Σκύλος και μακρύ ταξίδι

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Μετά από ένα επεισοδιακό ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου είχα την εντύπωση ότι ήμουν στη Ζώνη του Λυκόφωτος, φτάσαμε στο ξενοδοχείο στο Βερμόντ. Καταρχήν ήταν σχεδόν αδύνατο να βρω το ξενοδοχείο διότι η πόλη εδώ αποφάσισε να αλλάξει τα νούμερα του δρόμου και να τα βάλει ανάποδα!! Δεν έχω ιδέα ποιο δαιμόνιο κατέλαβε τα σώματα του δημοτικού συμβουλίου και πήραν την απόφαση, αλλά δεν έκαναν τον κόπο να ενημερώσουν την εταιρεία Garmin που έφτιαξε το GPS του αυτοκινήτου μου, ούτε να αλλάξουν τη γενική σηματοδότηση του δρόμου που έδειχνε προς τα πού πήγαιναν τα νούμερα!! Ούτε φυσικά οι τοπικές επιχειρήσεις έκαναν τον κόπο να ενημερώσουν το κοινό στις ιστοσελίδες τους σχετικά! Οπότε έκανα κύκλους, έφτανα στη μέση του πουθενά, σκέτη τρέλλα! Επιπλέον εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το κινητό μου και αν και έκανα το αυτοκίνητο φύλλο και φτερό, δεν το βρήκα. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να το έχασα σε κάποιο κορφοβούνι και μάλιστα σε δυο δόσεις (μεγάλη ιστορία)! Και φυσικά ούτε ίχνος από ασύρματο ίντερνετ, οπότε δεν μπορούσα να μπω τουλάχιστον στο Gmail να κάνω τσάμπα τηλεφώνημα να ρωτήσω αν το ξενοδοχείο έχει μεταβληθεί σε ιλ φλοτάντ.

Το δε Μουφ από πίσω μου να έχει νευριάσει πολύ διότι το έπρηξα όλη μέρα με την οδήγηση και είχε την εντύπωση ότι επιτέλους έπρεπε να είχαμε φτάσει αφού συνήθως μέχρι τις 5:30 το απόγευμα βρισκόμαστε στο ξενοδοχείο να φρεσκαριστούμε. Τώρα μάλιστα έχει υιοθετήσει την εκνευριστική συνήθεια να μου χτυπάει τον ώμο με το πόδι του να με ειδοποιήσει να σταματήσω.

Σήμερα πήγαμε λοιπόν στο Βερμόντ και μάλιστα είπα να πάω κάπου ειδικά να διασκεδάσει το Μουφ. Στην κορυφή ενός βουνού ονόματι Mountain Dog είναι το κτήμα του αείμνηστου ζωγράφου Stephen Huneck που λάτρευε τους σκύλους. Έκτισε λοιπόν μια εκκλησία αφιερωμένη στους σκύλους και άφησε το κτήμα μετά το θάνατό του στους σκύλους όλου του κόσμου. Έχει καταπληκτικά μονοπάτια για περπάτημα και οι σκύλοι επιτρέπονται στο μουσείο, στην εκκλησία, στη λιμνούλα με τα βατραχάκια και γενικώς όπου γουστάρουν. Δεν έχει είσοδο και δίνουνε και μπισκοτάκια στα Μουφάκια. :) Το Μουφ την καταβρήκε και έπαιξε με την ψυχάρα του με καμιά δεκαριά σκυλιά και μάλιστα του μπήκε να πηδήξει και μια Πελώρια Δανέζα που δεν μπορούσε να πιστέψει τι μούρλα το είχε πιάσει, το Μουφ τώρα εννοείται κοντοπίθαρο μπροστά της, και τι αναίδεια είχε. Τελικά τα πήρα στην κράνα και το έβρισε δεόντως αν και το Μουφ επέμεινε πολύ.

Εδώ η σελίδα του μουσείου: http://www.dogmt.com/

Στους τοίχους της εκκλησίας, ιδιοκτήτες από παντού έρχονται και κολλάνε μηνυματάκια και φωτογραφίες των σκυλιών τους που πέθαναν.

