Ρουμανία

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Ο Τζιμάκος πάντως θα πετάξει την σκούφια του για διαμαρτυρία, ειδικά αν δεν είναι ειρηνική!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Θα φέρουν κι άλλοι τα σκυλιά τους, απ'ότι είδα, και θα είναι καλό αν το "σηκώνει" ο σκύλος :)
Θα πάω κι εγώ! (να φέρω και τον μούργο να δουν τι καλά που είναι όλα τα σκυλάκια του κόσμου? :rolleyes: )

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
εμεις πατρα προσπαθούμε να οργανώσουμε για παρασκευή αλλά κάποιοι λένε για βροχές και να το παμε την αλλη βδομάδα!

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Μαρία εγώ θα έρθω χωρίς σκύλους, με το μηχανάκι, οπότε μπορώ να σου κρατήσω το θηρίο, να μην μου λείπει και ένα λουρί από το χέρι βρε παιδί μου

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Οτι και χωρίς το θηρίο, δεν μου περισσεύουν σκυλιά;
Μου αρέσει, που μου έκανες και like χθες [ή σήμερα;]
Αλλά ακόμη και χωρίς το...like...να φαν κι οι κότες :p

See you there λοιπόν, και...κάτι θα σου δώσουμε κι εσένα να κρατάς, για να μη κλαις ;)

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Το like ήταν για την πρωτοτυπία στο... χρώμα :p
Όσο για το θηρίο απλά προλαβαίνω να τον "κλείσω"... O Mάρκος είναι reserve για αυριο!!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Πέρα από την πλάκα με τους σκύλους μας ας μαζευτουμε αρκετοί βρε παιδιά από το φόρουμ, να πάμε. Για κάποιους που θεωρούν λίγο γραφικές κάτι τέτοιες εκδηλώσεις το λέω, δεν είναι έτσι, είναι κάτι κι αυτό που παίρνει διαστάσεις και δεν περνάει απαρατηρήτο!

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Είδα ότι είπαν να φοράμε κόκκινα για συμβολισμό, όποιος θέλει.
Επίσης, σίγουρα είναι καλό να μαζευτούν όσα σκυλάκια γίνεται να πάνε.
Και για το συμβολικό μέρος του θέματος και για να τραβήξουνε παραπάνω την προσοχή. :)

Nina+Garry

Member
8 Ιουλίου 2013
17
3
Βριλήσσια
Παιδιά,

Η κατάσταση είναι πολυ απογοητευτική. Είχα μιά ανοιχτη συζήτηση με τους συναδέρφους στη Ρουμανία και η απαντήσεις με άφησαν άναυδη. Δυστυχώς πολλοί λίγοι διαφωνούν με το μέτρο αυτό. Η βλακεία τελικά είναι αήττητη... Αμά σας αναφέρω τα επιχειρήματά τους θα φρίξετε οπότε δεν σας λέω τίποτα..

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.746
7.265
Μπα για πες τα γιατί η "λογική" τους με ξεπερνάει και θα θελα να μάθω τι σκέφτονται.

Nina+Garry

Member
8 Ιουλίου 2013
17
3
Βριλήσσια
Η απάντησή της στην δική μου δήλωση

Dear Tina,

A 4 years old kid was killed by stray dogs on the streets of Bucharest , the capital of an European country . I do not want to imagine the last moments of his life, and what it is now in the hearts of his parents . I do not want my kid or other people’s kids to die like this. You do not understand the real situation in my country, we live everyday with the fear that we or our children will be attacked by these stray dogs , that are not looking like the cute one in the picture you sent . Please look at the picture of the 4 years old kid that was killed , and then tell me if you are still sad about the new law. I do not know if you are a mother or not, but if you are, you will understand why we want our kids to be safe when they go to school or when they go to play .

Η απάντησή μου

You are 100% right but their death is not a solution.
European Union gave to Romania millions of euro to establish shelters and sterilize the dogs.
What happened to these money? Put them in shelters and do what a real European country does. Everywhere in Europe stray dogs are not killed, are homed and sterilized.

So what is Europe and what is not, you can judge.

Attack is not normal behavior of dogs. These dogs shouldn’t leave on the streets and it’s not matter of “cute”, it’s matter of life, soul, feelings..

Ε μετά μου απάντησε το παρακάτω και σιχτιρισα.

I also do not want to have a fight with you over this … J as far as I know even in America stray dogs are killed ….

I am sure that you eat pork meat, chicken, beef ….. why are we killing them ? isn’t this also matter of life, soul, feelings ?

Kahlan

Well-Known Member
2 Νοεμβρίου 2011
170
208
Καλησπέρα σε όλους! Εμείς θα έρθουμε οπωσδήποτε, αλλά τελικά λέτε να έχουμε και σκύλους μαζί ή όχι;

m@r@

Well-Known Member
31 Μαϊου 2011
292
1
Τα παράλογα δεν σταματάν μόνο στο ότι ποτέ δεν αντιμετώπισαν το πρόβλημα με αποτέλεσμα τώρα να έχουν πραγματικά "πνιγεί" στα αδέσποτα, δεν αφήνουν πλέον και να βγάλουν από τη χώρα ζώα, σκυλιά που έχουν υιοθετηθεί δεν επιτρέπουν να περάσουν τα σύνορα. Απαγόρευσαν στους κτηνιάτρους να βγάζουν διαβατήρια. Τα σταματούν στα σύνορα και τα θανατώνουν επι τόπου.
Πέρα όμως ακόμα και από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να επιτρέπουν τέτοιες βιαιότητες... Ναι σε πολλές χώρες όταν τα αδέσποτα μείνουν πάνω από ένα διαστημα σε καταφύγιο θανατώνονται αλλά όχι με τους απαράδεκτους τρόπους που έχω δει αυτές τις μέρες από Ρουμανία.

Εννοείται ότι πρέπει να δώσουμε όλοι το παρόν στην διαμαρτυρία αυριο και για τους πιο "δραστήριους" υπάρχει και η εκδρομή διαμαρτυρίας στην Ρουμανία που οργανώνει το Save a Greek stray. Ναυλώνει 2 πούλμαν που θα μεταφέρουν όσους θέλουν να πάνε απλά να διαμαρτυρηθούν ή και να βοηθήσουν στη διάσωση όσων ζώων μπορούν. Η μεταφορά και η επιστροφή είναι καλυμμένες και όσοι πάνε έχουν μόνο να φροντίσουν για τα προσωπικά τους έξοδα και την διαμονή τους.

glykeria

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2011
145
24
Ελπίζω αύριο να είμαστε όσοι το δυνατόν περισσότεροι...Αλλά πραγματικά πολλοί δεν έχουν ενημερωθεί, δεν έχουν ιδέα ότι γίνεται τέτοια σφαγή.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.923
Παιδιά,

Η κατάσταση είναι πολυ απογοητευτική. Είχα μιά ανοιχτη συζήτηση με τους συναδέρφους στη Ρουμανία και η απαντήσεις με άφησαν άναυδη. Δυστυχώς πολλοί λίγοι διαφωνούν με το μέτρο αυτό. Η βλακεία τελικά είναι αήττητη... Αμά σας αναφέρω τα επιχειρήματά τους θα φρίξετε οπότε δεν σας λέω τίποτα..
Ας μην υποτιμάμε την δύναμη της προπαγάνδας. Λίγο πριν περάσει ο νόμος και μετά τον θάνατο του παιδιού τα ΜΜΕ έκαναν απίστευτη προπαγάνδα για τα επικίνδυνα αδέσποτα. Κατάφεραν να πανικοβάλουν πρωτίστως τους γονείς αλλά και όλο τον κόσμο. Λίγοι είναι αυτοί που με καθαρή ματιά θα δουν ότι αυτή δεν είναι η λύση.
Και στην Ελλάδα το ίδιο θα συνέβαινε σε κάτι ανάλογο.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Είναι πολύπλοκα τα πράγματα!
65.000 σκυλια σε μια πόλη είναι φοβερός αριθμός και δεν μιλάμε για σκυλάκια αλλά κατα πλειοψηφία για σκυλαρους που συνηθως απάρτιζαν αγελες των 10-15 ατομων
Εδώ και χρόνια ο κοσμος φοβόταν ή ένοιωθε άβολα να βγει ή να κυκλοφορήσει! Υπήρχαν και πολλά άτομα το χρόνο δαγκωμένα από επιθεσεις αδεσπότων.
Στην πλειοψηφία του κόσμου λόγω αυτων των προβληματων δημιουργηθηκε υποβόσκουσα απέχθεια στα αδέσποτα.
Φοβαμαι ότι όλοι έχουν ευθύνη! Και η πολιτεία αλλά και οι φιλοζωικες οργανωσεις που επαναπαύονταν και δεν πίεζαν να λυθει το πρόβλημα πριν γιγαντωθεί τόσο.
Βρέθηκε η αφορμή και...

