Ο Ντρεγκο, ο Μπαρον και η Μαγια. Και οι τρεις καταστραφηκαν, ο Μπαρον φευγει..... πρωτος

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
Λοιπόν, να πω κι εγώ την άποψή μου. Μπορεί η κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη και όλα αυτά αλλά ΜΗΝ τον κοιμήσεις τον σκύλο. Στην τελική δεν φταίει καν αυτός, εσύ και η άγνοιά σου τον κατέντησες έτσι (συγγνώμη αν σε προσβάλλω αλλά είναι η σκληρή, πικρή, ή πες την όπως θες εσύ αλήθεια). Κατ' αρχάς μου φαίνεται γενικότερα ότι είσαι άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών του πριν πάρει κάποια απόφαση και το πιο βασικό δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Είχες στο παρελθόν σκύλο. Tervuren, μέτρια έως πολύ απαιτητικός σκύλος, πάλι αρσενικός εάν δεν κάνω λάθος. ΑΠΕΤΥΧΕΣ. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανες λάθος, όμως ο σκύλος πάλι πήρε το πάνω χέρι και άρχισε να κατασπαράζει κόσμο. Άντε πες, μπορεί να ήταν μια από αυτές τις περιπτώσεις που ο σκύλος ήταν σχιζοφρενής ή κάτι τέτοιο. Παίρνεις την απόφαση να τον κοιμήσεις. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι: μετά από μια τέτοια εμπειρία, πώς μπόρεσες να αποκτήσεις και άλλο σκύλο απαιτητικής φυλής και μάλιστα αρσενικό ξανά; Εγώ προσωπικά εάν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχα στραφεί προς θηλυκό σκύλο ήρεμη φυλής ή ημίαιμο, για να μην πω ότι η εμπειρία θα με είχε στιγματίσει τόσο που δεν θα αναλάμβανα ξανά τέτοια ευθύνη. Και καταλήγεις εσύ, ένας άνθρωπος που δεν έχει στην ουσία καταφέρει να διαχειριστεί σωστά έναν σκύλο στο παρελθόν, με τον Μπάρον, σκύλο από τις πιο απαιτητικές φυλές. Πήγαινε σε εκπαιδευτή. Ζήτα βοήθεια. Φόρα του φίμωτρο τουλάχιστον αφού είναι τόσο επιθετικός. Συνοψίζοντας, αυτό που δεν κατάλαβα είναι: πώς εσύ, ένας άνθρωπος που δεν κατάφερε να ελέγξει έναν απαιτητικό σκύλο στο παρελθόν, καταλήγει κάποια χρόνια μετά με 3 απαιτητικούς σκύλους στο ίδιο σπίτι; ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ; Γενικότερα αυτό που θα σου έλεγα ως λύση είναι να απομακρύνεις τα σκυλιά, να βάλεις φίμωτρο, και να πας σε καλό εκπαιδευτή, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες ακραίες καταστάσεις.

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
Τίποτε δεν μπορεί να αποκλεισθεί, ο κίνδυνος είναι παντού γύρω μας (και μέσα μας) αλλά ζούμε. Κυκλοφορούμε στο δρόμο παρ' όλο που μπορεί οποτεδήποτε να μας χτυπήσει ένα αυτοκίνητο ή να πέσει ο ουρανός στο κεφάλι μας (κατά Αστερίξ). Κάνουμε παιδιά παρ' όλο που ζούμε στην υποσαχάρια Αφρική, στην εμπόλεμη Συρία ή στην πείνα του '40. Κάνουμε extreme sports,
επικίνδυνα ταξείδια, ζούμε. Η ζωή είναι δύσκολη και επικίνδυνη. Γι' αυτό είναι ωραία.
VIVERE PERICOLOSAMENTE (ζήσε επικίνδυνα) έλεγε ένας τυπάς στο μεσοπόλεμο.
Τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι θα πρέπει να φοβόμαστε ή να ζούμε σε γυάλα (το ξέρω οτι δεν το κάνεις, ούτε το θέλεις).
Φοβάμαι όμως οτι φοβάσαι τον φόβο (!!).

Να σκεφτείς θετικά. Να σκεφτείς οτι όλα θα πάνε καλά. Για να πάνε. Μην αφήνεις την αρνητικότητα, τη σκιά, να εισβάλλουν στη ζωή σου και να καθορίζουν τις κινήσεις σου. Φως. Όλα είναι Φως.
Κλείσε το λάπτοπ, πάρε τη γυναίκα σου, πήγαινε μια βόλτα στη θάλασσα, ατένισε το πέλαγος, βγες από τις σκυλοκουβέντες και τη σκυλοκατάθλιψη, χαμογέλασε. Γύρνα πίσω με θετική ενέργεια, ακύρωσε για πάντα τη βλακεία της Δευτέρας, κύττα τον Μπάρον στα μάτια και πές του "θα ζήσεις και θα γίνεις ο τέλειος σκύλος". Κι από Τρίτη ξεκινήστε μαζί τον αγώνα μιας νέας ζωής.
Ευχαριστω και παλι AGRIAN. Στον τομεα της λογοτεχνιας θα μπορούσες βασιμα να κανεις σπουδαία καριέρα. Πολυ ευστοχο κειμενο. Ειναι γεγονος οτι βρισκομαι σε φαση επιταγχυνομενης απομάκρυνσης προσθετοντας μεγαλύτερες δυσκολίες. Οχι, εχω καλη σχεση με την αναληψη κινδυνων εννοείται περαν των οικονομικων. Ομως το οτι φοβαμαι το φοβο με τον Μπαρον και τώρα και με τον Ντρεγκο φαινεται να παγιώνεται. Μπορει να δημιουρηθούν τελικα απροβλεπτες καταστασεις. Χθες στα καλα καθουμενα περίμενε η γυναικα μου εξω τον τεχνικο να της αλλαξει την φιαλη υγραεριου. Βγαινω και εγω απο την πισω πορτα να τον πληρωσω. Αφησα την τζαμια ανοικτα και έγειρα τα μπατζουρια. Αυτα γρυλιζαν μεσα, αλλα δεν περιμενα οτι θα τρεξουν στην κρεββατοκαμαρα να βγουν εξω να φανε τον ανθρωπο. Ο Μπαρον που δεν περναει πορτα ανοικτη αν δεν τον καλεσεις, ειχε ανεβει απο πισω απο τη Μαγια και εκανε σαν τρελος. Τα ακουσα, ήμουν κοντα και κρατησα απεξω τα πατζουρια μεχρι να φυγει ο ανθρωπος. Η Μαγια σταματησε το γαυγισμα οταν τη φωναξα, ο αλλος χαμπαρι. Δύσκολο παντως ΑGRIAN, να βρισκεσαι συνεχεια σε ετοιμοτητα. Ποσο.......
Φιλε, δωσε βαση λιγο στα παρακατω:
Θα σταθω σε μερικα σημεια για να ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ επιτελους τι σου λεω:

