Νομιμος ή οχι ο σκυλος φυλακας;

Status
Κλειδωμένο θέμα

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Ελα τωρα! Αυτα τα λενε καποιες παραταξεις με αντεθνικη ιδεολογια.

Τα στατιστικα περι εγκληματικοτητας και οι μαρτυριες χιλιαδων Ελληνων ειναι αδιαψευστα.

Αλλά, Γιαννη, δεν ζεις στη Θρακη ωστε να ξερεις οτι ο ντοπιος γεννημα θρεμμα εργαζομενος οικογενειαρχης μουσουλμανος με τον οποίο συνεργαζεσαι καθημερινα θα σου παρει το κεφαλι με την πρωτη ευκαιρια σοβαρου κλονισμου της εθνικης κυριαρχιας.

Σκεψου τι μπορει να κανει ο αγνωστος σου λαθροπαρανομος που ειναι ηδη ή εν δυναμει εγκληματικο στοιχειο, δεν υπαρχει πουθενα στα χαρτια και δεν εχει να χασει τιποτα.
Είναι τρομερό πώς άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει στον ίδιο τόπο έχουν τόσο διαφορετικές ιδέες. Μεγάλωσα στη Θράκη, στην Κομοτηνή συγκεκριμένα. Από μικρό παιδάκι είχα φίλους και χριστιανούς και μουσουλμάνους, στο κολυμβητήριο μαζί, στο φροντιστήριο μαζί, στις εκδρομές μαζί και στο θρανίο δίπλα μου! Ποτέ δεν αισθάνθηκα να απειλούμαι απ' αυτούς και ποτέ άλλωστε δεν υπήρξε κάποια ένταση μεταξύ των δύο πολιτισμών.

Σίγουρα η Αθήνα είναι Βαβέλ πλέον, με τόσους διαφορετικούς πολιτισμούς. Η εγκληματικότητα [πιστεύω ότι] αυξήθηκέ λόγω υπερπληθυσμού, όχι λόγω εθνικοτήτων των μεταναστών.

Για τους Αλβανούς..κάποτε ήρθαν στην Ελλάδα φυλακισμένοι δραπέτες. Προφανώς και θα ήταν κακοποιά στοιχεία και θα προκαλούσαν ταραχές. Ήρθαν όμως και οικογενειάρχες άνθρωποι που προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο.

Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι πριν 50 χρόνια και οι Έλληνες 20-20 ζούσαν σε ένα δωμάτιο στη Νέα Υόρκη ή στη Γερμανία που πήγαιναν μετανάστες.
Ή μήπως οι Έλληνες είναι όλοι καλοί και αγαθοί άνθρωποι; Δεν το νομίζω και τουλάχιστον θα εθελοτυφλείς αν το πιστεύεις αυτό.

Και επί του θέματος, ο σκύλος φύλακας είναι για όποιον σε απειλήσει, όχι για όποιον αλλοδαπό σε απειλήσει.

ΥΓ> Και δεν έχω καθόλου αντεθνική ιδεολογία δεδομένου ότι έχω σπουδάσει την ιστορία [ελληνική και ευρωπαϊκή]. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο όνομα του έθνους όμως. Κι ο Αλέκος κατακτητής ήταν, αλλά τον ονομάσαμε Μέγα.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Δε σκόπευα να ξεκινήσω πολιτική συζήτηση, αλλά κάποια ποστς με προκαλούν πλήρως. Οπότε ή θα καθαριστούν όλα ή θα το συνεχίσουμε μάλλον...

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Είναι τρομερό πώς άνθρωποι που έχουν μεγαλώσει στον ίδιο τόπο έχουν τόσο διαφορετικές ιδέες. Μεγάλωσα στη Θράκη, στην Κομοτηνή συγκεκριμένα. Από μικρό παιδάκι είχα φίλους και χριστιανούς και μουσουλμάνους, στο κολυμβητήριο μαζί, στο φροντιστήριο μαζί, στις εκδρομές μαζί και στο θρανίο δίπλα μου! Ποτέ δεν αισθάνθηκα να απειλούμαι απ' αυτούς και ποτέ άλλωστε δεν υπήρξε κάποια ένταση μεταξύ των δύο πολιτισμών.

