Ρουμανία

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Όμως, αν είχαν φροντίσει εκ των προτέρων ίσως δεν θα είχε γιγαντωθεί το πρόβλημα ώστε να φτάσουν στο σημείο να παίρνουν τέτοια μέτρα... Όπως και να δικαιολογείται αυτή η απόφαση, δεν παύει να είναι απάνθρωπη, άδικη, παράλογη κλπ...
@ Giannis_Rottie, Θεωρώ ότι ό,τι και να πιστεύουμε πώς θα γίνει θα πρέπει να παραστούμε στη διαμαρτυρία. Ακόμα και για να μην περάσει από το μυαλό κάποιων να περάσουν τέτοιους νόμους και εδώ.

Ήρθα για να γράψω το εξής:
Θα είναι κλειστός ο σταθμός του Συντάγματος σήμερα, θα περνάει ο συρμός κανονικά αλλά δεν θα σταματάει. Το λέω για όσους σκόπευαν να αλλάξουν μετρό εκεί, να βρουν εναλλακτική διαδρομή.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Πάντως, αντικειμενικά, αν η κατάσταση είναι/ήταν τέτοια σαν κι αυτή στο βιντεάκι του epial, έχουν χίλια δικαια οι πολίτες να είναι έξαλλοι, με το κράτος/δήμο, όμως, και όχι με τα αδέσποτα.
Στα σίγουρα πολλοί ακόμα και από εδώ θα ένιωθαν φόβο αν έπεφταν σε τέτοιο σκυλομάνι, σκεφτείτε να είναι mission impossible η κάθε βόλτα με το σκύλο μας ή χωρίς.

Αυτό που με κάνει να απορώ είναι το ότι ο κόσμος τα βάζει με τα σκυλιά και όχι με το κράτος και τους συμπολίτες του. Είναι τόσο δύσκολο να καταλάβουν ότι οι σκύλοι κάνουν ό,τι καταλαβαίνουν καλύτερο? Ότι θα αναπαραχθούν αν δεν φροντίσει κάποιος να τα στειρώσει? Ότι θα τρέχουν ανεξέλεγκτα στους δρόμους αν δεν φροντίσει κάποιος να τα μαζέψει? Ότι εν δυνάμει θα δαγκώσουν αφού δεν έχουν μάθει αλλιώς?
Είναι τόσο παράλογο ρε παιδιά, τα βάζουν με αυτούς που δεν φταίνε...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.265
Ευχαριστούμε epial, είχε γίνει γνωστή η κατάσταση και ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων του Βουκουρεστίου για να καταδειχθεί ο "λόγος" για τον οποίο βγήκε θετικό το δημοψήφισμα.

Παρόλα αυτά αυτό που δεν συνειδητοποιούν αυτοί που επικαλούνται την τρέχουσα κατάσταση ως αιτία που δικαιολογεί αυτή τη γενοκτονία είναι πως το πρόβλημα από ότι έχω δει στο ιντερνετ είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια και για αυτό η ρουμάνικη κυβέρνηση λαμβάνει μεγάλα κονδύλια από την ΕΕ για τη στέγαση και στείρωση αδέσποτων τα οποία από ότι έχει αναφερθεί ούτε η ίδια η κυβέρνηση τα χρησιμοποίησε προς αυτό το σκοπό ούτε καμία φιλοζωική τα είδε.

Ακόμα (για να τονιστεί η θηριωδία που δεν έχει κανένα λογικό επιχείρημα), αυτά τα επιχειρήματα δε δικαιολογούν σε καμία περίπτωση τη θανάτωση αδεσπότων ήδη στεγαζόμενων σε κυνοκομεία, ούτε την απαγόρευση εξόδου και θανάτωση ζώων στα σύνορα, ούτε την επίθεση σε δεσποζόμενα ζώα και τους ιδιοκτήτες τους επειδή είναι πρώην αδέσποτα ημίαιμα. Καμία από αυτές τις κατηγορίες ζώων δε συνιστά ούτε καν εν δυνάμει κίνδυνο για τους ρουμάνους πολίτες.

Και φυσικά δεν απευθύνομαι σε σένα epial, κάνω μια σύνοψη απλά.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Δυστυχως σε τετοιες αδιεξοδες καταστασεις, παντα βρισκουν προσφορο έδαφος να ελεγξουν τα γεγονότα (ή και δημιουργουνται νέοι) ανθρωποι που εχουν μίσος και κακια μεσα τους!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Πολύ λίγοι ήμασταν σήμερα, δυστυχώς. Θα μπορούσαμε άνετα να είμαστε δεκαπλάσιοι.
Πάντως ήταν πολύ ήρεμη η διαμαρτυρία, δεν έγινε καμία φασαρία και αυτό είναι μεγάλο υπέρ. Μακάρι να βοηθήσει κι αυτό να γίνει κάτι θετικό.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Εσεις οργανώσατε κα πηγατε... εδω Πατρα, τους πειράζει μήπως βρεξει, μήπως ψιχαλίσει... μήπως .... και δεν εγινε τίποτα απολύτως...εχουμε και επεισοδια για τη δολοφονια του παιδιου, εχουμε και επεισόδια για εναν ιταλο που εστρεψε οπλο στους διαδηλωτες... που να γινει συγκεντρωση για τη ρουμανια....

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Και εγώ νομίζω πως θα μπορούσαμε να ήμασταν περισσότεροι χτες αλλά ήταν οι συγκυρίες τέτοιες. Το αστείο είναι ότι κάποια σχόλια στο άρθρο που βάλατε παραπάνω στο newsbeast.gr αν δεν κάνω λάθος λένε πως στο καλό έχουμε λύσει όλα τα άλλα προβλήματα μας για να διαμαρτυρόμαστε για τα αδέσποτα της Ρουμανίας και πόσο μισάνθρωποι είναι οι φιλόζωοι. Ε ρε αθάνατη νοοτροπία του ελληνάρα...

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.265
Εκεί είναι που καταλαβαίνεις ότι δεν υπάρχει σωτηρία όταν δεν καταννοούν αυτοί που τα λένε πόσο μισάνθρωποι είναι αυτοί που ΔΕΝ είναι φιλόζωοι. Γιατί αν δε σέβεσαι το περιβάλλον σου πώς σέβεσαι τον άνθρωπο τον ίδιο που ζει σε αυτό το περιβάλλον.. Τέσπα, ας το κόψω με τις απόψεις κ τις αμπελοφιλοσοφίες για σήμερα!

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
Αυτό που συμβαίνει στη Ρουμανία είναι βάρβαρο και εμετικό. Δεν είναι όμως όλα όπως φαίνονται και μην πεσετε να με φάτε τώρα..

Έχω πάει στη Ρουμανία πριν κάποια χρόνια. Για επαγγελματικό ταξίδι βέβαια, αλλά έμεινα 2-3 μέρες και πρόλαβα να καταλάβω κάποια πράγματα. Αν θεωρείτε ότι εμείς οι Έλληνες πιεζόμαστε αυτή τη στιγμή και περνάμε δύσκολα, τότε θα σας πρότεινα να πάτε ένα ταξιδάκι στο Βουκουρέστι και να μιλήσετε με κάποιους ανθρώπους εκεί. Οι άνθρωποι κατ' αρχήν έχουν περάσει τα χίλια μύρια όσα..Η πόλη σαπίζει και έχει παντού κοράκια, ανάμεσα σε ρούχα που κρέμονται από πολυκατοικίες ετοιμόρροπες, ρημαγμένα κτίρια που κάποτε ήταν πανεπιστήμια ή μουσεία, γκριζούρα και φτώχεια. Ναι μεν αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς, αλλά έχει πολλύυυυυ δρόμο ακόμα. Οι άνθρωποι για να διασκεδάσουν τα Σάββατα, πηγαίνουν για ψώνια στο σούπερ μάρκετ. Γιατί είναι κάτι καινούριο γι αυτούς. Και φυσικά οι αντιθέσεις είναι τραγικές. Υπάρχουν οι "καλές" περιοχές με τα υποτιθέμενα λουξ νεόδμητα σπίτια (που καθόλου λουξ δεν είναι) και η φτώχεια..που δεν θέλω ούτε να θυμάμαι.. Πρώτη φορά στη ζωή μου που ήθελα να φύγω τρέχοντας από μια χώρα (για άνθρωπος λατρεύει τα ταξίδια και τα νέα μέρη).

Συνεπώς..φαντάζομαι πως η αγάπη για τα ζώα και η κατανόηση των αναγκών τους, είναι και θέμα παιδείας και θέμα καλλιέργειας και πολλά άλλα ακόμα. Και όντως τα αδέσποτα ήταν χιλιάδες και παντού..Δυστυχώς.. Οι άνθρωποι αυτοί, χρειάζονται ενημέρωση έτσι ώστε να μπορέσουν να καταλάβουν ότι αυτό που γίνεται είναι λάθος. Οι περισσότεροι έχουν μεγαλώσει αλλιώς, με άλλα ιδανικά και άλλες ηθικές αξίες..Είναι ταλαιπωρημένοι άνθρωποι που προσπαθούν να δυτικοποιηθούν θέλουν δε θέλουν και να ενημερωθούν σιγά σιγά για πράγματα μέχρι πρότινος ξένα σε αυτούς..Ας δούμε και αυτή την άποψη του νομίσματος..Με "κατηγορώ" και σκέτη επιρριψη ευθυνών, δουλειά δε γίνεται..Είδαμε κι εμάς τους "πολιτισμένους" στην ψαρωκώσταινα..

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
τα δεχομαι ολα αυτα που λες και τα γνωρίζω και εγω!
Αλλά δεν μπορω να δεχτώ το οτι δεν αφησαν σκυλια να φύγουν εξωτερικό... καταγγελονται "ευ"θανατώσεις επιτόπου στα σύνορα, δεν μπορω να δεχτώ οτι είναι τόσο εξωπραγματικό να στειρωθουν κλπ τα αδεσποτα, τα χρηματα της ΕΕ γι'αυτο το λόγο γιατι τα εισπράττουν? Απο τη στιγμή που δεν αντιλαμβάνονται την αξία της στειρωσης, περιθαλψης ως λύση στη μειωση αδεσποτων... τα χρηματα γιατι τα πηραν?

HolywoodBrn

Well-Known Member
10 Ιουνίου 2013
2.286
3.224
Αμπελοgarden
ghelly άλλο το κράτος άλλο οι πολίτες. Εγω μιλαώ για τους πολίτες. Το κράτος θα έλεγα για τι είναι..αλλά άντε τώρα.. Ο κόσμος ως συνήθως έχει την τάση να γενικεύει τα πάντα. Όταν στέλνουμε όλη τη χώρα στο διάολο και λέμε "α οι Ρουμάνοι οι μ***ς" γενικεύουμε. Εγώ αναφέρομαι στους πολίτες που βγήκαν στους δρόμους να σκοτώσουν κι αυτοί τα αδέσποτα με περισσή βαρβαρότητα..Φταίνε..αλλά ας λάβουμε και μερικούς παράγοντες ακόμα υπ΄όψιν πριν τους καταδικάσουμε στα τάρταρα...Κι έπειτα, υπάρχουν κι αυτοί που τάχθηκαν κατά..Απλά είναι πολύ λίγοι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εσύ παιδί μου rottweiler7 είσαι, με εκείνο το βρωμοθήλυκο με το παλιομπούκαλο που μας αναστάτωνες; ;):D;)

Hlianna

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2009
1.567
647
Kι εγω περιμενα πιο πολυ κοσμο, παρολαυτα δεν ηταν και λιγοι! Μπραβο σε οσους πηγαν ;)

Υ.Γ Kαι τι κουκλα η ροτβαιλερινα *agapoylas*

rottweiler7

Member
6 Φεβρουαρίου 2013
12
0
Kι εγω περιμενα πιο πολυ κοσμο, παρολαυτα δεν ηταν και λιγοι! Μπραβο σε οσους πηγαν ;)

Υ.Γ Kαι τι κουκλα η ροτβαιλερινα *agapoylas*
Εσυ περιμενες περισσοτερο εγω λιγοτερο..καπου στη μεση τελικα ηταν!
Αν ειναι δικο σου το ροτ στη φωτο και σενα κουκλι ειναι!