Εαν ζουσαμε λοιπον στην Αμερικη, θα ειχα πεσει κι εγω στην λουμπα πριν σχεδον τρια χρονια να εχω στειλει μια σκυλα με @@, την σκυλα ΜΟΥ, να συναντησει το μεγαλοδυναμο.
Αλλα δεν το εκανα.
Κι οχι μονο δεν το εκανα αλλα τωρα, χρονια μετα εχω ενα διαμαντι, οχι ομως ακατεργαστο, οπως ειναι το δικο σου.....!
Η μεθοδος ηταν απλη κ στηριζεται στην αρχηγια κ το συστημα.
Πανω κατω οτι σου περιεγραψε ο @ISKENDER ......
ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ωστε σημερα να βγαινουμε στο δρομο, να κυκλοφορουμε πολιτισμενα να μπορουμε να κανουμε 1002 πραγματα μαζι και να ΖΟΥΜΕ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΟΛΟΙ.

Αν ενας ανθρωπος μπορει να τα καταφερει με ενα σκυλο, δεν εχει σχεση μονο με το ποσους ειχε πριν απο αυτον.
Και παλι ομως αυτη η στατιστικη δεν ειναι υπερ σου οταν εχεις χασει ΟΛΑ τα σκυλια δυναμικων φυλων που απεκτησες με τον εναν η τον αλλο τροπο......

Εχει σχεση ΚΥΡΙΩΣ με τα μυαλα που κουβαλαει.
Αυτα τα σκυλια λοιπον που απεκτησες, ΘΕΛΟΥΝ αρχηγο. ΠΡΕΠΕΙ να εχουν κ οχι σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να τους δινεται η επιλογη της πρωτης αποφασης.

ΜΑΚΑΡΙ κυριως για το σκυλο σου και για σενα να μπορουσες να κανεις αυτα που σου λεει ο @AGRIAN
για του οποιου το ποστ 1000000like δεν φτανουν.....

Στην περιπτωση σου ολα ξεκινανε κ τελειωνουν στο ρημα "θελω". ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ λοιπον τα επομενα βηματα ειναι ενα ΚΑΛΟ φιμωτρο κ μια ασφαλεια αστικης ευθυνης.
Και ολα διορθωνονται.

Δεν μπορεις να κανεις κυρηγμα για λαμψη στα ματακια του κ να θελεις να του τα κλεισεις.
Δεν επιτρεπεται να το γραφεις!

Το τελευταιο που θα σου πω ειναι το εξης:
Μπορω να ρωτησω μπας βρεθει ο επομενος κ σιγουρα δεν φοβαμαι την φυλακη. Αν σκεφτεσαι ΣΟΒΑΡΑ να τον δωσεις κ οχι να τον σκοτωσεις, στειλε μου πμ για τα υπολοιπα.

Αυτα απο μενα.
Καλη συνεχεια......
Η 6η αισθηση τελικα λειτουργει εστω και κατα προσεγγιση. Σε ανύποπτη στιγμη στο "Ξυλο της αρκουδας", ειχα πει ότι στον East49 θα χαριζα ευχαριστως τον σκύλο μου, αν και συμμερίζομαι τις απόψεις του johnk kai Gardane αν τον γραφω σωστά.
Σε ευχαριστω. Θα χρειασθω χρονο να το σκεφτω.

betty coltrane

Well-Known Member
7 Ιουλίου 2011
3.972
9.756
48
Ηράκλειο, Αττική
goodcopbadcop6.blogspot.gr
Απ οτι εχω καταλαβει σου φαινονται βουνο καταστασεις που ειναι καθημερινοτητα για ολους οσους εχουν σκυλο.
Εχω εναν 15 κιλα βλακα που δεν μπορει να κανει κακο σε μυγα και δε θα ανοιξω την πορτα σε αγνωστο αν δεν ειμαι σιγουρη οτι ειναι περιορισμενος.

mariatheo

Well-Known Member
23 Νοεμβρίου 2015
828
435
Εγω διαπιστώνω οτι έξω αρχής δεν υπήρχε κανενα προγραμμα αφου ήρθαν στην κατοχή του τα σκυλιά αυτά.αφθονος χώρος,φαγητο και καλοπέραση δεν σημαίνει οτι τα συγκεκριμένα σκυλιά ειναι οκ.θελουν δουλειά εκπαίδευση και προγραμμα.
Εδώ εγω εχω ένα μικρό και απο τότε που μπήκε στην ζωή μας για την καλύτερη συμβίωση όλων μας εχω βάλει προγραμμα και υπάρχουν όρια.παρολο 4μελη οικογένεια +σπίτι δουλειές δραστηριότητες παιδιών φροντιστήρια,ολα αυτά τα έβαλα σε μια σειρά και πρόσθεσα 4-5 βολτες ημερησίως μεχρι να περάσουν οι πρώτοι μήνες προσαρμογής.μετα εννοείται οτι δεν καθόμαστε σταυροπόδι και ελα μωρε ολα καλα....το σκυλάκι θέλει τις βολτες του το παιχνίδι του και πολλα αλλα.
Πες μας σε παρακαλώ το προγραμμα σας οταν αποκτήσατε τα σκυλιά αυτά,ποιο ήτανε;;;;spiros95

• Like
Reactions: spyv and korthem

ISKENDER

Well-Known Member
28 Ιουνίου 2013
1.986
6.021
SALONIKI
"Ευχαριστω και παλι AGRIAN. Στον τομεα της λογοτεχνιας θα μπορούσες βασιμα να κανεις σπουδαία καριέρα."

Ενώ εσυ στον τομέα του τρολαρίσματος πρεπει να ειςαι καθηγητής.

Εχεις προκαλέσει όλους όσους μπορούν να γράψουν υποχθόνια
αθόρυβα. Ξερεις τους χαρακτηρες τα μελη ειςαι διαβασμένος και
απλα θέλεις να παίξουν μπαλα. Η "λογοτεχνία" μας μάρανε.

korthem

Well-Known Member
2 Ιουλίου 2015
176
187
34
"Ευχαριστω και παλι AGRIAN. Στον τομεα της λογοτεχνιας θα μπορούσες βασιμα να κανεις σπουδαία καριέρα."

Ας ελπίσουμε να μην μας τρολλάρει εδώ και 9 σελίδες...

