Νομιμος ή οχι ο σκυλος φυλακας;

Status
Κλειδωμένο θέμα

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.762
7.925
Επειδή η αναφορά μου στο breaking bad έγινε με σαρκασμό ( το ξεκαθαρίζω για να μην παρεξηγηθώ) θα ήθελα να διευκρινήσω ότι συμφωνώ απόλυτα με τις τοποθετήσεις της Μαργαρίτας και του Κώστα. ( tara και seamol),
Ας καθαρίσει το τόπικ γιατί είναι πραγματικά απογοητευτικό..

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Μου φτάνει που μείνατε στο Αλέκος.

Είναι μια από τις προσωπικότητες της αρχαιότητας που θαυμάζω [πόσο πιο Off topic], μαζί με το Σωκράτη. Δεν παύει όμως να ήταν κατακτητής. Υπό το πρίσμα της σύγχρονης ή της αρχαίας ματιάς ήταν κατακτητής.

Όταν ο λαός στον οποίο επιτίθεντο έσκυβε το κεφάλι, όλα καλά, μοίραζε πολιτισμό. Όταν αμύνονταν έπεφταν κεφάλια. Αυτό εμένα μου κάνει κατακτητή.
Σε ποιον θα άρεσε να έρθει ο Πακιστανός ή ο Αλβανός ή όποιου η εθνικότητα σας ξινίζει και να σας υποδουλώσει στο όνομα της υιοθέτησης του πολιτισμού του;

Το ζήσαμε νομίζω και δε μας άρεσε..

Annouko

Well-Known Member
27 Οκτωβρίου 2011
1.197
9
Θεσσαλονικη

Είναι μια από τις προσωπικότητες της αρχαιότητας που θαυμάζω [πόσο πιο Off topic], μαζί με το Σωκράτη. Δεν παύει όμως να ήταν κατακτητής. Υπό το πρίσμα της σύγχρονης ή της αρχαίας ματιάς ήταν κατακτητής.

Όταν ο λαός στον οποίο επιτίθεντο έσκυβε το κεφάλι, όλα καλά, μοίραζε πολιτισμό. Όταν αμύνονταν έπεφταν κεφάλια. Αυτό εμένα μου κάνει κατακτητή.
Σε ποιον θα άρεσε να έρθει ο Πακιστανός ή ο Αλβανός ή όποιου η εθνικότητα σας ξινίζει και να σας υποδουλώσει στο όνομα της υιοθέτησης του πολιτισμού του;

Αδικα το συνεχιζεις..
Καμμενο χαρτι κ βγαινουμε κ εκτος τελειως θεματος!

panosdog

Well-Known Member
22 Ιουνίου 2012
320
1

Επειδη τα οφ τοπικ πανε συννεφο ας πω και εγω.
Αλλες εποχες αλλες τακτικες!
Απο την Μακεδονια μας ως την Αλεξανδρεια και απο τη Βαβυλωνα ως τις Ινδιες ενας ηταν και δεν θα υπαρξει αλλος ομοιος του ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
Φυσικα και ηταν κατακτητης.
Μεγας πακιστανος-αλβανος κτλ δεν εχει χαρακτηριστει στο περασμα των χρονων τυχαιο? Δεν νομιζω!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.012
ΑΤΤΙΚΗ
Υ.Γ. Τελικά, ρε παιδιά, είναι "Νόμιμος ή όχι ο σκύλος-φύλακας"???:D
@ johnk….
τάπαμε και τα συμφωνήσαμε….:)
Η εργασία του σκύλου φύλακα δεν είναι νόμιμη…..και όσοι ασχολούμαστε με το ‘’σπορ’’ είμαστε παράνομοι μέχρι εκεί που δεν παίρνει….. ;)

@ harryf3
Δεν είμαι τα περισσότερα από αυτά που αναφέρεις ….
αντίθετα είμαι …
1/ελεύθερος επαγγελματίας ( γνωρίζεις φαντάζομαι ότι η θέση των ΕΕ. είναι δεινότερη από πολλών άλλων π.χ. των ΔΥ)

2/δανειολήπτης (….όπως οι περισσότεροι) και

3/ σίγουρα δεν τα είχα ποτέ καθόλου καλά με το σύστημα…..και μάλλον δεν θα τα έχω και ποτέ…

4/επίσης σίγουρα έχω να χάσω… όπως όλοι μας …. με πιο σημαντικά όμως την αξιοπρέπεια και την ανθρωπιά……γιατί για μένα το να ζω σε μια κοινωνία ανθρωποφάγων και τεράτων είναι η χειρότερη επιλογή που μπορεί να έχω….

5/Κατάγομαι από οικογένεια πολιτικών εμιγκρέδων (…γιατί ποτέ στην Ελλάδα δεν υπήρχε η κουλτούρα του διαφορετικού…) και είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια κοινωνία που αναγνώριζε την πολυ-πολιτισμικότητα…..

Προσωπικά ποτέ δεν ένιωσα ‘’ξένη’’ στην ‘’ξένη’’ χώρα που μεγάλωσα…
Δεν έχω βιώσει ποτέ φόβο απέναντι στον άλλο –στον διαφορετικό….Απεναντίας πάντα με γοήτευε η δυνατότητα να μάθω από τον άλλο, να γνωρίσω έναν διαφορετικό πολιτισμό…..

Έμαθα όμως να μην ανέχομαι το μίσος και την βία, την στενομυαλιά και τον φόβο, όλα αυτά που μετατρέπουν τους ανθρώπους σε ανθρωπάκια-τέρατα ικανά να διαπράξουν το μεγαλύτερο έγκλημα στο όνομα της ‘’ανάγκης’’ και του μικρού τους εγώ…..

Δεν φοβάμαι τον Πακιστανό, τον Αλβανό, τον Μολδαβό, τον Έλληνα ή το Αφγανό….
Τους πεινασμένους δεν τους φοβάμαι, ξέρω να τους χειρισθώ και μπορώ να τους αντιμετωπίσω….

Φοβάμαι τους άπληστους –αυτοί όμως ως επί το πλείστων βρίσκονται ανάμεσα στους χορτάτους…
Φοβάμαι τον άνθρωπο που είναι άνθρωπος μόνο κατ΄όνομα…τον φοβισμένο άνθρωπο….

Όταν η μητέρα μου έφτασε στην χώρα που την υποδέχτηκε ήταν 14 ετών παιδί….ήταν υποσιτισμένη, βρώμικη, με ψείρες και είχε τύφο…..

Νοσηλεύτηκε 8 μήνες σε νοσοκομείο, ουδέποτε της ζητήθηκε ‘’ασφάλεια’’ η ‘’να πληρώσει’’ την θεραπεία….ποιός…αυτή η ξένη…..όλα αυτά έγιναν πρίν 60 χρόνια και βάλε ,σε μια χώρα που μόλις είχε βγεί από τον Β΄παγκόσμιο πόλεμο και δεν είχε την πολυτέλεια ούτε και καμία υποχρέωση για φιλοξενία και γιατριά πολιτών άλλης χώρας…

Όμως η κουλτούρα της χώρας πρόσταζε ότι η μητέρα μου –και όχι μόνο- είχε δικαίωμα στην ζωή…Τελεία και παύλα.

Όταν λοιπόν διαβάζω ποστ όπως αυτό……..
το κακο με αυτους ειναι ,οτι οσοι εχουν χαρτια και ειναι νομιμοι ,η πολιτια τους φερεται λες και ειναι κατι εθραυστο...
δεν τους ακουμπαει τιποτα,μεχρι και τσαμπα νοσηλεια εχουν,
και εμεις οι μαλακες οταν παμε νοσοκομειο ζητανε ταμειο
μπουρδελο....................
...και όχι μόνο....:(

δεν ξέρω αν πρέπει να λυπηθώ ή να τρομάξω, αυτό που όμως σίγουρα νιώθω είναι οργή….

Οργή γιατί ένας λαός έξυπνος, δημιουργικός, ανοιχτός μετατρέπεται σε λαό κανιβάλων…
Ικανών να ‘’πνίξει’’ φτωχο-διάβολους στην θάλασσα ή να μαχαιρώσει όποιον είναι ‘’ξένος’’………για να προστατέψει το σκέτο ξεροκόμματο που του πετάνε αυτοί που τον κλέβουν και τον κοροϊδεύουν στα μούτρα λέγοντάς του ότι το ξεροκόμματο του είναι πολύτιμο και πρέπει να το φυλάξει για να μην του το φάει ο άλλος πεινασμένος…..σήμερα ξένος, αύριο έλληνας….

