Το "τςςςςςςς" πάντως δουλεύει στο Μουφ όταν το παρακάνει και αποφασίσω ότι μου έχει πάρει το κεφάλι και πρέπει να σταματήσει. Ο Μιλλάν προσωπικά μ' αρέσει και έχω δει όλα του τα επεισόδια. Δε θα έλεγα ότι είναι κλασικός εκπαιδευτής, άλλωστε δεν το ισχυρίζεται. Δουλειά του είναι να "αποκαθιστά" δύσκολα και προβληματικά σκυλιά και φυσικά δεν τα αναλαμβάνει όλα. Το καλύτερο κέντρο εκπαίδευσης προβληματικών και μη σκύλων στην Αμερική είναι το Dogtown στη Utah που ανήκει στην Best Friends Society. Είναι το κατεξοχήν κέντρο όπου τα αμερικανικά δικαστήρια θα στείλουνε, αν αποφασίσουν να μη γίνει ευθανασία, προβληματικά σκυλιά με ιστορία επιθετικότητας. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Michael Vick π.χ., το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο έστειλε τα περισσότερα pit-bulls εκεί και μάλιστα για τις πολύ δύσκολες, σχεδόν αδύνατες περιπτώσεις, η απόφαση ήτανε να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους εκεί με πλήρη απαγόρευση υιοθεσίας. Στην περίπτωση που θεωρήσουν οι εκεί εκπαιδευτές ότι ακόμα και τα συγκεκριμένα δυο-τρία σκυλιά ξεπέρασαν τις φοβίες και την επιθετικότητά τους, τότε, εφόσον περάσουν το τεστ του AKC για Σκύλο Καλό Πολίτη, θα πρέπει οι δικηγόροι της Εταιρείας να ζητήσουν από το δικαστήριο να επανεξετάσει την υπόθεση. Αν η απόφαση είναι θετική, τότε θα επιτραπεί η υιοθεσία με ή χωρίς όρους.
Μερικοί χρήστες του ίντερνετ πρότειναν να αναλάβει ο Μιλλάν μερικά από τα σκυλιά του Vick, αλλά ούτε ο Μιλλάν το επεδίωξε, ούτε το δικαστήριο ή η Humane Society of the United States ή άλλες σωστικές οργανώσεις δεν το πρότειναν. Αυτό σημαίνει ότι ο Μιλλάν έχει περιορισμένη "γκάμα" που δεν είναι πρόβλημα αφού θεωρείται καλός σε ορισμένες περιπτώσεις. Προσωπικά δεν τον έχω δει να δέρνει σκύλο και η χρήση του ποδιού είναι περιοριστική και σε καμιά περίπτωση κλωτσιά. Και το λέω εγώ που το Μουφ το έχω με το γάντι και μη στάξει και μη βρέξει. Το ηλεκτρικό κολλάρο το έχω δει να το χρησιμοποιεί σπανίως. Επίσης έχω δει να το χρησιμοποιούν σπανίως εκπαιδευτές που γενικά δεν το χρησιμοποιούνε για συγκεκριμένες όμως περιπτώσεις. Σε μια περίπτωση μάλιστα είδα και μόνη μου τι κάνει και αυτό δεν είναι ηλεκτροσόκ αλλά πολύ ελαφρό vibration όπως κάνει το κινητό. Αυτό δε σημαίνει ότι θα το χρησιμοποιούσα στο Μουφ διότι δε μ' αρέσει η ιδέα να φοράει τέτοια πράματα.
Αυτό που παρατήρησα τελευταία στο Μιλλάν είναι ότι έχει πάρει ιδέες από τη Victoria Stilwell και δίνει λιχουδιές στους σκύλους για επιβράβευση. Έτσι θυμίζει περισσότερο τον κλασικό εκπαιδευτή. Νομίζω ότι έχει αξία ο ίδιος και με πολλά που λέει συμφωνώ. Από την άλλη αν και μ' αρέσει η εκπομπή του πολύ, έχει αρχίσει να επαναλαμβάνεται πολύ. Από την άλλη είναι καλή ιδέα να βλέπει κανείς διαφορετικούς σκύλους κάθε φορά αφού όλο και κάτι καινούριο θα υπάρχει, αντί να βλέπουμε συνεχώς επαναλήψεις. Εκείνο μόνο που με εκνευρίζει μαζί του είναι το Hollywood dimension διότι ως διάσημος έχει πιάσει και κάνει τεχνητό μαύρισμα (κάνει μπαμ από μακρυά) και έχει κάνει και λεύκανση των δοντιών του, αφήστε δε που εκείνο το μαλλί έχει γίνει τελείως φτιαχτό και ο ίδιος έχει τυποποιηθεί.
Η Βικτώρια καλή είναι, αλλά τη βρίσκω πολύ ξυλόκοτα και κρύα για τα γούστα μου. Ο Μιλλάν π.χ. δεν έχει πρόβλημα να κοιμάται κανείς με το σκύλο. Εκείνη ούτε με το σκύλο κοιμάται, δεν το συνιστά και ούτε φιλάει, λέει, το σκύλο της! Επίσης βλέπω τώρα τον τρίτο κύκλο της αμερικανικής σειράς της που εκτυλίσσεται στη Νέα Υόρκη και τον βρίσκω μάλλον βλακεία. Ίσως όμως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι απεχθάνομαι τη Νέα Υόρκη, τους αρουραίους της, τις κατσαρίδες της και τους Νεορκέζους. Ναι, προτιμώ τα καλαμπόκια...