Υ.Γ. Τελικά, ρε παιδιά, είναι "Νόμιμος ή όχι ο σκύλος-φύλακας"???
@ johnk….
τάπαμε και τα συμφωνήσαμε….
Η εργασία του σκύλου φύλακα δεν είναι νόμιμη…..και όσοι ασχολούμαστε με το ‘’σπορ’’ είμαστε παράνομοι μέχρι εκεί που δεν παίρνει…..
@ harryf3
Δεν είμαι τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις ….
αντίθετα είμαι …
1/ελεύθερος επαγγελματίας ( γνωρίζεις φαντάζομαι ότι η θέση των ΕΕ. είναι δεινότερη από πολλών άλλων π.χ. των ΔΥ)
2/δανειολήπτης (….όπως οι περισσότεροι) και
3/ σίγουρα δεν τα είχα ποτέ καθόλου καλά με το σύστημα…..και μάλλον δεν θα τα έχω και ποτέ…
4/επίσης σίγουρα έχω να χάσω… όπως όλοι μας …. με πιο σημαντικά όμως την
αξιοπρέπεια και την
ανθρωπιά……γιατί για μένα το να ζω σε μια κοινωνία ανθρωποφάγων και τεράτων είναι η χειρότερη επιλογή που μπορεί να έχω….
5/Κατάγομαι από οικογένεια πολιτικών εμιγκρέδων (…γιατί ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρχε η κουλτούρα του διαφορετικού…) και είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια κοινωνία που αναγνώριζε την πολυ-πολιτισμικότητα…..
Προσωπικά ποτέ δεν ένιωσα ‘’ξένη’’ στην ‘’ξένη’’ χώρα που μεγάλωσα…
Δεν έχω βιώσει ποτέ φόβο απέναντι στον άλλο –στον διαφορετικό….Απεναντίας πάντα με γοήτευε η δυνατότητα να μάθω από τον άλλο, να γνωρίσω έναν διαφορετικό πολιτισμό…..
Έμαθα όμως να μην ανέχομαι το μίσος και την βία, την στενομυαλιά και τον φόβο, όλα αυτά που μετατρέπουν τους ανθρώπους σε ανθρωπάκια-τέρατα ικανά να διαπράξουν το μεγαλύτερο έγκλημα στο όνομα της ‘’ανάγκης’’ και του μικρού τους εγώ…..
Δεν φοβάμαι τον Πακιστανό, τον Αλβανό, τον Μολδαβό, τον Έλληνα ή το Αφγανό….
Τους πεινασμένους δεν τους φοβάμαι, ξέρω να τους χειρισθώ και μπορώ να τους αντιμετωπίσω….
Φοβάμαι τους
άπληστους –αυτοί όμως ως επί το πλείστων βρίσκονται ανάμεσα στους χορτάτους…
Φοβάμαι τον άνθρωπο που είναι άνθρωπος μόνο κατ΄όνομα…τον φοβισμένο άνθρωπο….
Όταν η μητέρα μου έφτασε στην χώρα που την υποδέχτηκε ήταν 14 ετών παιδί….ήταν υποσιτισμένη, βρώμικη, με ψείρες και είχε τύφο…..
Νοσηλεύτηκε 8 μήνες σε νοσοκομείο, ουδέποτε της ζητήθηκε ‘’ασφάλεια’’ η ‘’να πληρώσει’’ την θεραπεία….ποιός…αυτή η ξένη…..όλα αυτά έγιναν πρίν 60 χρόνια και βάλε ,σε μια χώρα που μόλις είχε βγεί από τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο και δεν είχε την πολυτέλεια ούτε και καμία υποχρέωση για φιλοξενία και γιατριά πολιτών άλλης χώρας…
Όμως η κουλτούρα της χώρας πρόσταζε ότι η μητέρα μου –και όχι μόνο- είχε δικαίωμα στην ζωή…Τελεία και παύλα.
Όταν λοιπόν διαβάζω ποστ όπως αυτό……..
το κακο με αυτους ειναι ,οτι οσοι εχουν χαρτια και ειναι νομιμοι ,η πολιτια τους φερεται λες και ειναι κατι εθραυστο...
δεν τους ακουμπαει τιποτα,μεχρι και τσαμπα νοσηλεια εχουν,
και εμεις οι μαλακες οταν παμε νοσοκομειο ζητανε ταμειο
μπουρδελο....................
...και όχι μόνο....
δεν ξέρω αν πρέπει να λυπηθώ ή να τρομάξω, αυτό που όμως σίγουρα νιώθω είναι οργή….
Οργή γιατί ένας λαός έξυπνος, δημιουργικός, ανοιχτός μετατρέπεται σε λαό κανιβάλων…
Ικανών να ‘’πνίξει’’ φτωχο-διάβολους στην θάλασσα ή να μαχαιρώσει όποιον είναι ‘’ξένος’’………για να προστατέψει το σκέτο ξεροκόμματο που του πετάνε αυτοί που τον κλέβουν και τον κοροϊδεύουν στα μούτρα λέγοντάς του ότι το ξεροκόμματο του είναι πολύτιμο και πρέπει να το φυλάξει για να μην του το φάει ο άλλος πεινασμένος…..σήμερα ξένος, αύριο έλληνας….
Μπορώ να γράψω πολλά επίσης για αυτούς που χρησιμοποιούνε τους μετανάστες –άθελά τους- για να αυξομειώσουν τις τιμές ακινήτων σε ζώνες φιλέτα της χώρας μας, για τα μεσιτικά γραφεία και τις πολιτικές οργανώσεις που βρίσκονται από πίσω τους και που εμπαίζουν την δυστυχία πολλών συμπολιτών μας οργανώνοντας πογκρόμ φυσικής και ψυχικής εξόντωσής των μεταναστών, μετρώντας ψηφαλάκια στο πολιτικό τους ταμείο..
Μπορώ να γράψω επίσης για τα πολιτικά κόμματα που ψήφισαν-συμφώνησαν σε μέτρα όπως π.χ. στην συνθήκη Δουβλίνο 2 και συναίνεσαν έτσι στον εγκλωβισμό τους εδώ, σπρώχνοντας τους στην εξαθλίωση και μετατρέποντάς τους –άθελά τους- σε πολιορκητικό κριό ενάντια στα εργασιακά ή κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.
Δικαιώματα τα οποία βέβαια πολύ εύκολα ο ίδιος ο έλληνας τα απαρνιέται από μόνος του εάν τον ‘’πείσει’’ ότι έτσι πρέπει για ‘’ το καλό της χώρας’’ (!)ο ίδιος ο πολιτικός που τον έφερε σε αυτή την θέση.
Δεν έχει νόημα όμως να τρώμε άλλον χώρο εδώ…… υπάρχουν άλλοι ιντερνετικοί τόποι για τέτοιου είδους συζητήσεις…
6/Η σχέση μου με την παραμεθόριο είναι πολύ καλή….Το σπίτι των γονιών μου βρίσκεται 6 χλμ. σε ευθεία γραμμή από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.
Τα σύνορα, τα ‘’όρια’’, οι ‘’φράχτες’’ δεν εμπόδισαν τους κατοίκους του χωριού να έχουν πολλά χρόνια άριστες σχέσεις με τους ‘’απέναντι’’, να κάνουν ‘’μεικτούς’’ γάμους, να έχουν εμπορικές συναλλαγές κλπ.
Προσωπικά χαίρομαι όταν πηγαίνω εκεί και ακούω τα πολυφωνικά ηπειρώτικα τραγουδισμένα και στις δύο γλώσσες…..αλβανικά και ελληνικά…
Και ειλικρινά δεν ψάχνω ποιανού ο πολιτισμός ‘’την έχει μακρύτερη’’….
7/Η διδασκαλία της Ιστορίας στα σχολεία είναι ελληνοκεντρική, ανέκαθεν οι επιδίωξη ήταν η ‘’διαπαιδαγώγηση’’ των μαθητών σύμφωνα με την κυρίαρχη ιδεολογία και όσες γνώσεις δίνονται για τη Γενική Ιστορία είναι τελείως αποκομμένες από το ιστορικό τους πλαίσιο.
Δεν είμαστε off topic και λυπάμαι που το λέω γιατί κάποια πράγματα τα θεωρούσα αυτονόητα…
Η κατοχή σκύλου φύλακα απαιτεί έναν ισορροπημένο άνθρωπο….