Ο αγώνας και η αγωνία ενός εκτροφέα

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
τους εκτροφείς που δίνουν τα κουτάβια τους σε οποιον νάναι, χωρίς κανένα συναίσθημα και χωρίς καμμία ευθύνη και εγώ τους καταδικάζω.

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
Aρα τί έχουμε ?

Η το λέει χωρίς να το κάνει (πολύ πιθανό) οπότε πάμε αλλού.

Η το κάνει (εγώ την κρίνω ώς άρρωστη αν ισχύει αυτό πολύ άδικο να το κάνω το ξέρω) αλλά και

το διαφημίζει (σε κανα βιβλίο της το έχει γράψει ?)

το γυρνάει εις βάρος άλλων (λές και έπρεπε όλοι να μοιάζουν σε αυτήν για να κριθούν ότι αγαπούν αυτό που κάνουν και τα ζώα γενικότερα)

Αρα επειδή ακριβώς κρίνει είναι τουλάχιστον το ίδιο ποταπή με εμάς που την κρίνουμε, όχι ? Σίγουρα ώς πρότυπο αμφιλεγόμενη.
συμφωνω σε καθε λεξη..........

Εγώ θα έπαιρνα κουτάβι από τους δεύτερους.
Αυτοί βελτιώνουν την φυλή.
δεν ξερω αν ειναι δικια σου :D, αλλα πολυ πιο εξυπνη ατακα απο τα δακρυα και το αποχωρισμο στο σταθμο του τρενου.......

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Aυτό το "δάκρυ στην άκρη των ματιών", εγώ δεν το πήρα σαν κυριολεξία αλλά σαν μεταφορά για δείξει την αγάπη που πρέπει να έχει ο εκτροφέας απέναντι στα κουτάβια που αυτός έφερε στον κόσμο και τα μεγάλωνε για δύο τουλάχιστον μήνες.

Εγώ προσωπικά δεν το βρίσκω υπερβολικό με αυτήν την έννοια.
Γιώργο, καλημέρα.

Περίμενα, για πολλές ώρες, μέσα στον "ροζ - ξεπλυμένο μικρόκοσμό" μου, να βρεθεί, έστω και ένας πιο έμπειρος και σχετικός με το "άθλημα", από μένα, για να εκφράσει ότι πάρα πολλές εκφράσεις στη ζωή μας αναφέρονται μεταφορικά, σαν υπερβολή - υπερθετικός βαθμός, ώστε να "εμπεδωθεί" η υποκείμενη ουσία των λόγων ή των γραπτών...

Και σε ευχαριστώ γι' αυτό, εκ μέρους όλων, όσων - εδώ και μερικές ώρες - βλέπουμε με έκπληξη την προσπάθεια να "περάσει η τριχιά από το μάτι της βελόνας", σε σχέση με την υποκειμενική ή αντικειμενική άποψη της εκτροφέως που ...ψέλλισε την συγκεκριμένη έκφραση και όλες τις παρελκόμενες αναλύσεις...

Και για να υπενθυμίσω τον ορισμό της μεταφοράς, παραθέτω ένα από τους σημαντικότερους θρύλους που συνόδευσε τον θάνατο του μεγαλύτερου "εκτροφέα" του Ελληνικού πολιτισμού (και λόγω, βέβαια, της τάσης επίκλησης των αρχαίων προγόνων, στο συγκεκριμένο θέμα):

Οταν πέθαινε ο Μέγας Αλέξανδρος, έδωσε στους στρατηγούς του 3 εντολές:
α) Πριν με θάψετε, θα μεταφέρουν το κρεβάτι μου οι 4 κορυφαίοι θεράποντες ιατροί μου...
β) Τα χέρια μου θα τα αφήσετε, να κρέμονται έξω από το σεντόνι...
γ) Πίσω από το κρεβάτι, οι σκλάβοι μου θα σκορπάνε στο έδαφος, τα πιο πολύτιμα διαμάντια και πετράδια, που έχω μαζέψει τόσα χρόνια...

Οταν οι στρατηγοί του απόρησαν και τον ρώτησαν "γιατί;", ο Μέγας Αλέξανδρος εξήγησε:
α) Για να δει όλος ο κόσμος πως ταπεινώνονται ακόμα και οι κορυφαίοι επιστήμονες - εκείνοι που ότι άγγιζαν θεραπευόταν...
β) Για να δει όλος ο κόσμος ότι φεύγω με άδεια χέρια, όπως ξεκίνησα...
γ) Για να καταλάβετε όλοι πως, ότι δημιούργησα, θα μείνει σε σας...

Υ.Γ.1. Φίλε ptf, σε ευχαριστώ, επίσης. Νάσαι σίγουρος ότι, ακόμα και on-line / real-time, διέκρινα τη διαφορά του Διομήδη από τον Διογένη. Απλά, δεν θέλησα να μεταφέρω τη συζήτηση στο δικό μου "γήπεδο", προσφέροντας σεβασμό προς τους γράφοντες εκείνης της χρονικής στιγμής και, έτσι, παρέμεινα στο "γήπεδο του σκύλου"...

Υ.Γ.2. Ζητώ συγγνώμη, απ' όλους, για ένα ακόμα off-topic...

Last edited:

kos

Well-Known Member
9 Ιουλίου 2007
1.550
1
www.giokobullmastiffs.com
Aκόμα μια φορά πέφτουμε στις ίδιες λούμπες και ασχολούμαστε με αρλούμπες περί αντικειμενικότητας και υποκειμενικότητας και επιδείξεις χρήσης ελληνικής γλώσσας που αν κάποιος τα διαβάσει για πρώτη φορά εντυπωσιάζεται αν τα ξαναδιαβάσει όμως αλλάζουν τα πράγματα. Δε γνωρίζω την εκτροφέα που είπε περί δακρύων αλλά εννοείται πως τα δάκρυα δεν κάνουν έναν εκτροφέα σωστό από την άλλη όμως ένας σωστός εκτροφέας οφείλει να έχει ευαισθησίες (αλλιώς σκούρα τα πράγματα), είναι μια σχέση συνεπαγωγής και όχι ισοδυναμίας. Η αγάπη είναι συναίσθημα και η εκδήλωση της γίνεται με διάφορους τρόπους ακόμη και εσωτερικούς αν όμως με τα χρόνια ένας εκτροφέας αποκτήσει ανοσία τότε για μένα δε διαφέρει σε τίποτα από εναν απλό κουταβοπαραγωγό ακόμα και να βγάζει τα καλύτερα μορφολογικά σκυλιά. Είναι κουραστικό να κρίνονται συνέχεια οι πάντες και τα πάντα όταν μάλιστα δεν ξέρουμε υπό ποιες συνθήκες έγινε ή ειπώθηκε κάτι.

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
εγω δεν θεωρω το θεμα λαθος και δεν καταλαβενω προς τι το μπερδεμα
ειναι ξεκαθαρο ,ο δρομος της εκτροφης και η αγωνια της
και μην μιλησουμε για εσωψυχα ,γιατι εδω εχουν αναφερθει απο βαθη καρδιας θεματα με συναισθηματα ακομα και απο αυτους που χαρακτηρισαν το θεμα αυτο καραγκιοζιλικι,εκτος και αν τελικα ηταν ψεματα
η κατοχη ενος πλασματος και η προσπαθεια καλυτερευσης ποιοτητας ζωης και οι αγωνιες της μονο καραγκιοζιλι δεν ειναι ,καραγκιοζιλικι ειναι οι θεατρινισμοι
ο Αρης ενα αξιολογο μελος του φορουμ, ειναι ανθρωπος με πνευματικες ανυσηχιες και αναζητησεις ,μπενοντας στο κοσμο του σκυλου και βλεποντας απο διαφορες οπτικες γωνιες, πολλες φορες (ευτυχως) δημιουργει θεματα συζητησεων βοηθωντας ετσι το παραγωγικο διαλογο και την ενημερωση προς πασα κατευθυνση ,ετσι ηταν και αυτο το θεμα
τωρα αν καποιοι χαλιουνται και αποκαλουν με διαφορα επιθετα τα λεγομενα ειναι προβλημα τους ,να τους θυμησω μονο να μην ξεχνουν οτι πριν τον υποτιθεμενο επαγγελματισμο τους ειχαν δημιουργησει και αυτοι θεμα εδω στο φορουμ που προκαλουσε το κοινο συναισθημα

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Ρε παιδιά το θέμα ξεφεύγει γιατί ζητάει από εκτροφείς να βγάλουν εσώψυχα, και δεν υπάρχουν εκτροφείς να βγάλουν εσώψυχα.

Πώς να το κάνουμε. Αν παρατηρήσουμε το νόημα αυτό ζητάει, δεν ζητάει εμπειρίες ή γνώσεις ή περιγραφή του τί ταίζει και τί υπερηχογραφεί ο καθένας ... και ΑΥΤΟ που ζητάει ΔΕΝ γίνεται ...

Αυτό είπα από την αρχή στον φίλο Αρη (που βλέπω να μη συμμετέχει και με ανησυχεί αυτό)

Στα περί κλάμματος ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι υπάρχει και η μεταφορική έννοια της ανησυχίας και της αναζήτησης για το καλύτερο, και συμφωνώ με αυτό 100%. ΝΟΜΙΖΩ όμως ότι περιγράφηκε ότι η γυναίκα έκλαιγε όντως και πολύ, πάνω σε αυτό έκανα τα σχόλιά μου. Δεν γυρνάω πίσω να το βρώ, είμαι όμως σχεδόν σίγουρος, οπότε οποία μεταφορική έννοια?

Για τα υπόλοιπα ... πολύ μπλεγμένες ιστορίες ...