• Like
Reactions: Haris Drazen

nas

Well-Known Member
12 Μαϊου 2015
69
270
...Συνοψίζοντας, αυτό που δεν κατάλαβα είναι: πώς εσύ, ένας άνθρωπος που δεν κατάφερε να ελέγξει έναν απαιτητικό σκύλο στο παρελθόν, καταλήγει κάποια χρόνια μετά με 3 απαιτητικούς σκύλους στο ίδιο σπίτι; ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ;...
@korthem Αυτό συμβαίνει όταν κατηγορείς άλλα/άλλους για αυτά που σου συμβαίνουν. Δεν εντοπίζεις ποτέ την πραγματική αιτία ή την δύναμη που είχες για να τα αποτρέψεις, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεις τα ίδια λάθη. Ο φίλος μας στα δύσκολα επέλεξε να κατηγορήσει την φύση, αντί να στραφεί στον εαυτό του και στο τί μπορούσε να κάνει διαφορετικά. Με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να μην αξιολογήσει σωστά την βαρύτητα των πληροφοριών και των συμβουλών που σίγουρα του δόθηκαν και στην συνέχεια, βλέποντας άλλους ιδιοκτήτες να είναι μια χαρά με αντίστοιχες φυλές, θεώρησε πως ήταν απλά άτυχος και είπε να ξαναδοκιμάσει.

Φίλε @spiros95, ό,τι πέτυχε η ανθρωπότητα μέχρι στιγμής το έκανε με την απλή μέθοδο δοκιμής και λάθους (trial & error που έλεγε ο παππούς). Με όλο τον σεβασμό θέλω να σου πω πως δεν την εφαρμόζεις σωστά γιατί πολύ απλά υποτιμάς τις ικανότητές σου καθώς και τις ικανότητες των σκύλων. Πρέπει να αρχίσεις να κρίνεις πιο αντικειμενικά το αποτέλεσμα και να θέσεις σε αμφισβήτηση όλες τις απόψεις και πεποιθήσεις που έχεις μέχρι σήμερα. Αν υιοθετήσεις αυτό το σκεπτικό και έρθεις σε επαφή με κάποιον καλό εκπαιδευτή, σου εγγυώμαι πως θα έχεις μια πολύ καλή ιστορία να διηγείσαι στο κοντινό μέλλον.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Το όλα θέμα με έχει στενοχωρήσει πολύ και με έχει προβληματίσει ακόμα περισσότερο. Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί επιχείρησες να δημιουργήσεις αυτό το μείγμα το οποίο τελικά εξερράγη. Επίσης ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ζήτησες βοήθεια επαγγελματία εξειδικευμένου στη ράτσα από την πρώτη στιγμή που σου εκδήλωσε κακή συμπεριφορά. Πίστεψες ότι θα υποχωρήσει μόνο του; Θεώρησες ότι ήταν φυσιολογικό λόγω ράτσας; Για μένα και όπως το βλέπω εγώ ένα μεγάλο θέμα είναι το πώς αντιμετωπίζεις την πειθαρχία και την εκπαίδευση του σκύλου. Είναι σαν να λες ότι όλοι εμείς που τα έχουμε εκπαιδευμένα, πειθαρχημένα και ελεγχόμενα τα έχουμε κάνει ρομπότ. Δεν είναι όμως έτσι. Όταν παίρνουμε σκύλο καλούμαστε καταρχήν να του μάθουμε τους κανόνες της αγέλης μας για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Τυχαίνει αυτοί οι κανόνες να συμβαδίζουν με τους κανόνες της ανθρώπινης κοινωνίας. Αν έμενε στην άγρια φύση θα μάθαινε άλλους κανόνες, αν εκπαιδευόταν για σωματοφύλακας άλλους κλπ. Ο πρώτος βασικότερος είναι ότι "υπακούω πάντα και παντού και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες το αφεντικό του και δεν αμφισβητώ την κρίση του". Αυτό επιτυγχάνεται καταρχάς με το να αντιληφθούμε εμείς οι ίδιοι ότι είμαστε οι αρχηγοί της αγέλης και αυτή η θέση δεν αμφισβητείται. Ο Μπαρόν σε αμφισβήτησε την πρώτη φορά και του πέρασε. Τα επόμενα και εφόσον δεν τον έβαλες στη θέση του ήταν φυσικό επακόλουθο δυστυχώς. Ο Μπαρόν (και ο κάθε σκύλος) χρειάζεται ένα ηγέτη που θα είναι σταθερός, ήρεμος, ψύχραιμος και που δεν θα σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Που θα είναι αυστηρός εκεί που πρέπει και θα επιβραβεύει εκεί που πάλι πρέπει. Αν δεν τα έχει αυτά θα αναγκαστεί να πάρει εκείνος τη θέση σου. Για αυτό και λέμε ότι ο εκπαιδευτής πρώτα απ' όλα εκπαιδεύει εμάς και μετά το σκύλο. Αναρωτιέσαι παραπάνω αν θα μπορέσεις να εκπαιδευτείς εσύ και πόσο χρόνο θα σου πάρει. Αν έχεις πραγματικά τη διάθεση,την όρεξη, τη θέληση και αν αγαπάς το σκύλο σου τότε ναι μπορείς να εκπαιδευτείς. Για το χρόνο, όσο χρειαστεί. Κατ' εμέ ακολούθα τις συμβουλές των πιο έμπειρων μελών που έχουν αφιερώσει σεντόνια και σεντόνια σε αυτό το θέμα και πήγαινέ τον σε εκπαιδευτή. Αφιέρωσε χρόνο, κόπο, προσπάθεια. Δεν έκανε κάτι λάθος εκείνος για να πρέπει να πάει για ευθανασία. Αν πάλι δεν μπορείς πήγαινε για υιοθεσία. Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος. Πραγματικά ελπίζω να μην προχωρήσεις στην ευθανασία. Το ελπίζω ολόψυχα. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για σένα και πόσο πιεστική, αλλά κάνε άλλη μια προσπάθεια, σωστή αυτή τη φορά σε σωστές βάσεις που θα δοθούν από άνθρωπο που να ξέρει. Το αξίζει ο σκυλάκος. Καθοδήγηση θέλει. Καθοδήγηση, υπομονή, επιμονή, κατανόηση και πάνω από όλα αγάπη. Μην τον εγκαταλείψεις έτσι. ;)

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
Ας γραψω κ γω (να γινουμε πολλοι...τωρα που μαζευτηκαμε....)

Διαβασα,διαβασα,διαβασα και αφου....διαβασα...
κατεληξα στα εξης...με το φτωχο μου το μυαλο...
Παντα υπαρχει λυση,για ολα,για να ακριβολογουμε,λυσεις
το θεμα ειναι τι "βολευει" τον καθενα...

