Ρουμανία

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.745
7.263
Πολλα δεσποζομενα εχουν αφεθει σε καταφυγα. Αυτα θα θανατωθουν πρωτα.
Μα γιατί να αφέθηκαν...? Δεν.. δεν...

Το μονο που μπορουμε να κανουμε τωρα πια ειναι να ανοιξουμε τα σπιτια μας και να σωθουν μερικα ....

https://www.facebook.com/photo.php?...01248907.1073741839.1517561234&type=1&theater
Στα σχόλια αν προσέξετε αναφέρεται πώς και κάλυψη πανσιόν+κτηνιατρικών εξόδων μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας ή υιοθεσίας.

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Κανονίστηκε κι άλλη διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Ρουμανίας, την Δευτέρα (30/09) στις 7 και πάλι.
Το link που έβαλα πιο πάνω είναι για την διαμαρτυρία της Δευτέρας.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Είναι αργά για διαμαρτυρίες φοβάμαι. Μόνο οι πράξεις έχουν νόημα τώρα, όποιος από εμάς μπορεί να σώσει κάππιον σκύλο υιοθετώντας τον.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Είναι αργά για διαμαρτυρίες φοβάμαι. Μόνο οι πράξεις έχουν νόημα τώρα, όποιος από εμάς μπορεί να σώσει κάππιον σκύλο υιοθετώντας τον.
Κι εγώ δυστυχώς αυτό φοβάμαι, πώς δεν θα αλλάξει κάτι. Όμως πρέπει ακόμα κι έτσι να είναι να πάμε για πολλούς λόγους.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102

Αύριο λοιπόν στις 7, είναι η δεύτερη διαμαρτυρία.

Οσο κι αν το θεωρούμε κάποιοι μάταιο πλέον, καλό είναι να είμαστε πάλι εκεί.

Στις ομάδες του facebook [ελπίζω να υπάρχει μόνο μία και να μην είναι διάσπαρτοι οι πόροι βοήθειας] που προσπαθούν να οργανώσουν τις διασώσεις, οι άνθρωποι είναι σε πλήρη απόγνωση. Οι δολοφονίες των ζώων, έχουν ήδη αρχίσει, με φρικτούς τρόπους. Και μια χούφτα άνθρωποι παλεύουν, να σώσουν όσα περισσότερα προλάβουν. Χρειάζονται κάθε δική μας βοήθεια...χθες. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει. Η οργάνωση πρέπει σήμερα-αύριο, να έχει ολοκληρωθεί.

Οποιος νομίζει ότι μπορεί να βοηθήσει, γιατί όλοι μας σίγουρα θέλουμε, πρέπει να το αποφασίσει ΤΩΡΑ. Ούτε καν αύριο :(

Last edited:

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
και... για να μην ξεχνιομαστε...
μια δυναμικη παρουσια αλληλεγγυης και συμπαραστασης στη ρουμανια...
πετρναει σημαντικα μηνυματα κι εδω στην ... ελλαδα...

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει, είτε με προσφορά σε χρήμα, φιλοξενία, υιοθεσία, προσφορά υλικών πόρων, με μεταφορά ή έστω απλά με διαμαρτυρία. Η παραμικρή κίνηση μπορεί να σώσει μια ζωή. Και για όσους σκεφτούν, πιθανόν, ότι "δε μας φτάνουν τα δικά μας αδέσποτα έχουμε και της Ρουμανίας;", εγώ απλά πιστεύω ότι κάποια πράγματα δεν έχουν σύνορα. Ούτε υπάρχουν δικά μας και αλλωνών. Είναι ψυχές, που αδικούνται κι απειλούνται κι έχουν την ανάγκη του οποιουδήποτε μπορεί και θέλει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.791
20.102
Βλέπω τις εικόνες από την Ρουμανία σήμερα και ντρέπομαι, που δεν μπορούσαμε να κόψουμε τον λαιμό μας, να παρευρεθούμε στην δεύτερη συνάντηση στην πρεσβεία, περισσότεροι από...τρεις κι ο κούκος...

Το θεωρήσαμε μάλλον περιττό. Και κουραστικό. Και...που να τρέχουμε ρε αδελφέ τώρα...σάμπως θα καταφέρουμε τίποτα;

Ντροπή μας. Που βαριόμαστε να φωνάξουμε γι'αυτές τις δολοφονίες. Γι'αυτά τα μαρτύρια που τραβάνε τα δύστυχα. Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω copy τις φωτό. Θα το κάνω όμως σε πρώτη ευκαιρία. Η...ας το κάνει κάποιος που μπορεί. Για να δούμε, όλοι εμείς οι φιλόζωοι της οθόνης, σε τι γυρίσαμε την πλάτη.