Μπορώ να γράψω πολλά επίσης για αυτούς που χρησιμοποιούνε τους μετανάστες –άθελά τους- για να αυξομειώσουν τις τιμές ακινήτων σε ζώνες φιλέτα της χώρας μας, για τα μεσιτικά γραφεία και τις πολιτικές οργανώσεις που βρίσκονται από πίσω τους και που εμπαίζουν την δυστυχία πολλών συμπολιτών μας οργανώνοντας πογκρόμ φυσικής και ψυχικής εξόντωσής των μεταναστών, μετρώντας ψηφαλάκια στο πολιτικό τους ταμείο..

Μπορώ να γράψω επίσης για τα πολιτικά κόμματα που ψήφισαν-συμφώνησαν σε μέτρα όπως π.χ. στην συνθήκη Δουβλίνο 2 και συναίνεσαν έτσι στον εγκλωβισμό τους εδώ, σπρώχνοντας τους στην εξαθλίωση και μετατρέποντάς τους –άθελά τους- σε πολιορκητικό κριό ενάντια στα εργασιακά ή κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.

Δικαιώματα τα οποία βέβαια πολύ εύκολα ο ίδιος ο έλληνας τα απαρνιέται από μόνος του εάν τον ‘’πείσει’’ ότι έτσι πρέπει για ‘’ το καλό της χώρας’’ (!)ο ίδιος ο πολιτικός που τον έφερε σε αυτή την θέση.

Δεν έχει νόημα όμως να τρώμε άλλον χώρο εδώ…… υπάρχουν άλλοι ιντερνετικοί τόποι για τέτοιου είδους συζητήσεις…

6/Η σχέση μου με την παραμεθόριο είναι πολύ καλή….Το σπίτι των γονιών μου βρίσκεται 6 χλμ. σε ευθεία γραμμή από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Τα σύνορα, τα ‘’όρια’’, οι ‘’φράχτες’’ δεν εμπόδισαν τους κατοίκους του χωριού να έχουν πολλά χρόνια άριστες σχέσεις με τους ‘’απέναντι’’, να κάνουν ‘’μεικτούς’’ γάμους, να έχουν εμπορικές συναλλαγές κλπ.

Προσωπικά χαίρομαι όταν πηγαίνω εκεί και ακούω τα πολυφωνικά ηπειρώτικα τραγουδισμένα και στις δύο γλώσσες…..αλβανικά και ελληνικά…
Και ειλικρινά δεν ψάχνω ποιανού ο πολιτισμός ‘’την έχει μακρύτερη’’….

7/Η διδασκαλία της Ιστορίας στα σχολεία είναι ελληνοκεντρική, ανέκαθεν οι επιδίωξη ήταν η ‘’διαπαιδαγώγηση’’ των μαθητών σύμφωνα με την κυρίαρχη ιδεολογία και όσες γνώσεις δίνονται για τη Γενική Ιστορία είναι τελείως αποκομμένες από το ιστορικό τους πλαίσιο.

Δεν είμαστε off topic και λυπάμαι που το λέω γιατί κάποια πράγματα τα θεωρούσα αυτονόητα…:(
Η κατοχή σκύλου φύλακα απαιτεί έναν ισορροπημένο άνθρωπο….

Last edited:

panos chow

Well-Known Member
21 Φεβρουαρίου 2011
575
27
εγω λεω παντως να μην σβηστουν τα off, εχουν γραφτει διαφορες αποψεις που ειναι κριμα να πανε στον καδο...

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.793
20.103
Εξαιρετικό...σεντόνι Μαργαρίτα!!!!
Παρόλο που ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να ενταχθώ στην μία ή την άλλη άποψη.
Συμφωνώ με κομμάτια και των δύο.
Ο λόγος σου όμως, ειναι εκπληκτικός!!!
Προσωπικά σ'ευχαριστώ, που διέθεσες χρόνο, να δώσεις τόση ποιότητα σ'αυτό το θέμα.

George A

Well-Known Member
6 Αυγούστου 2008
3.215
239
Το φορουμ τελικά είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας μας, απο την μία οι "πολυπολιτισμικοί & προοδευτικοί" τρομάρα τους, και απο την άλλη οι "οπισθοδρομικοί & αντιδραστικοί", εγώ ξέρω οτι λυπάμαι τις επόμενες γενιές, τίποτα δεν θα είναι καλύτερο απο ότι ήταν κάποτε.

και για είμαστε και λίγο ον τόπικ, για μένα τίποτα δεν είναι πιο "νόμιμο" απο το να κάνεις ότι μπορείς για να προστατέψεις την οικογένεια σου εδώ που φτάσαμε.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
+10000 Tara

Με μια μικρή αντίρρηση...
Το πρόβλημα δεν είναι το ελληνοκεντρικό σχολείο...το πρόβλημα είναι το "εθνικό" σχολείο..
Το σχολείο που απαγόρευσε με την βίτσα τα Αρβανίτικα, τα Βλάχικα, τα Σαρακατσάνικα στην Ελλάδα...
Το σχολείο που απαγόρευε τα Προβηγκιανά στην Γαλλία...
Το σχολείο που απαγόρευε τα Βάσκικα στην Ισπανία...
κλπ...κλπ...κλπ..
Όλα αυτά για να δημιουργηθεί το έθνος-χωνευτήρι με "μία Γλώσσα, μία Θρησκεία, μία Ιστορία".
Η διαδικασία που περιγράφεται στα βιβλία της ιστορίας ως "καλλιέργεια των εθνικών γλωσσών και της κοινής συνείδησης".
Και είναι φυσικό να έχω εγώ κι εσύ περισσότερα κοινά πολιτιστικά στοιχεία με έναν Αλβανό, παρά με έναν Κρητικό, αλλά αυτό δεν βολεύει καθόλου το έθνος-κράτος....
Και είναι φυσικό για μένα να ξέρω ότι οι μισοί ήρωες της επανάστασης μιλούσαν Αρβανίτικα-Αλβανικά..ο Μπότσαρης έγραψε το πρώτο "Ελληνο-Αλβανικό λεξικό" (sic)...ότι "Γκάγκαρος" Αθηναίος...είναι ο Αρβανίτης Αθηναίος....Οτι οι μεγάλοι ευεργέτες που έχτισαν: Ακαδημία, Βιβλιοθήκη, Πανεπιστήμιο, Πολυτεχνείο, Ευελπίδων, Ζάπειο, αναστήλωση Καλλιμάρμαρου, κλπ..κλπ...μίλαγαν Βλάχικα ή Αρβανίτικα...
Ότι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός ήταν Βλάχος...

Όλα αυτά για να μείνει το "Βλάχος" και το "Αρβανίτης" ως υποτιμητικό επίθετο...και να μιλάμε για καθαρότητα ελληνικού DNA...
Όλα αυτά για να μην μας μείνει η ρετσινιά του Τουρκόσπορου και του Σλάβου που μας είχε κολλήσει ο Falmereyer...
Και όλα αυτά...γιατί δεν έχουμε τα παπάκια να υποστηρίξουμε την ιδιοπροσωπία μας ως κοινότητα Ρωμιών....αλλά πρέπει να χωρέσουμε στον κουβά του έθνους-κράτους και της φυλετικής καθαρότητας!

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ταρα,
Να αρχισουμε τωρα να λεμε για τον επεκτατισμο του Ισλαμ, τον ρολο και την χρηση του από τους δυτικους, τα κεντρα χρηματοδοτησης των «πεινασμενων» που τα ναύλα στους δουλεμπορους/βαρκαρηδες του Αδη είναι γι αυτους μισθοι ετων, ή να τα αφησουμε καλυτερα για κανενα εθνικιστικο φορουμ οπου ανηκουν?

Οι Αλβανοι είναι οι μονοι που αφομοιωνονται, οπότε το παραδειγμα/βίωμα είναι ασταθες σαν επιχειρημα. Εξαλλου υπαρχουν και Ελληνες εκει. Υπαρχει και αυτό που λεμε Βορεια Ηπειρος αν εχετε ακουστά.
Οι αλλοι εκ Ασιας οσο και να του ανακατευεις δεν αναμιγνυονται κοινωνικα με ευρωπαιους/χριστιανους, κατι σαν το νερο με το λαδι.