Εαν ημουν εγω στην θεση σας αγαπητε θεματοθετη (που δεν θα ημουν ποτε γιατι ειναι μεγαλο ζορι 3 τετοια σκυλια)...
και επειδη τα πραγματα εχουν παρεκτραπει,κατα πολυ...
η λυση ειναι μια,για μενα,δινεται τα 2 για υιοθεσια σε ανθρωπους "γνωστες" (κανονικους οχι μαιμου που το παιζουν πολλοι) κ κρατατε τον Μπαρον (Byron?) ΜΟΝΟ εφοσον ειστε διατεθειμενος να αφοσιωθειτε στον σκυλο αυτο "ψυχη τε κ σωματι",24/7 μαζι,απτην αρχη ολα,εντολες,βολτες,κοινωνικοποιηση...να γινετε ο ενας η σκια του αλλου...μονο ετσι θα διορθωθουν τα πραγματα...
Ολα αυτα,εξυπακουετε,με τα τοσα βιωματα σας μεχρι στιγμης,ΜΟΝΟ εφοσον πλεον δεν τον φοβαστε κ θεωρειτε οτι μπορειτε να "πατησετε ποδι".

Κανενας αλλος δεν μπορει να αναλαβει αυτον τον σκυλο απτην αρχη,κ αν το επιχειρησει τα πραγματα θα ειναι πολυ χειροτερα,γιατι στο παιχνιδι θα μπει κ το στρες του σκυλου με την αλλαγη περιβαλλοντος κ προσωπων...

Ακομη κ εκπαιδευτες να μεσολαβησουν,πρεπει ο ιδιοκτητης ο ιδιος να μπορει να step it up
ποσες φορες δε λεμε,οτι ο εκπαιδευτης δεν εκπαιδευει τον σκυλο,μα τον ιδιο τον ιδιοκτητη?

Εαν λοιπον στα παραπανω,μπορειτε να δηλωσετε οτι ναι μπορειτε να ανταποκριθειτε πραξτε το,κ πραξτε το αμεσα
εαν ομως οχι,ακομη κ ως υποψια να υπαρχει,τοτε το σκυλι,ναι,πρεπει να "φυγει"
δυστυχως το σκυλι ειναι επικινδυνο,εχει μετατραπει σε κινητη βομβα...
δεν ευθυνεται το ιδιο,δεν φταιει σε τιποτα
ειναι πραγματικα ΜΕΓΑΛΟ κριμα κ αδικο ενα ρωμαλεο κ περηφανο πλασμα σαν αυτο να μην καταφερνει να "ξεδιπλωθει" (γιατι πιστεψτε με τα σκυλια αυτα κρυβουν απιστευτη ομορφια μεσα τους)
αλλα εν τελει,μονο αυτες τις δυο επιλογες βρισκω.

Οτι κ αν επιλεξετε,προσωπικα δεν θελω ουτε να αυτομαστιγωθειτε ουτε να κανετε 100 μετανοιες,
ειναι ανοητο,αυτο το self righteousness που μας (αιντε να βαλω κ μενα μεσα...) πιανει που κ που (κυριολεκτικα εδω ο κοσμος χανεται κ το @#$@ χτενιζεται...)
θα προτεινα μονο να ΜΗΝ ξεχασετε ποτε αυτη την ιστορια
κ να την διηγειστε...που κ που...

Κ υστερα απολα αυτα,ελπιζω να εγινε καταννοητο,οτι ολα τα σκυλια δεν ειναι της "θετικης" ουτε για γουτσου γουτσου....

Καλη τυχη ευχομαι...ολοψυχα...σε διποδα κ τετραποδα
Ευχαριστω πολυ Μαρια&Ηρα. Πολυ συγκροτημενη τοποθετηση και το σημαντικοτερο απ' τα μεσα. Θελω χρονο να σκεφτω. Αυτη ειναι η λυση. Αλλα..... θετει σοβαρές προϋποθεσεις που γινονται ισχυροτερες εαν εφαρμοστουν πληρως οι αποψεις σου. Δεν θα ηθελα να επεκταθω τωρα, παρα μονο να πω, ότι δεν τον φοβαμαι παρα τα τεσσερα σημαδια που μου εχει αφησει σε 4 χρονικες στιγμες. Προσπαθει να με διορθωνει αλλα πολυ βίαια. Αντιθετα, δηλαδη με το Πιτμπουλ που επανερχεται σχεδον αμεσα χωρις ιδιαιτερες συνεπειες. Βεβαια, βλεπω πως αν συνεχισω για πολυ ακομη στο Φορουμ, φοβαμαι μηπως αρχισω να τον φοβαμαι για να παραφρασω αναλογη φραση του AGRIAN. Δεν ειχα διανοηθει οτι σκυλι μπορει να στραφει κατα του αφεντικου ακομη και οταν ετοιμαζεται για καυγά. ΟΧΙ οταν εχει μπει σε καυγα. Αυτο ειναι απολυτα αναμενομενο. Ο Μπαρον να ξαναπω εκανε και τα δυο. Επρεπε να τον ειχα τσακισει απο την αρχη. Τωρα τι να του κανω. Να τον τσακισω εξω απο το σπιτι οταν με δαγκωσε. Αναπτυσσει στους καυγαδες τρελες δυναμεις. Και αν μου φυγει. Να εισαι καλα, ευχαριστω

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Προσωπικά πιστεύω ότι με τη βοήθεια ενός σωστού, εξειδικευμένου και έμπειρου εκπαιδευτή σε τέτοια θέματα και θα μπορέσεις να του σπάσεις τον τσαμπούκα και το κυριότερο να τον βάλεις στη θέση που του αρμόζει, δηλαδή κατώτερη από σένα. Κουτάβι-έφηβος είναι ακόμα. Μπορεί να αναμορφωθεί.

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Κάποια σκυλιά είναι χίπιδες, μπορείς να ζήσεις μαζί τους με σχετική ελευθερία και να μη σου δημιουργήσουν πρόβλημα ή τα προβλήματα να είναι αμελητέα. Κάποια σκυλιά είναι πιο δυναμικά και θέλουν ένα δικτάτορα στο κεφάλι τους για να μη γίνουν αυτά δικτάτορες. Αν ο δικτάτορας είναι δίκαιος και σέβεται τον σκύλο και τις ανάγκες του, τότε ναι, αυτός ο σκύλος μπορεί να είναι ελέγξιμος και συνεργάσιμος αλλά ΚΑΙ ευτυχισμένος και να λάμπουν και τα ματάκια του...

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
Πως γίνεται ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που βγάζεις τον σκύλο εκτός σπιτιού, να μπλέκεται σε μάχες;
Δεν τον έχεις δεμένο; Δεν του φοράς φίμωτρο; Και γυρεύοντας να πήγαινες, αυτό δεν θα συνέβαινε. Δεν έχεις την παγκόσμια πρωτοτυπία, ενός σκύλου, που αποζητάει συνεχώς καυγάδες. Αν όλοι μας, αφήναμε να εξελλίσονταν αυτοί οι καυγάδες, παίζει να είχαμε μειώσει και τον υπερπληθυσμό των σκύλων, αδέσποτων και μη.
Σοβαρη προταση. Θα συνιστουσα να την κοινοποιησουν σε καθε μεσο οπου εχουν προσβαση. Με την εξης προσθηκη εαν δεν εχεις αντιρρηση, " Ολοι οι ιδιοκτητες με δεσποζομενους σκύλους να τους αφηνουν σε δημοσιους χωρους ελευθερους χωρις λουρι. Ολοι δε οι φιλοζωοι να ταιζουν τα αδεσποτα μεσα στα παρκα και ακομη καλυτερα μεσα στα σκυλοπαρκα''

Επίσης μπορεί όχι μόνο να σωθεί φεύγοντας, αλλά να σώσει και μερικούς δύστυχους Κινέζους που δεν έχουν να κάνουν Πάσχα.
Θα κάνει και χαι-φάιβ με τη Νίνα που θα τον περιμένει...
Ζωάρα θα κάνει, μην το συζητάς
Νομιζω οτι μπορουν να σωθουν και Πακιστανοι, αν δεν κανω λαθος. Φαινεται οτι εχεις αποκτησει εμπειρια με τη Νινα.

Last edited by a moderator:

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
Λοιπόν, να πω κι εγώ την άποψή μου. Μπορεί η κατάσταση να είναι πολύ δύσκολη και όλα αυτά αλλά ΜΗΝ τον κοιμήσεις τον σκύλο. Στην τελική δεν φταίει καν αυτός, εσύ και η άγνοιά σου τον κατέντησες έτσι (συγγνώμη αν σε προσβάλλω αλλά είναι η σκληρή, πικρή, ή πες την όπως θες εσύ αλήθεια). Κατ' αρχάς μου φαίνεται γενικότερα ότι είσαι άνθρωπος που δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες των πράξεών του πριν πάρει κάποια απόφαση και το πιο βασικό δεν μαθαίνει από τα λάθη του. Είχες στο παρελθόν σκύλο. Tervuren, μέτρια έως πολύ απαιτητικός σκύλος, πάλι αρσενικός εάν δεν κάνω λάθος. ΑΠΕΤΥΧΕΣ. Δεν κατάλαβα τι ακριβώς έκανες λάθος, όμως ο σκύλος πάλι πήρε το πάνω χέρι και άρχισε να κατασπαράζει κόσμο. Άντε πες, μπορεί να ήταν μια από αυτές τις περιπτώσεις που ο σκύλος ήταν σχιζοφρενής ή κάτι τέτοιο. Παίρνεις την απόφαση να τον κοιμήσεις. Αυτό που αναρωτιέμαι είναι: μετά από μια τέτοια εμπειρία, πώς μπόρεσες να αποκτήσεις και άλλο σκύλο απαιτητικής φυλής και μάλιστα αρσενικό ξανά; Εγώ προσωπικά εάν μου συνέβαινε κάτι τέτοιο θα είχα στραφεί προς θηλυκό σκύλο ήρεμη φυλής ή ημίαιμο, για να μην πω ότι η εμπειρία θα με είχε στιγματίσει τόσο που δεν θα αναλάμβανα ξανά τέτοια ευθύνη. Και καταλήγεις εσύ, ένας άνθρωπος που δεν έχει στην ουσία καταφέρει να διαχειριστεί σωστά έναν σκύλο στο παρελθόν, με τον Μπάρον, σκύλο από τις πιο απαιτητικές φυλές. Πήγαινε σε εκπαιδευτή. Ζήτα βοήθεια. Φόρα του φίμωτρο τουλάχιστον αφού είναι τόσο επιθετικός. Συνοψίζοντας, αυτό που δεν κατάλαβα είναι: πώς εσύ, ένας άνθρωπος που δεν κατάφερε να ελέγξει έναν απαιτητικό σκύλο στο παρελθόν, καταλήγει κάποια χρόνια μετά με 3 απαιτητικούς σκύλους στο ίδιο σπίτι; ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ; Γενικότερα αυτό που θα σου έλεγα ως λύση είναι να απομακρύνεις τα σκυλιά, να βάλεις φίμωτρο, και να πας σε καλό εκπαιδευτή, που θα μπορεί να αντιμετωπίσει τέτοιες ακραίες καταστάσεις.
Ας σταματησουν οι ζωοφιλικοι αφορισμοι. Δεν προσφερουν τιποτα. Κανουν κακο στη ζωοφιλια εαν μπορεις να καταλαβεις. Μαλλον δεν καταλαβες τι εκανε το Tervuren

Εγω διαπιστώνω οτι έξω αρχής δεν υπήρχε κανενα προγραμμα αφου ήρθαν στην κατοχή του τα σκυλιά αυτά.αφθονος χώρος,φαγητο και καλοπέραση δεν σημαίνει οτι τα συγκεκριμένα σκυλιά ειναι οκ.θελουν δουλειά εκπαίδευση και προγραμμα.
Εδώ εγω εχω ένα μικρό και απο τότε που μπήκε στην ζωή μας για την καλύτερη συμβίωση όλων μας εχω βάλει προγραμμα και υπάρχουν όρια.παρολο 4μελη οικογένεια +σπίτι δουλειές δραστηριότητες παιδιών φροντιστήρια,ολα αυτά τα έβαλα σε μια σειρά και πρόσθεσα 4-5 βολτες ημερησίως μεχρι να περάσουν οι πρώτοι μήνες προσαρμογής.μετα εννοείται οτι δεν καθόμαστε σταυροπόδι και ελα μωρε ολα καλα....το σκυλάκι θέλει τις βολτες του το παιχνίδι του και πολλα αλλα.
Πες μας σε παρακαλώ το προγραμμα σας οταν αποκτήσατε τα σκυλιά αυτά,ποιο ήτανε;;;;spiros95
Ο.Κ. σωστο. Ακουω τη συζυγο μου. Ευχαριστω

Αστο καλυτερα, γρηγορα θα αλλαξεις αποψη. Δεν θελω να σε προσβαλω γιατι μου προσφερες καλο insight. Δεν καταλαβαινω τι εννοεις, και σε καμια περιπτωση δεν θελω να μαθω. Δεν ανηκω εδω. Απαντησε σε παρακαλω στο ποστ 143. Εκτος του π.μ. που μου απαντησε ο East49.