Σίγουρα η Αθήνα είναι Βαβέλ πλέον, με τόσους διαφορετικούς πολιτισμούς. Η εγκληματικότητα [πιστεύω ότι] αυξήθηκέ λόγω υπερπληθυσμού, όχι λόγω εθνικοτήτων των μεταναστών.

Για τους Αλβανούς..κάποτε ήρθαν στην Ελλάδα φυλακισμένοι δραπέτες. Προφανώς και θα ήταν κακοποιά στοιχεία και θα προκαλούσαν ταραχές. Ήρθαν όμως και οικογενειάρχες άνθρωποι που προσπαθούν κάθε μέρα για το καλύτερο.

Και φυσικά ας μην ξεχνάμε ότι πριν 50 χρόνια και οι Έλληνες 20-20 ζούσαν σε ένα δωμάτιο στη Νέα Υόρκη ή στη Γερμανία που πήγαιναν μετανάστες.
Ή μήπως οι Έλληνες είναι όλοι καλοί και αγαθοί άνθρωποι; Δεν το νομίζω και τουλάχιστον θα εθελοτυφλείς αν το πιστεύεις αυτό.

Και επί του θέματος, ο σκύλος φύλακας είναι για όποιον σε απειλήσει, όχι για όποιον αλλοδαπό σε απειλήσει.

ΥΓ> Και δεν έχω καθόλου αντεθνική ιδεολογία δεδομένου ότι έχω σπουδάσει την ιστορία [ελληνική και ευρωπαϊκή]. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα στο όνομα του έθνους όμως. Κι ο Αλέκος κατακτητής ήταν, αλλά τον ονομάσαμε Μέγα.
Ναι, αλλά άλλα γραφω εγω και άλλα (θελεις να) διαβαζεις εσυ. Ειπα ότι ολοι αυτοι με τους οποίους ζουμε και συνεργαζομαστε θα γυρισουν εναντιον μας κατω από καποιες προϋποθεσεις. Μεχρι τοτε θα συνεχισουν να ζουν και να δουλευουν μαζι μας. Τον λάκκο μας τον σκαβουν χρονια τωρα, και θα επρεπε να το εχεις αντιληφθει, εκτος αν εφυγες από την Θρακη σε τρυφερη και αθωα ηλικια.

Οι Ελληνες του εξωτερικου δεν είναι ολοι αγιοι, και εχουνε φτιαξει και την φημη του μαφιοζου, αλλά ονομα κακοποιου, δολοφονου και βιαστη δεν κανανε.

Ναι, ο σκυλος είναι φυλακας για οποιον σε απειλησει, μονο που οι πιθανοτητες είναι να σε απειλησει μεταναστης, ειδικα από κάποιες χωρες οπου είναι συν τοις αλλοις ΚΑΙ σεξουαλικα πεινασμενος.

Δεν είναι μεγας αλεκος αλλά Μεγας Αλεξανδρος. Δειξε λιγο σεβασμο στον μεγιστο Ελληνα και παγκοσμιο στρατηλατη που σεβονται ακομα και οι ξενοι.

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Παρακολουθώ το θέμα από την εξέλιξή του και νομίζω ότι κάλυψε ήδη τις περισσότερες πλευρές που διαπραγματεύεται….
Κλέφτες, δολοφόνοι, βιαστές, εγκληματικοί φυλετικοί τύποι που επιτίθενται κραδαίνοντας χατζάρα ή και όχι…..όλοι είχαν την τιμητική τους…….(!)
Μέχρι και ανάλυση ( με την μορφή του αστείου βέβαια ) για την εξαφάνιση των ιχνών υπήρξε……( απ΄ότι φαίνεται στο βάθος του μυαλού μας ζούν και υπάρχουν ακόμα οι πρώτοι διδάξαντες του ‘’σπορ’’ αυτοί δηλ. που χρησιμοποίησαν κρεματόρια ώστε να απομείνει μόνο ο καπνός και τίποτα περισσότερο…)

Μερικές φορές αυτό το φόρουμ με απογοητεύει….;) τόσες λύσεις προτάθηκαν….για όλων των ειδών τους κακούς…….
εγώ με τις φτωχές μου γνώσεις προσπάθησα να βοηθήσω όσο και όπως μπορούσα…:pinokio:(νομίζω ότι το βίντεο που παρέθεσα προτείνει ‘’λύσεις’’ για μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία σήμερα….):rolleyes:

……απ΄ότι φαίνεται όμως πολλές φορές ο τρόμος και ο φόβος δεν μας αφήνει να δούμε και να σκεφτούμε πράγματα με σοφία και περίσκεψη ώστε να προσδιορίσουμε την αληθινή διάσταση του άγχους και των προβλημάτων μας…ίσως γιατί έχουμε ‘’μυαλό κότας’’…..