Άλλο ο φοβισμενος ανθρωπος και άλλο ο λογικος ανθρωπος που φοβαται μια κατασταση.

Τα ανθρωπομορφα τερατα ειμαστε εμεις που θελουμε εστω και με τη βια να τους διωξουμε απο την πατριδα μας ή αυτοι που κανουν επανειλημμένα στη χωρα μας εγκλήματα αγνωστα μεχρι τωρα, και στις χωρες τους αποκεφαλιζουν τις γυναικες για πλακα?

Σε ολες τις χωρες η διδασκαλια της Ιστοριας είναι εθνικο-κεντρικης φυσεως, ισως γιατι ετσι θα επρεπε να ειναι. Να βαλουμε αν είναι την Ρεπουση να γραψει τα καινουρια βιβλια.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Ταρα,
Να αρχισουμε τωρα να λεμε για τον επεκτατισμο του Ισλαμ, τον ρολο και την χρηση του από τους δυτικους, τα κεντρα χρηματοδοτησης των «πεινασμενων» που τα ναύλα στους δουλεμπορους/βαρκαρηδες του Αδη είναι γι αυτους μισθοι ετων, ή να τα αφησουμε καλυτερα για κανενα εθνικιστικο φορουμ οπου ανηκουν?
να τα αφησουμε καλυτερα για κανενα εθνικιστικο φορουμ οπου ανηκουν
Οι Αλβανοι είναι οι μονοι που αφομοιωνονται, οπότε το παραδειγμα/βίωμα είναι ασταθες σαν επιχειρημα. Εξαλλου υπαρχουν και Ελληνες εκει. Υπαρχει και αυτό που λεμε Βορεια Ηπειρος αν εχετε ακουστά.
Καθόλου ασταθές....Αν υπήρχε πολιτιστικό χάος δεν θα είχαμε την ΙΔΙΑ μουσική...την ΙΔΙΑ αρχιτεκτονική...και ακόμα-ακόμα την ΙΔΙΑ πίστη...Άσε που ακόμα οι γιαγιάδες στα χωριά της ΝΟΤΙΟΥ Ηπείρου συνεννοούνται άνετα στα Αλβανικά.
Οι αλλοι εκ Ασιας οσο και να του ανακατευεις δεν αναμιγνυονται κοινωνικα με ευρωπαιους/χριστιανους, κατι σαν το νερο με το λαδι.
Δεν ισχύει μετά από κάμποσες γεννιές...και πρόσεξε λίγο το επιχείρημα αυτό...είναι πανομοιότυπο με του Χίτλερ για το αδύνατο της αφομοίωσης των Εβραίων και το "Δεν θα γίνεις Έλληνας ποτέ Αλβανέ-Αλβανέ" (κι όμως έγιναν....και το 1821...και το 1991)

Άλλο ο φοβισμενος ανθρωπος και άλλο ο λογικος ανθρωπος που φοβαται μια κατασταση.
Σωστά

Τα ανθρωπομορφα τερατα ειμαστε εμεις που θελουμε εστω και με τη βια να τους διωξουμε απο την πατριδα μας ή αυτοι που κανουν επανειλημμένα στη χωρα μας εγκλήματα αγνωστα μεχρι τωρα, και στις χωρες τους αποκεφαλιζουν τις γυναικες για πλακα?
Το ότι δεν είμαστε εμείς ανθρωπόμορφα τέρατα, δεν σημαίνει ότι είναι αυτοί συλλήβδην...

Σε ολες τις χωρες η διδασκαλια της Ιστοριας είναι εθνικο-κεντρικης φυσεως, ισως γιατι ετσι θα επρεπε να ειναι. Να βαλουμε αν είναι την Ρεπουση να γραψει τα καινουρια βιβλια.
Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό...ότι είναι αληθινό...
ο....ΕΘΝΙΚΟΣ μας ποιητής...Διονύσιος Σολωμός

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
...απο την μία οι "πολυπολιτισμικοί & προοδευτικοί" τρομάρα τους, και απο την άλλη οι "οπισθοδρομικοί & αντιδραστικοί"...
Καποιος αλλος θα ελεγε....
απο την μια οι νεοταξίτες και απο την αλλη οι συντηρητικοι εθνικιστες
αλλά θα σκουστει γραφικο σε καποιους.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Φυσικά και θα είναι γραφικό...
Οι ταμπέλες είναι για αυτούς που βαριούνται τα επιχειρήματα...
Εγώ δεν σε θεωρώ συντηρητικό εθνικιστή...Σε θεωρώ πατριώτη που πονάς τον τόπο σου
Εσύ μας θεωρείς νεοταξίτες?

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Sea-mol
Τονισα ότι πολιτισμικο χαος υπαρχει με τους συγκεκριμενους ασιατες, όχι με τους Αλβανους. Οι Αλβανοι αφομοιωνονται ευκολοτερα για τους λογους που ειπαμε ηδη.

Αν ερθεις στη Θρακη θα δεις οτι μετα από πολλες γενιες και παρα πολλα χρονια συμβιωσης/συνεργασιας σε διάφορα επιπεδα, δεν εχει γινει σοβαρη αφομοιωση με τους τουρκοφωνους. Το αντιθετο, θα ελεγα.

Οι λαθρο/νομιμοι από Πακισταν, Αφγανισταν και τα συναφη δεν είναι συλληβδην τερατα. Αλλά εχουν πολλα τερατα αναμεσα τους. Είναι δεν είναι τερατα, καρκινωμα είναι σιγουρα.

Μπορει να φαινεται ότι δεν κερδιζουμε πολλα με την αντισταση/αντιδραση. Φαντασου όμως να μην υπηρχε κι αυτή.

Αφησα να εννοηθει οτι δεν θα προβω σε χαρακτηρισμους και ταμπελες.

sea-mol

Well-Known Member
18 Μαρτίου 2011
6.882
8.847
Πρέβεζα
Δεν μπορούμε όμως να αλλάζουμε επίπεδα...
Δεν μπορείς να βάζεις στο ίδιο τσουβάλι τους μειονοτικούς με τους οποίους παίζονται σαφέστατα παιχνίδια, και δεν "συμφέρει" να αφομοιωθούν με τους λαθρομετανάστες που έρχονται με άλλες προσωπικές προοπτικές!
Είναι δυνατόν να πούμε ότι το βαθμό αφομοίωσης που έχει μια οργανωμένη μειονότητα...θα τον έχουν και ιδιώτες μετανάστες όπως αυτούς που απαρτίζουν πχ κατα 90% την Εθνική Γαλλίας????

harryf3

Well-Known Member
27 Απριλίου 2009
7.818
76
Ξάνθη
Ισως συμβαινει ΚΑΙ το αντιθετο. Οι μειονοτικοι δεν μπορουν να αφομοιωθουν, όχι μονο δεν πρεπει δηλαδη, και οι μεταναστες ερχονται οργανωμενα από καποια κεντρα τα οποία γνωριζουν ότι είναι δυσκολη εως αδυνατη η αφομοιωση, και ταυτοχρονα υπαρχουν και οι προσωπικες τους προοπτικες/επιδιωξεις/«φιλοδοξιες».

Και εδώ το περιεργο είναι ότι συνεχιζουν να ερχονται για μια καλυτερη ζωη κατά ορδες σε μια υπο διαλυση χωρα, ενώ ξερουν ότι εδώ δεν υπαρχει πλεον καποια στοιχειωδης προοπτικη. Και δεν ειναι παντα η Ελλαδα ο δρομος για να πανε στην Ευρωπη. Ερχονται για να μεινουν εδώ.

Από τη μια ο οικονομικος πολεμος, από την άλλη η μεταφορα πληθυσμων. Οι Ελληνες φευγουν ή ωθουνται να φυγουν από μια μη ασφαλη και πτωχευμενη χωρα, και οι ξενοι ερχονται, ως επενδυτες οι ευρωπαιοι και ως μελλοντικοι εργαζομενοι/σκλαβοι οι μεταναστες.

Λεω εγω τωρα. Μια θεωρια είναι κι αυτή, βασιμη ισως. Από μας εξαρταται αν θα είναι και βιωσιμη.

mad00lini

Well-Known Member
29 Σεπτεμβρίου 2011
2.618
29
Και για να μιλάμε και ορθώς την ελληνικήν, το σωστό είναι εξ Ασίας. Ακολουθεί φωνήεν γαρ.

Status
Κλειδωμένο θέμα