Ας ελπίσουμε να μην μας τρολλάρει εδώ και 9 σελίδες...
Θα το ξαναπω, μακαρι να ήμουν. Τι επιτελους δεν καταλαβαινετε. Αργησα λιγο αλλα κατι αρχισα να καταλαβαινω. Μηπως τελικα σκυλους δεν δικαιουνται να εχουν ανθρωποι διαφορετικου επιπεδου, διαφορετικης αντιληψης και διαφορετικων ικανοτητων απο το δικο σας. Ολα αυτα σας φαινονται επιστημονικο τρολαρισμα, που δυσκολα μπορει να ανταποκριθει στην πραγματικοτητα. Υπαρχει ομως και μια πραγματικοτητα που μπορει να διαδραματισθει σε ενα ανωτερο περιβαλλον. Και δεν μονο το περιβαλλον ιδιοκτητων αλλα και των σκυλων.

Last edited by a moderator:

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Θεωρώντας πλεον κοινα αποδεκτο και ειδικα απο τον @spiros95 οτι το προβλημα ειναι επιλυσιμο και οτι αυριο δεν υφισταται ζητημα ευθανασιας του σκυλου (αν εχω καταλαβει σωστα απο τα λεγομενα του οτι πλεον χρειαζεται χρονο να σκεφτει) ας κανω μια ανακεφαλαιωση "φωναχτα" οσων εχω διαβασει (και παντα με την παραδοχη οτι τελικα ολο αυτο το σκηνικο δεν ειναι ενα κακογουστο και μακροσκελες τρολαρισμα...):

Ο Σπυρος ειχε καποια στιγμη ενα μποξερ, μετα ενα Τερβυρεν το οποιο παρκαρε στο χωριο στη μανα του. "Το σκυλι μεταλλαχτηκε σε λυκο", η λυση ηταν η ευθανασια.
Η κορη του Σπυρου παιρνει ενα πιτ απο μια γεννα τυχαρπαστη (αρσενικο με pedigree το οποιο ειχε ιστορικο επιθεσεων-θηλυκο χωρις pedigree, συμφωνα με τον Σπυρο παντως οχι απο byb) καποια λιγα χρονια πριν ξεκινησει τις σπουδες της. Οι σπουδες της κορης τελικα λαμβανουν χωρα στο εξωτερικο, οποτε η ευκολη λυση:το πιτ παρκαρεται στον Σπυρο. Ο Σπυρος αποφασιζει να παρει παραλληλα στο πολυοροφο σπιτι του και να μοιρασει στους οροφους (λες και ειναι τμηματα επιχειρησης που τους στηνεις το δικτυο υπολογιστων και λειτουργουν απο μονα τους στον αυτοματο) ενα Πρεσα με οχι τοσο "ακριβο" petdigree (του οποιου επισης ο πατερας εχει κακο ιστορικο) και ενα Μπαντογκ επισης απο γεννα byb-οτι να 'ναι, οπως παραδεχεται ο ιδιος σε αυτη την περιπτωση. Ολο αυτο το πλαισιο διαμορφωνεται σε μια οικογενεια οπου η γυναικα και ο γιος του Σπυρου εχουν αλλεργια στα σκυλια και ειδικα η γυναικα του δεν τα γουσταρει με τιποτα μεσα στο σπιτι, την ωρα που ο γιος σπουδαζει κι αυτος στο εξωτερικο. Ο Σπυρος ομως εκανε αυτο που γουσταρε, πηρε τα δυο σκυλια που του ειχαν κατσει στον εγκεφαλο. Η προθεση του ηταν να τα δωσει μικρα (σε ποιον,που,πως,γιατι τα πηρες εξαρχης;;;; ), ομως με τον καιρο δεθηκε μαζι τους και τα κρατησε. Οσο τα σκυλια ηταν ακομα μικροτερα ηλικιακα:
το πιτ εμπλεκε απο παντα σε σκυλοκαβγαδες και στεναχωριοταν οταν για καποιο λογο δεν ειχε αυτη την δυνατοτητα,
το πρεσα την επεφτε μονιμα στο πιτ εντος/εκτος σπιτου με την ανοχη του Σπυρου,γιατι ο Σπυρος πιστευε οτι το πιτ ειναι σε θεση να αδιαφορει για το "ατιθασο κουταβακι", την επεφτε στο μπαντογκ, ομως μεσα στο σπιτι ηταν υπακουο "αφου επεξεργαζοταν ομως πρωτα την εντολη και ποτε θα την εκτελεσει",
το μπαντογκ κι αυτο με τα θεματα του συμπεριφορας, φοβικο, δεν δεχεται τον γιο στο σπιτι και δεχεται bulling απο το πρεσα κτλ,κτλ,κτλ.
Ο Σπυρος προφανως δεν εχει χρησιμοποιησει ποτε φιμωτρο, βαζει το κορμι του αναμεσα σε καθε σκυλοκαβγα,τον οποιο συνειδητα επιτρεπει γιατι η κοσμοθεωρια του για τα σκυλια ειναι η εξης:
Δεν επιβαλλομαι στον σκυλο,γιατι θελω να βλεπω τα ματακια τους να αστραφτουν οταν με βλεπουν (οταν βλεπουν δηλ το αγαπημενο του tug toy;; ), "υποβοηθαω" (!!!) τις επιθεσεις των σκυλων για να βγαλουν απο μεσα τους τα ψυχολογικα που τους εχουν δημιουργηθει λογω DNA. Μετα το χοντρο σκηνικο μεταξυ πρεσα κ πιτ, θεωρησε οτι σε 5 μερες θα ηταν ολα περασμενα-ξεχασμενα και τα εβγαλε ξανα μαζι βολτα, οπου εγινε κ παλι του Ελ Αλαμειν....
Και για να μην το πολυλογω, ο Σπυρος πηρε αρχικα την αποφαση να "στειλει" το πρεσα γιατι δεν γινεται αλλιως, η γυναικα του και ο γιος του (που δεν θελουν να εχουν σχεση με σκυλια θα επαναλαβω Σπυρο) τον παρακαλανε να μην το κανει, η κορη κι αυτη απο το Αμστερνταμ (ή οπου αλλου σπουδαζει τελος παντων) αποτελει προβλημα σχετικα με τις εγγυησεις των ασφαλιστικων αν παρει τον σκυλο της εκει, εμεις ολοι εδω παρακαλαμε και "ουρλιαζουμε" να μην θανατωθει ο σκυλος γιατι ολο το προβλημα ειναι αποκλειστικη ευθυνη του Σπυρου (εκτος απο τον αγαπητο kouros, οποιος συμφωνησε οτι ειναι το DNA των σκυλιων - ειλικρινα φιλε απολαμβανω καθε φορα αυτα που γραφεις, εισαι θεουλης) και δοξα το θεο, βρισκομαστε στο σταδιο ανεύρεσης πρακτικης/εφικτης λυσης για να παραμεινουν ζωντανα ολα τα ζωα.

