Ποιος είναι ο Cesar Millan;

kaleidoscope

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
51
0
Μπορεί να μην μας ''κανει'' η αισθητική της εκπομπής καθότι εντελώς αμερικάνικη αλλα θεωρώ οτι για τις μάζες είναι πολυ χρήσιμες οι πληροφορίες που δίνει. Προσωπικά ξαναδούλεψα με τον σκύλο μου μολονοτι είναι σχεδον 11 χρονων και θεωρώ οτι δυο τρία πράγματα τα καταφέραμε και συμβιώνουμε πολυ καλυτέρα πλέον.

kaleidoscope

Well-Known Member
1 Μαρτίου 2011
51
0
Ξυλο να δουν τα ματια σου!!! Αλογο τον εχω κανει!!! Το μονο που λεω ειναι οτι με εβαλε στην πριζα να ζουμε πιο αρμονικα και εννοειται οτι δεν τον ακουμπησα μονο δυο τρια πραγματα που ξεκαθαρισαν στον ανασφαλη σκυλακο μου οτι κουμαντο κανω εγω και δεν εχει λογο να παιρνει την κατασταση στα χερια του (η στα δοντια του !)Ειναι πιο ηρεμος ειμαι πιο ησυχος. Του φορτωσα και την γατα και εδεσε το γλυκο!

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
[video=youtube;0tBfTrtDqck]http://www.youtube.com/watch?v=0tBfTrtDqck&playnext=1&list=PL31952331F883EE29[/video]
ας παρουμε και αυτον σοβαρα εχει κοντρολ σε 100 σκυλια οχι 20:)
ουτε εμενα μου αρεσει ο τυπος
ειμαι της θετικης;)

aggeliki222

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2010
2.161
0
Κανεναν δεν μπορεις να παρεις ούτε στα σοβαρα ούτε στα αστεία
αν δεν τον δεις να δουλευει μπροστα στα ματια σου
και ποσο μαλλον αν τον έχεις δει μονο μεσα απο μονταρτισμενα στιγμιότυπα.

Πολυ χρησιμες οι συμβουλες που δινουν και ο Ceasar και η Victoria αλλα
όχι παντα αποτελσματικες μιας και οι εκπαιδευτικοι χειρισμοι δεν ειναι
τυφλοσουρτης αλλα αλλαζουν αναλογα με το σκυλο.

Xotikouli

Well-Known Member
24 Δεκεμβρίου 2006
4.974
630
Athens
Τι μου θύμισες George... Μια από τις πρώτες συζητήσεις εδώ που κατέληξαν στο αιώνιο "κλασική vs θετική", είχε ξεκινήσει με αφορμή τον Millan.
Αυτός ο άνθρωπος ξεσηκώνει θύελλες όπου αναφέρεται το όνομα του. Από τα βιντεάκια στο youtube μέχρι τις κριτικές στα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία.
Δεν μπορώ να πω αν ισχύουν οι απόψεις που είχα πριν από τόσα χρόνια. Εξακολουθώ πάντως να μην τα βλέπω όλα άσπρο-μαύρο όπως επίσης επίσης εξακολουθεί να είναι δύσκολο να μου πάρεις 100% αρνητική κουβέντα για τον Millan. Οι εκπομπές του (οι πρώτες, πριν τη λεύκανση :p) ήταν ένα από τα πρώτα πράγματα που ξεκίνησαν να με βάζουν λίγο στο νόημα του πώς λειτουργεί ο σκύλος και που με έκαναν να συνειδητοποιήσω ότι τα χρόνια πρακτικής συμβίωσης με σκυλιά δεν ήταν τίποτα μπροστά στα όσα είχα να μάθω...

Για να σας χαλαρώσω λίγο, προτείνω και ένα άλλο ενδιαφέρον topic :D

Πολύ ζεν ήμουν τότε, πρέπει να το κοιτάξω αυτό... Καημένα νεύρα μου τι έχετε περάσει? :rolleyes: :p

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
σε οποιο σκυλοφόρουμ στον κόσμο συζητήται ο μίλαν το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο

και εγώ λέω οτι δεν είναι ασπρο-μαυρο ο κάθε εκπαιδευτής ή συμπεριφολόγος μπορεί να μας μάθει πράγματα, ας δούμε τι λέει ο πρώην πρόεδρος της Διεθνής Ένωσης Επαγγελματιών Σκύλων (IACP)

Επιστολή Martin Deeley
Εκτελεστικού διευθυντή
Διεθνής Ένωση Επαγγελματιών Canine (IACP)
www.dogpro.org

