Πίτμπουλ δάγκωσε το Μουφ!

tasos malinoua

Well-Known Member
21 Οκτωβρίου 2012
3.822
8.565
εγω εχω αλλη τακτική.... όταν βάλω τη μικρή από πισω μου καθώς ερχεται τρέχοντας αλλο σκυλι κατα πάνω μας, το αλλο αφού δεν μπορεί να πάει γύρω γύρω -κανω πιρουέτες λες και ειμαι στα Μπολσόι- παει να χώσει το κεφάλι του αναμεσα στα πόδια μου να περασει από εκει. Ε με το που περάσει το κεφάλι το ακινητοποιώ και βρίζω τον ιδιοκτητη αν δεν εχει ήδη προλάβει να το μαζέψει! Νέα τακτική που εκμεταλλεύομαι 4 μέρες τώρα με ιδανικά αποτελεσματα. Ευτυχως δεν εχω πεσει σε μεγαλύτερου βάρους σκυλο από εμενα, να με παρει παραμάζωμα.
δεν ειναι βοας,δεν ειναι κροταλιας που λενε.
ε ρε και να πεσεις καμια μερα στον λακη τον γλυκουλι να σε δω μετα να κανεις ποδοκλειδωμα

• Like
Reactions: ghelly

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
στο κομματι προσεγγισης και συραξης προσωπικα δεν μπαινω ποτε μπροστα στο σκυλι μου ουτε τον κοβω εαν δεν δω οτι ο αλλος σκυλος δεν κανει πισω...περαν της ψυχολογιας του ζωου,καλυτερα να παει ο αλλος κτηνιατρο παρα ο δικος μου...

but that's just me...
Αυτό θα το έκανες ακόμα κι αν το σκυλί σου δεν ήταν θηρίο; Εγώ πάντα προσπαθώ να δώσω στο αλλο σκυλι να καταλάβει ότι εχει να κανει με μενα και οχι με το σκύλο. over my dead body που λενε. Ευτυχώς, δεν μου εχει τυχει κατι τραγικό μέχρι στιγμής. Το ελεγχω.
Το θεμα, επίσης, ειναι ότι ο δικός μου θα βγει δαγκωμένος απο μια σύρραξη και όχι το αλλο. Οχι πως θα είχα άλλη συμπεριφορά αν είχα πιο δυνατο σκύλο.

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Ποιά είναι τα δικά μου προβλήματα, που πρέπει να αναλύσω;
Για δώσε βοήθεια.
Τα όποια προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να έχει ο σκύλος που εσύ διάλεξες να έχεις. Όπως πχ το να αρπάζει απρόκλητα κάποιον που πέρασε δίπλα του, μόνο και μόνο επειδή πέρασε δίπλα του.
Μπορεί μερικοί απο εμάς να το θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση των άλλων να κάνουν στο πλάι επειδή εμείς έχουμε προβληματικό σκύλο, αλλα δεν είναι.

τα πραγματα ειναι απλα...του φευγατου η μανα ποτε δεν εκλαψε...αποφευγετε εγγυτητες,οπως πολυ σωστα κανετε κι οταν καποιος πλησιαζει λετε ενα "δαγκωνει" και τελος...
εαν συνεχισει , οι συνεπειες ειναι αποκλειστικα υπ ευθυνη του...
Λάθος κατα την γνώμη μου, reinmeister, και απο κοινωνικής και απο νομικης απόψεως.
Σε καμμία περίπτωση σε δημόσιο χώρο δεν είναι δικαίωμά σου ούτε σε απαλλάσσει απο τις επιπτώσεις της επιθετικής συμπεριφοράς του σκύλου σου το να λές "μην έρχεστε κοντά, δαγκώνει". Μάλλον εις βάρος σου είναι το να παραδεχτείς οτι ξέρεις πως δαγκώνει, παρά σε απαλλάσσει απο οτιδήποτε.
Η απάντηση στο "δαγκώνει" είναι "βάλτου φίμωτρο ή πάρτον απο εδώ".

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
:confused::confused::confused:

Τα όποια προβλήματα συμπεριφοράς μπορεί να έχει ο σκύλος που εσύ διάλεξες να έχεις.
Εγώ; Διάλεξα; Για ποιόν σκύλο μου το λες αυτό;
Αν και...για όποιον και να το λες, προφανώς προτείνεις, ότι θα ήταν σοφότερο, να τον αφήσω στον δρόμο.

