λυπαμαι που το ακουω αυτο απο εναν εκτροφεα !!!!! λυπαμαι που το ακουω αυτο ειδικα απο εσενα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Δεν μπορώ να μιλάω πιά για τέτοια θέματα δημόσια φίλε Αρη.
Μου παίρνει πολύ χρόνο, και επειδή δεν είμαι χομπίστας εκτροφέας ο χρόνος μου κοστίζει και χρηματικά. :smile:
εξαρταται οπως ειπες απο την σκυλα αλλα και απο αυτον που θα παρεβρεθει και ποσο η σκυλα τον γνωριζει και τον εμπιστευετε,,ομως το αποφευγουμε γιατι οι σκυλες στρεσαρονται και αυτο μπορει να οδηγησει σε δυστοκια,μαλιστα υπαρχουν σκυλες που μεχρι να βγει το πρωτο κουταβι θελουν να ειναι μονες δεν θελουν ουτε τη παρουσια εκτροφεα , εγω εχω παει σε τοκετο ξενης σκυλας αλλου εκτροφεα που ηταν η πρωτη του γεννα για να του δειξοω αυτα που ξερω ,ομως η σκυλα με ηξερε ,ειχε επαφη μαζι μου ,μαλιστα εγω την ζευγαρωσα, εγω οταν μιλησα για παρακολουθησει απο ξενο σε δικο μου τοκετο ,μιλησα απο παρακολουθησει κλειστου κεικλωματος με μονιτορ γιατι δεν παιζουμε με αυτα τα θεματαενας ανθρωπος που η εγκυμονουσα σκυλα γνωριζει καλα,μπορει ανετα να παρευρεθει σε τοκετο.
καμια σχεση !!! εγω μιλησα για αλκοολικι ,ομως το παραδειγμα που εφερες ειναι ακυρο γιατι ο τζογος ειναι καταστροφικος ,ενω η εκτροφη ειναι υγεια ειναι ζωη !!!!!!!!!!!!!!!!!Επειδη καπου διαβασα οτι ειναι και ''αλκολικι'' και αυτο μπορω να το καταλαβω πραγματικα, θα λεγατε οτι ο εκτροφεας μοιαζει με τον χαρτοπαικτη που παιζει με σκοπο να κερδισει, σκεφτεται την επομενη φορα, χανει στην πορεια, απογοητευεται, αντιμετωπιζει οικογενειακα και κοινωνικα προβληματα, και συνεχιζει ομως γιατι ετσι και αλλιως ειναι εθισμενος στο παιχνιδι?
Και στο τελος μπορει να πεσει και στα τσιουάουα?
οταν εγω δεινω σωστο σκυλο και τελικα ο αλλος ξεχναει τι λεγαμε και τι υποσχεθηκε και κοκορευετε και φουσκωνει απο μαγκια για αυτο που κραταει στα χερια του, τοτε δεν εκτιμα και δεν σεβετε ,οχι εμενα ,χεσε με εμενα ,αλλα το πλασμα που εχει ,ναι τοτε ο αναξιος ,εγω τον εχω κανει μαγκα ,ξεχναει οτι δεν ειχε ιδεα ,ξεχναει οτι για αυτο που εχει οτι εγω του το εδωσα και με προυποθεσεις ,ξεχναει οτι δεν υπαρχει τιποτα πιο σοβαρο απο την ευθυνη που ανελαβε να σεβαστει μια ζωη και εκει αρχιζουν οι μαχες ,ναι δυστυχως υπαρχουν και αυτοι που αλλα λενε και δειχνουν μεχρι να αποκτησουν το κουταβι που θελουν και που μετα ξεχνουν και διαγραφουν αυτα που οι ιδιοι εχουν υποσχεθει και το μονο που τους νοιαζει ειναι πως θα καλυψουν τον εγωισμο τους προβαλλοντας τον μεσα απο το σκυλο,και μην μιλησουμε για συμβολαια υοθεσιας και νομικες καλυψεις για τη σωστη κατοχη ενος σκυλου και το τι μελει γεννεστε αν αυτη η κατοχη σπασει απο τα συμφωνηθεντα ,γιατι μιλαμε για δικαστικους αγωνες οικονομικα βεβαρημενους που εγω προσωπικα δεν μπορω να αντεξω ,αυτα ειναι απο τη πλευρα τον αναδοχων ιδιοκτητων ,υπαρχει ομως και η αλλη πλευρα των "συναδελφων" επαγγελματιων που γινεται καποιος μαγκας οταν του ζητας το σκυλο του για επιβαση και αυτος ναι στον δεινει αλλα (εχει συμβει δυστυχως) να μην εχει εξεταση τον επιβητορα παθολογικα αν ειναι αυτος οκ και του πας εξαιρετη σκυλα σωστα ετοιμη για επιβαση και αυτη κολαει απο τον επιβητορα στρεπτοκκοκο για παραδειγμα και μετα τραβαμε τα μαλια μας ,και τον εχουμε πληρωσει και η σκυλα αρρωστησε και το ανγχος πολλαπλασιαζετε για την εγκυμοσυνη ,το τοκετο ,τα κουταβια και την υγεια της σκυλαςΠως γἰνεται κἀποιος μάγκας στην πλάτη τη δική σου;
και υπαρχει και η αλλη περιπτωση που γινονται μαγκες ,ιδιοκτητες επιβητορων που ενω τους πας σκυλα εξαιρετη που αμεσως επωφελουνται γιατι απο τα κουταβια της θα καμαρωνουν και οι ιδιοι μιας και ο σκυλος τους θα εχει φυσικα συμβαλει σε αυτα ,ειναι ομως λιγουρηδες και σου ζητανε παρα πανω λεφτα απο οτι ζητανε σε αλλους για επιβαση γιατι ξερουν οτι εισαι φερεγγιος στις συναλαγες σου και λες σιγα μην τον κανω μαγκα το μαλακα και τον γραφω στα .........
ειναι πολλα που καποιος γινεται μαγκας αυτα ειναι μερικα
ομως υπαρχει και η αλλη πλευρα ,αυτη που βλεπουμε τα σκυλια μας να ειναι στις αναδοχες οικογενειες τους πραγματικα μελη ,που βλεπουμε το δεσιμο που εχουν με τον ιδιοκτητη και την αγαπη που εχουν γιαυτον ,οικογενειες που συνεχιζουμε βεβαια να εχουμε επαφη και που πλεον εχουμε ησυχασει για το μελλον των παιδιων μας ,εκει λοιπον οι πικρες απο τους αλλους φευγουν και ερχετε η δυναμη για συνεχιση της προσπαθειας