Πίτμπουλ δάγκωσε το Μουφ!

kanarini

Well-Known Member
17 Ιανουαρίου 2014
922
453
Θεσσαλονίκη
Για τα φίδια τι λέτε? Εγώ προτείνω να καταργηθούν και να διαγραφούν ΟΛΑ, καλού κακού!Να ξεκαθαρίζει το τοπίο, βρε αδελφέ!
Καλά που υπάρχουμε και εμείς οι άνθρωποι. Να θυμίζουμε ότι υπάρχι και αγάπη, πραότητα, καλοσύνη, ηπιότητα, σεβασμός και ουκ έστιν τέλος αριθμού πλεονεκτημάτων!!
Γι' αυτό ο Θεός στη δημιουργία, είπε "εσύ θα είσαι το αφεντικό και θα αλλάζεις τα πετρέλαια σε όλα τα άλλα ζώα". Οπερ και εγένετο!!

Πρώτα οι κατσαρίδες,τα φιδάκια άλλωστε δεν τα βρίσκεις παντού :p

• Like
Reactions: LaCat

StellitsaD

Well-Known Member
11 Απριλίου 2014
242
188
Thessaloniki
PXM-DANBULL πράγματι όταν επιτέθηκε στο Πίου το απέναντι πιτ μπουλάκι το έκανε εντελώς ξαφνικά (αν και πήρα χαμπάρι ότι θα γίνει μ@λ@κία γιατίείδα ότι είχε λυθεί) και τον άρπαξε από το λαιμό.

epial

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2011
3.026
5.276
66
Aθήνα
Ας ορίσουμε το γεγονος, ώς ατυχη στιγμη μη εκγρηγορσης και απ τους δύο ιδιοκτητες.
Φταινε και οι δυο και γι αυτο έγινε το συμβαν!
Ο ενας που πλήρωνε και χαλαρωσε την προσοχή του και φυσικα ο άλλος που περασε διπλα τους με το σκυλι καμαρωτό καμαρωτό.
Αν ήταν στενα, θα έπρεπε να περιμενει να ελευθερωθει η δίοδος!
Και ορθως κατα την γνωμη μου, δεν δοθηκε συνεχεια στο γεγονός!

Ghostdoc

Well-Known Member
25 Νοεμβρίου 2013
1.623
793
Ghostlands
Ουφ... τι να πεις, ο κωλοχάτσικο φταίει! :D Σαν δω λυτό ακίτα ετοιμάζομαι για μάχη...
χαχα, το επιασες βλεπω το νοημα :) Και που να βγει το Χατσικο Νο2, θα κλαψουν μανούλες :whistle:

• Like
Reactions: d-friend

vek

Well-Known Member
22 Ιουλίου 2012
2.157
5.098
PXM-DANBULL πράγματι όταν επιτέθηκε στο Πίου το απέναντι πιτ μπουλάκι το έκανε εντελώς ξαφνικά (αν και πήρα χαμπάρι ότι θα γίνει μ@λ@κία γιατίείδα ότι είχε λυθεί) και τον άρπαξε από το λαιμό.
και ο ΓΠ του γείτονα όταν επιτεθηκε στο αμσταφ μου ετσι εγινε πεταχτηκε απο το πουθενα και το αρπαξε απο το ποδι (ενταξει το οτι τον αρπαξε απο το ποδι ειναι σημαντικη διαφορα :))

ntoulis

Well-Known Member
19 Ιουλίου 2013
3.217
2.435
Λαχανάκια Βρυξελλών
Για τα φίδια τι λέτε? Εγώ προτείνω να καταργηθούν και να διαγραφούν ΟΛΑ, καλού κακού!Να ξεκαθαρίζει το τοπίο, βρε αδελφέ!
Καλά που υπάρχουμε και εμείς οι άνθρωποι. Να θυμίζουμε ότι υπάρχι και αγάπη, πραότητα, καλοσύνη, ηπιότητα, σεβασμός και ουκ έστιν τέλος αριθμού πλεονεκτημάτων!!
Γι' αυτό ο Θεός στη δημιουργία, είπε "εσύ θα είσαι το αφεντικό και θα αλλάζεις τα πετρέλαια σε όλα τα άλλα ζώα". Οπερ και εγένετο!!
τωρα εχει γινει ''θα αλλαζεις το φυσικο αεριο''

