Ο Ντρεγκο, ο Μπαρον και η Μαγια. Και οι τρεις καταστραφηκαν, ο Μπαρον φευγει..... πρωτος

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Και μετα την ανακεφαλαίωση Drazen διάλυμα για διαφημίσεις.
διαλυμα χλωροφορμιου πρεπει να παρουμε....
Το χλωροφόρμιο είναι οργανική χημική ένωση με χημικό τύπο CHCl3. Είναι άχρωμο, πτητικό, πυκνό υγρό με χαρακτηριστική και μάλλον ευχάριστη οσμή και γλυκιά και καυστική γεύση. Έχει την ικανότητα να προκαλεί γενική αναισθησία.

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
Λιγο πριν φυγω και για να ειμαι δικαιος......... ας συνεχισω για λιγο το τρολλαρισμα.

Εστειλα το Link στο γιο μου. Του ειπα με δυο λεξεις, αστα μην αναγκαστει κανεις να μπλεξει με ζωοφιλους. Θα ξεχασει και αυτα που ξερει [οχι οτι εγω ξερω και πολλα- πολλα]. Καχυποπτοι, κακοπροαιρετοι, παντογνωστες. Δε βοηθουν σε τιποτα με ελαχιστες εξαιρεσεις.

Και ο γιος μου ειπε, για οσους θεωρουν οτι δαπανησε μια νυκτα και κατι εγινε, χωρις να ξερουν τις .......... λεπτομερειες και χωρις να αντιλαμβανονται ποσο πολυ θα τους εκτιμουσαν οταν μπορουν να διακρινουν τις αναγκες του σκυλου απο τις αναγκες του ανθρωπου,

[7:13:29 μμ] nikos kek: Κάτσε ρε μπα

[7:13:38 μμ] nikoskek: Λογικό είναι να κάνουν κριτικη

[7:14:35 μμ] nikoskek: Και επίσης το στυλ που γραφεις στο γραπτο λογο στο ιντερνετ μπορει να φανει σε καποιον καπως εξυπνακιστικο.

[7:15:43 μμ] nikoskek: Και όταν διαβάζουν κάτι από κάποιον που φαίνεται απολυτος δε βοηθάει...

[7:15:51 μμ] nikoskek: Στο ίντερνετ είναι εύκολη η κριτική

[7:16:11 μμ] nikoskek: Και κάποιες φορες μπορει βα είναι και ευστοχη

[7:17:13 μμ] nikoskek: Επίσης δεν έχει νόημα ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει σε ένα λεκτικο αγωνα

[7:17:36 μμ] nikoskek: Η ουσία είναι αν υπάρχει κάποιος σε παραπλήσια κατασταση

[7:17:47 μμ] nikoskek: Και τι έκανε για να το αντιμετωπισει

[7:18:05 μμ] nikoskek: Και να βελτιώσει την κατάσταση των σκύλων

[7:18:11 μμ] nikoskek: Αλλά και την ίδια τη ζωή του

Θα απαντησω οπου νομιζω οτι εχει καποιο νοημα, αλλα δεν θα ξεχασω παρα την καταστασή μου οποιον ζωοφιλικο εξυπνακισμο σπαει @@@@@. Μα πως ειναι δυνατο, ανθρωποι που δινουν τη ζωη τους για τα ζωα εδω μεσα να μην καταλαβαινουν οτι δεν βοηθαει. ........ Εγω παντως θα προσπαθησω για λιγο ακομη να συνεισφερω. Τι θα κανω με τον Μπαρον, θα σας το γνωστοποιησω, πριν σας ευχαριστήσω ολοψυχα για την συμμετοχη σας. Η συνεχεια οταν το τρολ προχωρησει στην ..........επομενη ευθανασια........... καλα.........

Haris Drazen

Well-Known Member
25 Μαρτίου 2016
1.454
2.848
ΑΘΗΝΑ
Λιγο πριν φυγω και για να ειμαι δικαιος......... ας συνεχισω για λιγο το τρολλαρισμα.

