Ο σκύλος σας από πού "πήρε" το όνομά του;

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Εμείς ψάχναμε ένα δισύλλαβο με "ρ" μέσα...για να ακούει καλύτερα.....έτσι μας είπαν....
Θέλαμε να θυμίζει και την περήφανη Ηπειρώτικη καταγωγή του.....ε....δεν έχει και πολλά...
Πύρρρρρρρρρρρρρρρρρος.................................:D:D

Hopsi

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2010
1.182
1
εξωτική Αθήνα
εμενα την μικρη την λενε Χοουπ(ελπιδα) . Μας παρακαλεσε η εκτροφεας να το κρατησουμε διοτι γεννηθηκε πολυ μικροσωμη κ δεν εβγαζε η μαμα γαλα για εκεινη. Καταφερε με χιλια ζορια να την κρατησει στη ζωη και εξου και το ονομα. Σαφως και το κρατησα χωρις δευτερη σκεψη αν και το ονομα που ηθελα να της δωσω ηταν pixie γιατι λατρευω τις νεραιδες και τα ξωτικα.

η λεηλα, εχει κι αυτη το εκτροφικο της αρχικο. Επειδη δεν ηξερε το ονομα της, ελεγα να της το αλλαζα αλλα μετα σκεφτηκα πως για κεινη...'επεσα στα γονατα", υπερεβην τον εαυτο μου με το να ταξιδεψω(εχω φοβια χρονια με τα ταξιδια) και ετσι κατα το ασμα του Ερικ Κλαπτον , κρατησα το Λεηλα και της το σιγοτραγουδαω που και που...

Βασικα εχω κανει μια μιξη και κατι απο το Layla του Κλαπτον και του Eddy grant "Jo'anna gimme Hope, gimme hope, jo'anna gimme hope" συνηθως λεω" Layla gimme Hope, gimme Hope, laylaki gimme Hope". xixixi!

tinanef

Well-Known Member
31 Αυγούστου 2009
246
0
Θεσσαλονίκη
το επισημο ειναι Hoover.ναι ναι απο τις σκουπες, γιατι στην πορεια εμαθα οτι η εκτροφεας τον εβγαλε ετσι γιατι ετρωγε και καθαριζε τα παντα.μετα απο σκοτωμο και μαλλιοτραβηγμα με την εφταχρονη κορη μου που υποτιθεται ηταν δικος της ο σκυλος και που ηθελε να τον βγαλει Αλεξανδρο απο τον Αλεξανδρο στο σχολειο που την αγαπουσε βρηκαμε την μεση λυση .Σποκυ απο το Σποκ.τι να πω τωρα...?παλι το δικο της περασε με την στηριξη του μπαμπα φυσικα...εγω δεν υπαρχω!!!μαρεσε που εψαχνα και κουλτουριακο ονομα για να αρμοζει στην βασιλικη ρατσα!

io maria

Well-Known Member
16 Φεβρουαρίου 2010
1.322
28
Γέρακας
Η Baroque πηρε το ονομα της απο την Μαριανθη του Fazoo. Απο ενα σκυλο που ειχε παλια τον Μπαροκο. Μου αρεσε σαν ονομα, της ταιριαζει και απολυτα και το κρατησαμε.
Η Froggy επειδη μου θυμιζει σε αρκετα πραγματα την αδελφη μου πηρε σαν ονομα το παρατσουκλι της. Ανταποκρινετε αρκετα καλα και στο σκατο που την φωναζουμε συχνα (η Froggy οχι η αδελφη μου)

Napalina Lacrimal

Well-Known Member
20 Μαϊου 2010
241
0
Serres
www.myspace.com
Εγω οταν ακομα την περιμενα να ερθει, αναρωτιομουν το ονομα και μια μερα στην παραλια ακουω ενα σκυλο να τον φωναζουν "μυθο". Ειπα σιγα μη τον φωναζανε και αμστελ αλλα μου κολλησαν τα ονοματα απο ποτα και ετσι μια μερα στο σουπερμαρκετ ειδα ενα Αβανα Κλουμπ και φωτιστηκα! "Αβάνα"!!! Τωρα τα κουταβια της επειδη ειναι δυο αρσενικα θα τα φωναζω "Τζακ" και "Ντανιελ".
Το ιδιο κολλημα εχω και εγω..
Ειχα μια γατα ασπρη με πορτοκαλι σημαδια και την ονομασα Malibu..:eek:
Δεν ξερω ετσι μου ηρθε στο μυαλο το ασπρο μουκαλακι με το πορτοκαλι τοπιο... :D
Την μικρη μου westina αρχικα πριν την παρω ηθελα να την ανομασω Sugar αλλα μου κολλησε το Emilly απο μια μπλουζα που εχω με ενα παραξενο κοριτσακι που φεγγει στο σκωταδι (black light)
Aπλως αλλαξα τον τονο στο "λη" και μου βγηκε κινεζακι..:p
Σαν να λεμε Εmy Lee!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
Εγω ουτε που είχα σκεφτεί ( καθως δεν ήξερα οτι θα αποκτήσω σκύλο )
μου λεει το αγόρι μου Λούνα και λεω οκ!
και απο την πρώτη μερα το άκουγε !!

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Eμείς είχαμε αποφασίσει ότι θα τον βγάλουμε buster, μετά έλεγα να τον βγάλω Μήτσο αλλά απορρίφθηκε και επειδή πριν πολλά χρόνια είχα φάει κόλλημα με τον Presley μου λέει η μαμά μου βγάλτον Ελβις, και μετά σκέφτηκα ένα μαύρο λαμπ με το όνομα Ελβις και μου κόλλησε τρελά και έτσι κάναμε νονά την μητέρα μου!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Για τον μεγάλο είπα.
Για τον μικρό τώρα. Το όνομα το ψάχναμε όσο καιρό περιμέναμε το σκύλο, δηλαδή περίπου 3 εβδομάδες. Η εκτροφέας έβγαλε όλη τη γέννα με ονόματα τραγουδιών της Eurovision. Μου είπε να διαλέξω μεταξύ "everyway that I can" και "wild dance" κι επειδή το εν λόγω άσμα της Ρουσλάνα μου αρέσει επέλεξα το δεύτερο. Έσκασε και στον δικό μου η ιδέα να βγάλουμε το σκύλο επισήμως "hard rock hallelujah" και να τον φωνάζουμε Lordi! Αλλά μέχρι να το σκεφτούμε η γέννα είχε δηλωθεί, δεν ξέρω αν θα συμφωνούσε και η εκτροφέας, δεν έχει και πολύς κόσμος συμπάθεια στα "τέρατα" εκ Φινλανδίας.

Τέλος πάντων είπαμε να πάμε στο ανεπίσημο, πετ όνομα. Ρουσλάνα δε γινόταν να βγάλουμε το σκύλο, έτσι η πρώτη μου ιδέα ήταν το "Floyd" που είναι η δεύτερη αγαπημένη μου μπάντα στη γη (ούτε από τους beatles προκύπτει κάτι σε όνομα) και η πρώτη για τον αγαπημένο μου. Έτσι συμφωνήσαμε αμέσως.
Έλα που πέρναγαν οι μέρες κι άρχισε ο δικός μου να το ξανασκέφτεται και πάει και κολλάει σ' ένα όνομα ΑΙΣΧΟΣ, στο όνομα "Τζουζέπε"! Στην αρχή το έλεγε για πλάκα, στην πορεία όμως, λέγε-λέγε το συνήθισε κι άρχισε να λυσσάει να πούμε το σκύλο Τζουζέπε!!!
Προκειμένου να γλιτώσω, ήθελα και κάτι σε μουσικό οπωσδήποτε, του λέω "Αντί για Τζουζέπε, να το πούμε 'Βέρντι', καθώς τον Βέρντι τον έλεγαν 'Τζουζέπε' κι έτσι θα έχεις και δικαιολογία να το χρησιμοποιείς πού και πού!". Συμφωνεί, συμφωνούμε, αρχίζουμε να συζητάμε για τον μικρό μας "Βέρντι" το ανακοινώνουμε στην εκτροφέα, σε γονείς, φίλους και σε όλο τον κόσμο και ησυχάζουμε...

Κι εκεί που όλα πήγαιναν καλά, ένας προδότης φίλος μας του αποκάλυψε ότι "Βέρντι" στα ιταλικά σημαίνει "πράσινο" και για οπαδικούς λόγους ο δικός μου άσκησε βέτο και είπε ότι ο μικρός θα βαπτιστεί εκ νέου. "Ό,τι θες πλην Βέρντι" μου είπε, κι έτσι είπα "Floyd" και ζήτησα να μην ξαναμιλήσουμε γι' αυτό το ζήτημα γιατί με είχε παραζαλίσει!

Efh

Well-Known Member
εμεις το Ναρούτο το πηραμε απ τα anime
αρεσουν πολυ γενικως αυτα
οποτε ηρθε κι εδεσε
στην αρχη λεγαμε για ερμή αλλα μου φανηκε πολυ συνηθησμενο
μετα εψαξα τα αρχαια γενικως αλλα τπτ.....
οποτε πηγα στα πολυ προτοτυπα

maraki22

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2008
84
0
Εμείς το Όσκαρ το εμπνευστήκαμε από τον Οscar Wilde καθώς το προηγούμενο βράδυ είδαμε "Το ποτραίτο του Ντόριαν Γκραίη" αλλά στη μικρή μας πήρε αρκετό χρόνο να αποφασίσουμε. Την φωνάζαμε μπέμπα για 1 μήνα περίπου μέχρι που κάποια στιγμή διαβάζοντας κάπου τη βιογραφία του Michael Jordan διαβάσαμε οτι το όνομα της συζύγου του ήταν Χουανίτα και μας φάνηκε πολύ αστείο. Μετά κοιταχτήκαμε ταυτόχρονα με το αγόρι μου και είπαμε "έτσι θα την πούμε την μικρή τέλος!!" Βέβαια σε πολύ λίγους αρέσει αυτό το όνομα αλλά εμάς μας φαίνεται οτι της πάει :)

Cisse

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2010
842
0
Athenes - Ag.Paraskevh
Και εμεις το ονομα το ψαχναμε αρκετο καιρο με χαρτι κ στυλο να ρωταμε φιλους κ γνωστους !!!