Λέει πολύ σοφά ο Χατζηδάκης σε ραδιοφωνική του εκπομπή του 1978… ‘’Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει οτι του μοιάζει και ή πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει ή ομορφιά.’’

….και άλλα σωστά πράγματα είπε ο Μάνος πριν μας αφήσει χρόνους….
Μάνος Χατζιδάκις "Το πρόσωπο του τέρατος και ο φόβος μήπως το συνηθίσουμε",Ειδήσεις,ΣΤΗΛΕΣ,enallax news

με μερικά μπορεί κάποιος να διαφωνεί..... όπως ότι δεν προτιμά να μιλά με σκύλους, και αυτό γιατί τα φαινόμενα πολλές φορές απατούν και οι σκύλοι έχουν αποδείξει ότι μερικές φορές έχουν πολύ περισσότερο μυαλό απο πολλούς ανθρώπους/σε αντίθεση με την κότα που αποδεδειγμένα δεν έχει....-δυστυχώς όμως για εμάς, ο ίδιος δεν ζει πλέον ανάμεσά μας για να του εκφράσουμε την διαφωνία μας…..
για εκείνον είναι μάλλον καλύτερα…. γιατί ΚΑΙ γι΄ αυτόν - γι΄αυτό που ήταν, δηλ. άνθρωπος με πολύπλευρη διαφορετικότητα τα πράγματα θα ήταν πλέον πολύ δύσκολα….:(

Last edited:

nasouk

Well-Known Member
15 Ιουλίου 2010
1.166
3
Μηπως το εγκλημα εχει χρωμα?Ασπρο μαυρο κιτρινο κλπ?
Μηπως ο σκυλος μου αν επιτεθει για να μας προστατευσει θα ζυγισει φυλη,εθνικοτητα και χαρτια διαμονης?
Μηπως η ζωη μας τιμολογειται με διαφορετικο κοστολογιο αναλογα με το χρωμα αυτου που μας την επεσε?

Καταρχην επειδη εγω δεν καταλαβαινω απο κομματα και ιδεολογιες, θεωρω απειλη τον καθε εναν τρελλαμενο εκει εξω.Μην σταματησουμε στο ''οι ξενοι παρανομοι φταινε''.Σαφεστατα κατι πρεπει να γινει να ελεγθει ποιος μπαινει και γιατι στην ομορφη χωρα μας.

Σε λιγο καιρο φιλοι μου δυστυχως, οσο θα ανεβαινει η ανεργια και η πεινα, τοσο και ποιο συχνα θα βλεπουμε και ντοπιους να μπουκαρουν και να απειλουν την ζωη μας για ενα κομματι ψωμι.

Το ιδιο λυπαμαι για οτι ετυχε στην Μυρτω απο τον ''αρρωστο'' παρανομο μεταναστη, οσο λυπαμαι και ενα αλλο κοριτσακι που το βιαζανε 3 συμμαθητες της, απο το ιδιο χωριο.

Τωρα αν δεν μπορει να μας προστατευσει το κρατος, οι αρχες κλπ κλπ, θα πρεπει να ενεργησουμε ο καθενας μονος του για την οικογενεια του.Υπερβολες καλο ειναι να αποφευγονται σε θεματα που αφορουν αυτοαμυνα,οπλοπολυβολα,ηρωισμους κλπ.Τουλαχιστον οχι μεσω πληκτρολογιου.Στην πραξη θα ειναι αλλιως.

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
……απ΄ότι φαίνεται όμως πολλές φορές ο τρόμος και ο φόβος δεν μας αφήνει να δούμε και να σκεφτούμε πράγματα με σοφία και περίσκεψη ώστε να προσδιορίσουμε την αληθινή διάσταση του άγχους και των προβλημάτων μας…ίσως γιατί έχουμε ‘’μυαλό κότας’’…..
Πολυ σωστο και σοφο, γενικα μιλωντας ομως.

Στο θεμα τωρα, οπως εξελιχτηκε, οποιος δεν φοβαται

ή ειναι ασφαλης ταμπουρωμενος στο "καστρο" του, κατασταση που συνοδευεται συνηθως με αναλογη οικονομικη ανεση, οπότε και δεν τον αγγιζει ιδιαιτερα και γενικως η κριση με τις διάφορες μορφες της (ακομα και στην κατοχη υπηρχαν Ελληνες που γλεντουσαν και περνουσαν καλα και κανανε παρεα με τους Γερμανους, χωρις αναγκαστικα να ειναι προδοτες)

ή εχει ετοιμη αξιοπρεπη εναλλακτικη αν τα πραγματα στραβωσουν

ή ειναι ατομο του συστηματος

ή τα χει καλα με τους "ξενους" (οπως συγκεκριμενες παραταξεις ή οργανωσεις)

ή δεν εχει τιποτα να χασει

ή δεν καταλαβε (ακομα) τι παιζεται, οπως αυτος που δεν γελαει επειδη δεν καταλαβε το αστειο

ή ειναι απλά ανοητος

ή ζει σε αλλη χωρα και γραφει στα φορουμ

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Μου φαίνεται ότι πάω να γράψω ένα post, σα νομοσχέδιο "σκούπα"... θα προσπαθήσω να είμαι όσο σύντομος γίνεται... έστω και (κάργα) off-topic...

1. Ελα τωρα! Αυτα τα λενε καποιες παραταξεις με αντεθνικη ιδεολογια...

2. Τα στατιστικα περι εγκληματικοτητας και οι μαρτυριες χιλιαδων Ελληνων ειναι αδιαψευστα.

3. ...δεν ζεις στη Θρακη ωστε να ξερεις οτι ο ντοπιος γεννημα θρεμμα εργαζομενος οικογενειαρχης μουσουλμανος με τον οποίο συνεργαζεσαι καθημερινα θα σου παρει το κεφαλι με την πρωτη ευκαιρια σοβαρου κλονισμου της εθνικης κυριαρχιας...
Αρη, άντε, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ξαναγράφεις, βλέπω!!!

1. Πίστεψέ με, δεν τις "παρακολουθώ"... προσπαθώ, τα τελευταία αρκετά χρόνια, να φιλτράρω τα πάντα και να βγάζω τη δική μου άποψη... η οποία, ανά θεματική ενοτητα, μπορεί να εκφράζεται από διάφορες παρατάξεις...

2. Τα διαβάζω κι εγώ τα στατιστικά... αλλά, να θυμόμαστε πάντα: "Εν αρχή ήν ο λόγος"...
Και, επίσης, όπως ειπώθηκε ήδη, εάν κάποια νύχτα ξυπνήσω και "τον δω" μέσα... και (θέλω να ελπίζω!) τον "δει" και ο Casper... δεν θα υπάρχει χρόνος να θυμηθώ τη στατιστική... θα ειναι η δική μου περίπτωση (God forbid - σε άψογα ΕΛληνικά)!

3. Δε ζω στη Θράκη, αλλά ξέρω πολύ καλά τι "σύστημα" παίζεται... κι αν δε στο πάρει ο ίδιος (για πάρα πολλούς λόγους) θα σε "δείξει" σε κάποιον άλλο που θα έρθει να σου το πάρει...

Δεν καθαρίζετε τα off topic μην αρχίσουμε τις βαριές κουβέντες μεταξύ μας?????
Ανθρώπινη ζωή....αξία ανεκτίμητη.......
Συμφωνώ και στα δύο, Κώστα!
Και στο ότι οφείλουμε (με τη θεώρησή του, ο καθένας), σε κάθε περίπτωση, να μην αρχίσουμε τις βαριές κουβέντες...
Και στο ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανεκτίμητη αξία...

1. ...Σε ποια θέα θα ταραχτουμε περισσοτερο? Στη θέα ενός νεκρου αγνωστου ανθρωπου, σκοτωμενου στο δρομο από αυτοκινητο, ακομα και ενός σκοτωμένου κακοποιού ή στη θέα ενος σκοτωμενου σκυλου? Στη θέα ενός μαχαιρωμενου μεταναστη ή στη θέα ενός φολιασμενου αδεσποτου σκυλου?