Η συνεχεια οταν το τρολ προχωρησει στην ..........επομενη ευθανασια........... καλα.........
φιλε Σπυρο μην κολλας στο "τρολαρισμα" που αναφερθηκε συχνα στο θεμα σου. Προσπαθησε να αντιληφθεις οτι δεν χρησιμοποιηθηκε (τουλαχιστον απο μενα) ειρωνικα ή για να σε μειωσουμε προσωπικα. Δεν γνωριζομαστε, οποτε επι προσωπικου δεν γραφεται τιποτα εδω μεσα. Απλα ειναι τοσο "αδιανοητα" αυτα που εχεις μοιραστει μαζι μας, που δεν ειναι παραλογο να αναρωτιεται καποιος αν οντως ειναι αληθεια ή ειναι μια "πλακα". Καλη συνεχεια στο θεμα σου, συζητησε το και με τον γιο σου (ο οποιος τα ειπε αψογα) που δειχνει πολυ συνειδητοποιημενος και ευχομαι τα καλυτερα απο δω κ περα. Φιλικα (παντα)

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Σοφός ο γιος. Μπράβο του! Η ουσία, έχει ξεφύγει από το δικό σου θέμα Σπύρο, εδώ και πολλές σελίδες. Απευθύνεται στον επόμενο. Σ'αυτόν που θα τύχει να το διαβάσει, πριν κάνει τα ίδια λάθη.

Καλή τύχη στα σκυλιά σου.

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
Το όλα θέμα με έχει στενοχωρήσει πολύ και με έχει προβληματίσει ακόμα περισσότερο. Ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί επιχείρησες να δημιουργήσεις αυτό το μείγμα το οποίο τελικά εξερράγη. Επίσης ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν ζήτησες βοήθεια επαγγελματία εξειδικευμένου στη ράτσα από την πρώτη στιγμή που σου εκδήλωσε κακή συμπεριφορά. Πίστεψες ότι θα υποχωρήσει μόνο του; Θεώρησες ότι ήταν φυσιολογικό λόγω ράτσας; Για μένα και όπως το βλέπω εγώ ένα μεγάλο θέμα είναι το πώς αντιμετωπίζεις την πειθαρχία και την εκπαίδευση του σκύλου. Είναι σαν να λες ότι όλοι εμείς που τα έχουμε εκπαιδευμένα, πειθαρχημένα και ελεγχόμενα τα έχουμε κάνει ρομπότ. Δεν είναι όμως έτσι. Όταν παίρνουμε σκύλο καλούμαστε καταρχήν να του μάθουμε τους κανόνες της αγέλης μας για να είναι όλοι ευχαριστημένοι. Τυχαίνει αυτοί οι κανόνες να συμβαδίζουν με τους κανόνες της ανθρώπινης κοινωνίας. Αν έμενε στην άγρια φύση θα μάθαινε άλλους κανόνες, αν εκπαιδευόταν για σωματοφύλακας άλλους κλπ. Ο πρώτος βασικότερος είναι ότι "υπακούω πάντα και παντού και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες το αφεντικό του και δεν αμφισβητώ την κρίση του". Αυτό επιτυγχάνεται καταρχάς με το να αντιληφθούμε εμείς οι ίδιοι ότι είμαστε οι αρχηγοί της αγέλης και αυτή η θέση δεν αμφισβητείται. Ο Μπαρόν σε αμφισβήτησε την πρώτη φορά και του πέρασε. Τα επόμενα και εφόσον δεν τον έβαλες στη θέση του ήταν φυσικό επακόλουθο δυστυχώς. Ο Μπαρόν (και ο κάθε σκύλος) χρειάζεται ένα ηγέτη που θα είναι σταθερός, ήρεμος, ψύχραιμος και που δεν θα σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Που θα είναι αυστηρός εκεί που πρέπει και θα επιβραβεύει εκεί που πάλι πρέπει. Αν δεν τα έχει αυτά θα αναγκαστεί να πάρει εκείνος τη θέση σου. Για αυτό και λέμε ότι ο εκπαιδευτής πρώτα απ' όλα εκπαιδεύει εμάς και μετά το σκύλο. Αναρωτιέσαι παραπάνω αν θα μπορέσεις να εκπαιδευτείς εσύ και πόσο χρόνο θα σου πάρει. Αν έχεις πραγματικά τη διάθεση,την όρεξη, τη θέληση και αν αγαπάς το σκύλο σου τότε ναι μπορείς να εκπαιδευτείς. Για το χρόνο, όσο χρειαστεί. Κατ' εμέ ακολούθα τις συμβουλές των πιο έμπειρων μελών που έχουν αφιερώσει σεντόνια και σεντόνια σε αυτό το θέμα και πήγαινέ τον σε εκπαιδευτή. Αφιέρωσε χρόνο, κόπο, προσπάθεια. Δεν έκανε κάτι λάθος εκείνος για να πρέπει να πάει για ευθανασία. Αν πάλι δεν μπορείς πήγαινε για υιοθεσία. Σίγουρα θα βρεθεί κάποιος. Πραγματικά ελπίζω να μην προχωρήσεις στην ευθανασία. Το ελπίζω ολόψυχα. Καταλαβαίνω πόσο δύσκολη είναι η κατάσταση για σένα και πόσο πιεστική, αλλά κάνε άλλη μια προσπάθεια, σωστή αυτή τη φορά σε σωστές βάσεις που θα δοθούν από άνθρωπο που να ξέρει. Το αξίζει ο σκυλάκος. Καθοδήγηση θέλει. Καθοδήγηση, υπομονή, επιμονή, κατανόηση και πάνω από όλα αγάπη. Μην τον εγκαταλείψεις έτσι. ;)
Σε ευχαριστω για τα σχολιά σου. Συγκροτημενη αναλυση. Και για να συνοψιζω με ολα αυτα περι αρχηγιας κλπ ............... και μαλιστα σε ποιόν ........σε ενα σκυλάκο, εχω επιλεξει στη ζωη μου να ασκω ηγεσια στην ανθρωπινη αγελη. Αλλου τελικα νομιζω οτι ηταν το λαθος. Ελλειψη χρονου αδυναμια παραγωγικης ενασχολισης, χαλαροτητα και γιατι οχι διευκολυνση και υποστηριξη της διαδικασιας εκδηλωσης ενστικτων, συναισθηματων και επιλογων του. Ελαχιστοι περιορισμοι λογω της αναγκης να μην ενοχλει μεσα και εξω απο το ασπιτι. Αυτο εφαρμοζεται χωρις περιστροφες. Αν και ο Μπαρον κανει παντα 2-3 στροφες πριν εκτελεσει εντολη. Δεν νομιζω οτι θα τον εγκαταλειψω. Θα γινει οτι καλυτερο για εκεινον. Οπως μεχρι σημερα, οπως ακριβως θα εκανα και στον εαυτο μου. Λυπαμαι που χρειαζεται να το ξαναπω.