[video=youtube;by7vsq9IUVU]https://www.youtube.com/watch?v=by7vsq9IUVU[/video]

Φανταστείτε τις γειτονιές κάπως έτσι!

Last edited:

Giannis_Rottie

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2013
1.207
1.243
Brakhami,Athens,Greece
@ Παιδια οτι και να λεμε....αφου ψηφιστικε θα εφαρμοστει.....και οση αντιδραση να γινει...ειναι νομος κρατους και οφειλουν οι πολιτες να συνετιστουν....αν σκεφτω και το ενδεχομενο οτι πληρωνεσαι αδρα κιολας για να εξολοθρευεις αδεσποτα....τοτε ο καθενας που μισει τα ζωα θα ναι με μια καραμπινα στο χερι...και ο καθενας χοντροπετσος που θελει να βγαλει εξτρα λεφτα και δεν εχει ηθικους φραγμους θα βγει για κυνηγι ..σαν να παιζε paintball!
Θλιβομαι πολυ απο ολη αυτη την ιστορια....αλλα η ουσια ειναι οτι δεν νομιζω οτι θα αλλαξει οση διαμαρτυρια κι αν υπαρξει...! Διαβασα καπου οτι εγινε και δημοψηφισμα και πηρε 62% των πολιτων υπερ της κτηνωδιας.....τι να λεμε τωρα.... Ευρωπαιοι πολιτες σου λεει μετα...! Πφφφ δεν γραφω αλλο...ειθε ολες οι ψυχουλες που θα φυγουν να πανε σε ενα καλυτερο μερος οπου δεν θα θυμουνται την απανθρωπη συμπεριφορα και το ανθρωποκυνηγητο.
Και ελπιζω κι ευχομαι η Ε.Ε. οταν θα δινει κονδυλια για στειρωσεις αδεσποτων και για χτισιμο κυνοκομειων να ελεγχει αν τηρουνται και γινονται ολα σωστα.....ωστε μελλοντικα να αποφευχθει παρομοια κατασταση.

Last edited:

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Για να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου, αλλά και να δειξω τι συμβαινει όταν κανείς δεν κάνει τίποτα...

Από επίσημα στοιχεία νοσοκομείων που βρήκα από το (εθνικό ινστιτούτο μολυσματικών νόσων) Institutul Național de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”: ( η αναφορά έγινε στα μεσα του 2011)
Το 2010, στο Βουκουρεστι μόνο (γιατι όλοι οι νομοί έχουν προβλημα) δαγκώθηκαν από αδέσποτα σκυλιά και πήγαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη 13.220 άτομα εκ των οποίων 10.739 ενηλικοι και 2481 παιδιά!
Στο πρωτο εξαμηνο του 2011, είχαν δαγκωθεί 6.712 άτομα, εκ των οποίων 5401 ενηλικοι και 1.311 παιδιά

Εδώ και χρόνια υπήρχαν έντονες διαμαρτυριες για την κατασταση, αλλα δεν γινόταν τιποτα. Και για να αντικρούσω τα σχόλια « Ευρωπαιοι πολιτες σου λεει μετα...» εχω να πώ ότι φανταστειτε αν θα είχε ποτέ γιγαντωθει το πρόβλημα στην Ελλαδα, αφου οι φόλες θα πήγαιναν σύννεφο!

Τωρα πλέον ο κόσμος απαιτει «άμεση λύση»! Δεν πειθεται αλλα και δεν του φτάνει η μακροπρόθεσμη λύση μέσω στειρώσεων.

Last edited: