Μου πήρε μερικές μέρες να αποφασίσω για το όνομα με το οποίο θα αποκαλώ το αγόρι μου.
Στην αρχή όλα τα κουτάβια τα λέω πάπι (pyppy)
[δε θυμάμαι πότε και ποιος μου έδωσε πρώτος την ιδέα, το κάνει και η Τσέχα εκτροφέας της σκύλας μου πάντως]! Επίσης καταλήγω να προτιμώ να δισύλλαβα και μικρά-κοφτά-ευκολα να τα πεις γρήγορα- ονόματα.
Το επίσημο όνομα του σκύλου είναι blue genesis capuccino. Προσπαθούσα να σκεφτώ κάτι που να έχει σχέση με το επίσημο όνομα του αλλά δεν έβρισκα κάποιο που να μου αρέσει.
Έχω επισκεφτεί μια φίλη για να γνωρίσει το κουτάβι και κάνουμε brainstorming για το όνομα
. Πετάει λοιπόν το «Πουτσίνο»!! Με φαντάζομαι λοιπόν να είμαι στο πάρκο και να φωνάζω: «Πουτσίνοοοοοο, έλα εδώ»
!! Της το λέω και σκάμε στα γέλια
!! Με αφορμή αυτό και μερικά ακόμα, λογικά, παράλογα και αστεία, άλματα σκέψης, που έχουν σχέση με τη μουσική, τη λογοτεχνία κτλ. κατέληξα στο Moby (dick)!
Ο Μόμπυ Ντίκ είναι στο βιβλίο μια τεράστια φάλαινα κι εγώ είχα μπροστά μου ένα σκυλάκι ένα κιλό.
Ο εγγονός του συγγραφέα, ο τραγουδιστής-συνθέτης Moby, είναι εδώ και πολλά χρόνια καραφλός και ο σκύλος είναι μακρυμάλλικο. Από τα αγαπημένα μου τραγούδια του είναι το lift me up, που ταιριάζει στον σκύλο.
Το σόλο στο κομμάτι Moby Dick του ντράμερ Τζον Χένρι Μπόναμ μου θυμίζει το ρυθμό και το ταμπεραμέντο του σκύλου μου.