• Like

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Σαν δω λυτό ακίτα ετοιμάζομαι για μάχη...
Να προσέχεις, έτσι ; Αυτά τα σκυλιά φτιάχτηκαν και κυκλοφορούσαν σε χώρες και εποχές που ο κόσμος κρατούσε σπαθιά, ρόπαλα, τόξα κλπ και μπορούσε να ανταπεξέλθει.
Σήμερα με το κινητό και το τσαντάκι στο χέρι δεν παλεύονται εύκολα. :p

Σιγά τον δολοφόνο που επιτέθηκε στον κροκόδειλο :p. Ναι, τον βούτηξε απο το τομάρι στο λαιμό και του έσκισε λίγο το δέρμα στο πόδι. Το πιτμπουλάκι όταν το είδα εγώ είχε τουλάχιστον 5 καλές δαγκωνιές στα μούτρα και το ένα μπροστινό παραλίγο κομμένο, όλο το -αρκετό- αίμα κάτω ήταν δικό του. Και το ξαφνικά και απρόκλητα είναι σχετικό, ο Πίου πάντα κάνει μουτσούνες και άσεμνες χειρονομίες στα σκυλιά που συναντάει. Παρ όλα αυτά, επειδή επιτέθηκε πρώτο, οι ιδιοκτήτες του και ζήτησαν χίλια συγνώμη και πλήρωσαν τον γιατρό. Καμμιά σχέση δηλαδή με το σκηνικό που συζητάμε εδώ.
Μην ξεχνάς οτι και ο Μπόμπι όταν άρπαξε τον Πίου, απο τον λαιμο τον άρπαξε και κόντεψε να τον πνίξει, και ο Πίου όταν άρπαξε τον Μπόμπι πάλι τον βουτηξε απο τον λαιμό και τον άφησε σχεδόν αναίσθητο, και γενικώς όλα τα σκυλιά θέλουν να βουτήξουν τον άλλον απο τον λαιμό αν τσακώνονται σοβαρά και μπορούν να το κάνουν, άσχετα με την φυλή.

• Like
Reactions: Estranged and vek

Berna

Well-Known Member
17 Ιουλίου 2009
9.767
4.044
40
Belgrade, RS
clockworkplum.wix.com
Να προσέχεις, έτσι ; Αυτά τα σκυλιά φτιάχτηκαν και κυκλοφορούσαν σε χώρες και εποχές που ο κόσμος κρατούσε σπαθιά, ρόπαλα, τόξα κλπ και μπορούσε να ανταπεξέλθει.
Σήμερα με το κινητό και το τσαντάκι στο χέρι δεν παλεύονται εύκολα. :p
Ουφ το ξέρω! Κάποιο βλαμμένο έχασε πριν από δυο μήνες 2 αρσενικά ακίτα, τα συναντήσαμε στο δρόμο, ποιον να φωνάξεις και τι να κάνεις, δεν φοβούνται και τίποτα! :mad: Ευτυχώς βρέθηκε το βλαμμένο που τα έχασε και ελπίζω να μην τα ξαναχάσει.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.750
7.271
ο Πίου πάντα κάνει μουτσούνες και άσεμνες χειρονομίες στα σκυλιά που συναντάει.
Α κι εσείς τέτοιοι είστε? Να μη συναντηθούν ούτε καν τα βλέμματά μας παρακαλώ!

• Like
Reactions: d-friend and mareco

Piou

Well-Known Member
13 Απριλίου 2014
315
277
Θεσσαλονίκη
Α κι εσείς τέτοιοι είστε? Να μη συναντηθούν ούτε καν τα βλέμματά μας παρακαλώ!
Ναι, το κόβει τώρα σιγά σιγά σιγά, αμα του πώ να κάτσει ήσυχος σταματάει τις χαζομάρες και όσο περνάει ο καιρός είναι πιό κόσμιος και απο μόνος του, αλλα γενικώς προκαλεί, σηκώνει ουρά και τρίχα για ψύλλου πήδημα.
Τον αφηνα και εγώ να το κάνει, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο ενοχλητικό είναι και πόσα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει χωρίς λόγο.

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.750
7.271
Ναι, το κόβει τώρα σιγά σιγά σιγά, αμα του πώ να κάτσει ήσυχος σταματάει τις χαζομάρες και όσο περνάει ο καιρός είναι πιό κόσμιος και απο μόνος του, αλλα γενικώς προκαλεί, σηκώνει ουρά και τρίχα για ψύλλου πήδημα.
Τον αφηνα και εγώ να το κάνει, δεν είχα συνειδητοποιήσει πόσο ενοχλητικό είναι και πόσα προβλήματα μπορεί να προκαλέσει χωρίς λόγο.
Εμένα προκαλεί μόνο με το βλέμμα, και καθιστός, δεν προλαβαίνει να σηκώσει τίποτα. Μια ματιά του μόνο φτάνει αεροπλάνο να τα κάνει, άλλο πράμα σου λέω. Τουλάχιστον περιόρισε το σούρσιμο όταν πλησιάζει άλλα σκυλιά - δεν το κοψε (κόβεται το.. σούρσιμο?!). Έτσι πλησιάζει ότι κινείται, ακόμα και τους φίλους του (ευτυχώς αυτοί τον έχουν συνηθίσει) για παιχνίδι. Σοκ και δέος, ή τρόμο ή εκνευρισμό θα προκαλέσει.
(πρώτη φώτο το δικό μου μοντελάκι, δεύτερη φώτο παράδειγμα απ'το νετ)

Ran Tan Plan

Well-Known Member
5 Φεβρουαρίου 2011
515
292
Αθήνα
Τουλάχιστον περιόρισε το σούρσιμο όταν πλησιάζει άλλα σκυλιά - δεν το κοψε (κόβεται το.. σούρσιμο?!). Έτσι πλησιάζει ότι κινείται, ακόμα και τους φίλους του (ευτυχώς αυτοί τον έχουν συνηθίσει) για παιχνίδι. Σοκ και δέος, ή τρόμο ή εκνευρισμό θα προκαλέσει.
(πρώτη φώτο το δικό μου μοντελάκι, δεύτερη φώτο παράδειγμα απ'το νετ)
Ετσι συναντιέται με τα άλλα σκυλιά στην βόλτα? Σαν λύκος στο τελευταίο στάδιο της επίθεσης? Ειλικρινά αν τον συναντούσαμε, δεν ξέρω...πως θ αντιδρούσε ο σκύλος μου και εγώ!:sleep: :sleep:

• Like

Estranged

Well-Known Member
10 Ιουλίου 2012
5.750
7.271
Ετσι συναντιέται με τα άλλα σκυλιά στην βόλτα? Σαν λύκος στο τελευταίο στάδιο της επίθεσης? Ειλικρινά αν τον συναντούσαμε, δεν ξέρω...πως θ αντιδρούσε ο σκύλος μου και εγώ!:sleep: :sleep:
Έτσι δυστυχώς... μόνο όταν επιτρέπεται να πλησιάσει, και ευτυχώς έχει αρχίσει να το περιορίζει. To κάνει παιδιώθεν, και όχι μόνο σε σκυλιά (γάτες, περιστέρια), αν και πλεόν το έχει σχεδόν κόψει εντελώς σε άλλα ζωντανά και λιγουλάκι κάνουμε πρόοδο και στα σκυλιά. Ευτυχώς τα σκυλιά που τον ξέρουν δεν τρώνε παππά πλέον, ξέρουν ότι θα πλησιάσει απλά και μετά θα παίξουν ως συνήθως.

Όταν δεν επιτρέπεται να πλησιάσει (πιο σύνηθες, εντελώς σύνηθες με άγνωστα αρσενικά) συναντιέται όπως στη φώτο 1, μπαστακώνεται καθιστός και ακολουθεί με το βλέμμα σαν περισκόπιο - αρκεί να υπάρχει μια απόσταση ~1,5 μέτρου ++, δυστυχώς δεν κουνιέται αν δεν το σύρεις μέχρι να προσπεράσει το άλλο. Αλλιώς στα κοντά νιώθει ότι "απειλείται" και αρχίζει να χτυπιέται - βασικά σίγουρα νιώθει ότι απειλείται όταν νιώθει ένταση στο λαιμό από το λουρί (που τον κρατάω κολλητά στο πολύ κοντά - άμα χρειαστεί να τον τραβήξω δε ακόμα χειρότερα, στο 1,5 μέτρο μπορώ να έχω 1-2 εκατοστά χαλαρό το λουρί και του κάνει τεράστια διαφορά που δε νιώθει την πίεση) και βλέπω τώρα με το βήχα που του πήρα στηθόλουρο και δε νιώθει πίεση στο λαιμό μια τρομερά ηπιότερη αντιμετώπιση στατιστικά (αν και προχθές με έκανε ρεζίλι με ένα καταπληκτικά ήρεμο σκυλί συμφορουμίτη...). Αυτό με το τράβηγμα στο λουρί και την απειλή που νιώθει έχω μια ιδέα του πώς το απέκτησε αλλά συνέτρεξαν πολλοί παράγοντες τη λάθος χρονική περίοδο (φόβου) που βαριέμαι να αναλύσω.

Πώς θα αντιδρούσατε? Εξαρτάται πώς αντιμετωπιζετε εσύ κι ο σκύλος σου την απειλή. Οι αντιδράσεις είναι δύο: οπισθοχώρηση και τρόμος στο βλέμμα (σκύλου και ιδιοκτήτη) ή επίθεση (αρσενικού σκύλου). Και δεν είναι τόσο το σούρσιμο όσο το σκέτο βλέμμα.

Ο μικρός είναι ημίαιμος αδέσποτος, αλλά αυτή η συμπεριφορά-προσέγγιση ήταν πολύ περισσότερο από την εμφάνιση ο λόγος που υποψιάζομαι ότι έχει μέσα του border collie (ακριβώς ίδιο το κοίταγμα και το σούρσιμο). Δεν είχα πρότερη εμπειρία και πάω στα τυφλά στο πώς να του το κόψω. Σε κάτι φόρουμ για bc που βρήκα λένε πόσο εκνευριστικό είναι για άλλα σκυλιά και πόσο τα προκαλεί αλλά λύση δε βρήκα, και τι συμβουλές να πάρω για τον κόπρο που έχει και άλλα χίλια μύρια ότι να ναι χαρακτηριστικά συμπεριφοράς..

Και για να ξαναρθώ ον τόπικ, όταν με βλέπει καθαρά ο απέναντι που έρχεται αμέριμνος με το σκύλο του τον ήσυχο και ακίνδυνο να τραβιέμαι 2 μέτρα τουλάχιστον παραπέρα ή τεσπά όσο χωράω, ή να βγαίνω και στο δρόμο, και να βάζω και το σώμα μου μπροστά στο σκύλο μου αλλά επιμένει να αφήνει το φλέξι (που λυτό δεν είναι το σκυλί του, άρα είναι καθόλα νόμιμος τυπικά) λάσκα στο 1,90 για να μην περιορίσει το δικαίωμα του σκύλου του να σεργιανίσει όπου γουστάρει ούτε καν για τα 5 βήματα που περνάει από δίπλα μας και ο μικρός αρχίζει και χτυπιέται και τραυματίζει το λαιμό του τραβώντας, γιατί στα @@ του, δεν έχει καμιά υποχρέωση να χαλάσει τη ζαχαρένια του και να κάνει το αντίθετο, εγώ είμαι ο μαλάκας? Γιατί μου χει τύχει πάμπολλες φορές. Για τα τυπικά, αν και δεν έχει τόσο σημασία, δεν έχει δαγκώσει ποτέ, αλλά φυσικά δεν έκανα ποτέ πειράματα για να το μάθω. Ούτε μου χει ξεφύγει ποτέ, ούτε βγαίνω ΠΟΤΕ βόλτα αμέριμνη αλλά σκανάρω την περιοχή όσο πάει το βλέμμα και το αυτί και είμαι συνεχώς στην τσίτα, αλλάζω δρόμους, διαδρομή, σχεδόν αλλάζω πόλη αν χρειαστεί, περνάω πρώτη σε στενά περάσματα που πρέπει να σαι εφ'ενός ζυγού (π.χ. ανάμεσα από παρκαρισμένα), σε στροφές πάντα σκάω πρώτα κεφάλι να δω αν έρχεται τίποτα κτλ κτλ (όχι πως δε μας έχει πεταχτεί από στροφή πάλι σκυλί σε φλέξι που ο ιδιοκτήτης του ήταν κάτι χιλιόμετρα πιο πίσω).