Κε Σπυρο ή αλλιως @spiros95 , σε παρακαλω παρα πολυ, αν εχεις τον χρονο και την ευγενη διαθεση να μου απαντησεις αν εχω κανει καπου λαθος στην παραπανω καταγραφη. Προσπαθησα (οσο γινοταν) να αφησω απ'εξω την προσωπικη μου αποψη. Συνειδητα δεν εκατσα να αναλυσω την περιπτωση του τερβιρεν, γιατι δεν ειναι αυτο το θεμα μας αυτη την στιγμη (δυστυχως οτι ειχε γινει, εγινε, αν και απο τοτε θα επρεπε να εχεις παρει πολλα μαθηματα). Οταν ειχα διαβασει το αρχικο μηνυμα στο θεμα "ξυλο της αρκουδας", ειπα "ρε τι ζορι τραβαει ο ανθρωπος". Τοτε αν θυμασαι ΟΛΟΙ σου ειχαν πει να απευθυνθεις αμεσα σε εμπειρους εκπαιδευτες. Εσυ αφησες και περασε μισος χρονος χωρις να ακολουθησεις τις συμβουλες αυτων στους οποιους εσυ ο ιδιος επελεξες να μοιραστεις το προβλημα σου, παλι ορμωμενος απο την κοσμοθεωρια σου σε συνδυασμο με την ελλειψη χρονου ( ;; ) .Εφτασες στο σημειο να ανοιξεις νεο θεμα μετα απο τοσους μηνες, ζητωντας εμμεσα και παλι να βρεις ενα πατημα για να δικαιολογησεις ή να αλλαξεις την αποφαση σου (εσυ το γνωριζεις αυτο). Πλεον το "τι ζορι τραβαει ο ανθρωπος", αρχισε να μου γυρναει σε "δεν πιστευω αυτα που διβαζω". Μας εγραψες "Γιατί ένας ανθρωπος απόλυτα ψύχραιμος, κατανοητός, μεταδοτικος και βεβαια φιλόδοξος, με πλήρη αυτοκυριαρχία στις κοινωνικές και επαγγελματικές του σχέσεις δεν κανει για ιδιοκτήτης ενός Presa, ενος Πιτμπουλ ή ενος Bandogge". Μας πεταξες και καποιες ψαγμενες ορολογιες ,πχ misdirected aggession,back yard κατι. Μας ειπες οτι ειναι προβλημα των σκυλων αν δεν καταφερουν να διαχειριστουν την "ελευθερια" που τους προσφερεις. Βλεπεις ομως και μονος σου, οτι τελικα το "προβλημα" γυρισε σε σενα... Γενικα δειχνεις αρκετα μορφωμενος ανθρωπος, ενδεχομενως κοινωνικα/επαγγελματικα πετυχημενος, ομως αυτο δεν συνεπαγεται και ικανος ιδιοκτητης/χειριστης σκυλων. (Χωρις να θελω να εμπλακω στα ενδο-οικογενειακα σας, η θεση της γυναικας σου που δεν γουσταρει τα σκυλια, δεν μπηκε ποτε στην προσωπικη σου εξισωση;; ) Με ολη μου την καλη διαθεση, θα σου προτεινα να ξαναδιαβασεις το resume που εκανα, μηπως καταφερεις να δεις κι εσυ out of the box (την δικη σου οπτικη των πραγματων δλδ, ως ενας τριτος παρατηρητης) τις επιλογες που εχεις κανει στην ζωη σου και την γενικοτερη αντιληψη που εχεις για την συμβιωση ανθρωπου-σκυλου. Λαθη εχουμε κανει (και αναποφεκτα συνεχιζουμε να κανουμε) ολοι, ειδικα σε σχεση με τους σκυλους μας. Στο χερι μας ειναι να ανοιγουμε το μυαλο μας και να προσπαθουμε να τα διορθωνουμε. Και αυτην την στιγμη εχεις πλεον και χειροπιαστες λυσεις-συμβουλες απο τους εμπειρους του forum...ελπιζω στο καλυτερο. Φιλικα... (απο καποιον που δεν το παιζει ο "γαματος" ιδιοκτητης ο οποιος ψαχνει να βγαλει απωθημενα, οπως σχολιασες καποια στιγμη τις αρνητικες γνωμες καποιον...).

υγ. συγνωμη για το διπλοσεντονο,αλλα σε ενα θεμα τοσο σοβαρο και τοσων σελιδων, δεν καταφερα να συνοψισω πιο συμπυκνωμενα την αποψη μου (που και παλι εχω ενα σωρο πραγματα που θα ηθελα να γραψω, αλλα το απεφυγα)

Last edited:

AGRIAN

Well-Known Member
24 Ιουλίου 2015
590
1.968
Αθήνα
Σπύρο

σου έδωσα την ουσία της σκέψης μου : ΠΑΡΕ ΧΡΟΝΟ, μην κοιμίσεις τον Μπαρον τη Δευτέρα (μάντρα).

Μέχρι να έρθει η Τρίτη για να συζητήσουμε τα υπόλοιπα, να σου πω τη γνώμη μου για τη φύση και το "χαλασμένο" DNA του σκύλου :

Ποιά είναι η φύση. Ή τί είναι φύση ;
Η φύση δεν είναι απλά το σύνολο του πραγματικού κόσμου. Είναι κάτι πολύ περισσότερο, είναι το Φαινόμενο της Ύπαρξης. Δεν έχει θέση εδώ, μόνον σαν ερέθισμα, αναφέρω τη ρήση του Heidegger οτι "Η Φύσις φύεται επί του Όντος" και τη διάκριση των αρχαίων για "Ζειν κατά Φύσιν, Ζειν παρά Φύσιν και Ζειν υπέρ Φύσιν". Η Φύση τάσσει τα άκρα όρια, άρα και το μέτρο, εντός των οποίων κινούνται τα όντα (με μικρό το ο). Αυτά (τα όντα) είτε υπολείπονται του μέτρου (ζουν παρά φύσιν), είτε πραγματώνουν το μέτρο (ζουν κατά φύσιν) είτε υπερβαίνουν το μέτρο (ζουν υπέρ φύσιν - είναι ο ήρωας που σπάει τα όρια που του έχουν τεθεί από τη Φύση).
Ας μείνουμε όμως στην επιφάνεια : Τα πάντα είναι Φύση και τα πάντα κινούνται εντός Φύσεως. Τίποτε δεν είναι εκτός. Ακόμα και η ανωμαλία, η ασθένεια, ο καρκίνος, ο θάνατος, το "χαλασμένο" DNA του σκύλου, όλα είναι εντός. Το μέγα ζήτημα είναι εμείς πώς τοποθετούμαστε απέναντι σε όλα αυτά ; Πως τα αντιμετωπίζουμε ; Πώς ζούμε ;
Το ζητούμενο λοιπόν ΤΩΡΑ είναι ΕΣΥ πώς θα αντιμετωπίσεις την ήδη υπάρχουσα κατάσταση.
Αν την άφηνες παθητικά να εξελιχθεί, θα υπολοιπόσουν του μέτρου, θα ζούσες παρά φύσιν.
Γράφοντας εδώ, πασχίζοντας και αγωνιζόμενος, ακόμα και κοιμίζοντας τον Μπάρον τη Δευτέρα, ζεις κατά φύσιν, είναι αυτό που μπορείς να κάνεις.
Καλείσαι όμως να γίνεις ήρωας, να σπάσεις τα όρια του εφικτού και του δυνατού, να πραγματώσεις το αδύνατον αλλά δέον : Να αφήσεις τον Μπάρον να ζήσει και όχι μόνον αυτό, αλλά να τον κάνεις το κατεργασμένο διαμάντι που λέει ο east49 και συμφωνώ απόλυτα μαζί του.
Το ζήτημα λοιπόν δεν είναι αν θα κοιμίσεις ή όχι τον Μπάρον, αλλά αν ΕΣΥ θα γίνεις ήρωας ή όχι.
Γι' αυτό σου έγραψα σε προηγούμενο μήνυμά μου οτι είσαι τυχερός πού έχεις μία τόσο πλούσια και έντονη ευκαιρία και εμπειρία. Πρόσεξε τι σου λέω : ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ.

Τώρα για το "χαλασμένο" DNA του σκύλου :
Όπως ήδη έχεις καταλάβει, ΔΕΝ υπάρχει "χαλασμένο" DNA του σκύλου. Υπάρχει ένα συγκεκριμένο DNA, το οποίο καλείται ο συγκεκριμένος γονιός παιδιού, κηδεμόνας σκύλου, γάτου, καναρινιού κ.λ.π. να διαχειρισθεί. Ανάλογα με το πώς θα το διαχειρισθεί, θα κριθεί αυτός και όχι το παιδί ή το ζώο (για το ανθρωπο-παιδί ισχύουν άλλα μετά από κάποια ηλικία αλλά αυτό κι αν είναι off-topic).
Εσύ προφανώς εννοείς με τον όρο "χαλασμένο" DNA του σκύλου, μία "κακή" συμπεριφορά του σκύλου, σαν αυτή της επίθεσης στον κηδεμόνα του. Σε πληροφορώ οτι αυτή η συγκεκριμένη συμπεριφορά είναι όχι απλώς απολύτως φυσιολογική, αλλά η πάγια και προβλεπόμενη. Είναι η επανάσταση του κάθε έφηβου απέναντι στον κάθε πατέρα, προκειμένου να αυτονομηθεί και να δομήσει μία αυθύπαρκτη προσωπικότητα. Το λάθος θα είναι να μην το κάνει. Αυτό που διαφοροποιείται είναι η ένταση και η έκταση της αντίδρασης και φυσικά η συμπεριφορά του "πατέρα". Εγώ δεν είχα ούτε ένα σκύλο, από ημίαιμο και γουέστι μέχρι πιτμπουλ που να μην μου την "έπεσαν". Άλλαξε φυσικά μόνον η έντασή τους. Την δική μου εμπειρία με το πιτ μπουλ μου (αυτό που έχω αβαταρ (τώρα είναι στον παράδεισο των σκύλων) την έχω περιγράψει αλλαχού - και προκάλεσε την μήνιν τινων συμφορουμιτών και την μέχρι πρότινος απόφασή μου να μην ξαναγράφω εδώ. Δεν θέλω να σε παραπέμψω στα δικά μου, για να μην ξύσω παλιές πληγές, σου παραθέτω όμως και πάλι τα του east49 που με εκφράζουν ΑΠΟΛΥΤΑ :

"Εαν ζουσαμε λοιπον στην Αμερικη, θα ειχα πεσει κι εγω στην λουμπα πριν σχεδον τρια χρονια να εχω στειλει μια σκυλα με @@, την σκυλα ΜΟΥ, να συναντησει το μεγαλοδυναμο.
Αλλα δεν το εκανα.
Κι οχι μονο δεν το εκανα αλλα τωρα, χρονια μετα εχω ενα διαμαντι, οχι ομως ακατεργαστο, οπως ειναι το δικο σου.....!
Η μεθοδος ηταν απλη κ στηριζεται στην αρχηγια κ το συστημα."

Θα πρόσθετα οτι αν κάπου υπάρχει ένα "χαλασμένο" DNA, είναι στον πατέρα του πιτ σου που δάγκωσε το κουτάβι όταν ήταν 6 μηνών. Ενήλικος σκύλος που δαγκώνει στα σοβαρά κουτάβι και όχι για διόρθωση, σίγουρα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ από αναπαραγωγή και είναι αυτός και μόνον αυτός που βάζει μία σοβαρή υποψηφιότητα για ευθανασία.

ΥΓ 1 Θεωρώ οτι δεν είμαι καλός πουθενά, της λογοτεχνίας συμπεριλαμβανομένης.
ΥΓ 2 Αν είχα περισσότερο χώρο, ή αν δεν είχα τον πιτμπουλοκούταβο, θα έβαζα και εγώ υποψηφιότητα να πάρω τον Μπάρον και θα σου υπέγραφα και όποιο χαρτί ήθελες περί αποποίησης πάσης ευθύνης σου. Δυστυχώς αδυνατώ. Δυστυχώς επίσης, δεν γνωρίζω τον east49 παρά μόνο από τα γραπτά του, αλλά θεωρώ οτι αν δεν κρατήσεις ΕΣΥ τον Μπάρον ζωντανό, είναι η αμέσως επόμενη καλύτερη επιλογή σου. Ψηφίζω east !!
YΓ 3 Σου έχω στείλει π.μ.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν