Νέο μέλος, καλησπέρα.

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
johnk θαθελα πολυ να μαθω ποια σχολη διαφωνει με αυτα που λεω. Αν γνωριζεις καμια στειλε μου το τηλ. τους, σε μηνυμα.

Γι'αυτο ειμαι ο μονος ανετος με το σκυλο του στη βολτα. Εδω και τρια χρονια δεν εχω δει αλλο σκυλι λυμενο στη βολτα και στα παρκα. π.χ. μιας φιλης μου το σκυλι επετεθη σε καποιον προχθες και μιας αλλης χθες εφυγε και γυρισε στο σπιτι μονο του.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
Απαγορεύεται να κυκλοφορεί χωρίς λουρί-οδηγό ο σκύλος!

Δεν είναι εκπαίδευση να κυκλοφορεί ο σκύλος χωρίς λουρί, είναι προστασία για αυτόν, για σένα και για τους υπόλοιπους γύρω σου!

Αν ξεκινήσουμε από αυτό και μόνο δεν έχει νόημα να πούμε κάτι παραπάνω για την υπευθυνότητα του ιδιοκτήτη!

Last edited:

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
johnk θαθελα πολυ να μαθω ποια σχολη διαφωνει με αυτα που λεω. Αν γνωριζεις καμια στειλε μου το τηλ. τους, σε μηνυμα.
Σου υπόσχομαι να το κάνω, ευχαρίστως.

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Απαγορευεται για σας επειδη ειναι ανεκπαιδευτα. Εγω του λεω κατσε-μεινε και παω να παρω καφε. Προχθες μια κοπελα διαβαζε δεξια μου μια ηταν ξαπλωμενη στο γκαζον αριστερα μου και μια απεναντι. Ουτε καν τις πλησιασε. Αντιθετως αυτες ηρθαν σε μας.

Σας αφηνω. Το τραπεζι ειναι ετοιμο. Και φυσικα ο σκυλος θα φαει μετα.Τα λεμε. καλο μεσημερι σε ολους-ες.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
Απαγορευεται για σας επειδη ειναι ανεκπαιδευτα. Εγω του λεω κατσε-μεινε και παω να παρω καφε...
Εντάξει, τώρα. Ας μην προκαλούμε εντάσεις με απόλυτες εκφράσεις, που μάλιστα θίγουν (έστω και ελάχιστα) άλλα μέλη, χωρίς λόγο...:)

Και η δικιά μου το κάνει αυτό, είναι η πιο "γερή" εντολή της...

Παρόλα αυτά, φαντάζομαι ότι έχεις ακούσει ποια είναι η πιο σοβαρή ασθένεια (και θανατηφόρα, πολλές φορές) του σκύλου...
Θα την αναφέρω, μόνο και μόνο για τους υπόλοιπους, που μπορεί να μην την γνωρίζουν: Εμπιστοσύνη!!!

Natassa

Well-Known Member
10 Ιανουαρίου 2008
4.700
172
Αθήνα
www.petphoto.gr
Απαγορευεται για σας επειδη ειναι ανεκπαιδευτα. Εγω του λεω κατσε-μεινε και παω να παρω καφε. Προχθες μια κοπελα διαβαζε δεξια μου μια ηταν ξαπλωμενη στο γκαζον αριστερα μου και μια απεναντι. Ουτε καν τις πλησιασε. Αντιθετως αυτες ηρθαν σε μας.
Εύγε για την τόσο καλή εκπάιδευση που του'χεις κάνει. :)

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
φιλε δεν ειναι μαγκια να κυκλοφορει ο σκυλος χωρις λουρι ειναι ανευθυνοτητα. Οσο καλα εκπαιδευμενο και ας πιστευεις οτι ειναι το σκυλι σου πρεπει παντα να ειναι με λουρι οταν βγαινετε εξω. Ο νομος δεν ξεχωριζει αν ο σκυλος ειναι εκπαιδευμενος ή μη.

