Ο αγώνας και η αγωνία ενός εκτροφέα

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
και ομως αγαητε φιλε ,μαγκας εγινε βγαζοντας τα κολληματα του σε μια ψυχουλα και καταστρεφοντας την
απο την πλευρα του εκτροφεα τωρα δυστυχως σε αυτες τις περιπτωσεις προσπαθουμε να παρουμε το σκυλο πισω αλλα δεν ειναι σιγουρο οτι αυτο θα γινει ποτε ,αυτες οι περιπτωσεις δυτσυχως υπαρχουν και θα υπαρχουν γιατι το ανθρωπινο γενος κατεχει καλα την τεχνη της υποκριτικης και ο εκτροφεας προσπαθει να καταλαβει τους καταλληλους και τους μη καταλληλους αλλα καποιες φορες την παταει ,και εκει τρωει φρικη και φρεναρει και λεει δεν μπορω να το ξαναπερασω αυτο και λεει τελος γιατι νιωθει αδυναμος να αντιμετωπισει την διαφθορα και την αρρωστια των ανθρωπινων μυαλων , ομως επειδη αγαπαει πραγματικα αυτο που κανει και ειναι εθισμενος σε αυτο και μολις ανακτησει δυναμεις απο αλλους σωστους ιδιοκτητες αρχιζει και παλι να ονειρευετε

μπορει να ειναι ρομαντικα ολα αυτα οπως πολλοι λενε ,ομως εγω θα σταματησω να αναπνεω οταν σταματησω να ονειρευομαι και να ελπιζω
Γιατι καποιος να παρει σκυλο απο εκτροφειο και να πληρωει 1000ε περιπου και να μην το παρει απο πετ σοπ αφου δεν το θελει πραγματικα;

Last edited by a moderator:

ICE

Well-Known Member
9 Νοεμβρίου 2010
6.410
421
ΑΘΗΝΑ
Τον θελει τον σουπερ σκυλο για αυτο και τον πληρωνει, αλλα δεν ειναι ενταξει απεναντι του. Βγαζει τα ασχημα πραγματα που εχει μεσα του...

Labrador Retriever

Well-Known Member
11 Νοεμβρίου 2010
875
0
28
Πειραιας
Αααα,οκ.Επειδη δεν διαβασα τα οιπολυπα..οταν λες δεν φερεται καλα απεναντι του,δηλαδη τον κακοποιει;

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
η ανθρωπινη ασχημια δεν εχει να κανει με το ποσο θα πληρωσει το σκυλο ή απο που θα τον παρει ,εχω οικονομικα μαζεμενους ιδιοκτητες κουταβιων που ειμαι υπερηφανη για αυτους ,ανθρωποι που μαζευαν χρηματα καιρο για να αποκτησουν ενα κουταβι ,ανθρωποι που ακομα και τωρα εγω βοηθαω οικονομικα μπενοντας μπροστα στις τροφες στα φαρμακα στο γιατρο οσο μπορω και μου εγινε και προσφατα προσφορα απο καποιον που τη τιμη την αφηνε εν λευκο, για να δωσω σκυλο σε ιδιωτη που μου ξεκαθαρησε απο την αρχη οτι θελει το κουταβι απο top γεννητορες γιατι θελει παντα το καλυτερο ,οταν ρωτησα ποιο ειναι το καλυτερο για αυτον μου ελεγε αρλουμπες και βεβαια κουταβι δεν πηρε γιατι καταλαβα οτι προκειται ικανοποιηση εγωισμου ,το προβλημα ειναι με τους αλλους που ξερουν να κρυβονται και το παιρνουμε χαμπαρι οταν πλεον ειναι αργα

η κακοιποιηση ειναι με διαφορες υποκειμενικης αντιληψης απο το καθε ενα αρρωστο μυαλο ,ομως αυτο τωρα δεν ειναι επι του θεματος ισως πρεπει να ανοιξουμε ενα αλλο να το συζητησουμε

Last edited:

Krina

Well-Known Member
28 Οκτωβρίου 2008
2.244
5
56
Περιστερι Αττικης
www.vomkrinastrand.com
μεχρι τωρα μιλησα για την αγωνια της σωστης διαθεσης κουταβιων(αρχισα απο τη μεση )
θελω να μιλησω για την αγωνια υγειας μανας και κουταβιων ,θα μιλησω επιγραμματικα
ο εκτροφεας οφειλει να προετοιμασει τη σκυλα του πριν απο το ζευγαρωμα ,εχοντας κανει τις εξετασεις που απαιτουνται για καθε φυλη ξεχωριστα δεν σταματα εκει ,περναει τη σκυλα απο γενικο τσεκαρισμα να δει αν ολα ειναι οκ ,εμβολιασμος εννοειται κομπλε το ιδιο και αποπαρασιτωση ,υπερηχος ανω και κατω κοιλιας ,αιματολογικες και βιοχημικες εξετασεις ,εξεταση ουρων και τελος καλιεργεια κολπικου επιχρισματος,αφου λοιπον ολα καλα τοτε προχωρα σε ζευγαρωμα ,ο αρσενικος εννοειται οτι και αυτος πρεπει να ειναι οκ ,ειναι πολυ σοβαρα τα πραγματα γιατι εκτος των αλλων εχουμε σοβαρα προβληματα απο σεξουαλικα μεταδιδομενα νοσηματα

εστω λοιπον οτι γινεται με επιτυχια το ζευγαρωμα ,περιμενουμε να περασουν 25 μερες και κανουμε το πρωτο υπερηχο ,εκει θα φανουν τα εμβρυα αν εχει γινει η συλληψη ,αν οχι ερχεται η απογοητευση

αν εχει μεινει εγκυος η σκυλα τοτε μια γερη δοση χαρας δεινει τη δυναμη για να συνεχισουμε ομαλα προς το ευτυχες γεγονος

ανγχος για την ομαλη εγκυμοσυνη και παρακολουθησει της εγκυου και των εμβρυων ,φτανει ο τοκετος αν εχουμε εναρξη αυτου ομαλα τοτε ολα οκ , αν οχι τοτε εξαρταται απο το τι αντιμετωπιζουμε το πως θα ενεργησουμε και παντα σε αμεση επικοινωνια με το γιατρο ,ο οποιος ειναι σε ετοιμοτητα να επεμβει αν αυτο χρειαστει και βεβαια εμεις καταλληλα εξοπλισμενοι απο φαρμακα να επεμβουμε εκει που μπορουμε

δεν θα μιλησω καθολου για τις περιπτωσεις αποβολης ή τη γεννηση ολοκληρης νεκρης τοκετοομαδας

υπαρχουν γεννες που ολα τα μωρα γεννιουνται ομαλα και καλα ,γερα και δυνατα ,υπαρχουν γεννες που ενδιαμεσα ή στο τελος της γεννας μπορει να γεννηθει μωρο νεκρο ,τρωμε φρικη αλλα το προσπερναμε αμεσως θελοντας και μη γιατι πρεπει να σταθουμε στη μανα και στα αλλα μωρα τα υγιει
αφου τελειωση η γεννα πρεπει να σιουρευτουμε οτι δεν υπαρχει αλλο μωρο μεσα στη σκυλα γιατι κινδυνευει αυτη να παθει σηψεμια και να πεθανει ,αφου και αυτο λοιπον ειναι οκ τοτε αλλο ανγχος αρχιζει και μετραμε να περασει το 1ο 24ωρο ,μετα παμε να περασουμε τα 3 24ωρα ,μετα παμε να περασουμε τις 10 μερες ,καθε μερα που παιρναει παιρνουμε και μια ανασα ,γιατι δυστυχως υπαρχει κινδυνος απωλειας στην τοκετοομαδα ,φτανουμε στην 11μερα οπου και κανουμε την 1η αποπαρασιτωση εκει αρχιζουμε και χαμογελαμε δειλα και προχωραμε ,αν ολα συνεχισουν καλα τοτε κανουμε το σταυρο μας που ολα πηγαν κατ ευχην ,αν οχι τοτε γ@μ@τ@ μαυρη μαυριλα στη ψυχη μας

