθαρά κέρδη ? Γιατί καταλαβαίνουμε όλοι ότι 10 κουτάβια * χ ποσό δεν είναι κέρδος θα πρέπει να αφαιρέσουμε το κόστος του ζευγαρώματος, το κόστος για να μεγαλώσουν τα κουτάβια, δήλωση γέννας στο ΚΟΕ , το τσιπ και τα πρώτα εμβόλια των κουταβιών και δε ξέρω τι άλλο γιατί δεν έχω κάνει γέννα.
Αυτές οι κινήσεις πρώτα χτυπάνε τους μικρούς εκτροφείς (όπως τους χτυπάει και ο καινούργιος νόμος) και αφήνει απείραχτους αυτούς που βγάζουν 100 +κουτάβια τον χρόνο και τα petshop.
Αρα θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα κίνητρα πίσω απο μία επιστολή για να μην την πατήσουμε όπως με τις "επικίνδυνες " φυλές που στην αρχή ξεκίνησαν με τα κακόμοιρα τα APT (και πάρα πολλοί εκτροφεις χειροκροτούσαν) και τελικά η λίστα είναι πάρα πολύ μεγάλη και σε λίγο δεν θα είναι μέσα μόνο τα σκυλιά που είναι κάτω απο 5 κιλα.

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
παιδιά εκτροφέας ειναι και αυτός που κάνει μία γέννα τον χρόνο και ίσως και μία γέννα στα δύο χρόνια.
Αυτός πως θα δηλώσει τα εσοδα και αν τα δηλώσει τα έσοδα πως θα βγουν τα καθαρά κέρδη ? Γιατί καταλαβαίνουμε όλοι ότι 10 κουτάβια * χ ποσό δεν είναι κέρδος θα πρέπει να αφαιρέσουμε το κόστος του ζευγαρώματος, το κόστος για να μεγαλώσουν τα κουτάβια, δήλωση γέννας στο ΚΟΕ , το τσιπ και τα πρώτα εμβόλια των κουταβιών και δε ξέρω τι άλλο γιατί δεν έχω κάνει γέννα.
Αυτές οι κινήσεις πρώτα χτυπάνε τους μικρούς εκτροφείς (όπως τους χτυπάει και ο καινούργιος νόμος) και αφήνει απείραχτους αυτούς που βγάζουν 100 +κουτάβια τον χρόνο και τα petshop.
Αρα θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν τα κίνητρα πίσω απο μία επιστολή για να μην την πατήσουμε όπως με τις "επικίνδυνες " φυλές που στην αρχή ξεκίνησαν με τα κακόμοιρα τα APT (και πάρα πολλοί εκτροφεις χειροκροτούσαν) και τελικά η λίστα είναι πάρα πολύ μεγάλη και σε λίγο δεν θα είναι μέσα μόνο τα σκυλιά που είναι κάτω απο 5 κιλα.
Και αυτοι ειναι πολλες φορες οι πιο σωστοι εκτροφεις!!!

Αλλα απο την αλλη: Στην ελλαδα ζουμε!! Σιγα μην βρισκουν τροπους?
Ετσι και αλλιως ετσι οπος το εχουν κανει τωρα το νεο φορολογικο, παλι θα φοροφυγουν πολλοι, μην πω πιο πολλοι ακομα= αφου δεν εκπιπτουν πια αποδειξεις, σιγα μην επιμενω καιολας να μου κοψει ο αλλος- εαν γινεται να μου "τα αφησει¨ ( την οοιοαδηποτε υπερησια) πιο φθηνα.

Last edited:

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
Και αυτοι ειναι πολλες φορες οι πιο σωστοι εκτροφεις!!!
Σωστά, αυτοί παγκόσμια είναι συνήθως οι καλύτεροι, είναι αυτοί που έχουν 1-3 σκύλες, που δεν ζουν απο αυτό και το κάνουν απο μερακι και αγάπη για την φυλή.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
για ποιο νόμο μιλάς?
Για να κάνεις εκτροφή πρέπει να έχεις άδεια από το Υπουργείο σύμφωνα με το άρθρο 6 περί εκτροφής/αναπαραγωγής. Για να πουλάς τα εκτροφικά σου ζώα πρέπει να κόβεις αποδείξεις, όπως κάνει και κάθε άλλος επαγγελματίας.
Δεν υφίσταται πουλάω 5 ή 500 κουτάβια. Σε κάθε ένα οφείλουν να κόβουν απόδειξη.