Δεν θα ξεχάσω σταφάκι λυτό που τρέχει κατά πάνω μας και μου φωνάζει ο ιδιοκτήτης από την άλλη άκρη του τετραγώνου "είναι πολύυυυ καλόοοοοοοοοος" και μέχρι να του πω εγώ "ναι αλλά δεν είναι ο δικός μου με τα αρσενικά" το σταφάκι έχει αλλάξει βλέμμα 2 μέτρα πριν μας φτάσει από παιχνιδιάρικο σε επιθετικό χωρίς να έχει βγάλει κιχ ο δικός μου, ούτε καν να έχει σηκωθεί από το κάτσε, ούτε καν να χει σηκώσει ουρά, και μαρσάρει και αρχίζει να τον δαγκώνει, αρχίζουμε εμείς να χορεύουμε γύρω γύρω και έρχεται τρέχοντας ο ιδιοκτήτης του να το διώξει με τύπου κλωτσιές (δεν το κλωτσούσε αλλά τεσπά με τα πόδια προσπαθούσε να το απωθήσει). Ξέρεις (όχι εσύ προσωπικά ραν ταν πλαν, στον άγνωστο αναγνώστη πάει) πόσες φορές σκυλιά, λυτά βεβαίως βεβαίως, που τους πιστεύω τους ιδιοκτήτες τους ότι ήταν η πρώτη φορά που ορμούσαν του έχουν επιτεθεί ενώ αυτός είναι έτσι καθιστός μακριά τους? Μέεεετρα μακριά τους. Μόνο από αυτό το βλέμμα που τα προκαλεί. Αυτός είναι κατά βάση ο λόγος που άρχισε να γαυγίζει και να γίνεται επιθετικός και αυτός. Έχει δεχτεί πολλές επιθέσεις από 6-7 μηνών. Φοβάται. Πολλές φορές ακόμα και να γαυγιστεί αρχικά με άλλο αρσενικό αν τύχει και κάτσουμε να μιλήσουμε από απόσταση με τον άλλο ιδιοκτήτη χαλαρώνει και αυτός και ο άλλος και κάθονται ήρεμα, εώς και μυρίζονται χαλαρά.

Αυτοί λοιπόν οι ιδιοκτήτες σκύλων, με τα λυτά* και τα λάσκα, είναι αυτοί που αν περάσει στα 10 εκατοστά ο σκύλος τους και αρχίσει ο δικός μου να γαυγίζει μας κοιτάνε με σιχασιά τύπου "τσκ τσκ τσκ, τι επιθετικός, τι ανεκπαίδευτος".

*τα ανεκπαίδευτα λυτά και λάσκα. Γιατί έχω δει και λυτά και λάσκα που ουδόλως βλεφάριαζαν και προσπερνούσαν δίπλα στο αφεντικό τους, ενίοτε παίξαμε κιόλας.

Μπορώ να κάθομαι να τα εξηγώ όλα αυτά σε όποιον συναντάμε στο διάβα μας? Όχι, γι'αυτό κάνω κυκλάαααρες για να μην ενοχλώ κανένα. Όταν όμως ρε φούστη με βλέπεις ότι σου δίνω όλο το πεζοδρόμιο χώρο να περάσεις κι εσύ με βγάζεις στο δρόμο (και μένω κέντρο, αυτοκίνητα έχει πάντα) γιατί ναι μεν δεν εχεις υποχρεώση να κοντύνεις το λουρί και να χαλάσεις τη ζαχαρένια σου, πού σκατά να πάω? Να αρχίσω να τρέχω προς την αντίθετη? Να πουλήσω το σπίτι να πάρω αλλο σε περιοχή που δεν έχει ανθρώπους και ζώα για να μην ενοχλώ κανέναν? Όταν με βλέπεις στο ταμείο στο πετ σοπ με το σκύλο κολλητά, μπαίνεις και σου λέω μισό λεπτό να φύγουμε και έρχεσαι κατά πάνω μας μέχρι να γαυγίσει ο σκύλος μου και να οπισθοχωρήσεις ατάκτως με αυτή την προαναφερθείσα σιχασιά στο βλέμμα τι σκατά άλλο έχω υποχρέωση να κάνω δηλαδή για να μη με πουν μαλάκα? Φταίω εγώ να υποθέσω που δεν έχω φίμωτρο για να γαυγίζει και να τραβάει ο δικός μου χωρίς να έχεις ίχνος ανησυχίας εσύ αλλά να γαμιέται ο λαιμός του δικού μου? Οκ. Φταίω.