εστω λοιπον οτι ολα καλα φτανουμε στο σημειο που αναφερθηκα στα προηγουμενα post της διαθεσης στους ιδιοκτητες

μεγαλωνοντας τωρα τα μικρα ο εκτροφεας παρακολουθει τη πορεια τους, αν ολα καλα ,τοτε ο ευτυχης ζωοτεχνης (ας μου επιτραπει η εκφραση) οραματιζετε την συνεχιση αυτων

θελω ομως να πω το εξης ,ο εκτροφεας κανει το ανθρωπινος δυνατο για την καλυτερευση της φυλης του και την εκτροφη αξιων δειγματων αυτης ,αυτο γινεται με γνωση και συνεχη προσπαθεια ,ομως ο εκτροφεας δεν ειναι Θεος ,οι απαραιτητες εξετασεις υγειας ξεχωριστα για καθε φυλη ,γινονται για να περιορισουν στο ελαχιστο την κληρονομικοτητα παθησεων υγειας ομως το ξανα λεω ο εκτροφεας δεν ειναι Θεος και το dna ειναι ατιμο ,μπορει ενω ολα να εχουν γινει σωστα και με ευλαβεια στους κανονες ασφαλειας , ομως ενα κουταβι να παρουσιασει μεγαλωνοντας κατι ,τοτε ο εκτροφεας αισθανεται τη στεναχωρια και τη πικρα σε τριπλο βαθμο ,απο τη μια ψαχνει να βρει να καταλαβει τι εφταιξε εστι ωστε να μπορεσει να μην επαναληφθει ,και συγχρονως τωρα με αυτο που εγινε τι επιπτωσεις θα εχει στο κουταβι και μαζι με αυτα τη δικαιολογιμενη πικρα των ιδιοκτητων

Last edited:

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Για καθήστε λίγο ρε παιδιά ... για να σοβαρευτούμε λίγο.

Θα μιλήσω απλά και προσωπικά.

Ο Αρης (δεν έχω τίποτα με τον άνθρωπο) άνοιξε προχτές 3-4 θέματα - όπως κάνει συνήθως.

Το ένα από αυτά - ανάμεσα στο σκύλο σπόρ, τον σκύλο των Χριστουγέννων και εγώ δεν ξέρω τί άλλο - είναι ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΕΓΩ ΤΑ ΕΣΩΨΥΧΑ ΜΟΥ και να παρουσιάσω σε όλους εσάς τα οράματα, τις δυσκολίες, τις θυσίες, και τις ευχάριστες στιγμές μου, ένα θέμα κλειδαρότρυπα στην ζωή μου - όπως και αναφέρθηκε.

ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ να ανταποκριθώ ??

Για μένα ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ εκτροφέας αναλύσει την ζωή του σε forum είναι ή πιέζεται τρομερά από κάτι, ή ΝΟΜΙΖΕΙ πως είναι εκτροφέας. Εχουμε πεί και ξαναματαπεί τα μύρια όσα μέσα στις άκρες όλοι κατά καιρούς αξιόλογοι στον χώρο και άλλοι λιγότερο αξιόλογοι, το νόημα δεν βγαίνει, η άσκηση δεν λύνεται, και αν λύνεται δεν θα λυθεί από εμένα.

Οταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ είναι η ζωή σου δεν μπορείς να την αναλύσεις, φίλε (και το εννοώ) Αρη μήπως το σκέφτηκες ότι υπάρχουν πράγματα που δεν νοώ να τα μοιραστώ, όχι γιατί είναι "μυστικά" της δουλειάς, αλλά γιατί είναι τόσο σημαντικά για μένα, που το θεωρώ ΕΠΙΕΙΚΩΣ καραγκιοζιλίκι να τα γράψω επειδή σου καρφώθηκε να ανοίξεις το Χ θέμα ???

Παίδες

Αφιερώνω ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ώρα και ψυχική ενέργεια στους σκύλους. Ξοδεύω ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ χρήματα που δεν μπορείτε κάν να τα διανοηθείτε για αυτό. Το σώμα μου και η ψυχή μου μπορεί να έχουν τα Χ σημάδια, στους αγκώνες, στα γόνατα, κι εγώ δεν ξέρω πού αλλού - μπορεί και να μην έχουν τίποτα. Πρέπει όλα αυτά να τα ξανααλύσουμε στο dogforum ? Δεν νομίζω ... Το θέμα είναι ΠΟΛΥ απλούστερο από αυτό που φαίνεται:

Οποιος θέλει ΟΧΙ ένα rottweiler φοβερό ούτε ένα rottweiler εκθεσιακό ούτε ένα καταπληκτικό κλπ κλπ ζώο, αλλά να πάρει ένα rottweiler από κάποιον που το δουλεύει το θέμα (αυτό ισχύει κατά περίπτωση αλλά ΟΧΙ σε όποιον αυτοονομάζεται οπως αποφασίσει) έρχεται και με βρίσκει και πληρώνει ΑΥΤΟ ακριβώς που θα μου ζητήσει, το κατα δύναμην πάντα, που μπορεί να είναι και ΠΟΛΥ φθηνότερο από οποιοδήποτε κουτάβι ακόμα και ιδιώτη, μπορεί να είναι και πολύ ακριβότερο.

Το αν αυτό ανταμείβει εμένα - δεν αφορά κανέναν αλλά είναι και άλλη συζήτηση. Ελπίζω να μην θεωρηθώ ότι πέρνω το μαστίγιο, απαντώ σε κάποιες - ευγενικές ή μη αναφορές στο όνομά μου το θέμα μπορεί να συνεχιστεί, όταν βρείτε κάποιον ΕΚΤΡΟΦΕΑ να δηλώσει ΕΔΩ ότι κλαίει σε κάθε κουτάβι που δίνει, πείτε μου κι εμένα.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
denis, πανω στην ειλικρινη μου αγωνια να σε «ακουσω», ομολογω ότι σε πιεσα και καταλαβαινω κατοπιν εορτης ότι ηταν λαθος.

Όχι φυσικα, δεν εισαι υποχρεωμενος να μοιραστεις με κανεναν, αγνωστο ή γνωστο, τα ενδομυχα της ψυχης σου.
Απολυτα σεβαστη από εμενα η θεση και η αγανακτηση σου.

Να ξερεις όμως ότι δεν ανοιξα το θεμα επειδη δεν ειχα τιποτα καλυτερο να κανω.
Όχι πως δεν συμβαινει κι αυτό, αλλά στην περιπτωση αυτή δεν συνεβη.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Aρη ξέρω ότι είσαι καλός άνθρωπος. Θα σου έλεγα πολλά και από κοντά και με πχ pm.

Δεν είπα ότι δεν είχες τί να κάνεις. Είπα ότι αυτό δεν έπρεπε να το δείς σαν "θέμα". Εχει διαφορά. Είπα ότι κάπου έχουμε χάσει στο μυαλό μας το τί είναι "forum" ποιός και γιατί λέει "κάτι" ή -το σημαντικότερο - γιατί το λέει.

Αν έλεγες - ακόμα και σαν Αρης - πόσο μάλλον ένας άλλος χρήστης - γεννάει η σκύλα μου δώστε μου εμπειρία, και κάποιος άνθρωπος ήθελε να δώσει, είναι normal, αν δώσω οδηγίες πώς να κάνεις τεχνητή αναπνοή πάει να πεί πώς το έχω περάσει, Η είμαι ψυχανώμαλος (γιατί παίζει και αυτό) ... αν πείς σε κάποιον όμως ... "για πές μας, πώς τελικά ζείς ... πώς νιώθεις που κάνεις τεχνητή αναπνοή πρωτοχρονιά βράδυ σε ένα ζώο που βγάζει σάλια και αίμα από το στόμα, σιχαίνεσαι ?" τότε δεν είναι θέμα ...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ρε παιδιά, ελάτε πίσω στο θέμα. Κρίμα είναι να κλειδωθεί.... (και οδεύει ολοταχώς).