2. ...Η κοινωνια πώς αντιδρα στον φονια ενός ανθρωπου και στον φονια ενός σκυλου?

3. ...Η δικαιοσυνη αντιστοιχα πώς λειτουργει?

4. ...Εμεις οι ιδιοι, σε ποιον θα σηκωσουμε πιο ευκολα οπλο? Στον επιδοξο ληστη ή σε ένα αγριο ζωο που μας απειλει?

5. ...Οπότε, ποσο ευκολο μπορει να είναι να αφησουμε τον σκυλο μας να κοψει καποιον κακοποιο σε φετες? ...

6. ...Παρολα αυτά, οι περισσοτεροι νομιζω εδώ μεσα θεωρουμε τη ζωη του σκυλου μας ανωτερη από του εγκληματια. Αρα, πόσο ανωτερη μπορει να είναι η ζωη των δικων μας ανθρωπων? ...
1. Να σου απαντήσω με το χέρι στην καρδιά...
Σαφώς και ευτυχώς (στη χώρα μας, ακόμα) δεν βλέπουμε συχνά ανθρώπους σκοτωμένους στο δρόμο...
Και έτσι, θα ταραχθούμε περισσότερο στη θέα ενός σκοτωμένου (ή βαριά τραυματισμένου) ανθρώπου... είναι το "είδος" μας, εξάλλου...
Στη θέα, όμως, του σκυλιού... και ειδικά στη θέα ενός "φωλιασμένου νεκρού αδέσποτου"... θα νιώσουμε (εγώ, τουλάχιστον) μιά απέραντη θλίψη... γιατί "πήγε σα σκυλί στ' αμπέλι"... γιατί πέθανε "άκλαφτο κι αδιάβαστο"... γιατί δεν μπορούσε, γιατί δεν ήξερε να υπερασπιστεί τον εαυτό του... και, κατά πάσα πιθανότητα, γιατί εμπιστεύτηκε τον "άνθρωπο"...

2. Δυστυχώς, Αρη, η κοινωνία έχει μάθει να διαχωρίζει τους φόνους και, κατά συνέπεια, τους φονιάδες...
Η κοινωνία (στην πλειονότητα) δεν έχει μάθει - εκπαιδευτεί - μορφωθεί να διακρίνει ότι ένας φονιάς σκύλου (ή άλλου ζώου - εξαιρώ τους σωστούς κυνηγούς, αν και δεν κυνηγάω), αργά ή γρήγορα, είναι εν δυνάμει φονιάς ανθρώπων... και ειδικά τα παιδιά, που είναι το μέλλον... τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν τι σημαίνουν ορισμένες πράξεις ή παραλείψεις τους...

3. Η δικαιοσύνη είναι ακόμα πιο ετεροβαρής... με συντεταγμένο τρόπο, για "να μη σπάσουμε τ' αυγά"...

4. Σε κάθε περίπτωση, στο άγριο ζώο που μας απειλεί... γιατί, εκεί που θα έχουμε βγει (στην άγρια φύση, λοιπόν - μιάς και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος οι καταστάσεις είναι πιο "διαχειρίσιμες"), είμαστε λίγο-πολύ προετοιμασμένοι ότι μπορεί να μας επιτεθεί ένα άγριο ζώο...

Ενώ, αντίθετα, μέσα στο σπίτι μας (ειδικά, αν ξυπνήσουμε από βαθύ ύπνο και δίπλα κοιμούνται η γυναίκα και τα παιδιά μας), στη δουλειά μας (όσοι έχουν), ή στο δρόμο της γειτονιάς μας δεν θα είμαστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί ένας άνθρωπος να μας επιτεθεί σαν άγριο θηρίο... και, έτσι, θα διστάσουμε... γιατί ξαφνιαστήκαμε - παγώσαμε... γιατί φοβόμαστε το όπλο του... και (δεν ξέρω αν θα το σκεφτούμε πρώτα απ' όλα) γιατί είναι άνθρωπος (και η φοβερή τύχη θα είναι να είναι μόνο ένας!) αυτό το άγριο θηρίο που βλέπουμε μπροστά μας...

5. ...Ομως, ο σκύλος μας (που ελπίζουμε να ξυπνήσει νωρίτερα) θα είναι "προετοιμασμένος"... δεν χρειάζεται να φορέσει το σώβρακό του... δεν χρειάζεται να ψάξει απεγνωσμένα για το όπλο που έχει κρυμμένο κάτω από το μαξιλάρι... δεν χρειάζεται να έχει αγωνία για τις επιπτώσεις...
Και, πάνω απ' όλα, θεωρεί "αδικαιολόγητη" την συγκεκριμένη παρουσία μέσα στη φωλιά του... το βράδυ... την ώρα που κοιμάται η οικογένεια... δεν έχει κανένα ενδοιασμό...
Για το σκύλο μας, αυτό δεν είναι στατιστική... συμβαίνει σε αυτόν (και στα "ιερά και τα όσια") και συμβαίνει τώρα...
Και δεν ξέρω πόσοι (αγουροξυπνημένοι ή/και ξεβράκωτοι) θα σκεφτούν να σταματήσουν το σκύλο τους (αν προλάβουν)... ειδικά, αν αυτοί που έχουν μπουκάρει είναι περισσότεροι από έναν...

Εντάξει, τώρα... το να τον "κόψει φέτες", νομίζω ότι μπορούμε (και θα έπρεπε, αν έχουμε σώας τας φρένας, εκείνη την στιγμή) να τον αποτρέψουμε, μιάς και αυτό συνεπάγεται ότι τον έχει ρίξει κάτω και του "έχει πάρει τα σώβρακα"... σ' αυτή την περίπτωση (τελείως μεταξύ μας) δεν ξέρω αν θα τον κρατούσα (τον επίδοξο ληστή) για να έρθει η αστυνομία, ή αν θα του έδινα το περιθώριο να το βάλει στα πόδια (και, αργότερα, να με εκδικηθεί)...

6. Αν το έχεις περάσει αυτό, ισχύει... δεν θεωρείς τη ζωή του σκύλου σου απλά ανώτερη, αλλά, όπως θα το δεις, θα εκφραστείς με τέτοια λόγια... που κάπως έτσι χτίζονται οι θρύλοι...

...Δεν είναι μεγας αλεκος αλλά Μεγας Αλεξανδρος. Δειξε λιγο σεβασμο στον μεγιστο Ελληνα και παγκοσμιο στρατηλατη που σεβονται ακομα και οι ξενοι.
Σ' αυτό δεν θα μπορούσα να αλλάξω ούτε μιά τελεία, που λέμε...

...Το ιδιο λυπαμαι για οτι ετυχε στην Μυρτω απο τον ''αρρωστο'' παρανομο μεταναστη, οσο λυπαμαι και ενα αλλο κοριτσακι που το βιαζανε 3 συμμαθητες της, απο το ιδιο χωριο...
Νάσο, έχεις απόλυτο δίκιο!

...Στο θεμα τωρα, οπως εξελιχτηκε, οποιος δεν φοβαται

1. ή εχει ετοιμη αξιοπρεπη εναλλακτικη αν τα πραγματα στραβωσουν
2. ή ειναι ατομο του συστηματος
3. ή δεν εχει τιποτα να χασει
4. ή δεν καταλαβε (ακομα) τι παιζεται, οπως αυτος που δεν γελαει επειδη δεν καταλαβε το αστειο
5. ή ειναι απλά ανοητος
6. ή ζει σε αλλη χωρα και γραφει στα φορουμ
1. Αν τα πράγματα στραβώσουν, το "αξιοπρεπής" είναι λέξη που ούτε κάν τη σκέφτεσαι...

2. Μη το λες και τόσο σίγουρα... τώρα τελευταία, έχει αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ...

3. Αυτός, ναι... σαν τον Καζαντζάκη, δηλαδή...

4. Νομίζω ότι αυτός είναι (σε κάθε περίοδο) στη χειρότερη θέση... αλλά αφού δεν το ξέρει, δεν τον ενοχλεί και τόσο...

5. Ω, ναι...

6. Αυτό θα μπορούσε να περιληφθεί στο (4.) πιο πάνω...