«Οι ιδιοκτήτες μαθαίνουν να σέβονται τα σκυλιά τους για αυτό που είναι - σκυλιά. Οι ιδιοκτήτες μαθαίνουν ότι με την κατανόηση τι ένα σκυλί είναι και αυτή μπορεί να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν μια μακρά και διαρκή σχέση αγάπης με τα σκυλιά τους δεν καταφεύγουν στη δωροδοκία και τις παιδικές ανταμοιβές. Όντας ηγέτης της αγέλης δεν συνεπάγεται ισχυρές τιμωρία και διορθώσεις, αλλά μια δυναμική αυτοπεποίθηση προσέγγιση όπου το σκυλί αναγνωρίζει την ηγεσία σας. "

"Το πάθος του Cesar Millan είναι κολλητικό. Η αγάπη του για τα σκυλιά όχι μόνο λάμπει μέσα του, αλλά γίνεται μέρος της persona του στη διαμόρφωση των αναγκών σε άλλους να φέρει τα καλύτερα για τα σκυλιά τους. Η εξήγησή του είναι γεμάτη με ανθρώπινη και κυνοειδή κατανόηση συμπεριφοράς και καταλαβαίνει ότι αν δεν καταφέρει να αλλάξει τους ιδιοκτήτες, ο σκύλος δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ. Πρόκειται για μια προσέγγιση ομάδας/αγέλης ανάμεσα στους ανθρώπους και τα σκυλιά που φέρνει τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει. "

http://canineprofessionals.com/

Πάντως ο Μίλαν στο βιβλίο του Cesar's opinion, αναφέρει ρητά, no one should ever hit or yell at a dog to correct unwanted behaviour. ...

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Κανεναν δεν μπορεις να παρεις ούτε στα σοβαρα ούτε στα αστεία
αν δεν τον δεις να δουλευει μπροστα στα ματια σου
και ποσο μαλλον αν τον έχεις δει μονο μεσα απο μονταρτισμενα στιγμιότυπα.

Πολυ χρησιμες οι συμβουλες που δινουν και ο Ceasar και η Victoria αλλα
όχι παντα αποτελσματικες μιας και οι εκπαιδευτικοι χειρισμοι δεν ειναι
τυφλοσουρτης αλλα αλλαζουν αναλογα με το σκυλο.
Ακριβώς, ανάλογα με τον σκύλο αλλά και τον άνθρωπο που εφαρμόζει τις τεχνικές, γιατί ο κάθε άνθρωπος εκπέμπει διαφορετική ενέργεια, οπότε κάτι που κάνει ο Millan αποτελεσματικά το κάνει γιατί είναι ο συγκεκριμένος άνθρωπος με τα συγκεκριμένα βιώματα και την δική του ενέργεια. Δεν μπορεί ένα show να αποτελέσει τυφλοσούρτι.
Έχω δει πολλές εκπομπές του , ολοκληρωμένες όχι αποσπάσματα που να δείχνουν κλωτσιές στα πλευρά και στην ροή της εκπομπής δεν παρατηρείς καν την κλωτσιά. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει τίποτα γιατί ο σκύλος την τρώει, αλλά θέλω να πω ότι είναι όπως αν πάρεις από ένα ποστ μου μια φράση την απομονώσης και βγάλεις συμπέρασμα για το τι λέω, έτσι είναι και τα αποσπάσματα που χρησιμοποιούν για να τον κατηγορήσουν.
Εγώ πιστεύω πως είναι ένας άνθρωπος που μεγαλώνοντας σε ένα σκληρό περιβάλλον και για ανθρώπους και για ζώα έγινε αυτό που έγινε, ε τον πήρε και η αμερικάνικη tv και το τράβηξε απο δω, το τράβηξε από κει και τον έκανε dog whisperer,που δεν είναι, είναι όμως αποτελεσματικός. Το να τον κρίνουμε απο μακριά είναι το μόνο εύκολο, εγώ απολαμβάνω τις εκπομπές του όπως και της Victoria που ειπώθηκε παραπάνω, με βοήθησαν και οι δύο να καταλάβω την φύση του σκύλου λίγο περισσότερο, γιατί εώς τότε είχα μία εξανθρωπισμένη εικόνα για τους σκύλους. Αυτό εμένα μου αρκεί, είναι κάτι θετικό, τώρα για να τον κρίνω, δεν είμαι σε θέση με τις γνώσεις μου και αναρωτιέμαι και πόσοι από εμάς που δεν είμαστε εκπαιδευτές μπορούμε.