3. Δεν επιτρέπεται ο περίπατος σκύλων χωρίς συνοδό. Ο ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους. Για την αποφυγή ατυχημάτων ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν.
Ειναι κοινος για ολα τα δεσποζομενα σκυλια εκτος απο τα σκυλια εργασιας

Οι υποχρεώσεις αυτές δεν ισχύουν για τους ποιμενικούς και κυνηγετικούς σκύλους, καθώς και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της έρευνας και της διάσωσης.
http://www.minagric.gr/greek/data/G913F71.pdf

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
bilkon μια μόνο απορία λύσε μου... Αν όσο το σκυλί σου είναι στο μείνε κι εσύ στην καφετέρια περάσει από εκεί κοντά ένα σκυλί, με το λουρί του και το συνοδό του και όλα τα τυπικά κι αυτό τοι σκυλί για τον α, β λόγο αρχίσει τα γρυλίσματα και τον "επιθετικό λόγο" (Δεν λέω να δαγκώσει γιατί ο άλλος ιδιοκτήτης είναι,ας πούμε, υπευθυνος και προετοιμασμένος να κοντήνει τον οδηγό). Πως θα αντιδράσει το σκυλί σου?
Ή πως θα αντιδράσει το σκυλί σου αν είσαι κι εσύ δίπλα του, κάνετε την βόλτα σας και διασταυρωθείτε στο ίδιο πεζοδρόμιο με το παραπάνω δίδυμο?

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Επεστρεψα. Τρωω γρηγορα. Natassa eyxaristo. zarof den το συνιστω ουτε το υποστηριζω, και ξερω τους νομους αλλα δεν ειναι μαγκια. Ειναι πολυ μεγαλη μαγκια!! Μακαρι να εβλεπα και δευτερο σκυλο εκπαιδευμενο εξω.( οχι στο σαλονι ) και kritikopoula oyte νερο δεν πινει αν δεν της το πω. Ποσο μαλλον να πλησιασει αλλο σκυλο διχως αδεια. Αλλα ρε παιδια δεν εχουμε ξεφηγει απο το θεμα? Το νεο μελος θα τρομαξε με ολα αυτα! Καλωσορηστε τον και βοηθηστε τον για να κανει μια καλη αρχη με το κουταβι του. ( τελικα το γυρισαμε στο chat axaxaxaxa!!!!! )

stitch18

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2011
288
0
Athens
Καταρχάς να καλωσορισω το νεο μελος!

bilkon θα διαφωνισω λιγο μαζι σου! απο οσα εχω διαβασει και δει εκπειδευοντας και μαθαινοντας το σκυλο μου εχω μαθει το θεμα εμπιστοσυνη ! το σκυλουνι πρεπει να σε εμπιστευεται και να σε αγαπα οχι να σε ΦΟΒΑΤΑΙ , πρεπει να του δινεις χωρο για να εκφραζεται! δεν ειναι μονο σηκω σηκω κατσε κατσε εχει συναισθήματα και δενεται με το ιδιοκτητη του ο καθε σκυλος. φυσικα και πρεπει να σε υπακουει αλλα δεν μπορεις καθε στιγμη να του δινεις εντολες (οχι εσυ προσωπικα ο καθενας) εντολες την ωρα που πρεπει φαγητο την ωρα που πρεπει παιχνιδι την ωρα που πρεπει εκπαιδευση την ωρα που πρεπει κ.ο.κ γνωμη μου ειναι να χαλαρωσεις λιγο γιατι ειναι ψυχουλα οχι ρομποτ η στρατιωτης ο σκυλος να εκτελει εντολες συνεχως! εχεις σκεφτει μηπως σε υπακουει γιατι σε φοβαται? χωρις παρεξηγηση φιλικα μιλωντας! οσον αφορα το λουρι δεν ειναι μαγκια φυσικα δεν μπορεις να ξερεις πως θα αντιδρασει σε μια δυσκολη στιγμη ο σκυλος και μετα εσυ θα τραβιεσαι και οχι μονο...

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
kritikopoula τωρα το ειδα!! Να κοντυνει τον οδηγο????? Για μενα ειναι οτι χειροτερο αυτο το πραγμα. Πανεντελως αντιεκπαιδευτικο!!!!! Δεν πρεπει ο σκυλος να απομακρυνεται απο το χειριστη του. ποσο μαλλον 3,4,5, ξερω γω μετρα. Χρησιμοποω μονοκοματο πνιχτη 1.2 μετρα.

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Παλι ξεφυγαμε απο το θεμα. Θα κανω την αρχη. Καλως ηρθες physicist. περιμενουμε τις foto απο το κουταβι σου φιλε. χαχααχαχχα!!!Τελικα εγινε η επιθυμια του μελους mareco.

Gεια σου johnk. Δεν βρισκω εδω στο εμποριο και κανω μονος μου.

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
ξέρουμε κανένα pet-shop (οχι εμπορίας κατοικιδίων) σε περιοχες περιστέρι-κεντρο αθήνα-αιγάλεω για την αγορά πάρκου για το κουτάβι? μίας και είναι ημίαιμο μαλτέζ η κάθε πλέυρα του πάρκου να είναι 60x60 η θέλει πιο ψηλό λετε? απο τιμές? όποιος ξέρει ας κάνει ένα κόπο να μου πει, εστω και με p.m. Ευχαριστώ.

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Ελα φιλε σε ζαλισαμε. Εγω προσωπικα δεν ξερω απο τιμες παρκου, αλλα ουτε θα εβαζα το σκυλι μου μεσα σε τετοιο.

Οχι φιλε stitch. Δεν με φοβαται. Απλα ειναι εκπαιδευμενο και ξερει τη θεση του στην οικογενεια. Μα τι μου λες τωρα? Ο κοσμος παραταει τα σκυλια του και ασχολειται με το δικο μου.

st3li0s

Well-Known Member
26 Αυγούστου 2009
8.560
2.743
Θεσ/νίκη
bilkon ο κόσμος δεν έχει ανάγκη να σχολιάζει το σκυλί σου!Διάλογο κάνουμε,χαλάρωσε!
Αν θέλουμε όμως να έχουμε δικαιώματα στα πάρκα και να απαιτούμε από την πολιτεία κάποια μέρα να γίνουμε οι σκύλο-γονείς κομμάτι της κοινωνίας και να μας αντιμετωπίζουν σωστά τότε το πρώτο που έχουμε να κάνουμε είναι να έχουμε το σκύλο στο λουρί!Μπορεί ο δικός σου σκύλος να είναι εκπαιδευμένος αλλά κάποιος άλλος ιδιοκτήτης που έχει την ίδια αντίληψη με σένα έχει τον σκύλο του ανεκπαιδευτο και ορμάει και δαγκώνει!Επίσης τέτοιοι άνθρωποι έχουν και την αντίληψη ότι τα κόπρανα του σκύλου που αφήνει στο πεζοδρόμιο κάνουν καλό στην...φύση,αφού εκεί τα κάνουν όλα τα ζώα...στην φύση!
Και σε παρακαλώ όταν λες κάτι να τεκμηριώνεις κιόλας!Όπως για ποιον λόγο δεν θα έβαζες τον σκύλο σου μέσα σε crate!Το λέω αυτό γιατί ο λόγος σου είναι αποτρεπτικός χωρίς επιχειρήματα και έτσι το νεο μέλος δεν το βοηθάς!

physicist το crate που θα πάρεις κοίταξε να χωράει να γυρίσει, να σταθεί και να ξαπλώσει άνετα ο σκύλος μέσα!

Last edited:

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
physicist το crate που θα πάρεις κοίταξε να χωράει να γυρίσει, να σταθεί και να ξαπλώσει άνετα ο σκύλος μέσα!
ναι το ξέρω απλα λέω αν 60 ποντοι ύψος του φτάνουν ή οχι

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
ayta συζηταμε με pm με καποιο μελος. Για πιο λογο να βαλω το σκυλι σκυλι στο κλουβι? Αμα ειναι το δενω στην αυλη.

johnk

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2010
10.176
5.601
ΑΘΗΝΑ
ayta συζηταμε με pm με καποιο μελος. Για πιο λογο να βαλω το σκυλι σκυλι στο κλουβι? Αμα ειναι το δενω στην αυλη.
Μέσα στο dogforum, υπάρχουν θέματα σχετικά με την χρησιμότητα και τη χρήση του crate...
Εκεί θα ενημερωθείς για αρκετούς λόγους:)

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Φιλε physicist αρκετα ακουσες σε μια μερα. Τερμα το τζαμπα. Αν δεν βαλεις foto απο το κουταβι σου αλλες απαντησεις δεν εχει.!!!