Για περίπου 1βδομαδα το φωναζαμε "Google" αλλα δεν καθότανε καλα γιατι εχουμε κ μια μαμα στο σπιτι που δεν ξερει γρι αγγλικά κ ειχε πολυ γελιο να την ακουω να το λεει. Προσπαθήστε να πειτε γρήγορα 2-3φορες το google να δειτε πως θα ακουστεί κ γιατι το απορρίψαμε !!

Και τελικα μέτρησε η δικη μου γνωμη !!! Αφου ειμαι Παναθηναικος αφου ειναι Γαλλικο και αφου εχει και το ενα ματι μαυρο ΗΡΘΕ το ονομα "Cisse" που νομίζω οτι του ταιριάζει απολυτα γιατι αμα τον δειτε να παιζει ΜΟΝΟ με μεγαλη μπαλα σε μέγεθος (ποδοσφαιρου,μπασκετ) θα πάθετε την πλακα σας!!!

mirtouli

Well-Known Member
23 Φεβρουαρίου 2011
108
0
Χαλάνδρι
Αφού χτενισαμε το google ψάχνοντας ονόματα....ένα βράδυ ακούγαμε Quincy Jones.Μεγάλος τραγουδιστής της soul μουσικής,μεγάλη φωνή!Κι έτσι ήρθε η ιδέα!Βέβαια το κάναμε θηλυκό....δε νομίζω να τον πείραξε......

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Θα μεταφέρω και την ιστορία ένος άλλου μαύρου λαμπ με την άδεια της οικογένειας που το έχει, καθόντουσαν στο τραπέζι συζητώντας τα ονόματα που θα του δώσουν και ξαφνικά πέφτει το μάτι του γυιού της οικογένειας σε ένα cd του miles davis, και έτσι τον έβγαλαν Miles, πραγματικά από τα πολύ ωραία ονόματα κατά τη γνώμη μου!

Gkolfo

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
52
0
Θεσσαλονίκη
Πριν ακόμα πάρω σκύλο ήξερα ότι δεν ήθελα να του δώσω ξενικό όνομα, έτσι κοίταζα για κάτι αρχαίο ελληνικό. Η πρώτη επαφή μαζί του μου περιόρισε τις επιλογές που είχα ήδη κάνει και τελικά, την ημέρα που τον εφερα στο σπίτι αποφάσισα να του δώσω το όνομα Φοίβος αφού ήταν τόσο μπουλούκος, με γυαλιστερό το κουταβίσιο τρίχωμα, ακριβώς αυτό που περιέγραφε το όνομά του: Φοίβος = Ακτινοβόλος..!
Παλιότερα είχαμε βρει με τα αδέρφια μου ένα ημιαιμάκι στη θάλασσα και το πήραμε και είχαμε καταλήξει στο Πάρης ή στο Αρης. Τελικό κριτήριο για την επιλογή θα ήταν ο χαρακτήρας του μικρού.. Τελικά δώσαμε το Πάρης γιατί ήταν τρυφερός και όλο τριβόταν πάνω μας και, κυρίως, επειδή ταίριαζε με το ποιηματάκι που του λέγαμε απο τον ενθουσιασμό μας όταν τον βλέπαμε "Γεια σου ρε Πάρη, χαμουροπάρη...!" (Συγνωμη για τα γαλλικά μου....)
Τέλος, η Λώρα απο το "Μικρό σπίτι στο λιβάδι" (θυμάται κανείς? μόλις πρόδωσα την ηλικία μου....) είχε κάποτε ένα κουνάβι που το έλεγε Τζάσπερ και αυτό ήταν το όνομα του πρώτου μου σκύλου....!χεχε!

Louna mou

Well-Known Member
3 Δεκεμβρίου 2010
1.966
5
Πειραιάς
και εμενα επειδή μου αρέσουν τα ανιμε το επόμενο σκυλάκι μου θα το βγάλω ίτσιγκο ή κατι τέτοιο ...

vasgial

Well-Known Member
6 Φεβρουαρίου 2011
3.531
1.729
50
Μαραθώνας-Κάτω Σούλι
Μανού από το μανούρα ή από το μανούλι, αναλόγως σε τι φάση βρισκόμαστε.
Μανου στον Ινδουισμο ηταν ο πρωτος ανθρωπος και επισης κατι αντιστοιχο του Νωε και του Δευκαλιωνα και εσωσε το ανθρωπινο ειδος απο εναν κατακλυσμο.

ATREAS

Well-Known Member
8 Νοεμβρίου 2009
874
2
Mesogeia - Attiki
Μανου στον Ινδουισμο ηταν ο πρωτος ανθρωπος και επισης κατι αντιστοιχο του Νωε και του Δευκαλιωνα και εσωσε το ανθρωπινο ειδος απο εναν κατακλυσμο.
Αν και ο δικός μου ούτε από πλημμύρα δεν μπορεί να με σώσει :D είναι πολύ ενδιαφέρουσα η πληροφορία σου!!