Οταν θα μας χτυπήσει όμως και την δική μας πόρτα, τότε θα βγούμε πάλι, να αερολογούμε. Μόνο γι'αυτά, είμαστε ικανοί.

Για φούμαρα...

Ντροπή μας.

Μακάρι όλες αυτές οι ψυχές, να φύγουν με γρήγορο θάνατο. Αν και δεν το δείχνουν οι φωτό :cry:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μαρία, δυστυχώς (για τον εαυτό μου κυρίως - και για όλους μας)... δεν μπορώ να αλλάξω ούτε μιά τελεία...

Viviana

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2011
2.901
546
Χολαργός
Μαρία, δυστυχώς (για τον εαυτό μου κυρίως - και για όλους μας)... δεν μπορώ να αλλάξω ούτε μιά τελεία...

Γιατι μπορω εγω???? :oops:

Μακαρι να μπορουσα οχι ενα,αλλά δεκα να φιλοξενουσα,μακαρι...:(

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Oχι πως εχει σημασια...

αλλα πολλες φωτογραφιες που ανεβαινουν τις τελευταιες μερες ειναι απο την Κινα και οχι απο Ρουμανια.

Eirini-Fontas

Well-Known Member
6 Μαϊου 2009
5.280
709
Θρακομακεδονες
Ακριβως αυτο που λεει η Αμαλια. Εχουν κυκλοφορησει σοκαριστικες φωτο και ειδικα
μια με ενα σκυλο τουν ειναι γδαρμενος αλλα ακομα ζωντανος απο Κινα και οχι
Ρουμανια χωρις βεβαια αυτο να σημαινει οτι εκει ειναι πολυ διαφορετικα τα πραγματα.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Στην Κίνα τουλάχιστον τα τρώνε... Αυτό, στο μυαλό μου, δίνει ελαφρυντικό στη θανάτωση όμως όχι στο βασανισμό...

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
off-topic...

Στην Κίνα τουλάχιστον τα τρώνε... Αυτό, στο μυαλό μου, δίνει ελαφρυντικό στη θανάτωση όμως όχι στο βασανισμό...
Η φωτογραφία που αναφέρεται πιο πάνω, νομίζω ότι είναι από το "Earthlinks"...
Δεν ξέρω αν έχεις δει το συγκεκριμένο ντοκυμαντέρ, αλλά αν το δεις θα αποφασίσεις να "κόψεις" κάθε ελαφρυντικό...:(

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Αν είναι στιγμιότυπο από εκεί που γδέρνουν τα ζώα ζωντανά για τη γούνα τους, είναι μια σκηνή που με στοιχειώνει ακόμα και σαφώς δεν έχει ελαφρυντικό. Κάθε ζώο, βρώσιμο ή μη, έχει στο μυαλό μου δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή κι όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνο θάνατο. Σε καμία περίπτωση δεν είμαι υπερ του βασανισμου.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Αυτό μας ενδιαφέρει στην ουσία:

"Το θέμα όμως ενώ μας απασχολούσε ως μία διεθνής είδηση έρχεται και στην ελληνική πραγματικότητα μετά την ανακοίνωση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας η οποία κάνει λόγο για σχέδιο το οποίοι ετοιμάζεται από την κυβέρνηση που στόχο θα έχει συντονισμένες προσπάθειες μαζικής εξόντωσης αδέσποτων.
Όπως δημοσίευσε το dogworld.blogspot.gr ,η επιστολή στάλθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Παιδείας, υπουργό Υγείας, υπουργό ΥΠΑΑΤ καθώς και στα κόμματα και τους βουλευτές.
Η επιστολή αναφέρεται σε μία εγκύκλιο πού όπως αναφέρει η Ομοσπονδία είναι του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και υποστηρίζεται ότι σε συγκεκριμένη εγκύκλιο καλλιεργείται κλίμα πανικού και μίσους απέναντι στα αδέσποτα, σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Επίσης λένε ότι προτείνει να εξαπολυθεί πόγκρομ ευθανασιών κατά των αδέσποτων με προκάλυμμα την δημόσια υγεία, όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Ρουμανία.
Την ύπαρξη των συγκεκριμένων σκέψεων επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter λέγοντας πάντως πως όσο ο ίδιος κατέχει το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο, θανατώσεις ζώων δεν πρόκειται να γίνουν!"

Πολύ γύρω-γύρω μου φαίνεται να το πιάνουν το θέμα, ας ελπίσουμε πώς είναι φήμες.