Σε ευχαριστω που διαβασες το σχολιο μου και μου απαντησες.Σε ευχαριστω πολυ για το κειμενο σου. Απεικονιζει την πραγματικοτητα με ακρίβεια. Εξαιρεσεις αναφορικα με προσωπικες αξιολογησεις, χαρακτηρισμους, κλπ, δεν εχει νοημα να επισημανθουν. Θα βοηθουσε εν τουτοις εαν εκτος απο την περιγραφη της υπαρχουσας καταστασης να συνοψιζες και τις αποψεις των εμπειρων μελων που προσεφεραν λυσεις. Με εξαιρεση 3-4 posts, γιατί εγω δεν ειδα κατι συγκεκριμοποιημενο που να με οδηγησει αμεσα στην αποδοχη του???? Δεν συμπεριλαμβανω τα αυτονοητα και τις φιλοζωικες εξαρσεις. Αναφορικα με τον Πιτμπουλινο της κορης μου γιατι απο εκει ξεκινησαν και τα υπολοιπα, της ειχα προτεινει να παρει δυο πιτμπουλ με pedigree απο οπου θελει και οποια θελει και να αποφυγει τα πολυαιμα ημιαγωνιστικα που της προσφερονταν στον τοτε κυκλο της δωρεαν. Και γιατι οχι, οπως της ελεγα, θα μπορουσε σε καποιο χρονικο διαστημα να αποτελεσει πηγη εισοδηματος σε αυτον που οποτε χρειαζοταν θα τα χαριζε.
Δεν εκανε τιποτα απο αυτα. Περιπου 4 χρονια πριν, φοιτητρια στην Ελλαδα, μας εφερε τον Ντρεγκο. Βεβαιως δεν ευθυνεται μονο εκεινη. Πρωτιστως η μητερα της με την γονιδιακη απεχθεια σε οτι εχει σχεση με τα σκυλια, τριχες ,κλπ. Αφοτου εφυγε το Tervuren, ανελλιπώς ζητουσε να της αγορασω σκυλια, γατες αλογα, οτιδηποτε να ζησουν μαζι της. Τελικα εκανε μονη της την επιλογη, χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν ο Ντρεγκο δεν ειναι φοβερος σκυλος.
Θα απαντησω κι εγω οσο πιο ψυχραιμα μπορω, αλλα και ντομπρα, οπως θα μιλουσα στον κολλητο μου.
Καταρχας, δεν θα συνοψισω εγω τις λυσεις που σου προταθηκαν και αξιζουν. Μονο εσυ (και ο καθε εσυ θεματοθετης) μπορεις να διαβασεις, να φιλτραρεις και να καταληξεις ποια συμβουλη σου ταιριαζει περισσοτερο και μπορεις να υποστηριξεις.
Ολα αυτα (τα σοκαριστικά) που εγραψες στο συγκεκριμενο post περι της αποκτησης του πιτ και ολων των αλλων πληροφοριων που μας εδωσες για το ιστορικο και τις σκεψεις σου σχετικα με τα σκυλια της οικογενειας σου , δεν τα σχολιασω καθολου. Γιατι πρωτον θα ανοιξουμε ενα αλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα, θα παει πολυ μακρια η βαλιτσα και θα χασουμε τη μπαλα, αλλα και γιατι ετσι κι αλλιως θα δεχτεις την (απολυτα δικαιολογημενη) κατακραυγη απο τα υπολοιπα μελη του forum, αρα δεν χρειαζεται και απο μενα...
Λοιπον, φιλε μου Σπυρο (αν και λογικα εισαι μεγαλυτερος μου, σου ειπα οτι θα μιλησω οπως θα μιλουσα στον κολλητο μου), εισαι παντελως ακαταλληλος για ιδιοκτητης οποιουδηποτε σκυλου. Δεν ειναι μονο η φιλοσοφια σου περι χειρισμου του σκυλου και συμβιωσης μαζι του (οπως σωστα αναλυει ο @Yorkaddict ) που ειναι εκτος τοπου και χρονου, ειναι η γενικοτερη αντιληψη που εχεις επι του θεματος "σκυλος ως κατοικιδιο ζωο". Απλα απεχουμε ετη φωτος. Συμβουλες δεν εχω να σου δωσω, αν θες μπορεις να ασχοληθεις απο το μηδεν με το θεμα και ισως τοτε καταλαβεις τι εννοω.
Ασχετως ολων, υπαρχει η υφισταμενη κατασταση που προς το παρον δειχνει να γλιτωσαμε τα χειροτερα, ομως με λυπη μου διαπιστωνω οτι θα πρεπει να αλλαξεις 180 μοιρες για να μην αντιμετωπισεις τα ιδια και στο μελλον.
Καλη τυχη σε σενα και την οικογενεια σου (συμπεριλαμβανομενων και των σκυλων) και οπως πολυ σοφα ειπε ο γιος σου:
Επίσης δεν έχει νόημα ποιος θα κερδίσει και ποιος θα χάσει σε ένα λεκτικο αγωνα
Η ουσία είναι αν υπάρχει κάποιος σε παραπλήσια κατασταση
Και τι έκανε για να το αντιμετωπισει
Και να βελτιώσει την κατάσταση των σκύλων
Αλλά και την ίδια τη ζωή του
Φιλικα...