Υ.Γ. Τελικά, ρε παιδιά, είναι "Νόμιμος ή όχι ο σκύλος-φύλακας"???:D

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Σε ευχαριστω για τον χρονο σου Γιαννη, όπως και για το γεγονος ότι όπως παντα σηκωσες το γαντι…. ή αδραξες την ευκαιρια. Όπως το δεις…

Και μια και αναφεραμε τα στατιστικα, και σου αρεσουν και τα απταιστα ελληνικα, εμμενω στο do not become another statistic. Και αυτό όπως το δεις βεβαια. Αμα γλυτωσεις από τη μια στατιστικη, πιθανοτατα θα πεσεις σε καποια άλλη, αντιθετη.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
1. ...Σε ευχαριστω για τον χρονο σου Γιαννη, όπως και για το γεγονος ότι όπως παντα σηκωσες το γαντι…. ή αδραξες την ευκαιρια. Όπως το δεις…

2. ...Και μια και αναφεραμε τα στατιστικα, και σου αρεσουν και τα απταιστα ελληνικα, εμμενω στο do not become another statistic...
1. Το "όπως πάντα"... είναι κι αυτό μιά στατιστική, έ?:D

2. Μα, συμφωνώ τόσο πολύ, που από όσα έγραψα, είναι το μόνο που έγραψα με bold γράμματα!!!:cool:

Vasilis75

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2012
417
0
Athens
Η ανθρωπινη ζωη, οποιαδηποτε ζωη, είναι ανεκτιμητη. Και αξιζει περισσοτερο από τη ζωη ενός σκυλου (ετσι για να ειμαστε και λιγο εντος θεματος), όπως ειχα πει και παλαιοτερα και ειχαν διαμαρτυρηθει καποια μελη.

Δηλαδη , αμα μπει κλεφτης σπιτι σου και σε απειλησει εσενα και την οικογενεια σου, εσυ θα προτιμησεις να τον αφησεις να κανει κακο επειδη σεβεσαι την ζωη του? Εγω προσωπικα οχι!

Αυτό, κατά τη γνωμη μου παντα βεβαια, αποδεικνυεται με διάφορους τροπους.

1.Σε ποια θέα θα ταραχτουμε περισσοτερο? Στη θέα ενός νεκρου αγνωστου ανθρωπου, σκοτωμενου στο δρομο από αυτοκινητο, ακομα και ενός σκοτωμένου κακοποιού ή στη θέα ενος σκοτωμενου σκυλου? Στη θέα ενός μαχαιρωμενου μεταναστη ή στη θέα ενός φολιασμενου αδεσποτου σκυλου?
Εδώ βλεπουμε νεκρους στην τηλεοραση από θεομηνιες ή πολεμους και αυτό μας αναστατωνει. Τον χειροτερο εγκληματια να δουμε νεκρο θα ταραχτουμε, και οσο πιο σκληρες οι σκηνες τοσο περισσοτερο.

Τοσα σκυλια που βλεπουμε καθημερινα να ειναι σκοτωμενα, εχουμε παθει ανοσια. Στη Νιγηρια, βλεπουν πτωματα στα ποταμια και γελανε (Προσωπικη εμπειρια)!

2.Η κοινωνια πώς αντιδρα στον φονια ενός ανθρωπου και στον φονια ενός σκυλου?

Εξαρταται
....(πχ το παλικαρι που σκοτωσε τον εναν απο τους ληστες που μπηκαν και απειλησαν με μαχαιρι την μανα του, δεν ειδα να τον γιουχαρει η κοινωνια...)

3.Η δικαιοσυνη αντιστοιχα πώς λειτουργει?

Δεν λειτουργει....

4.Εμεις οι ιδιοι, σε ποιον θα σηκωσουμε πιο ευκολα οπλο? Στον επιδοξο ληστη ή σε ένα αγριο ζωο που μας απειλει?

Το ιδιο μου κανει προσωπικα

Οπότε, ποσο ευκολο μπορει να είναι να αφησουμε τον σκυλο μας να κοψει καποιον κακοποιο σε φετες? Και να σκαψει να τον θαψει μετα, όπως λεμε χαριτολογωντας τωρα που ειμαστε ψυχραιμοι, όπως οι περισσοτεροι keyboard warriors.

Ανετα!!!!! Πιστεψε με...πολυ ευκολο!!!! (Η εγω ή αυτος...εσυ ποιον θα διαλεγες σε αυτη την περιπτωση)???

Παρολα αυτά, οι περοσσοτεροι νομιζω εδώ μεσα θεωρουμε τη ζωη του σκυλου μας ανωτερη από του εγκληματια. Αρα, πόσο ανωτερη μπορει να είναι η ζωη των δικων μας ανθρωπων?

Ο σκυλος ειναι μελος της οικογενειας...αν δεν το βλεπεις ετσι...τοτε δεν εχω τι να πω!!!!
.

Last edited:

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Αντε να πει κ ο​
harryf3
για το Dexter :)
Σε αλλη, παλια αναλογη συνεδρία, πολυ καιρο πριν, ειχα προτεινει τις μεθοδους εξαφανισης πτωματων που εφαρμοζει ο Ντεξτερ, αλλά δεν ειχε εκτιμηθει ιδιαιτερα απο οσο θυμαμαι χαχαχαααα ;);) Καποιοι φιλοι ειχαν κολλησει στον τεμαχισμο. Μετα, βεβαια, το πεταμα στη θαλασσα ειναι το ευκολο μερος.

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Δεν καθαρίζετε τα off topic μην αρχίσουμε τις βαριές κουβέντες μεταξύ μας?????
Ανθρώπινη ζωή....αξία ανεκτίμητη.......
Ναι..
αλλα μπροστα στων παιδιων μου την ζωη που ισως κινδυνεψουν απο την "ανεκτιμητη αξια" της ζωης του εισβολεα μια χαρα θα ηταν να'χα... γουρουνια στο σπιτι!

Κ ακομη κ ο σκυλος μου αν απειληθει ειλικρινα το μπαστουνι του μπειζ μπολ θα'παιρνε φωτια γιατι κ ο σκυλος ειναι μελος της οικογενειας μου οποτε..

Εισεβαλες στο σπιτι μου?
Δεν το'κανες για το καλο χαρμανι του Λουμιδη φυσικα ωστε να τον απολαυσουμε παρεα!

Ανεκτιμητη αξια η ζωη σου?!
Ας το σκεφτοσουν πριν με την εισβολη σου απειλησεις την οικογενεια μου!

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη
Σε αλλη, παλια αναλογη συνεδρία, πολυ καιρο πριν, ειχα προτεινει τις μεθοδους εξαφανισης πτωματων που εφαρμοζει ο Ντεξτερ, αλλά δεν ειχε εκτιμηθει ιδιαιτερα απο οσο θυμαμαι χαχαχαααα ;);) Καποιοι φιλοι ειχαν κολλησει στον τεμαχισμο. Μετα, βεβαια, το πεταμα στη θαλασσα ειναι το ευκολο μερος.
lol..
Κρυο πραγμα το μαχαιρι μπρρρρ..
Τραβα σκανδαλη..
(ξεφυγαμε λιγο χεχε)

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη

Σε ολες τις ενοτητες σου, εχω κατι να σου αντιπαραθεσω (κ οχι απλα φιλιλογικο) αλλα θα ξεφυγουμε τελειως!
Κ το λεω σε σενα που εχεις σπουδασει ιστορία [ελληνική και ευρωπαϊκή].
Εγω που δεν εχω σπουδασει ιστορια κ απλα την εχω μελετησει δεν εφτασα μαλλον στο κεφαλαιο οπου ο Μεγας Αλεξανδρος μετονομαστηκε σε Αλεκος!

Ειναι φτωχες οι γνωσεις μου εφ'ολων οσων καταθετεις!

takisft

Well-Known Member
24 Ιουνίου 2011
4.817
5.038
Αθήνα
Να προσθέσω και εγώ στο θέμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ότι κατά την άποψή μου είναι καλά να μην κρίνουμε ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα υπό το πρίσμα της σύγχρονης ματιάς μας:)

Cicaci

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2010
353
3
Ξάνθη
<<Τα εν οίκο μη εν δήμω >>

Καλό είναι κάποια πράγματα να μένουν στην οικογένεια .
Στην περίπτωση που κάποιος μπει στο σπίτι και ο σκύλος τον περιποιηθεί , τότε εσύ σαν κάλος νοικοκύρης φροντίζεις να αμπαλάρεις και να πετάξεις τα σκουπίδια εκεί που πρέπει .
Τι θες τώρα να μπλέκεις ξένους σε οικογενειακές υποθέσεις.
χαχαχχαχαχχαχ
Θεός!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Status
Κλειδωμένο θέμα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog