Και μετά μου λέτε εμένα να μην τσαντίζομαι και τσιρίζω. Πάω σήμερα στο πανεπιστήμιο για λίγη ώρα. Είπα ν' αφήσω το Μουφ στο αυτοκίνητο για κανα τέταρτο με ανοιχτό παράθυρο, ο καιρός ήταν καλός, οπότε μόλις τελείωσα τη δουλειά μου, ήρθα να τον πάρω να πάμε βόλτα. Τώρα μιλάμε για μια πανεπιστημιούπολη σε ειδυλλιακό τοπίο με πρασινάδες, λουλούδια, πουλάκια, καλαμποκάκια αλλά μακρυά, παπάκια, χηνάκια άγρια, πηγές με γάργαρα νερά, ρυάκια, δεντράκια, πίδακες νερού και συντριβανάκια, άλλο πράμα να σας τα γράφω, άλλο να τα βλέπετε. Δυστυχώς δεν είχα και τη φωτογραφική μηχανή κι έχασα την όλη φάση με το αραιό αεράκι και τον ήλιο να τα δείτε και ιδίοις όμμασι. Δεν πειράζει όμως, άλλη φορά.
Και να έχω μαζί το Μουφ που να το έχει πιάσει το αλλιώτικο με το μούφιασμα. Από το λουρί φυσικά διότι κάπου εκεί στις πρασινάδες είναι και οι πανεπιστημιακοί μπάτσοι καμουφλάζ που βαράνε πρόστιμα, οπότε τις σινιέ σακούλες με τα κακάκια τις είχα στο χέρι. Και φτάνουμε, που λέτε, σε μια υπέροχη λίμνη με τον υπέροχο ήλιο να κάνει διάφορα γραφικά να λαμποκοπούν, σκιές να πέφτουν παχιές να κρύβουν τα διακριτικά παγκάκια κάτω απ' τα δεντράκια, ούτε ποίημα της Σαπφώς και του Ευριπίδη, άντε και του Θεόκριτου, στο πιο βλαχο-αμερικάνικο όμως να 'τανε, τελείως λυρικο-βουκολικό το όλον. Στη μέση της λίμνης να αναπηδά πίδακας νερού μέχρι τα επουράνια, φυσικό και φαντασμαγορικό το θέαμα και από δυο μεριές τώρα να κατεβαίνουνε οι πάπιες να κολυμπήσουνε.
Λέω κι εγώ θα ξυπνήσει πάλι ο εσωτερικός τσομπάνος μέσα του του ζουμπουρλούδικου και θ' αρχίσει να μουφιάζει σαν τρελλό και να θέλει να κολυμπήσει και δεν πειράζει, θα τον αφήσω να παίξει με τις πάπιες αφού είμαι μαζί του και ξέρω και κανα-δυο μπάτσους αφού είμαστε σε μια επιτροπή μαζί. Και ρε σεις, το μικρό κάθαρμα μούφιασε μεν, αλλά τις πάπιες τις αγνόησε τελείως!!!!!
Ούτε να θέλει να μπει στο νερό να κολυμπήσει σαν αξιοπρεπής λέτσος που είναι όπως πήγε κι έκανε στο Μίσιγκαν τις προάλλες, ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΊΧΑΝ ΞΑΝΑΔΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΌ ΑΠΑΙΣΙΟ ΧΟΝΤΡΟΜΠΑΛΟΥΔΙΚΟ!!!!!
Ατάραχος ο δικός σου!!:shock::shock: Εγώ να είμαι διατεθειμένη να τον αφήσω να λασπωθεί και να μου κάνει μετά το αυτοκίνητο κώλο κι αυτουνού εντύπωση καν να μην του κάνει το τοπίο του Ιλλινόι! Που εμένα τουλάχιστον μου φαίνεται ίδιο με του Μίσιγκαν.
ΜΟΥ ΛΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΜΙΣΙΓΚΑΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΛΛΙΝΟΙ?! ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ Ο ΤΣΟΜΠΑΝΟΣ ΣΤΗ ΘΕΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΟΧΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΚΙΩΝ? ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝΕ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΕΓΧΩΡΙΕΣ ΠΑΠΙΕΣ?!