Όπως πχ το να αρπάζει απρόκλητα κάποιον που πέρασε δίπλα του, μόνο και μόνο επειδή πέρασε δίπλα του.
Δικός μου σκύλος; Που το διάβασες αυτό;

Μπορεί μερικοί απο εμάς να το θεωρούμε αυτονόητη υποχρέωση των άλλων να κάνουν στο πλάι επειδή εμείς έχουμε προβληματικό σκύλο, αλλα δεν είναι.
Δικός μου σκύλος προβληματικός; Πως το συμπέρανες αυτό; Που με είδες να λέω, ότι έχω προβληματικό σκύλο; Και που είδες να λέω, ότι θέλω οι άλλοι, να κάνουν στο πλάι;

Γενικώς...sorry...με μένα κάνεις διάλογο, ή μήπως έχεις κάπου μπερδευτεί; Μάλλον αυτό ε;

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
1) τα πραγματα ειναι απλα...του φευγατου η μανα ποτε δεν εκλαψε...αποφευγετε εγγυτητες,οπως πολυ σωστα κανετε κι οταν καποιος πλησιαζει λετε ενα "δαγκωνει" και τελος...

2) στο κομματι προσεγγισης και συραξης προσωπικα δεν μπαινω ποτε μπροστα στο σκυλι μου ουτε τον κοβω εαν δεν δω οτι ο αλλος σκυλος δεν κανει πισω...περαν της ψυχολογιας του ζωου,καλυτερα να παει ο αλλος κτηνιατρο παρα ο δικος μου...
Στην παράγραφο (1), + 1000!! Τώρα το είναι δικαίωμα μου, απαιτώ, ο άλλος έπρεπε να πάρει τα μέτρα του κλπ, είναι κουβέντα να γίνεται. Το αποτέλεσμα μετράει!:sneaky:
Στην παράγραφο (2), καλύτερα να μην πάει κανένας σκύλος στον κτηνίατρο, έστω και "αποφεύγοντας" τα λάθη του άλλου μ@λ@... Ναι, εγώ μπαίνω μπροστά, όταν δω ότι έχω να κάνω με πραγματικά άτυχη στιγμή ή πανάσχετο ιδιοκτήτη. Μόνο αν μου βγαίνει η φάση βέβαια! Δεν θα ήθελα να ακρωτηριαστώ, γιά το τίποτα!:(

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Δύο σελίδες πριν, mareco, μόλις χτές :

Εχω κι εγώ, ένα περίπου τέτοιο. Είχα δηλαδή, γιατί ήταν κάπως έτσι, όταν το βρήκα. Δεν γρύλιζε, δεν γαύγιζε, δεν σήκωνε τρίχα, δεν έδειχνε τίποτα. Οτι πέρναγε δίπλα, το βούταγε. Το αν θα χτύπαγε στον λαιμό, δεν νομίζω καν, αλλά δεν της έδωσα και την ευκαιρία. Ευτυχώς.
Ο σκύλος, που θα περάσει από δίπλα μου, σε απόσταση αναπνοής, ενώ έχει εναλλακτική, την στιγμή που εγώ συγχρόνως, θα έχω κάνει τα πάντα, για να ελέγξω το "δικό μου πρόβλημα" και θα έχει και την έμπνευση, να έχει υφάκι, είναι πρόβλημα του εαυτού του και του ιδιοκτήτη του. Οχι δικό μου.
Αλλα δεν έχει να κάνει με εσένα προσωπικά, δεν κατηγορώ ούτε εσένα ούτε κανένα άλλον για τίποτα, ούτε το θεωρώ κακο να έχει κανείς ότι σκύλο θέλει, ακόμα και ωμά επιθετικό. Το μόνο που λέω είναι οτι αν ο σκύλος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα συμπεριφοράς, είτε είναι φοβικός είτε επιθετικός είτε οτιδήποτε άλλο, τα όποια προβλήματα στον χειρισμό και οι όποιες επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς είναι πρόβλημα μόνο του χειριστή του και κανενός άλλου.

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Το μόνο που λέω είναι οτι αν ο σκύλος έχει οποιοδήποτε πρόβλημα συμπεριφοράς, είτε είναι φοβικός είτε επιθετικός είτε οτιδήποτε άλλο, τα όποια προβλήματα στον χειρισμό και οι όποιες επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς είναι πρόβλημα μόνο του χειριστή του και κανενός άλλου.
Και του άλλου χειριστή, αφού τον προειδοποιήσεις για τον σκύλο σου. Δεν χρειάζεται να κάνει χρήση του ρήματος "απαιτώ", να περάσω από όπου γουστάρω! Σε τελευταία ανάλυση, με αμοιβαίες υποχωρήσεις λειτουργούν οι σκατοκοινωνίες μας!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Piou sorry...ξανά...αλλά διαβάζεις επιλεκτικά, έχεις κενά "γνώσεων" [βασικά...χάος έχεις και δεν ρωτάς κιόλας, μπας και το γεφυρώσεις :)] και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν χαλιέμαι ιδιαίτερα, αλλά έτσι, συζήτηση δεν γίνεται.