Καλα δεν ξαναγινε. Απιστευτη ομοιοτητα. Σε καποιο ποστ παραπανω, παρακαλεσα για καποια βοηθεια στη χρηση εργαλειων, σε σχεση με φωτογραφιες, κλπ. Δείχνεις ιδιαιτερη ερευνητικη διαθεση και δεν θα ηταν νομιζω κακο να την επιβεβαιωσεις.................

Last edited by a moderator:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
100άδες σκυλιά παθαίνουν καθημερινά κακό, με οδυνηρό μάλιστα τρόπο, χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Και δεν τα κλαίει ποτέ κανείς.
Δυστυχώς αυτή είναι η πραγματικότητα. Οπότε είναι και λίγο άτοπο εμείς να χτυπιόμαστε να μη κοιμίσει έναν σκύλο που δεν ξέρουμε καν από προσωπική εμπειρία πόσο επικίνδυνος ή όχι είναι..Αν και το πιο πιθανό είναι η κατάσταση να παλεύεται με επιτυχία με έναν κηδεμόνα με εμπειρία και με διάθεση να προσφέρει στο ζώο εκτόνωση.

• Like
Reactions: mareco

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
Κάποια σκυλιά είναι χίπιδες, μπορείς να ζήσεις μαζί τους με σχετική ελευθερία και να μη σου δημιουργήσουν πρόβλημα ή τα προβλήματα να είναι αμελητέα. Κάποια σκυλιά είναι πιο δυναμικά και θέλουν ένα δικτάτορα στο κεφάλι τους για να μη γίνουν αυτά δικτάτορες. Αν ο δικτάτορας είναι δίκαιος και σέβεται τον σκύλο και τις ανάγκες του, τότε ναι, αυτός ο σκύλος μπορεί να είναι ελέγξιμος και συνεργάσιμος αλλά ΚΑΙ ευτυχισμένος και να λάμπουν και τα ματάκια του...
Αυτο ειναι το θεμα. Ισως κανω λαθος, αλλα γιατι ενας δκτατορας να τα κανει ευτυχισμενα και οχι καποιος αλλος που τους προσφερει ελευθερια. Σε ανθρωπινη κοινωνια ζουνε οχι στη φυση.

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Ισως κανω λαθος, αλλα γιατι ενας δκτατορας να τα κανει ευτυχισμενα και οχι καποιος αλλος που τους προσφερει ελευθερια. Σε ανθρωπινη κοινωνια ζουνε οχι στη φυση.
Αν δεν αλλάξεις ριζικά αυτές σου τις θεωρίες, μην ξαναβάλεις σκύλο στο σπίτι σου, ποτέ. Ούτε καν, τον πιο μικρόσωμο και πράο χαρακτήρα.

noni_papa

Well-Known Member
19 Δεκεμβρίου 2015
1.935
3.155
35
Νέο Ψυχικό
Επειδή λεμε πολλες φορές ότι το παιδί σου και το σκυλί σου. Οι γονείς οφείλουν να μάθουν στα παιδιά τους κάποια όρια, ποια είναι τα δικαιώματά τους και ποιες οι υποχρεώσεις τους, να τα διορθώνουν όταν πρέπει, να τα επιβραβεύουν όταν κάνουν κάτι σωστό. Αυτοί οι γονείς είναι δικτάτορες; Όχι. Έτσι και με τους σκύλους. Ένα δίκαιο αφεντικό δεν είναι δικτάτορας είναι ηγέτης σωστός. Έτσι θα έχεις έναν σκύλο έτοιμο για την κοινωνια των ανθρώπων, που δεν θα αποτελεί φόβο και τρομο, που θα σε σέβεται και θα σε εκτιμάει, και που θα σε λατρεύει άνευ όρων και θα λάμπουν τα ματάκια του με το που σε βλέπει. Και, κυρίως, ένα σκύλο ισορροπημένο που θα αισθάνεται απόλυτα ασφαλής δίπλα σου ;) Χαίρομαι πάρα πολύ που τελικά αύριο δεν θα προχωρήσεις στην κίνηση αυτή αλλά σκέφτεσαι να το ξαναπροσπαθήσεις :D

spiros95

Active Member
7 Αυγούστου 2015
40
54
Βούλα
Θεωρώντας πλεον κοινα αποδεκτο και ειδικα απο τον @spiros95 οτι το προβλημα ειναι επιλυσιμο και οτι αυριο δεν υφισταται ζητημα ευθανασιας του σκυλου (αν εχω καταλαβει σωστα απο τα λεγομενα του οτι πλεον χρειαζεται χρονο να σκεφτει) ας κανω μια ανακεφαλαιωση "φωναχτα" οσων εχω διαβασει (και παντα με την παραδοχη οτι τελικα ολο αυτο το σκηνικο δεν ειναι ενα κακογουστο και μακροσκελες τρολαρισμα...):

Ο Σπυρος ειχε καποια στιγμη ενα μποξερ, μετα ενα Τερβυρεν το οποιο παρκαρε στο χωριο στη μανα του. "Το σκυλι μεταλλαχτηκε σε λυκο", η λυση ηταν η ευθανασια.
Η κορη του Σπυρου παιρνει ενα πιτ απο μια γεννα τυχαρπαστη (αρσενικο με pedigree το οποιο ειχε ιστορικο επιθεσεων-θηλυκο χωρις pedigree, συμφωνα με τον Σπυρο παντως οχι απο byb) καποια λιγα χρονια πριν ξεκινησει τις σπουδες της. Οι σπουδες της κορης τελικα λαμβανουν χωρα στο εξωτερικο, οποτε η ευκολη λυση:το πιτ παρκαρεται στον Σπυρο. Ο Σπυρος αποφασιζει να παρει παραλληλα στο πολυοροφο σπιτι του και να μοιρασει στους οροφους (λες και ειναι τμηματα επιχειρησης που τους στηνεις το δικτυο υπολογιστων και λειτουργουν απο μονα τους στον αυτοματο) ενα Πρεσα με οχι τοσο "ακριβο" petdigree (του οποιου επισης ο πατερας εχει κακο ιστορικο) και ενα Μπαντογκ επισης απο γεννα byb-οτι να 'ναι, οπως παραδεχεται ο ιδιος σε αυτη την περιπτωση. Ολο αυτο το πλαισιο διαμορφωνεται σε μια οικογενεια οπου η γυναικα και ο γιος του Σπυρου εχουν αλλεργια στα σκυλια και ειδικα η γυναικα του δεν τα γουσταρει με τιποτα μεσα στο σπιτι, την ωρα που ο γιος σπουδαζει κι αυτος στο εξωτερικο. Ο Σπυρος ομως εκανε αυτο που γουσταρε, πηρε τα δυο σκυλια που του ειχαν κατσει στον εγκεφαλο. Η προθεση του ηταν να τα δωσει μικρα (σε ποιον,που,πως,γιατι τα πηρες εξαρχης;;;; ), ομως με τον καιρο δεθηκε μαζι τους και τα κρατησε. Οσο τα σκυλια ηταν ακομα μικροτερα ηλικιακα:
το πιτ εμπλεκε απο παντα σε σκυλοκαβγαδες και στεναχωριοταν οταν για καποιο λογο δεν ειχε αυτη την δυνατοτητα,
το πρεσα την επεφτε μονιμα στο πιτ εντος/εκτος σπιτου με την ανοχη του Σπυρου,γιατι ο Σπυρος πιστευε οτι το πιτ ειναι σε θεση να αδιαφορει για το "ατιθασο κουταβακι", την επεφτε στο μπαντογκ, ομως μεσα στο σπιτι ηταν υπακουο "αφου επεξεργαζοταν ομως πρωτα την εντολη και ποτε θα την εκτελεσει",
το μπαντογκ κι αυτο με τα θεματα του συμπεριφορας, φοβικο, δεν δεχεται τον γιο στο σπιτι και δεχεται bulling απο το πρεσα κτλ,κτλ,κτλ.
Ο Σπυρος προφανως δεν εχει χρησιμοποιησει ποτε φιμωτρο, βαζει το κορμι του αναμεσα σε καθε σκυλοκαβγα,τον οποιο συνειδητα επιτρεπει γιατι η κοσμοθεωρια του για τα σκυλια ειναι η εξης:
Δεν επιβαλλομαι στον σκυλο,γιατι θελω να βλεπω τα ματακια τους να αστραφτουν οταν με βλεπουν (οταν βλεπουν δηλ το αγαπημενο του tug toy;; ), "υποβοηθαω" (!!!) τις επιθεσεις των σκυλων για να βγαλουν απο μεσα τους τα ψυχολογικα που τους εχουν δημιουργηθει λογω DNA. Μετα το χοντρο σκηνικο μεταξυ πρεσα κ πιτ, θεωρησε οτι σε 5 μερες θα ηταν ολα περασμενα-ξεχασμενα και τα εβγαλε ξανα μαζι βολτα, οπου εγινε κ παλι του Ελ Αλαμειν....
Και για να μην το πολυλογω, ο Σπυρος πηρε αρχικα την αποφαση να "στειλει" το πρεσα γιατι δεν γινεται αλλιως, η γυναικα του και ο γιος του (που δεν θελουν να εχουν σχεση με σκυλια θα επαναλαβω Σπυρο) τον παρακαλανε να μην το κανει, η κορη κι αυτη απο το Αμστερνταμ (ή οπου αλλου σπουδαζει τελος παντων) αποτελει προβλημα σχετικα με τις εγγυησεις των ασφαλιστικων αν παρει τον σκυλο της εκει, εμεις ολοι εδω παρακαλαμε και "ουρλιαζουμε" να μην θανατωθει ο σκυλος γιατι ολο το προβλημα ειναι αποκλειστικη ευθυνη του Σπυρου (εκτος απο τον αγαπητο kouros, οποιος συμφωνησε οτι ειναι το DNA των σκυλιων - ειλικρινα φιλε απολαμβανω καθε φορα αυτα που γραφεις, εισαι θεουλης) και δοξα το θεο, βρισκομαστε στο σταδιο ανεύρεσης πρακτικης/εφικτης λυσης για να παραμεινουν ζωντανα ολα τα ζωα.

Κε Σπυρο ή αλλιως @spiros95 , σε παρακαλω παρα πολυ, αν εχεις τον χρονο και την ευγενη διαθεση να μου απαντησεις αν εχω κανει καπου λαθος στην παραπανω καταγραφη. Προσπαθησα (οσο γινοταν) να αφησω απ'εξω την προσωπικη μου αποψη. Συνειδητα δεν εκατσα να αναλυσω την περιπτωση του τερβιρεν, γιατι δεν ειναι αυτο το θεμα μας αυτη την στιγμη (δυστυχως οτι ειχε γινει, εγινε, αν και απο τοτε θα επρεπε να εχεις παρει πολλα μαθηματα). Οταν ειχα διαβασει το αρχικο μηνυμα στο θεμα "ξυλο της αρκουδας", ειπα "ρε τι ζορι τραβαει ο ανθρωπος". Τοτε αν θυμασαι ΟΛΟΙ σου ειχαν πει να απευθυνθεις αμεσα σε εμπειρους εκπαιδευτες. Εσυ αφησες και περασε μισος χρονος χωρις να ακολουθησεις τις συμβουλες αυτων στους οποιους εσυ ο ιδιος επελεξες να μοιραστεις το προβλημα σου, παλι ορμωμενος απο την κοσμοθεωρια σου σε συνδυασμο με την ελλειψη χρονου ( ;; ) .Εφτασες στο σημειο να ανοιξεις νεο θεμα μετα απο τοσους μηνες, ζητωντας εμμεσα και παλι να βρεις ενα πατημα για να δικαιολογησεις ή να αλλαξεις την αποφαση σου (εσυ το γνωριζεις αυτο). Πλεον το "τι ζορι τραβαει ο ανθρωπος", αρχισε να μου γυρναει σε "δεν πιστευω αυτα που διβαζω". Μας εγραψες "Γιατί ένας ανθρωπος απόλυτα ψύχραιμος, κατανοητός, μεταδοτικος και βεβαια φιλόδοξος, με πλήρη αυτοκυριαρχία στις κοινωνικές και επαγγελματικές του σχέσεις δεν κανει για ιδιοκτήτης ενός Presa, ενος Πιτμπουλ ή ενος Bandogge". Μας πεταξες και καποιες ψαγμενες ορολογιες ,πχ misdirected aggession,back yard κατι. Μας ειπες οτι ειναι προβλημα των σκυλων αν δεν καταφερουν να διαχειριστουν την "ελευθερια" που τους προσφερεις. Βλεπεις ομως και μονος σου, οτι τελικα το "προβλημα" γυρισε σε σενα... Γενικα δειχνεις αρκετα μορφωμενος ανθρωπος, ενδεχομενως κοινωνικα/επαγγελματικα πετυχημενος, ομως αυτο δεν συνεπαγεται και ικανος ιδιοκτητης/χειριστης σκυλων. (Χωρις να θελω να εμπλακω στα ενδο-οικογενειακα σας, η θεση της γυναικας σου που δεν γουσταρει τα σκυλια, δεν μπηκε ποτε στην προσωπικη σου εξισωση;; ) Με ολη μου την καλη διαθεση, θα σου προτεινα να ξαναδιαβασεις το resume που εκανα, μηπως καταφερεις να δεις κι εσυ out of the box (την δικη σου οπτικη των πραγματων δλδ, ως ενας τριτος παρατηρητης) τις επιλογες που εχεις κανει στην ζωη σου και την γενικοτερη αντιληψη που εχεις για την συμβιωση ανθρωπου-σκυλου. Λαθη εχουμε κανει (και αναποφεκτα συνεχιζουμε να κανουμε) ολοι, ειδικα σε σχεση με τους σκυλους μας. Στο χερι μας ειναι να ανοιγουμε το μυαλο μας και να προσπαθουμε να τα διορθωνουμε. Και αυτην την στιγμη εχεις πλεον και χειροπιαστες λυσεις-συμβουλες απο τους εμπειρους του forum...ελπιζω στο καλυτερο. Φιλικα... (απο καποιον που δεν το παιζει ο "γαματος" ιδιοκτητης ο οποιος ψαχνει να βγαλει απωθημενα, οπως σχολιασες καποια στιγμη τις αρνητικες γνωμες καποιον...).

υγ. συγνωμη για το διπλοσεντονο,αλλα σε ενα θεμα τοσο σοβαρο και τοσων σελιδων, δεν καταφερα να συνοψισω πιο συμπυκνωμενα την αποψη μου (που και παλι εχω ενα σωρο πραγματα που θα ηθελα να γραψω, αλλα το απεφυγα)

Σε ευχαριστω πολυ για το κειμενο σου. Απεικονιζει την πραγματικοτητα με ακρίβεια. Εξαιρεσεις αναφορικα με προσωπικες αξιολογησεις, χαρακτηρισμους, κλπ, δεν εχει νοημα να επισημανθουν. Θα βοηθουσε εν τουτοις εαν εκτος απο την περιγραφη της υπαρχουσας καταστασης να συνοψιζες και τις αποψεις των εμπειρων μελων που προσεφεραν λυσεις. Με εξαιρεση 3-4 posts, γιατί εγω δεν ειδα κατι συγκεκριμοποιημενο που να με οδηγησει αμεσα στην αποδοχη του???? Δεν συμπεριλαμβανω τα αυτονοητα και τις φιλοζωικες εξαρσεις. Αναφορικα με τον Πιτμπουλινο της κορης μου γιατι απο εκει ξεκινησαν και τα υπολοιπα, της ειχα προτεινει να παρει δυο πιτμπουλ με pedigree απο οπου θελει και οποια θελει και να αποφυγει τα πολυαιμα ημιαγωνιστικα που της προσφερονταν στον τοτε κυκλο της δωρεαν. Και γιατι οχι, οπως της ελεγα, θα μπορουσε σε καποιο χρονικο διαστημα να αποτελεσει πηγη εισοδηματος σε αυτον που οποτε χρειαζοταν θα τα χαριζε.

Δεν εκανε τιποτα απο αυτα. Περιπου 4 χρονια πριν, φοιτητρια στην Ελλαδα, μας εφερε τον Ντρεγκο. Βεβαιως δεν ευθυνεται μονο εκεινη. Πρωτιστως η μητερα της με την γονιδιακη απεχθεια σε οτι εχει σχεση με τα σκυλια, τριχες ,κλπ. Αφοτου εφυγε το Tervuren, ανελλιπώς ζητουσε να της αγορασω σκυλια, γατες αλογα, οτιδηποτε να ζησουν μαζι της. Τελικα εκανε μονη της την επιλογη, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ο Ντρεγκο δεν ειναι φοβερος σκυλος.

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.765
7.925
Σε ευχαριστω πολυ για το κειμενο σου. Απεικονιζει την πραγματικοτητα με ακρίβεια. Εξαιρεσεις αναφορικα με προσωπικες αξιολογησεις, χαρακτηρισμους, κλπ, δεν εχει νοημα να επισημανθουν. Θα βοηθουσε εν τουτοις εαν εκτος απο την περιγραφη της υπαρχουσας καταστασης να συνοψιζες και τις αποψεις των εμπειρων μελων που προσεφεραν λυσεις. Με εξαιρεση 3-4 posts, γιατί εγω δεν ειδα κατι συγκεκριμοποιημενο που να με οδηγησει αμεσα στην αποδοχη του???? Δεν συμπεριλαμβανω τα αυτονοητα και τις φιλοζωικες εξαρσεις. Αναφορικα με τον Πιτμπουλινο της κορης μου γιατι απο εκει ξεκινησαν και τα υπολοιπα, της ειχα προτεινει να παρει δυο πιτμπουλ με pedigree απο οπου θελει και οποια θελει και να αποφυγει τα πολυαιμα ημιαγωνιστικα που της προσφερονταν στον τοτε κυκλο της δωρεαν. Και γιατι οχι, οπως της ελεγα, θα μπορουσε σε καποιο χρονικο διαστημα να αποτελεσει πηγη εισοδηματος σε αυτον που οποτε χρειαζοταν θα τα χαριζε.

Δεν εκανε τιποτα απο αυτα. Περιπου 4 χρονια πριν, φοιτητρια στην Ελλαδα, μας εφερε τον Ντρεγκο. Βεβαιως δεν ευθυνεται μονο εκεινη. Πρωτιστως η μητερα της με την γονιδιακη απεχθεια σε οτι εχει σχεση με τα σκυλια, τριχες ,κλπ. Αφοτου εφυγε το Tervuren, ανελλιπώς ζητουσε να της αγορασω σκυλια, γατες αλογα, οτιδηποτε να ζησουν μαζι της. Τελικα εκανε μονη της την επιλογη, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ο Ντρεγκο δεν ειναι φοβερος σκυλος.
Δεν ξέρω τι αποκαλείς φιλοζωϊκές εξάρσεις, οι μόνες εξάρσεις που έχω διαβάσει στο θέμα σου είναι στα δικά σου ποστς...Πραγματικά το κάθε ένα ξεπερνάει το προηγούμενο...Οι πατρικές συμβουλές δε στο τελευταίο με αφήνουν άφωνη...Τι να πω καλή τύχη στα σκυλιά σου, εύχομαι να είναι αποκυήματα της φαντασίας σου..

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Σπύρο, εν αγνοία σου [θα προτιμήσω να πω] παραθέτεις ακόμη στοιχεία, που μυρίζουν μπαρούτι. Μιλάς πχ επανειλλημένα, για pitbull με pedigree, οταν στην Ελλάδα, δεν υπάρχουν τέτοια. Αυτό λοιπόν, κάνει τους άλλους να σκεφτούν, ή ότι εξακολουθείς να μας κοροιδεύεις, ή ότι παρουσιάζεις λειψά στοιχεία, γιατί δεν καταλαβαίνεις καν, πως υπάρχουν λεπτομέρειες, που κάνουν πραγματικά την διαφορά.

Επίσης:
...να αποφυγει τα πολυαιμα ημιαγωνιστικα που της προσφερονταν στον τοτε κυκλο της δωρεαν....
Πολύαιμα ημιαγωνιστικά;;;;

Και γιατι οχι, οπως της ελεγα, θα μπορουσε σε καποιο χρονικο διαστημα να αποτελεσει πηγη εισοδηματος σε αυτον που οποτε χρειαζοταν θα τα χαριζε.
Δηλαδή;;;

Μας τα λες, τόσο "μισά", που ανάβουν ένα-ένα, τα φυτίλια στο μπαρούτι.

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Σπύρο με έχεις μπερδέψει...

Γράφεις :

Η δική μου φιλοσοφία απέναντι στον σκύλο είναι η εξής και δεν αλλάζει: " Το να προσπαθήσει κάποιος να επιβληθει καθολικα στον σκύλο, ανεξαρτητως τροπου, το μονο που θα πετυχει ειναι να του στερει βαθμους ελευθεριας απο πλευρας εκδηλωσης στοιχειων της κατοικιδιοποιημενης προσωπικοτητάς του, των ενστικτων του και της χαρας της ζωης στο μικρο αυτο ταξιδι στη γη.
Και πιο μετά αναρωτιέσαι :
Γιατι τοτε το ενα φοβικο και τα δυο επιθετικα?
Κοίτα όμως τι είχες γράψει στο άλλο θέμα

Οι δικοι μου σκυλοι μου, δυο στο παρελθον και τρεις τωρα ( ο ενας .........συνιδιοκτησια με την κορη μου), εχουν αρπαξει τις σφαλιαρες τους
Ο πιτμπουλινος της κορης μου...
....
Εχει φαει προσφατα τις σφαλιαρες της ζωης του.
Το Presa.
.....
Τακτικα ξυλο στον ποπο γιατι κανει ασχημο bulling στο θυληκο Bandog.
Το Bandog. .....

Ξυλο στον ποπο γιατι ακουει εντολες οποτε θελει.
Ο πιτμπουλινος της κορης μου με εχει δαγκωσει τουλαχιστον 5 φορες –ευτυχως οχι πολυ βαθια- μεχρι να καταλαβει ποιος ειμαι, και 2-3 φορες το Presa οταν του τραβηξα δυνατα τα αυτια επειδη ειχε επιτεθει στο Bandog. Ο μικρος τις αρπαξε κανονικα. Και τι εγινε????
Αισθάνομαι δηλαδή πως μόνος σου αναίρεσες την δικιά σου φιλοσοφία και έκανες ακριβώς τα αντίθετα.
Σπύρο όλοι μας έχουμε κάνει λάθη, ελάχιστοι όμως είναι αυτοί που τα παραδέχονται (και δημόσια κιόλας) και ακόμα λιγότεροι όσοι μαθαίνουν από αυτά.

Δεν συμφωνώ με τις απόψεις και την αντιμετώπιση αρκετών μελών και στην απολυτότητα με την οποία διαχειρίζονται το δια ταύτα (τι θα κάνεις από δω και πέρα), αλλά και στα περί "αρχηγίας" "κυριαρχίας" κλπ.
Αυτό που έχω βιώσει είναι πως η βία έχει ως αποτέλεσμα τον φόβο και ο φόβος την αντίδραση.
Και όλα αυτά σε μια ατέρμονη προσπάθεια να "κυριαρχήσουμε".
Μια έννοια που κατά την γνώμη μου την έχουμε πάρει, την έχουμε ξεχειλώσει και της έχουμε δώσει ανθρώπινη ερμηνεία και εφαρμογή.

Οσον αφορά το δια ταύτα θα σας παραπέμψω στα περί ατομικής και συλλογικής ευθύνης.
Με την προϋπόθεση πως έχουν εξαντληθεί όλα τα περιθώρια.
Εσύ και μόνον εσύ γνωρίζεις αν έχουν εξαντληθεί.
Αν ήμουν στην θέση σου και το έκανα εν βρασμώ, θα αναρωτιόμουν διαρκώς μήπως δεν είχαν εξαντληθεί και αν υπήρχε και κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω.

Αν όμως θεωρούσα βαθιά μέσα μου πως έχουν εξαντληθεί, θα το έκανα.
Δεν θα ρίσκαρα να πληρώσει κανένας άλλος το δικό μου λάθος.

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.241
Μέλη
20.016
Νεότερο μέλος
Nikos_Ν