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Εμένα με προβληματίζουν περισσότερο όλα αυτά που γίνονται πίσω απο τις κάμερες(γιατί δεν εκπαιδεύει τον σκύλο μέσα σε 5 λεπτά κατά την διάρκεια του επεισοδίου) και που δεν βλέπουμε στα βίντεο του και στις εκπομπές του.

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Παιδιά είναι δυνατόν να βρεθεί ένας έστω άνθρωπος με τον οποίο να ταυτίζονται οι απόψεις μας πλήρως...???
Είναι πρακτικά αδύνατο.

Όπως είπα και πριν το βιντεάκι με το ηλεκτρικό κολάρο με χάλασε και πολλά άλλα που κάνει on camera, πόσο μάλλον όσα κάνει off camera...

Το θέμα είναι ότι μέσα στα όσα στραβά εφαρμόζει, υπάρχει και μία θεωρία την οποία θεωρώ ευπροσάρμοστη σε διάφορους τρόπους εκπαίδευσης. Δεν είμαι υπέρ της σωματικής τιμωρίας με κανένα τρόπο. Θεωρώ όμως ότι η "πυραμίδα" που πρεσβεύει είναι σωστή και εφαρμοστέα σε όλα τα είδη εκπαίδευσης.
Δεν πιστεύω ότι είναι τραγικό ένας σκύλος να περπατάει πιο μπροστά από εσένα, ως σημάδι κυριαρχικότητας, τη στιγμή που σε όλες της υπόλοιπες φάσεις της ζωής του δεν είναι κυριαρχικό. Θεωρώ όμως ότι όταν ζητηθεί πρέπει να είναι σε θέσει να περπατήσει σωστά δίπλα μου.
Δε με ενοχλεί το ποιος θα περάσει την πόρτα πρώτος, εφόσον δεν τίθεται θέμα κυριαρχικότητας και πάλι.
Αντίθετα δεν είναι αλήθεια ότι πάρα πολλοί ιδιοκτήτες αντιμετωπίζουμε τα σκυλιά τους ως ανθρώπους, προσδίδοντάς τους και ανθρώπινα χαρακτηριστικά, π.χ. με ζηλεύει ή με εκδικείται, τη στιγμή που όλα κρύβουν μία διαφορετική σκυλίσια συμπεριφορά από πίσω.

Κατά τα λοιπά σε πόσα threads δεν έχουμε όλοι μας πει (και κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει στη βόλτα) ότι ο σκύλος πρέπει να βλέπει ένα πρώτυπο αρχηγού ο οποίος έχει την ευθύνει, λαμβάνει τις πρωτοβουλίες και παίρνει τις αποφάσεις, ένα πρώτυπο αρχηγού γο οποίο ο σκύλος θα εμπιστεύεται και θα ακολουθεί.

Και επαναλμβάνω γιατί να μην κρατήσουμε αυτά που μας εμπνέουν και μας εκφράζουν, όλα όσα μπορούμε να εκμεταλευτούμε στο χτίσιμο μιας υγειούς σχέσης με το σκύλο μας και όλα όσα μας χαλάνε και μας ενοχλούν είτε ως εικόνα είτε ως ιδεολογία απλά να τα απορρίψουμε...??

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Και επαναλμβάνω γιατί να μην κρατήσουμε αυτά που μας εμπνέουν και μας εκφράζουν, όλα όσα μπορούμε να εκμεταλευτούμε στο χτίσιμο μιας υγειούς σχέσης με το σκύλο μας και όλα όσα μας χαλάνε και μας ενοχλούν είτε ως εικόνα είτε ως ιδεολογία απλά να τα απορρίψουμε...??
Αυτό που με προβληματίζει είναι το εξής : κάποιοι μπορεί να έχουν κάποια άποψη για τα θέματα εκπαίδευσης κλπ και να κρατήσουν τα θετικά. Κάποιοι άλλοι όμως που είναι παντελώς άσχετοι και δεν ψάχνονται καθόλου μπορεί να νομίζουν οτι ο καυκάσιος (αν τον έχουν) μπορεί με μια κλωστιά στην κοιλιά να διορθωθεί, λέω εγώ τώρα.

GRDANE

Well-Known Member
7 Σεπτεμβρίου 2007
6.862
5.113
patra
grdane.blogspot.com
kai fysika καποιοι αλλοι να πιστεψουν οτι η επιθετικοτητα ενος μεγαλοσωμου σκυλου ανω των 60 κιλων μπορει να διορθωθει με αδιαφορια στην ανεπιθυμητη συμπεριφορα... λεω εγω.....

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Υπαρχουν φορες που εχει αποτελεσμα χωρις να πιεσει καθολου τον σκυλο , ομως υπαρχουν φορες , οπως με εκεινο το γιορκσαιρ που του μαθαινε το ελα με μακρυ λουρι και καρφι , του ελεγε ελα δεν ερχοταν και το τραβουσε , δεν λεω ο σκυλος ερχοταν αλλα ιπταμενος

stamatia

Well-Known Member
6 Ιουνίου 2009
5.371
2.994
Υπαρχουν φορες που εχει αποτελεσμα χωρις να πιεσει καθολου τον σκυλο
Που πιστεύεις οτι οφείλεται αυτό ?αφού μιλάμε για τα προβληματικά σκυλιά που αναλαμβάνει

Νικος

Well-Known Member
13 Σεπτεμβρίου 2007
2.481
1
36
νεαπολη-νικαια
Παρουσιαζει και μια εικονα για τα σκυλια , η οποια θελει τον σκυλο , να γνωριζει σαβουαγ βιβγ αφου ειναι φυσιολογικο να σε αφηνει να περασεις την πορτα , σηκωνεται για να καθισεις , ειναι παντα καθιστος οταν τον σερβιρουν

Οι σκυλοι ειναι ζωα και η εκπαιδευση τους πρεπει να τους βοηθαει να εκφραστουν , ειναι και ο λογος που δεν παιρνεις σεττερ για να κανεις ΙΠΟ γιατι θα πρεπει να το κολλησεις στον τοιχο και να δει ολη του την ζωη να παερναει μπροστα απο τα ματια του για να δαγκωσει ή ροτβαιλερ για κυνηγι μπεκατσας

Κλωτσοντας τον σκυλο , τσιμπωντας τον , κανοντας τσσσσσσσσσσσσς ( πας για κατουρημα ) , σηκωνωντας τον απο τον σβερκο και αμα καθεσαι απανω του τον αντιμετωπιζεις σαν σκυλο , μπραβο

Που πιστεύεις οτι οφείλεται αυτό ?αφού μιλάμε για τα προβληματικά σκυλιά που αναλαμβάνει
Δεν αναλαμβανει προβληματικα σκυλια απλα

σε οποιο σκυλοφόρουμ στον κόσμο συζητήται ο μίλαν το αποτέλεσμα είναι παρόμοιο

και εγώ λέω οτι δεν είναι ασπρο-μαυρο ο κάθε εκπαιδευτής ή συμπεριφολόγος μπορεί να μας μάθει πράγματα, ας δούμε τι λέει ο πρώην πρόεδρος της Διεθνής Ένωσης Επαγγελματιών Σκύλων (IACP)

Επιστολή Martin Deeley
Εκτελεστικού διευθυντή
Διεθνής Ένωση Επαγγελματιών Canine (IACP)
www.dogpro.org

«Οι ιδιοκτήτες μαθαίνουν να σέβονται τα σκυλιά τους για αυτό που είναι - σκυλιά. Οι ιδιοκτήτες μαθαίνουν ότι με την κατανόηση τι ένα σκυλί είναι και αυτή μπορεί να τους βοηθήσει να δημιουργήσουν μια μακρά και διαρκή σχέση αγάπης με τα σκυλιά τους δεν καταφεύγουν στη δωροδοκία και τις παιδικές ανταμοιβές. Όντας ηγέτης της αγέλης δεν συνεπάγεται ισχυρές τιμωρία και διορθώσεις, αλλά μια δυναμική αυτοπεποίθηση προσέγγιση όπου το σκυλί αναγνωρίζει την ηγεσία σας. "

"Το πάθος του Cesar Millan είναι κολλητικό. Η αγάπη του για τα σκυλιά όχι μόνο λάμπει μέσα του, αλλά γίνεται μέρος της persona του στη διαμόρφωση των αναγκών σε άλλους να φέρει τα καλύτερα για τα σκυλιά τους. Η εξήγησή του είναι γεμάτη με ανθρώπινη και κυνοειδή κατανόηση συμπεριφοράς και καταλαβαίνει ότι αν δεν καταφέρει να αλλάξει τους ιδιοκτήτες, ο σκύλος δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ. Πρόκειται για μια προσέγγιση ομάδας/αγέλης ανάμεσα στους ανθρώπους και τα σκυλιά που φέρνει τα αποτελέσματα που επιτυγχάνει. "

http://canineprofessionals.com/

Πάντως ο Μίλαν στο βιβλίο του Cesar's opinion, αναφέρει ρητά, no one should ever hit or yell at a dog to correct unwanted behaviour. ...
Ο,τι κουραφεξαλα λενε οι ασχετοι που δεν ξερουν να δουλεψουν σκυλια και τα δινουν ετοιμα σε 5 - 10 μαθηματα και στην Ελλαδα , λεει και αυτος

θελω να τον δω τον αντρακλα σε σοβαρο σκυλι τι θα κανει

εντιτ

παλι καλα που δεν συνεπαγεται και δυνατες διορθωσεις Γιωργο α διαβαζεις τι γραφεις ;

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Πολυ χρησιμες οι συμβουλες που δινουν και ο Ceasar και η Victoria αλλα όχι παντα αποτελσματικες μιας και οι εκπαιδευτικοι χειρισμοι δεν ειναι
τυφλοσουρτης, αλλα αλλαζουν αναλογα με το σκυλο.
Ακριβώς αυτό.. :)

"Εκπαίδευση" μέσω τηλεόρασης φυσικά κ δε γίνεται, μόνο κάποια tips μπορούμε να αποκομίσουμε κ να δούμε αν λειτουργούν κ στο σκύλο μας.

Φυσικά, είναι αυτονόητο αλλά το ξαναγράφω, ο καθένας κάνει ό,τι πιστεύει ότι είναι καλύτερο για το σκύλο του κ τη μεταξύ τους συμβίωση.

'Άλλοι χρησιμοποιούν εργαλεία, άλλοι θέλουν μόνο με παιχνίδια, φαγητό, χάδια κ πειθαρχία να περνούν το μνμ στο σκύλο τους.

Οι επιλογές εκεί είναι, εμείς αποφασίζουμε.

Τώρα όσον αφορά στην εκπομπή, καλό είναι να υπάρχουν, οτιδήποτε για να ανεβαίνει το επίπεδο της κυνολογίας λίγο, μπας κ έχουμε σε λίγο καιρό επίσης κ άλλα κυναθλήματα στη χώρα μας...

chrysoula

Well-Known Member
18 Ιανουαρίου 2011
2.819
31
Αθήνα
Αυτό παιδιά μπορεί να συμβεί και με άλλους τρόπους... να το δουν δηλ άσχετοι και να αποκομήσουν τα στραβά, με βιντεάκια του Υου Τυbe, συμβουλές του κολλητού, με forum που σε αντίθεση με αυτό ακούγεται κάθε καρυδιάς καρύδι να λέει την κάθε αηδία του... εάν κάποιος δεν θέλει να ψαχτεί ή θέλει γρήγορα αποτελέσματα ανεξαρτήτως μεθόδου μια χαρά θα βρει τρόπο να την κάνει την ... χαζομάρα του (θα πω για να μην πω τίποτα άλλο) στο σκύλο του.

Σημειωτέον ότι το σκύλο μου το θέλω ελεύθερο να γαυγίζει, να χοροπηδάει και να κανει χαρές και με την ουρά του πάνω από τα σκέλια...!!!

Να δεις όλοι όσοι βαριούνται να μάθουν στο σκύλο πότε να γαυτγίζει και πότε όχι, τι ωραία που ψάχνονται στι internet για το που θα βρουν bark colar (συγκεκριμένα χτες έπεσα σε κάτι βιντεάκια και λυσσάγανε από κάτω οι άσχετοι για το που θα βρουν το μαγικό ηλεκτρικό εργαλείο!!!)

Υπαρχουν φορες που εχει αποτελεσμα χωρις να πιεσει καθολου τον σκυλο , ομως υπαρχουν φορες , οπως με εκεινο το γιορκσαιρ που του μαθαινε το ελα με μακρυ λουρι και καρφι , του ελεγε ελα δεν ερχοταν και το τραβουσε , δεν λεω ο σκυλος ερχοταν αλλα ιπταμενος
:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
Με χτύπησες εκεί που πονάω τώρα... απαράδεκτο!

(Το πρώτο πράγμα που μου τόνισε ο εκπαιδευτής μας απαλές κινήσεις με το λαιμό του Yorkie!!!)

Last edited:

Vasbar

Well-Known Member
20 Ιανουαρίου 2010
964
0
Υπάρχει Ελληνική παρόμοια εκπομπή?

Εκπομπή με θέμα τη συμπεριφορά του σκύλου, την εκπαιδευση του, κλπ...

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν