Ρουμανία

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σφιγγεται το στομάχι μου
οχι οτι περιμενα κατι καλύτερο από μια χώρα που επεβαλλε φπα στις μάγισσες... αλλά με αυτά που βλέπω τις τελευταίες μέρες τρέμουν τα χέρια μου από τα νευρα και την οργη
Τι στα κομματια να κάνουμε εμεις περα από το να διασύρουμε τη ρουμανια με την γνωστοποιηση της καταστασης?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Τι στα κομματια να κάνουμε εμεις περα από το να διασύρουμε τη ρουμανια με την γνωστοποιηση της καταστασης?
Σαν κράτος τίποτα.
Σαν πολίτες οργανώνεται αυτό που ανέφερε πριν η Όλγα .

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Σαν κράτος ουτως ή αλλως δεν ειχα ελπιδες...

Σαν πολιτες ειναι από τη μια το greek stray που θα παει μαλλον την παρασκευή πανω ως τη δευτερα (αδυνατον λόγω δουλειάς) και διαμαρτυρίες ανα πόλεις Αθηνα και Θεσσαλονίκη. Λιγες φορές βράζω από θυμό... αλλά εξοργίζομαι και οσο καθομαι.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ!
Για τα αθώα θύματα της Ρουμανίας που εκτελέστηκαν και για τα χιλιάδες που θα εκτελεστούν...

Αθήνα - Πρεσβεία της Ρουμανίας ώρα 7.00 μ.μ.
Θεσσαλονίκη - πλατεία Αριστοτέλους ώρα 9.00 μ.μ.
Σκέφτομαι να περάσω μια βόλτα :neutral:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Mικρή η διαφορά αριθμητικά αλλά αξίζει για την ελπίδα που χαρίζει αυτή η εικόνα.
Πολίτες συνοστίζονται έξω από δημόσιο καταφύγιο στην Ρουμανία για να υιοθετήσουν και να σώσουν έναν σκύλο από την εκτέλεση που τους περιμένει σε λίγες μέρες.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Εν τω μεταξύ, μου κάνει εντύπωση το ότι δεν έχει πολυακουστεί το θέμα. Δεν έχω δει αναφορές σε διάφορα online έντυπα που είναι, θεωρητικά, μέσα στα πράγματα.
Αν, δηλαδή, δεν το έβλεπα εδώ ώστε να βρω αφορμή και να το ψάξω δεν θα είχα πάρει χαμπάρι. (άντε και απο δυο-τρεις σελίδες στο facebook που τυχαία είμαι μέλος, και πάλι λόγω σκύλου)

Μπορεί, λοιπόν, ο καθένας μας ατομικά να ενημερώσει όποιον μπορεί και νομίζει ότι θα ενδιαφερθεί να κάνει κάτι παραπάνω.

Εκτός από αυτό, και το να πάμε στη διαμαρτυρία, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε?

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Εκτός από αυτό, και το να πάμε στη διαμαρτυρία, τι άλλο μπορούμε να κάνουμε?
Να πάμε στην Ρουμανία με την ομάδα που οργανώνει το ταξίδι. Το έχει αναφέρει η lara kouklara πιο πάνω.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Να πάμε στην Ρουμανία με την ομάδα που οργανώνει το ταξίδι. Το έχει αναφέρει η lara kouklara πιο πάνω.
Ναι, το έχω δει αυτό. Δυστυχώς στην περίπτωσή μου δεν γίνεται.
Εννοούσα από εδώ που είμαστε...

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Για παράδειγμα, τώρα έστειλα σε 2 online εφημερίδες με μεγάλο κοινό ένα email. Μπορεί να μην το έχουν προσέξει, ή να μην έχουν καταλάβει τη διάσταση που έχει πάρει αυτό το θέμα.
Είναι αλλιώς να στείλω εγώ μήνυμα στους 100 φίλους μου και αλλιώς να γράψει άρθρο μια τέτοια εφημερίδα που την παρακολουθούν κοντά διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η Ρουμανία είναι μια χώρα με οικολογική συνείδηση που φυσικά έχει και τις εξαιρέσεις στον κανόνα. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που η Ρουμανία έχει πιο πολλές αρκούδες απ' όσες όλη η υπόλοιπη Ευρώπη μαζί. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που η Ρουμανία έχει τους πιο πολλούς λύκους απ' όσους όλη η υπόλοιπη Ευρώπη μαζί. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που η Ρουμανία έχει τη μεγαλύτερη έκταση σε παρθένα δάση στην Ευρώπη.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως διάολο γίνεται να συνάδουν τα παραπάνω με τη γενοκτονία που επιτελείται αυτή τη στιγμή.

DjSoukis

Banned
Banned
8 Ιουνίου 2006
1.998
744
Χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης, να θυμίσω πως κάτι ανάλογο (πιο "μουλωχτό", πιο "διπλωματικό") είχε συμβεί στην Ελλάδα το 2004. Μεγάλη πληθυσμοί αδέσποτων ζώων (σκύλοι, γάτες και περιστέρια "την είχαν πληρώσει") είχαν θανατωθεί για να έχει η Αθήνα (κυρίως) μια "όμορφη και πολιτισμένη" εικόνα.

Κάποια πρωινά, τότε, ο Εθνικός Κήπος έμοιαζε με σκηνικό post apocalyptic ταινίας...και τότε κάποιες λιγοστές φωνές προσπαθούσαν να πουν κάτι για την εκκαθάριση που λάμβανε χώρα στην Ολυμπιακή Ελλάδα. Η Ρουμανία διάλεξε ένα πιο "άκομψο" τρόπο.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις. Όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα σκυλιά στην Ρουμανία έχουν ξεσηκωθεί και προσπαθούν να αποτρέψουν αυτό που συμβαίνει και παράλληλα να ενημερώσουν και τον "έξω κόσμο" για αυτό.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η απόφαση αυτή του Ρουμανικού κράτους συνέπεσε και πραγματοποιείται (με συνοπτικές διαδικασίες) με τις μεγάλες διαμαρτυρίες που είχαν ξεκινήσει για την επικείμενη δημιουργία του μεγαλύτερου έργου εξόρυξης χρυσού στον κόσμο (από τα μεγαλύτερα έστω) στη Rosia Montana (περιοχή Natura). Μια ξένη "επένδυση" που θα δημιουργούσε μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα άφηνε πενιχρά έσοδα στο κράτος (περίπου 6%) αλλά θα κατέστρεφε 1258 εκτάρια, θα χρησιμοποιούνταν 13.000 τόνοι κυανίου και θα δημιουργούσε κρατήρα που θα φαινόταν και από το φεγγάρι...Η Καναδική εταιρεία απειλή με μηνύσεις αν το έργο τελικά δεν γίνει ( σας θυμίζουν και αυτά κάτι; )...

Δεν είναι μόνο τα αδέσποτα της Ρουμανίας αθώα θύματα...ίσως και να είμαστε όλοι μας. Κάποιοι λιγότερο αθώοι από άλλους ίσως...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Η Ρουμανία είναι μια χώρα με οικολογική συνείδηση που φυσικά έχει και τις εξαιρέσεις στον κανόνα. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που η Ρουμανία έχει πιο πολλές αρκούδες απ' όσες όλη η υπόλοιπη Ευρώπη μαζί. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που η Ρουμανία έχει τους πιο πολλούς λύκους απ' όσους όλη η υπόλοιπη Ευρώπη μαζί. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο που η Ρουμανία έχει τη μεγαλύτερη έκταση σε παρθένα δάση στην Ευρώπη.
Δεν μπορώ να καταλάβω πως διάολο γίνεται να συνάδουν τα παραπάνω με τη γενοκτονία που επιτελείται αυτή τη στιγμή.
Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις. Όλοι οι άνθρωποι που ασχολούνται με τα σκυλιά στην Ρουμανία έχουν ξεσηκωθεί και προσπαθούν να αποτρέψουν αυτό που συμβαίνει και παράλληλα να ενημερώσουν και τον "έξω κόσμο" για αυτό.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο που η απόφαση αυτή του Ρουμανικού κράτους συνέπεσε και πραγματοποιείται (με συνοπτικές διαδικασίες) με τις μεγάλες διαμαρτυρίες που είχαν ξεκινήσει για την επικείμενη δημιουργία του μεγαλύτερου έργου εξόρυξης χρυσού στον κόσμο (από τα μεγαλύτερα έστω) στη Rosia Montana (περιοχή Natura). Μια ξένη "επένδυση" που θα δημιουργούσε μερικές εκατοντάδες θέσεις εργασίας και θα άφηνε πενιχρά έσοδα στο κράτος (περίπου 6%) αλλά θα κατέστρεφε 1258 εκτάρια, θα χρησιμοποιούνταν 13.000 τόνοι κυανίου και θα δημιουργούσε κρατήρα που θα φαινόταν και από το φεγγάρι...Η Καναδική εταιρεία απειλή με μηνύσεις αν το έργο τελικά δεν γίνει ( σας θυμίζουν και αυτά κάτι; )...

Δεν είναι μόνο τα αδέσποτα της Ρουμανίας αθώα θύματα...ίσως και να είμαστε όλοι μας. Κάποιοι λιγότερο αθώοι από άλλους ίσως...

Κρατική εκδίκηση δηλαδή.

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Για παράδειγμα, τώρα έστειλα σε 2 online εφημερίδες με μεγάλο κοινό ένα email. Μπορεί να μην το έχουν προσέξει, ή να μην έχουν καταλάβει τη διάσταση που έχει πάρει αυτό το θέμα.
Είναι αλλιώς να στείλω εγώ μήνυμα στους 100 φίλους μου και αλλιώς να γράψει άρθρο μια τέτοια εφημερίδα που την παρακολουθούν κοντά διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι...
Και εγώ το ίδιο κανω αυτες τις μέρες. Τα ΜΜΕ καλώς ή κακώς εχουν απήχηση.... και η κοινή γνωμη πολλές φορές ειναι δικαστης.... Σε αυτό ελπίζω...

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
DJSoukis δεν μπορω να δεχτώ τη σύγκριση από την αποψη οτι στη Ρουμανια αυτή τη στιγμή νομιμοποιείται το κυνηγι σκύλων....
Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ παραπλήσιο ειναι το κυνηγι μαγισσών του μεσαίωνα και το διωγμό των εβραίων στο Β' παγκόσμιο.

Και αν ξενίζει οτι από τη μια μιλάμε για ανθρωπους και από την αλλη για ζώα... να θυμισω ότι και ο άνθρωπος ζώο ειναι... αλλά αδιστακτο.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Εδώ είναι το event της διαμαρτυρίας στο facebook.
Γράφουν και διάφορα άλλα που μπορεί ο καθένας να κάνει, όπως να στείλουμε email στην πρεσβεία και λοιπά. Ας κάνει ο καθένας ότι μπορεί για να ακουστεί αυτή η ιστορία, δεν έχει μαθευτεί καθόλου!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης, να θυμίσω πως κάτι ανάλογο (πιο "μουλωχτό", πιο "διπλωματικό") είχε συμβεί στην Ελλάδα το 2004. Μεγάλη πληθυσμοί αδέσποτων ζώων (σκύλοι, γάτες και περιστέρια "την είχαν πληρώσει") είχαν θανατωθεί για να έχει η Αθήνα (κυρίως) μια "όμορφη και πολιτισμένη" εικόνα.

Κάποια πρωινά, τότε, ο Εθνικός Κήπος έμοιαζε με σκηνικό post apocalyptic ταινίας...και τότε κάποιες λιγοστές φωνές προσπαθούσαν να πουν κάτι για την εκκαθάριση που λάμβανε χώρα στην Ολυμπιακή Ελλάδα. Η Ρουμανία διάλεξε ένα πιο "άκομψο" τρόπο.

Πολύ ενδιαφέροντα θέματα θίγεις. Το 2004 πέρασε και μένα από το μυαλό μου.
Και επειδή δεν γνώριζα για το έργο που αναφέρεις αναρωτιόμουν αν κάτι προσπαθεί να συγκαλύψει η κυβέρνηση με αυτή την πρωτοφανή κίνηση που έκανε και άκομψη όπως λες. Πιστεύω ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο και ότι υπήρξε τρόπος να τα εξολοθρεύσουν χωρίς όλη αυτή την κατακραυγή, αν ήθελαν.
Το παιχνίδι είναι στημένο όπως πάντα.

συλβοσκυλο

Well-Known Member
28 Μαρτίου 2013
2.036
294
Ναι, όμως ενώ το έργο δεν θα γίνει η γενοκτονία συνεχίζεται. Ποιος ο λόγος;
Σε διαπραγματευσεις βρίσκονται. Το έργο μελλοντικά πρόκειται να γίνει. Διακυβευονται πολλά συμφέροντα...
Τώρα όμως προσπάθει η κυβέρνηση να αποπροσανατολίσει τους οικολόγους οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό στραφηκαν στο θέμα των αδέσποτων, και αφησαν εν μέρει στην άκρη τις διαμαρτυρίες για το έργο εξόρυξης χρυσου.
Κοινώς, ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαου...Ελπίζω τα αδέσποτα να μην ειναι τελικά τα εξιλαστήρια θύματα αυτης της σαπίλας.

Δάφνη

Well-Known Member
19 Οκτωβρίου 2011
797
2
Π. Φάληρο
Με όσους φίλους μου (ειδικά σε σκυλογονείς) επικοινώνησα μέχρι στιγμής εξηγώντας την κατάσταση έπεσαν από τα σύννεφα. Κανείς δεν έχει πάρει χαμπάρι. Και προσπαθούν να βοηθήσουν.
Θα το ξαναπώ, προσπαθήστε να το διαδόσετε όσο μπορείτε, είτε από emails, είτε από οργανώσεις, είτε από το facebook, δεν έχει μαθευτεί!

Προσπάθησα να σκεφτώ ποιοί φίλοι μου έχουν τους πιο πολλούς φίλους στο fb (λόγω γενιάς ή ηλικίας, αυτό είναι το πιο άμεσο μέσο που έχω αυτή τη στιγμή) και έστειλα σε όλους να βοηθήσουν όσο μπορούν. Εμείς που αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης, ας αφήσουμε και τις ντροπές και όλα (μέχρι και σε παλιά μου καθηγήτρια έστειλα που ξέρω ότι έχει σκυλί και έχω γίνει η τρελή του fb που ανεβάζει κάτι κόκκινες εικόνες όλη την ώρα)

Έστω ένας τους να βοηθήσει λίγο πιο ενεργά, κέρδος είναι.