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Όχι, Ran Tan Plan, εκεί ακριβώς είναι η διαφωνία μου. Το οτι τον προειδοποίησες δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.
Δεν έχει κατα την γνώμη μου κανένα δικαίωμα ο σκύλος σου να δαγκώσει τον άλλον επειδή τον προειδοποίησες οτι ο σκύλος σου είναι φοβικός/επιθετικός και δεν έκανε στην άκρη.
Δεν έχουν καμμια απολύτως υποχρέωση οι άλλοι να έχουν τον νού τους και να κάνουν ελιγμούς αποφυγής επειδή εσύ ή εγώ επιλέξαμε να έχουμε έναν επιθετικό σκύλο σε δημόσιο χώρο.
Είναι κατα την γνώμη μου απολύτως δική μας ευθύνη να διασφαλίσουμε οτι όποια θέματα έχει ο σκύλος μας δεν θα δημιουργήσουν απολύτως κανένα πρόβλημα σε κανέναν άλλον, και οι άλλοι δεν έχουν καμμία υποχρέωση να μας συνδράμουν σε ένα πρόβλημα που ελεύθερα επιλέξαμε να επωμιστούμε.

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
θα ελεγα ότι συμφωνω με τον piou σε αρκετα , αλλα όπως ειναι υποχρεωση μουνα κρατάω ελεγχόμενο και διπλα μου και χωρις να δημιουργει κανενα προβλημα το επιθετικό ή όχι σκυλο μου (γιατι δεν ειναι θεμα του περαστικου να ξερει τι ειναι) ετσι ειναι υποχρεωση και του απεναντι μου να κραταει τον δικό του σκύλο ανεξαρτητα αν ειναι επιθετικός, μικρός, μεγαλος , παιχνιδιαρης κουταβι ότι και ας ειναι μακριά απο εμενα και τον σκυλο μου εκτός και αν με ρωτησει και συμφωνησω να γνωριστουν ;) όπως να κρατάει και τα χερια του μακριά απο τον σκυλο μου όσο δεν με εχει ρωτησει αν μπορεί να τον χαιδεψει η όχι.
Απλα πραγματα χωρίς να μπω στην διαδικασία αν εχω μικροσωμο ή μεγαλόσωμο , προβληματικο ή οχι σκυλο τα παντα ειναι θεμα σεβασμου :)

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Εγω παντως για να πω την αμαρτια μου μερικες φορες περναω προκλητικα με χαλαρο το λουρι διπλα απο κατι μικρα που λυσσανε μειωνοντας και το ρυθμο του βαδισματος :cool::p

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Εγω παντως για να πω την αμαρτια μου μερικες φορες περναω προκλητικα με χαλαρο το λουρι διπλα απο κατι μικρα που λυσσανε μειωνοντας και το ρυθμο του βαδισματος :cool::p
Εσυ θα έπρεπε να ντρεπεσαι και να κοκκινιζεις... τετοια κάνετε και καλα θα σας κανουν να σας απαγορευσουν τα κοπρολευκοσκυλα σας.o_O

• Like
Reactions: Amaliaz and ghelly

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
ωρες ωρες διακρίνω μια τάση να πρεπει να βγαίνουμε σώνει και καλά στην αναφορά όσοι εχουμε σκύλο. Γιατι ειμαστε "απολογουμενοι" διαρκώς? Στον πατέρα που ενώ του πούμε να μην πλησιάσει το παιδι το σκυλο μας, αυτος θα το αφησει? Στον γερο που ενώ πιανουμε την ακρη του πεζοδρομιου, αρχίζει και κουνάει χέρια πόδια να διώξει το σκυλο μας? Δλδ θα κατεβώ και στο δρόμο επειδη εχω σκυλο που δεν θέλω να τον πλησιάζουν?
Και εμενα με ενοχλουν τα πιτσιρίκια που πετάνε χώματα/πετρες όταν περνάω με το σκυλι μου και αντιμετωπίζεται ως χαριτωμενιά από τους γονεις. Επειδη το "παιδι" μου εχει 4 ποδια αντι για 2 δλδ θα ειμαι μονίμως στην τσιτα μη χαλάσω τη ζαχαρένια των αλλων? Όχι, ενημερώνω και από εκει και περα ας λάβουν και αυτοι μετρα. Για τα ιδια πεζοδρόμια πληρώνω φόρους κλπ.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Όχι, Ran Tan Plan, εκεί ακριβώς είναι η διαφωνία μου. Το οτι τον προειδοποίησες δεν σημαίνει τίποτα απολύτως.
Δεν έχει κατα την γνώμη μου κανένα δικαίωμα ο σκύλος σου να δαγκώσει τον άλλον επειδή τον προειδοποίησες οτι ο σκύλος σου είναι φοβικός/επιθετικός και δεν έκανε στην άκρη.
Δεν έχουν καμμια απολύτως υποχρέωση οι άλλοι να έχουν τον νού τους και να κάνουν ελιγμούς αποφυγής επειδή εσύ ή εγώ επιλέξαμε να έχουμε έναν επιθετικό σκύλο σε δημόσιο χώρο...
Τώρα, σαν να μου θυμίζεις το να οδηγεί κάποιος σε δρόμο προτεραιότητας, να είναι πράσινο γι' αυτόν και να ακούσει/δει ασθενοφόρο που έρχεται ουρλιάζοντας... και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, να συνεχίσει το δρόμο του, πέφτοντας πάνω στο ασθενοφόρο... κάπως έτσι τα βλέπεις τα πράγματα?