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Για να κάνεις εκτροφή πρέπει να έχεις άδεια από το Υπουργείο σύμφωνα με το άρθρο 6 περί εκτροφής/αναπαραγωγής. Για να πουλάς τα εκτροφικά σου ζώα πρέπει να κόβεις αποδείξεις, όπως κάνει και κάθε άλλος επαγγελματίας.
Δεν υφίσταται πουλάω 5 ή 500 κουτάβια. Σε κάθε ένα οφείλουν να κόβουν απόδειξη.
Άδεια χρειάζεται όταν εκτρέφεις πάνω απο δύο θηλυκούς σκύλους ή έχεις πάνω απο δύο γέννες το χρόνο. Έναρξη επαγγέλματος χρειάζεται όταν η δραστηριότητα γίνεται κατ'επάγγελμα.

Με την ίδια λογική πουλάμε ενα αυτοκίνητο χωρίς να είμαστε έμποροι αυτοκινήτων ή ένα ψυγείο ή μια κουζίνα χωρίς να είμαστε έμποροι ηλεκτρικών ειδών.

Φανταστείτε πού θα οδηγηθεί η ελληνική εκτροφή, αν χρειάζεται να κάνεις έναρξη στην εφορία, να πληρώνεις ΤΕΒΕΕ, & λογιστή, τέλος επιτηδεύματος για να κάνεις 2-3 γένες σε μια τριετία ;) Οι μόνοι ωφελημένοι θα ήταν οι εισαγωγείς και οι σκυλέμποροι. Ας μην ξεχνάμε ότι το νόμιμο με το ηθικό δεν ταυτίζονται πάντα...

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Φορολογικό αμόκ χωρίς λογική και αξία. Χωρίς κανένα όφελος για κανέναν. Φιλόζωοι σε ''κρίση'' είναι αυτοί. Στο τέλος οι μόνοι νόμιμοι και συνεπείς κατά τα δικά τους μυαλά, θα είναι τα πετ σοπ...

George K

Well-Known Member
12 Νοεμβρίου 2007
1.177
48
Φορολογικό αμόκ χωρίς λογική και αξία. Χωρίς κανένα όφελος για κανέναν. Φιλόζωοι σε ''κρίση'' είναι αυτοί. Στο τέλος οι μόνοι νόμιμοι και συνεπείς κατά τα δικά τους μυαλά, θα είναι τα πετ σοπ...
+1.000

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Με την ίδια λογική πουλάμε ενα αυτοκίνητο χωρίς να είμαστε έμποροι αυτοκινήτων ή ένα ψυγείο ή μια κουζίνα χωρίς να είμαστε έμποροι ηλεκτρικών ειδών.

Φανταστείτε πού θα οδηγηθεί η ελληνική εκτροφή, αν χρειάζεται να κάνεις έναρξη στην εφορία, να πληρώνεις ΤΕΒΕΕ, & λογιστή, τέλος επιτηδεύματος για να κάνεις 2-3 γένες σε μια τριετία ;) Οι μόνοι ωφελημένοι θα ήταν οι εισαγωγείς και οι σκυλέμποροι. Ας μην ξεχνάμε ότι το νόμιμο με το ηθικό δεν ταυτίζονται πάντα...
Όταν πουλάς το αυτοκίνητό σου βέβαια κάνεις συγκεκριμένες διαδικασίες, οι οποίες πάντα γνωστοποιούνται και ταυτοποιούνται με αντίστοιχα φορολογικά έγγραφα.

Σχετικά με τη δεύτερη τοποθέτησή σου, όντως ακούγεται παράλογο. Ας μη μας φαίνεται τότε παράλογο όμως το γεγονός ότι κάποιος θα γίνει ΒΥΒ (αφού δεν κινδυνεύει νομικά) και κάποιος αγοραστής θα αγοράσει ένα κουτάβι 300 ευρώ αντί για 1.000 αφού απόδειξη δε θα πάρει από κανέναν.

Οπότε ναι, εγώ προσωπικά περιμένω να κόβουν και αποδείξεις και να έχουν και λογιστή και να πληρώνουν και ΤΕΒΕΕ.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.750
1.514
Illinois, USA
Να πανε οτε ΟΛΕΣ της αγγελιες στο ΣΔΟΕ!
Και αυτος που πουλαει το μεταχειρησμενο του ψυγειο/τηλεωραση κλπ. φοροδιαφευγει.
Όχι απαραίτητα. Στην Αμερική, πολύ σωστά, η νομοθεσία ορίζει ότι αν πουλήσεις μεταχειρισμένο αντικείμενο που σου ανήκει και πάρεις λιγότερα λεφτά από όσα εδωσες να το αγοράσεις, δεν βγάζεις λεφτά. Αντίθετα αν γεννήσει η σκύλα σου κουτάβια εκ του μη όντως βγάζεις. Αν είσαι επιχειρηματίας σκυλέμπορας ή καλός εκτροφέας, βγάζεις από τους φόρους σου τα έξοδα της γέννας και των εγκαταστάσεων με απόδειξη και φορολογείσαι σε ό,τι σου μένει και μάλιστα αν πρόκειται για μικρή επιχείρηση, τότε έχεις κι άλλες φοροαπαλλαγές ώστε να σε υποστηρίξει το κράτος.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όντως φοροδιαφεύγουν όσοι πουλάνε σκύλους, π.χ. η "κυρία" Ιουλία που είναι μεσάζων παπυμιλλάδων. Επίσης όσοι ζευγαρώνουν αβέρτα-κουβέρτα χωρίς άδεια, δεν ακολουθούν τους κανόνες υγιεινής και πρέπει επίσης να παταχθούν. Φωνάζω τόσα χρόνια διότι είναι τόσο εύκολο να τους βουτήξουν. Οπότε πιέστε τους και για τα υπόλοιπα και μετά κάντε καταγγελίες. Δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει το υπέροχο αμερικάνικο citizen's arrest.

roulita

Member
24 Ιανουαρίου 2012
23
0
Περιστερι Αττικης
+++++
Κοντινό (όχι σε φιλικό επίπεδο) μου πρόσωπο ενώ του είχα δείξει-εξηγήσει -μιλήσει για όλα αυτά που και εγώ έμαθα σε αυτό και σε άλλα forum μου αποκάλυψε προχτές ότι τελικά η σκύλα του γέννησε 10 κουτάβια.Δεν μου είχε πει τίποτα ούτε για το ζευγάρωμα ούτε για την εγκυμοσύνη ενώ βλεπόμαστε σχεδόν κάθε εβδομάδα για προφανείς λόγους.Μου το είπε γιατί ήθελε να μάθει πως ταίζουν με μπιμπερο τα 9 ημερών μωρά.Εγώ έχω αποκτήσει μια μικρή πείρα λογω προσπαθειών διάσωσης μωρών (γατιών κυρίως)παρατημένων στα σκουπίδια/δρόμο.Έφριξα!Μου δικαιολόγησε την πράξη του ως τρόπο να βγάλει λεφτά λόγω μείωσης αποδοχων από την ....κρίση!!!!!!!

Last edited by a moderator:

evaki88

Well-Known Member
20 Οκτωβρίου 2012
240
3
Kifisia athens
αν ειναι ποτε δυνατον! τελικα ηθελε να μαθει πως ταιζουν με μπιμπερο τα μωρα 'η να βγαλει λεφτα λογω κρισης? θεωρω πως η ανθρωπια μας δεν θα πρεπει να περιοριζεται σε τετοιες περιοδους. ισα ισα το αντιθετο θα επρεπε να συμβαινει!

teoborg

Active Member
23 Ιανουαρίου 2013
43
2
Dogville
Εχω αφήσει για φιλοξενία τη σκύλα μου (Λάμπραντορ) στο ξενοδοχείο σκύλων που λειτουργεί στο "εκτροφείο"-επιχείρηση από όπου την αγόρασα πριν από δέκα τρία χρόνια. Οσες φορές "φιλοξενήθηκε" και πλήρωσα ποτέ δεν πήρα απόδειξη.
Μάλιστα όταν η σκύλα μου γέννησε (με σκύλο δικό τους) και κρατήσανε τα κουτάβια (σαν αντάλλαγμα στο να μην ξανά πληρώσω "φιλοξενία", συμφωνία που ποτέ δεν τηρήθηκε πλήρως), είχανε το θράσος - αφέλεια να μου ομολογήσουμε ότι το κάθε κουτάβι πωλήθηκε προς 2.000,00(δύο χιλιάδες ευρώ!!!).

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τέτοιου είδους επιχειρήσεις δεν πρέπει να φορολογούνται?