Ο σκύλος σας από πού "πήρε" το όνομά του;

JacksonGSP

Well-Known Member
6 Απριλίου 2011
251
0
Εμάς δε θέλει και φαντασία για να καταλάβετε πως πήραμε το όνομα μας, αν και είναι συνδυασμός 2 παραγόντων!

Πρώτον (πείτε με τρελό δε με νοιάζει,χαχα) η αγάπη για τη μουσική του Michael Jackson..βάλτε και οτι το εκτροφείο μας είναι το Haus Jackson, ε... δεν ήθελε και πολύ!

Αν και για να είμαι απόλυτα ειλικρινής το όνομα το είχα αποφασίσει πριν διαλέξω εκτροφείο,μετά ήρθε και το εκτροφείο σαν επιβεβαίωση για την επιλογή του ονόματος! :)

katerina k.

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2009
6.204
13
Κηφισιά
Ο Τσουφι όταν γεννήθηκε μαζί με την εκτροφέα του,του κόψαμε το τσουλούφι για να τον ξεχωρίζουμε ότι θα τον ε΄παιρνα εγω... και λέγαμε πάντα ο Τσουλούφας είναι της Κατερίνας και του έμεινε....
Από Τσουλούφας 'εγινε Τσούφι...
Ο kEAGAN ήρθε από τη Γαλλία με αυτό το όνομα και δεν του το άλλαξα γιατί το άκουγε. Είναι από το Kevin Keagan, τον παλιό τερματοφύλακα...

mAthosalas

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2011
1.053
2
52
Πάτρα
... Είναι από το Kevin Keagan, τον παλιό τερματοφύλακα...
Mια μικρη διορθωση αν επιτρεπεις...ενας απο τους μεγαλυτερους επιθετικους ολων των εποχων ο "Αγγλος"...

Οσο για τον δικο μου,αν και τα εχω ξαναγραψει στην παρουσιαση,θα το παραθεσω και στο τοπικ:
Η απαιτηση και συναμα επιθυμια ολης της σκεπτομενης φαμιλιας,γιατι υπαρχει και η βενιαμιν της παρεας που ακομα δεν μπορει ηλικιακα να εκφερει αποψη και να εξωτερικευσει τη σκεψη,ηταν αν βρεθει αυτος ο σκυλος,να ειναι ΜΟΝΟ ασπρος...Λευκος σαν το φως,να λαμπει σαν τον Ηλιο.Η μυθολογια,καπου διαβασα,ελεγε οτι ο Θεος Απολλων,χαρισε αυτο το σκυλο στην αδερφη του Αρτεμις για να την συντροφευει στο κυνηγι.Ο Απολλωνας αλλωστε ηταν και ο Θεος του Φωτος...Φοιβος!Συνδιαστηκε με τη μυθολογία αλλά και με τα χρωματα,με το λαμπω του Ηλιου της Χωρας μας...και προεκυψε το Ονομα πριν ακομη βρεθει ο σκυλος.Μπαμπα Φοιβο να τον λεμε...οπως ξερετε ολοι οι πατεραδες,οι κορες μας υπερβαινουν τις επιθυμιες μας!;)Αυτο ηταν...

Last edited:

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
Afro Samurai!
Ένα από τα αγαπημένα cartoon. Όταν πήγα να τον πάρω από το ΚΤΕΛ, έτσι όπως τον είδα μαύρο και μαλλιαρό του φώναξα Άφρο και αμέσως ανταποκρίθηκε :) έτσι κι έμεινε το όνομα!

[video=youtube;St9RnYZCrNY]http://www.youtube.com/watch?v=St9RnYZCrNY[/video]

Last edited by a moderator:

koukotsou

Member
25 Ιουνίου 2011
16
0
ΚΕΡΚΥΡΑ
Ιολη ειναι το ονομα της δικιας μας.Με αυτο το ονομα ειχε απο παλια ψυχωση ο ανδρας μου και ηθελε να ονομασουμε το παιδι μας,μετα απο μερικα χρονια αφου δεν μπορουμε να κανουμε παιδι δωσαμε το ονομα αυτο στο <<παιδι>>μας.Αν γνωριζω σωστα η Ιολη ηταν η γυναικα του Ηρακλη και ο πατερας της ανακαλυψε το τοξο....

Java

Well-Known Member
12 Ιουλίου 2011
85
0
35
Ηράκλειο Κρήτης
Το Java το σκεφτομουν παρα πολυ καιρο για ονομα σκυλιου κυριως λογο της ιδιοτητας μου(φοιτητης σε τμημα πληροφορικης).Περα απο ολα ομως οταν βρηκα την μικρη μαζι με την κοπελα μου και ειχαμε αποφασισει να την κρατησουμε την εχω παρει αγκαλια και λεω γεια σου μικρη Java.Με το που το ακουσε γυρισε με κοιταξε εγλυψε το χερι μου και επεσε για υπνο μεσα στην παλαμη μου.Δεν μπορουσα να της το αλλαξω οσο και αν δεν τρελαινοταν η κοπελα μου. :p Τωρα παντως μια χαρα τους αρεσει και των 2!

frosita

Well-Known Member
11 Μαρτίου 2009
60
6
Κιλκίς
Τέλειο θέμα! Τον πρώτο σκύλο που θυμάμαι, στο χωριό, τον λέγαμε Ίκαρο καθότι ο αδελφός μου ήθελε τότε να γίνει αεροπόρος. Το πρώτο δικό μου σκυλάκι το φώναζα Φάτσα, γιατί όσο ήταν ακόμη αδεσποτάκι, λόγω του προγναθισμού της αναφερόμασταν σε αυτήν σαν "το σκυλί με την (αστεία) φάτσα". Το επόμενο σκυλάκι το ονομάσαμε Felix, γιατί γεννήθηκε την ίδια ημερομηνία που είχε πεθάνει ο Felix, ένα αλογάκι που αγαπούσα πολύ και γιατί ήθελα ένα όνομα από Φ. (Φροσίτα-Φάτσα-Φέλιξ). Εκ των υστέρων μάθαμε ότι σημαίνει και ευτυχισμένος, που του ταίριαζε γάντι του μικρού. Τον Μόρτη τον ονόμασα έτσι γιατί όσο ήταν μικρός, πριν του βρούμε όνομα, ο κολλητός μου όταν τον έβλεπε του έλεγε "που σαι ρε μόρτη;". Τη Bijoux επειδή έτσι που είναι μικρή και λεπτεπίλεπτη είναι σωστό μπιζουδάκι. Από "φιλοξενούμενος" ο καλύτερος που πέρασε από τα χέρια μας ήταν ο Johny, ένα κανελί τέκελ που πήρε το όνομά του από το Johny walker!

coca

Member
21 Ιουλίου 2011
7
0
απο την ταινια...τερμινατορ....
τον σκυλο μου τον λενε arnold schwarzenerger :)

vergilakos

Well-Known Member
11 Απριλίου 2010
194
0
Ωραιο θεμα :D
Εγω τον ονομαζω Ceasar.Τον ονομασα ετσι επειδη ηθελα να εχει ενα ονομα που οταν το ακους να σου ερχεται στο μυαλο κατι(Bασιλικο) και αυτο το κατι ειναι ο Καισαρας ο οποιος ηταν ενας ανθρωπος με περιφανια ,καμαρι και μυαλο ! :)

ghost girl

Well-Known Member
11 Σεπτεμβρίου 2007
1.073
185
το έχω δίπορτο...
Λευκή! Παρόλο που δεν ειναι λευκή, γιατι το λουρακι της στην τοκετοομαδα ηταν ασπρο και απο παντα την φωναζαμε White girl. Το ελληνοποιησαμε ολιγον μολις πατησε το πατριον εδαφος και ετσι της εμεινε...

jaguare

Active Member
10 Ιουλίου 2011
38
0
Θεσσαλονίκη
Εγω τον ειπα 'Αραμη, απο το γνωστο σε ολους πιστευω μυθιστορημα "Οι Τρεις Σωματοφύλακες'".
Μιας και ειναι ενα πανεμορφο ακιτα ινου. Ευγενικο,εξυπνο,και το ερωτευονται ολοι! :)

Last edited:

cocker-fan

Well-Known Member
28 Ιουλίου 2007
264
1
Acharnai
Dream......
Απο πολυ μικρη ηταν το ονειρο μου να αποκτησω αμερικανικο κοκερ!
Οταν πια ηρθε η ωρα ειχα κανονισει με την εκτροφεα οτι το κοριτσακι που θα διαλεγαμε για εμενα θα το ονομαζαμε στα χαρτια 'A Dream Comes True' αλλα τελικα αλλαξαν πολλα και δεν ειχε ξανα γεννα η εκτροφεας..Και ειχε μονο μια θηλυκια καταλληλη ενηλικη για εμενα που το ονομα της το official ειναι Hollywood Dream και την φωναζε Dream και δεν το αλλαξα φυσικα...Με εχει σημαδεψει!

keegan

Well-Known Member
18 Ιουνίου 2010
340
0
Σκέφτηκα πως αν μου άρεσε το όνομα του pedigree το κρατάω, αν όχι θα παρατηρούσα κάποιο χαρακτηριστικό είτε συμπεριφορικό είτε φαινότυπου και θα κατέληγα σε κάποιο. Κατέληξα λοπόν στο Nero ...που σημαίνει στα ιταλικά μαύρο.

Ήταν το πιο μαύρο κουτάβι της τοκετοομάδας, τόσο που μου πέρασε από το μυαλό ότι θα βγεί τίποτα εργασιακό στο τέλος. Οι πρώτες ανταύγειες ήρθαν μετά τον όγδοο μήνα και για 3 μήνες περίπου ήταν κατάξανθος. Εκεί με μπέρδεψε λιγάκι η όλη εικόνα, ώσπου με το πέρας του χρόνου και τις απαραίτητες δόσεις υπομονής, μεταμορφωνόταν ημέρα με την ημέρα στα χρώματα του προτύπου.

Δράττομαι της ευκαιρίας να πως για φόρο τιμής του προηγούμενου σκύλου μου, έβαλα για nicname στο forum το όνομά του. Οπότε όλοι μείναμε ευχαριστημένοι ...

MANOY

Well-Known Member
13 Μαρτίου 2008
1.168
0
35
Ηρακλειο Κρητης και Αθηνα
Πολυ ωραιο θεμα!!!
Λοιπον... Απο το πρωτο σκυλι μας μεχρι σημερα

Λασση Ρατσα κολλει...Την βρηκαν οι γονεις μου οταν ημουν 5 εξω απο την πορτα του διαμερισματος μας. Κανεις δεν ξερει πως βρεθηκε εκει! Φυσικα μολις την ειδα διαλλεξα και ονομα απο το γνωστο αυτο σκυλο της tv ;)

Εκτωρας κολλει επισης... Οχι για καποιον ιδιαιτερο λογο απλα θεωρησαμε οτι του πηγαινε ηταν το πρωτο που μας ηρθε στο μυαλο οταν τον ειδαμε!

Αρια κολλει... Την εβγαλε ο μπαμπας μου γιατι ηταν το πρωτο σκυλι που ειχαμε μεχρι τοτε που ουρλιαζε σα λυκος και του θυμιζε κατα καποιο τροπο τις αριες που βγαζουν οι υψιφωνοι! :D

Αρης κολλει... Απο τον Ελληνα Θεο επισης χωρις καποιο ιδιαιτερο λογο!

Παρης ημιαιμο κολλει... Το βρηκε ο μπαμπας στο δρομο και το πηρε σπιτι την προηγουμενη εβλεπε την Τροια στην tv και του ηρθε να τον βγαλει Παρη!

Ιβαν ο μαυρουλης της φωτο μου κατι σε γερμανικο μαυρο μαλλον... Το ειχα ακοσει καπου πρσφατα ως ιβαν ο τρομερος οταν τον πηρα φοβοταν παρα πολυ και καπως το συνδιασα στο μυαλο μου οτι θα του δωσω ''δυναμικο'' ονομα και θα γινει κ ενας τρομερος σκυλος με την καλη εννοια τρομερος!

Ραμον Γ.Π... Ψαχνοντας για σημασιες ονοματων βρηκα οτι σημαινει προστατης και αποφασιστικος μου αρεσε και το ονομα πολυ κ ετσι του το εδωσα!

Κιρα Γ.Π... Επισης ψαχνοντας για σημασιες ονοματων και αφου μου αρεσε σαν ονομα βρηκα οτι σημαινει ηλιαχτιδα κ επειδη μετα απο πολυ καιρο χωρις σκυλο ηταν πραγμαικα σαν να ξανα μπηκε φως στη ζωη μου της εδωσα και το αναλογο ονομα!

christina287

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2011
133
0
Πολύ ωραίο θέμα!!!! Τον δικό μου τον ονόμασα Σάββα γιατί τον πήρα Σάββατο! ;)

rudy

Well-Known Member
27 Ιουνίου 2011
155
11
θεσ-νικη
ωραιο θεμα!!!!τον δικο μου τον ονομασε ρουντυ ο πατερας μου απο εναν ποδοσφαιριστη...ιδεα δεν εχω ποιον!!!!!!!εγω ηθελα να τον βγαλω λερα η μπιχλα....αλλα ολοι πεσανε να με φανε οτι το σκυλι θα χει ψυχολογικα!!!!!βεβαια κ ως ρουντυ μπορει να περασει ωρες κυνηγοντας την ουρα του με τους γονεις να κοιτανε απορημενοι(του στυλ "μωρε τι μ......ς ειναι αυτος!!!!!!!") κ εγω του τραγουδαω το ρουντυ ρουντυ ρουντυ(κατα το ruby των kaiser chiefs) οποτε τωρα ειναι πεπεισμενοι οτι ΚΑΙ το σκυλι αλλα ΚΑΙ το παιδι τους εχουν ψυχολογικα!!!!!

AccountSaver

Member
26 Ιουλίου 2011
24
0
Θεσσαλονίκη
Πολύ ωραίο θέμα.

Το δικό μου σκυλί λέγετε "χαρά" και ήταν ο ερχωμός στην οικογένεια που έφερε χαρά πριν πολλά χρόνια μετά απο κενό :)

και επειδή κάνει όλους να χαμογελάνε την ονομάσαμε "χαρά" :)