Είσαι από τους "τυχερούς" αυτής της ζωής... εγώ δεν μπορώ να κάνω ΟΥΤΕ αυτό!!!

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Είσαι από τους "τυχερούς" αυτής της ζωής... εγώ δεν μπορώ να κάνω ΟΥΤΕ αυτό!!!
Ποτε δεν ειναι αργα... αυτα γινονται τα τελευταια ενα-δυο χρονια που ηρεμησε και δεν χαλαει το ζεν του αν δεν αξιζει η προκληση.

matilda

Well-Known Member
16 Ιουλίου 2007
1.431
1.022
Θα αρχισουμε να δαγκωνομαστε και αναμεταξυ μας τωρα:LOL:

Με κοινη λογικη, ελεγχο, γνωση του σκυλου μας και σεβασμο νομιζω οτι το 90% των θεματων ελεγχεται. Τωρα τα ψιλοαρπαγματα σε μια κακια στιγμη μπορει να συμβουν αλλα δεν τα θεωρω και τραγικο συμβαν, ουτε και οι σκυλοι νομιζω.

Και για να το ελαφρυνω λιγο η Matilda το 6 κιλο τερριοειδες μου εχει αυτοπεποιθηση τουλαχιστον λιονταριου. Οταν στην ελευθερη βολτα μας την καλω πισω και την δενω μολις βλεπουμε αλλο σκυλο η συνηθης ατακα του αλλου ιδιοκτητη ειναι "Μην ανησυχειτε δεν θα το πειραξει" και η απαντηση "Δεν ανησυχω για το δικο σας". :D

• Like
Reactions: reinmeister2

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Piou sorry...ξανά...αλλά διαβάζεις επιλεκτικά, έχεις κενά "γνώσεων" [βασικά...χάος έχεις και δεν ρωτάς κιόλας, μπας και το γεφυρώσεις :)] και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν χαλιέμαι ιδιαίτερα, αλλά έτσι, συζήτηση δεν γίνεται.
Αλήθεια ; Εμένα περιγράφει το "δεν θυμάσαι ούτε το τί έγραψες εσύ στην προηγούμενη σελίδα, πόσο μάλλον τι έγραψαν οι άλλοι, κάνεις οτι τα ξέρεις όλα και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα" ;
Το έχουμε ξαναπεί, η προσπάθεια υποτίμησης ή προσβολής του συνομιλητή μας για να το παίξουμε έξυπνοι δεν αποδίδει.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.106
Αλήθεια ; Εμένα περιγράφει το "δεν θυμάσαι ούτε το τί έγραψες εσύ στην προηγούμενη σελίδα, πόσο μάλλον τι έγραψαν οι άλλοι, κάνεις οτι τα ξέρεις όλα και βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα" ;
Το έχουμε ξαναπεί, η προσπάθεια υποτίμησης ή προσβολής του συνομιλητή μας για να το παίξουμε έξυπνοι δεν αποδίδει.
Οτι να 'ναι, πραγματικά :confused:

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Τώρα, σαν να μου θυμίζεις το να οδηγεί κάποιος σε δρόμο προτεραιότητας, να είναι πράσινο γι' αυτόν και να ακούσει/δει ασθενοφόρο που έρχεται ουρλιάζοντας... και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, να συνεχίσει το δρόμο του, πέφτοντας πάνω στο ασθενοφόρο... κάπως έτσι τα βλέπεις τα πράγματα?
johnk, με πρόλαβες! Ακόμα καλύτερο σαν παράδειγμα, να μην είναι ασθενοφόρο, που δημιουργεί συναισθηματική φόρτιση. Ενα απλό αυτοκίνητο. Να περάσει με κόκκινο, να προλαβαίνεις άνετα να σταματήσεις και εσύ να πας καρφωτός επάνω του! Γιατί είχες απαίτηση, να μην κάνει την παράβαση!

• Like
Reactions: johnk and Estranged