Ο Harryf3 εθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα. Οποιος θέλει απαντάει, οποιος δε θέλει, το προσπερνάει. Τόσο δύσκολο είναι?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
Αγαπητή ROTTIE,

ξέρεις πως σε αγαπάω και σε εκτιμάω, αλλά επίτρεψέ μου δύο παρατηρήσεις...
Αναρωτιέμαι λοιπόν: Κάπου στη μέση δεν μπορούμε να εστιάσουμε έτσι ώστε να έχουμε μια πλήρη και ολοκληρωμένη εικόνα της δουλειάς και της προσπάθειας αυτών των ανθρώπων και να μην τους τοποθετούμε μονιμως σε ένα τραμπολινο και να τους πηγαινοφέρνουμε από το ζενίθ στο ναδίρ και τούμπλαλιν?
Πιθανόν να μην υπάρχει μέση στον κόσμο τον δικό μου (και δανείζομαι εμένα διότι με έχω εύχερο)!

Επέτρεψε μου να εμμένω στην προσπάθεια εντοπισμού της τρίτης "σχολής", της "σχολής" που βλέπει τα πράγματα αντικειμενικά, ρεαλιστικά και αποστασιοποιημένα από περιττές γλυκουλινιές, αφορισμούς και αναθέματα, αν και ξέρω εκ των πραγμάτων πως θα καταλήξω να την ψάχνω με το φανάρι στο χέρι σαν άλλος Διομήδης. :)
Αντικειμενική όψη δωσμένη μέσα από προσωπικό πρίσμα δεν υπάρχει! Πάντα θα είναι υποκειμενική και δόξα τω Θεό!

pouf

Well-Known Member
29 Απριλίου 2009
841
163
52
Ανοιξη,χειμωνας, καλοκαιρι
, όταν βρείτε κάποιον ΕΚΤΡΟΦΕΑ να δηλώσει ΕΔΩ ότι κλαίει σε κάθε κουτάβι που δίνει, πείτε μου κι εμένα.
αυτο πραγματικα, πρεπει να ειναι απο τις μεγαλυτερες παπαριες που εχει πει εκτροφεας - χωρις κανενα υπονοουμενο για τον προμι

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
αυτο πραγματικα, πρεπει να ειναι απο τις μεγαλυτερες παπαριες που εχει πει εκτροφεας - χωρις κανενα υπονοουμενο για τον προμι
Παπαριά να το δηλώσει ή παπαριά ότι το νιώθει?

Promitheas

Well-Known Member
9 Ιουνίου 2008
2.554
2
Γέρακας
η δηλωση βεβαια. δεν ξερω αν το πιστευει κιολας.........
Το ότι δεν ξέρεις αν το πιστεύει κάνει αυτομάτως την θέση της υποκειμενική!
Το ότι η δήλωσή της είναι παπαριά είναι δική σου θέση η οποία επίσης είναι υποκειμενική!

...και σαφέστατα δεν είμαι off-topic!

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
Παπαριά να το δηλώσει ή παπαριά ότι το νιώθει?
Ξεχνάς την τρίτη -θεωρητική περίπτωση- να ΜΗΝ το πιστεύει και να το δηλώνει.

Αλλά επειδή ό,τι δηλώσεις είσαι, προτιμώ να δηλώνω ευθέως ότι η ενασχόλησή μου με την εκτροφή καλύπτει ΑΛΛΑ προβλήματά μου από τα δικά της (πρόσεξε την διατύπωση)

Εσένα promitheas ποιά η -υποκειμενική βεβαίως- άποψή σου επί του θέματος ?

Εσύ κλαίς πάνω από τα νεκρά κουτάβια ή όχι ?