Η λιμνούλα, το ατελιέ και το εκκλησάκι:

Ο μακαρίτης και ο μακαρίτης ο σκύλος του:

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Οι Φάροι του Μέην

Σήμερα φτάσαμε στον προορισμό μας! Πόρτλαντ Μέην και η βορειανατολική ακτή των ΗΠΑ! 45 πολιτείες σύνολο για μένα:

και 31 για το Μουφ που πριν το πάρω εγώ είχε μπει μόνο σε τρακτέρ και δεν είχε εξέλθει από την κομητεία στην οποία γεννήθηκε και βρέθηκε:

Από αύριο ξεκινάει το ταξίδι για πίσω στο σπίτι. :)

Last edited:

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
με παίρνετε στη θέση του Μουφ????? δεν θα τρώω μπιφτεκάκια δεν θα μαδάω δεν θα γαβγίζω θα είμαι καλο κορίτσι χαχαχα

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Και το κυριότερο: δεν θα τρως συνέχεια!!:p:D Αφού άφησα χτες το Μουφ να λιμοκτονήσει (γιατί δεν ήθελε το φαΐ της κτηνιάτρου), το βράδυ το πήρε απόφαση και του έδωσα ένα κλειστό σακουλάκι με το σκυλόφαγό του. Αναστέναξε, το άνοιξε μόνο του και το καταβρόχθισε. Σήμερα το πρωί πάλι μου έκανε κόγξες και αρνείται τα πάντα.:rolleyes:

Ξεκινήσαμε σήμερα το ταξίδι του γυρισμού που μάλλον θα διαρκέσει τρεις μέρες. Αν αντέξω να οδηγήσω άλλες πέντε ώρες, θα σταματήσουμε για ύπνο στους Καταρράκτες του Νιαγάρα και εφόσον βρήκα επιτέλους το γεμιστήρι της μπαταρίας της φωτογραφικής μηχανής, θα βγάλω το Μουφ φωτογραφία να σας τη δείξω.:) Χτες κατέληξα να παίρνω φωτογραφίες στον ωκεανό στο Μέην με το καινούριο κινητό, οπότε μόλις καταφέρω να τις βγάλω από κει μέσα και να τις μεταφέρω στο κομπιούτερ (δεν δουλεύει δυστυχώς καλά το Bluetooth ή δεν το έχω μάθει ακόμα, άρα θέλω καλώδιο), θα τις ανεβάσω κι αυτές.

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Χμμμ, σκέψου το και ως εξής: οι Αμερικάνοι εδώ θεωρούν τις περιπέτειές μου ως ταξίδια στο εσωτερικό της χώρας και επομένως καθόλου κουλ. Δεν καταλαβαίνουν πώς είναι δυνατόν να έχω σώας τας φρένας και να πηγαίνω σε μέρη τόσο απόμακρα όπως το Αγελαδιστάν (δηλαδή το Upstate New York όπου ο Νιαγάρας) και επομένως βαρετά και όχι της κλάσης Ευρώπης και Ελλάδας και νησιών. Επίσης δεν καταλαβαίνουν γιατί έχω τέτοιο κόμπλεξ με τα δέντρα και το πράσινο που τα στερήθηκα όντως μεγαλώνοντας στην Αθήνα και το τσιμέντο.

Οπότε π.χ. τα καλαμπόκια, τα βρύα και οι λειχήνες μπορεί να συγκινούν εμένα, δεν ξετρελλαίνουν όμως αυτούς. Και την Ακρόπολη και τα νησιά και την Ευρώπη που εγώ τα θεωρώ μπανάλ, εκείνοι τα θεωρούν τρομερά και μαγικά και εξωτικά. Όταν πρωτοπέρασα με το αυτοκίνητο το Μισσισσιπή τσίριζα από τη χαρά μου και ο φίλος μου το μόνο που παρατήρησε ήταν ένα ξερό: "Μα ΠΩΣ κάνεις έτσι?! Να ήταν τουλάχιστον βαθύ το ποτάμι! Ρηχό είναι!" Για μένα όμως ήταν ο Μισσισσιπής που μόνο στα βιβλία τον είχα διαβάσει και τον είχα δει μέχρι τότε μόνο σε φωτογραφία.

Τελοσπάντων, ορίστε και φωτογραφίες σήμερα από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα με το Μουφ μπροστά καμαρωτό (χρυσό το έκανα να στηθεί). Στο βάθος βλέπετε το Τορόντο του Καναδά διότι είμαστε στα σύνορα και τους καταρράκτες τους μοιράζονται ΗΠΑ και Καναδάς. Το πάρκο είναι υπέροχο και κάναμε τη σημερινή μεγάλη βόλτα εκεί. Λεπτομέρειες και βίντεο αργότερα σ' αυτό το νήμα, μπορείτε επίσης να κοιτάξτε εδώ: http://kyniskos.blogspot.com.

[FONT=&quot]

Υ.Γ. Ξέχασα να πω κι ένα περίεργο που μου συνέβη στους καταρράκτες. Ήταν ένα τσούρμο Κινέζοι τουρίστες που με ψήσανε με το ωραίο Μουφάκι κλπ. και αναρωτιόμουνα αν όντως είχανε πέσει ξεροί με την ομορφιά του ή αν χαλβαδιάζανε το ωραίο Μουφάκι για υποψήφιο νόστιμο μεζεδάκι! Σας λέω, αγρίεψα...:p:D
[/FONT]

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Και εν κατακλείδι το βίντεο από τους Καταρράκτες του Νιαγάρα σήμερα, ο σωστός χάρτης με τις 34 πολιτείες που έχει επισκεφτεί το Μουφ μέχρι σήμερα (είχα κάνει λάθος σε περασμένο μήνυμα) και το ίδιο το Μουφ απόψε στο Κλήβελαντ του Οχάιο, πάρα πολύ κουρασμένο από το μεγάλο ταξίδι τριών εβδομάδων. Αύριο γυρνάμε επιτέλους σπίτι. :)

http://www.youtube.com/watch?v=HiLiOBUzeIM

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν μάλλον θα πάω στην Οκλαχόμα την άλλη βδομάδα αφού πρέπει να πάω στο Νότιο Μιζούρι και είναι στα σύνορα, οπότε θα συμπληρώσω αισίως τις 46 μου πολιτείες και τις 35 για το Μουφ. Στο μεταξύ προσπαθώ να αποφασίσω πώς θα κάνω τις υπόλοιπες τέσσερεις πολιτείες, μάλλον του χρόνου το καλοκαίρι διότι αυτό το καλοκαίρι πνίγομαι. Θα πρέπει να πάμε δυτικά διαγωνίως ώστε να ξεκινήσουμε από Νότια Καλιφόρνια που έχω φίλους και μετά να ανεβούμε Νεβάδα, Όρεγκον, Ουάσιγκτων και μετά...

Μετά δυσκολεύουν τα πράγματα. Διότι η Αλάσκα είναι αποκομμένη από τις ΗΠΑ και μεσολαβεί ο Καναδάς. Μέχρι εδώ καλά, δε θα με πείραζε να δω ολίγη βόρεια Καλιφόρνια, το Γιοσέμιτι Παρκ, τα υπόλοιπα και μετά το Βανκούβερ που είναι μια από τις επαρχίες του Καναδά που δεν έχω δει. Αλλά κοίταξα μόλις πόσες ώρες είναι το ταξίδι προς Άνκορατζ, Αλάσκα από το Σηάτλ και είναι, ρε σεις, 46 ώρες με το αυτοκίνητο, δηλαδή πέντε μέρες μονορούφι!! Και μετά πίσω. Και μετά ίσια πέντε μέρες ακόμα μέχρι το Ιλλινόι. Σύνολο 15 μέρες οδηγώντας σαν τρελλή, χώρια οι μέρες που θα πρέπει να μείνω και πουθενά να ξεζαλιστώ. Και φυσικά τα σύνορα. Και οι Αμερικάνοι. Και οι Καναδέζοι. Και το Μουφ στη μέση... Και διάβασα αν μπορούμε να πάρουμε το φέρρυ, αλλά το ταξίδι θα είναι τόσο τρομερό για το Μουφ που θα είναι σα να το βασανίζω. Πρέπει να το σκεφτώ ακόμα...

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Λοιπόν λύθηκε το μυστήριο του κλαψουρίσματος του Μουφ από τη χαρά του όταν βλέπει κόσμο που ήξερε. Κάνει ακριβώς τα ίδια με την κυρία που με βοηθάει στην οργάνωση του γραφείου μου και που είχε να τη δει δυο μέρες μόνο! Ο λόγος που κλαψούρισε και πήδαγε απάνω της ήταν ότι ήταν σε υπερδιέγερση και δεν τη βλέπει κάθε μέρα. Άρα κακώς χτυπιόμουνα που έκανε το ίδιο όταν είδε τους αναδόχους του πέρσυ και κλαψούριζα η ίδια ότι δεν ήθελε εμένα. 'Αλλωστε γι' αυτό ζηλεύει έτσι και νομίσει ότι κοιτάζω άλλο σκύλο.

Σχετικά τώρα με το ταξίδι στην Αλάσκα, αποφάσισα να βάλω τα μεγάλα μέσα. Έγραψα ένα γράμμα στον κυβερνήτη της Αλάσκας να διαμαρτυρηθώ ότι εγώ θέλω να έρθω και να τους τα ακουμπήσω, δεν πρόκειται όμως να το κάνω βασανίζοντας το Μουφ σε κρουαζιέρα και δεν έχω όρεξη να οδηγήσω μέσα από τον Καναδά. Να δούμε τι θα μου απαντήσει και αν μου βρει καμιά λύση.

ΖΥΓΟΣ

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2011
124
0
ΑΘΗΝΑ
Λοιπόν μάλλον θα πάω στην Οκλαχόμα την άλλη βδομάδα αφού πρέπει να πάω στο Νότιο Μιζούρι και είναι στα σύνορα, οπότε θα συμπληρώσω αισίως τις 46 μου πολιτείες και τις 35 για το Μουφ. Στο μεταξύ προσπαθώ να αποφασίσω πώς θα κάνω τις υπόλοιπες τέσσερεις πολιτείες, μάλλον του χρόνου το καλοκαίρι διότι αυτό το καλοκαίρι πνίγομαι. Θα πρέπει να πάμε δυτικά διαγωνίως ώστε να ξεκινήσουμε από Νότια Καλιφόρνια που έχω φίλους και μετά να ανεβούμε Νεβάδα, Όρεγκον, Ουάσιγκτων και μετά...

ΖΗΛΕΥΩΩ..!!! :eek::p:D:p

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Τσεροκί Μέρος Βήτον

Αυτή τη φορά είμαστε στην Τούλσα της Οκλαχόμας για μίνι χειμερινές διακοπές για τη Γιορτή των Ευχαριστιών:

Το ιερόν ζώον, εμφανώς αδυνατισμένο (άντε άλλο ένα κιλό και τελειώσαμε!), έφτασε καταταλαιπωρημένο (από την ξάπλα) και ξενηστικωμένο και τώρα έχει καταρρεύσει στο ξενοδοχείο. Ελπίζω να με αφήσει λίγο να ξεκουραστώ διότι οδηγούσα οκτώ ώρες και είμαι ζαλισμένη. Τους Τσεροκί τους περάσαμε ήδη πριν μπούμε στην πόλη. Δυστυχώς κάνει κρύο (4 βαθμούς) και απόψε με βλέπω να τη βγάζω στο ξενοδοχείο κοιμώμενη και βλέποντας θρίλλερ. Αύριο λέμε να την κάνουμε για Οκλαχόμα Σίτυ να δω και το περίφημο μνημείο.

46 πολιτείες σύνολο για μένα:

35 για το Μουφ:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το Μουφ σήμερα στην Οκλαχόμα Σίτυ μπροστά στο μνημείο του Ομοσπονδιακού Κτηρίου που ανατίναξε προ ετών εκείνο το κάθαρμα ο Μακβέι:

Γενικά δεν έχει και πολλά πράματα να δει κανείς στην Οκλαχόμα εκτός από μερικά ινδιάνικα και καομποόικα μουσεία, εννοείται χωριστά...

Απόψε είμαστε στο Νότιο Μιζούρι και ξεκινάμε να γυρνάμε σπίτι αύριο για τη Γιορτή των Ευχαριστιών. Ωραία ολιγοήμερη ανάπαυλα και τελείωσαμε και όλες τις αποδώ πολιτείες. :)

Last edited:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Απόψε τη βγάζουμε στα Όρη Όζαρκς των Ινδιάνων που αποτελεί γνωστό θέρετρο το καλοκαίρι, μόνο που τώρα είναι χειμώνας, έχει πέσει η κίνηση και έξω έχει κρύο, πίσσα σκοτάδι και βρέχει ελεεινά. Το πρωί όμως τα βουνά είναι έτσι:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Το Μουφ σήμερα το πρωί στη λίμνη Table Rock του ομώνυμου πάρκου της πολιτείας του Μιζούρι:

Sara

Well-Known Member
27 Δεκεμβρίου 2008
7.747
1.507
Illinois, USA
Όταν θα έχω καλύτερη σύνδεση θα ανεβάσω και το βίντεο που του τράβηξα στη λίμνη. Για την ώρα έχω φωτογραφίες του φθινοπωρινού τοπίου με τα φύλλα στο πάρκο που βρίσκεται στα Όρη Όζαρκς: