Νέο μέλος, καλησπέρα.

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
βρε mareco.. ποιοί είμαστε εμείς για να κρίνουμε ποιός πρέπει να στειρωθεί και ποιός όχι?

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.795
20.110
Μιλάς για τα σκυλιά ή για τους ανθρώπους;
Για τα σκυλιά, είμαστε οι δημιουργοί τους και οι απόλυτα υπεύθυνοι για την κατάντια τους. Οπότε, ας κάνουμε και κάτι για την προστασία τους.
Για τους ανθρώπους, είναι προσωπική μου, αδιαπραγμάτευτη, άποψη. Δεν έχω το δικαίωμα να έχω γνώμη; Οποιος κι αν είμαι...

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
φιρι-φιρι το πας να με βαλεις στη συζητηση, physicist. Toylaxiston σ'αυτα τα θεματα εμπιστευσου το forum. π.χ. (ανεπιθυμητες γεννες, εκπαιδευση διατροφη, υγεια, υγιεινη και αλλα πολλα.) Εχουμε ασχοληθει παρα πολυ με το θεμα σκυλος, γιατι για μας δεν ειναι απλα ενα σκυλι. Ειναι μελος της οικογενειας. Μη σου πω και κατι παραπανω!

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
μην μπλέκουμε τα σκυλιά με τους ανθρώπους.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν ΑΠΕΙΡΑ αδέσποτα.
Μερικά στέκονται τυχερά και κάποιος τα μαζευει από το δρόμο και τα παίρνει σπίτι του. ή υιοθετεί απο καταφύγιο.
Μερικά στέκονται λιγότερο τυχερά και πάνε σε καταφύγιο όπου είναι πολύ πιθανό να περάσουν όλη τους τη ζωή περιμένοντας κάποιον που δεν θα έρθει ποτέ.
Αλλα τα περισσότερα (μιλάμε για τεράστια πλειοψηφία) στέκονται εντελώς άτυχα και πεθαίνουν στο δρόμο. Απο φόλα, απο αυτοκίνητο, απο βασανιστηρια και απο 1002 αρρώστιες.

Τα σκυλιά δεν είναι ζώα της φύσης, ο άνθρωπος τα έφτιαξε και ο άνθρωπος πρέπει να τα φροντίζει, αλλιώς δεν επιβιώνουν :(

Μέχρι στιγμής, ειδικά στην Ελλάδα φαίνεται να είμαστε εντελώς ανάξιοι να τα φροντίζουμε...απόδειξη τα χιλιάδες αδέσποτα που κανείς δε φροντίζει.
Δυστυχώς γέννες σαν αυτή απο όπου προέρχεται το σκυλάκι σου, και το δικό μου, και της mareco και μερικών άλλων μόνο κακό κάνουν.
το δικό σου σκυλί και το δικό μου και της Mareco και όλα τα υιοθετημένα είναι τα τυχερά και είμαστε κι εμείς τυχερές που τα έχουμε...τα αδερφάκια τους όμως?? Τα κουτάβια που γεννούν τα αδελφάκια τους? και τα επόμενα? Την τύχη τους τη βλέπουμε κάθε μέρα στους δρόμους :(

Εγώ πιστευω πως το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε είναι να μη ζευγαρώνουμε τα σκυλιά μας.

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
Sorry....που επεμβαίνω....αλλά η σύγκριση σκύλας - γυναίκας είναι τουλάχιστον ΑΚΥΡΗ....
Δηλαδή τι πιστεύεις;;; Ότι κάθε που έχουμε περίοδο, μας οσμίζονται τα αρσενικά (όχι τα σκυλιά προφανώς....) κι εμείς δεν αντέχουμε και ...και...και....Ή εμείς κυνηγάμε τα αρσενικά σαν μην πω τι.....;;;;;; Ή μπορεί να πιάσουμε παιδί...έτσι για πλάκα....
Ήμαρτον .....

Πες ΌΤΙ άλλο θες για να υποστηρίξεις τη γνώμη σου, αλλά ΟΧΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!

(και συμφωνώ με mareco για την ...περί ανθρώπων στείρωση...κατά περίπτωση...)

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
κατ αρχας να ξεκαθαρίσω οτι δεν είμαι υπερ του εκτροφέα της πίσω αυλής για κανένα λόγο οτι μισώ τα pet shop και το εμπόριο σκύλων για αυτό και δεν αγόρασα απο εκεί. απλά αναφέρω οτι αφού έγινε τουλάχιστον μια "ανεπιθύμητη" γέννα ας δώσουμε σε αυτά τα κουτάβια μια οικογένεια που τους αξίζει. με την φράση οτι εμεις είμαστε οι δημιουργοί των σκύλων είμαι αντίθετος, αλλα και πάλι αυτό είναι προσωπική μου άποψη. το οτι εμέις φταίμε για την κατάντια τους με βρίσκει 1000% συμφωνο. lara_kouklara έχεις απόλυτο δίκιο και εσυ και οι υπόλοιποι οτι δεν πρέπει εσκεμμένα να ζευγαρώνουμε τους σκύλους μας.
bilkon και για μένα είναι μέλος της οικογένειας και ας τον έχω εδω και μια βδομάδα. δεν τον θεωρώ κατοικίδιο.

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Βρε κοριτσια εξηγηστε τον ανθρωπο οτι τα σκυλια δεν κανουν sex απο ερωτα οπως εμεις και οτι αν δεν ειναι στις μερες της η θηλυκια δεν καθεται, δηλαδη καθε εξι μηνες και γι'αυτο το λογο πρεπει να αποφευγεται.

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
agathe κατ αρχάς συγγνώμη αν το θεώρησες υποτιμητικό. δεν είχα καμμία μα καμμία πρόθεση να το πω έτσι. ειλικρινά ζητώ συγγνωμη αν σε προσέβαλλα. αυτό που ήθελα να πώ αλλά το παρεξήγησες είναι οτι εφόσον μια γυναίκα έχει το δικαίωμα στη γέννα, ένα θηλυκό το οποίο δεν είναι άνθρωπος, αλλα είναι ζωντανό ον, πως μπορείς να του αφαιρείς το δικαιωμα στη γέννα? αυτό εννοούσα.

zarof

Well-Known Member
24 Μαρτίου 2011
395
0
44
Νεα Αρτακη
αδερφε αλλο πραγμα το ενστικτο της αναπαραγωγης στα ζωα και αλλο η επιθυμια της αναπαραγωγης στους ανθρωπους. Νομιζεις οτι τα θηλυκα σκυλια απο την πρωτη μερα του οιστρου να σκευτονται "εγω ποτε θα γινω μανα" ?

agathe

Well-Known Member
27 Ιανουαρίου 2011
3.265
114
Σπέτσες
agathe κατ αρχάς συγγνώμη αν το θεώρησες υποτιμητικό. δεν είχα καμμία μα καμμία πρόθεση να το πω έτσι. ειλικρινά ζητώ συγγνωμη αν σε προσέβαλλα. αυτό που ήθελα να πώ αλλά το παρεξήγησες είναι οτι εφόσον μια γυναίκα έχει το δικαίωμα στη γέννα, ένα θηλυκό το οποίο δεν είναι άνθρωπος, αλλα είναι ζωντανό ον, πως μπορείς να του αφαιρείς το δικαιωμα στη γέννα? αυτό εννοούσα.
Μάλλον έγινα .....λίγο σκύλα....έτσι;;;;;;;;;:D:D:D (σόρυ....)

Δεν το πήρα προσωπικά το σχόλιο σου....Ούτε παρεξηγήθηκα ούτε προσεβλήθην....Αλίμονο....
Απλώς το θεώρησα άκυρο...
Αλλά λάβε υπόψη σου ότι τα σκυλιά δεν έχουν τις "ανάγκες" που έχουμε εμείς οι άνθρωποι....

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
προφανώς δεν είναι το ιδιο zarof αλλά εγώ δεν ανέφερα τη επιθυμία. θεώρησα οτι από βιολογικής απόψεως για την υγεία του θηλυκού σκυλιού οτι είναι καλό να γεννήσει μια φορά.
agathe καμμία παρεξήγηση άλλωστε ήσυν η πρώτη που με καλωσόρισες στην κοινότητα εδώ. δεν είμαι άνθρωπος που παρεξηγει εύκολα ούτε τσακώνομαι παρά τη νεαρή μου ηλικία των 25 χρόνων.

Last edited:

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Δεν έχει διαφορά αν γεννήσει μία φορά.
Στον επόμενο οίστρο θα θέλει πάλι να ζευγαρώσει. Και στον επόμενο και στον επόμενο και πάει λέγοντας........

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι ψυχολογικό το θέμα του σκυλιού και θέλει να γίνει μανούλα, αλλα γιατί έχει το ένστικτο της αναπαραγωγής ώστε να διατηρήσει το είδος του και να πολλαπλασιαστεί.
Ο αριθμός των σκύλων όμως δε χρειάζεται κανένα πολλαπλασιασμό....μη σου πω ότι καλυτερα θα ήταν να γινόταν διαίρεση;)

physicist

Active Member
26 Απριλίου 2011
34
0
έχω μια ερώτηση πρακτική επι του θέματος. επειδή προσπαθώ σιγά σιγά να εκπαιδεύσω το κουτάβι μου να το αφήνω ελευθερο σε όλο το σπίτι? προς το παρόν το έχω ελεύθερο στην κουζίνα που είναι αρκετα ευρύχωρη και εκεί το ταίζω και παίζουμε και του μαθαίνω να πηγαίνει και στην πάνα. μόνο όταν θέλω να σφουγγαρίσω το δένω με ένα λουράκι για λίγο.

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Τα συγχαρητηρια μου σε ολους-ες για την υπομονη -επιμονη τους ωστε να καταλαβει το νεο μελος μερικα πραγματα.

ΩΧ!! Θα με κανετε να γραφω παλι. Σε καποιο δωματιο του σπιτιου δεν πρεπει να εχει προσβαση ο σκυλος. Ετσι καταλαβαινει οτι δεν εχει τα ιδια δικαιωματα με τα υπολοιπα μελη και ειναι κατωτερος στην ιεραρχια της οικογενειας και πρεπει να τους υπακουει ολους.

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
Καλό είναι να έχεις ένα χώρο όπου το κουτάβι θα θεωρεί δικό του και θα είναι το ησυχαστήριό του :)
Ένα πάρκο - crate είναι ότι πρέπει γι`αυτή τη δουλεία. Όταν θα θέλεις να το κοιμήσεις, να κοιμηθείς εσύ, να σφουγγαρίσεις και γενικά να το περιορίσεις το ιδανικό θα είναι να το αφήνεις μέσα στο πάρκο με το κρεβατάκι του και τα παιχνίδια του :)
Τις υπόλοιπες ώρες άστο να κυκλοφορεί ελευθερο αλλα πάντα να έχεις το νου σου μη μασουλήσει κανένα καλώδιο, μην τα κάνει στο χαλί και λοιπά.
Δες αυτά:
Βήμα προς βήμα η εκπαίδευση για τον περιορισμό σε κλουβί
Crate-Κλουβί
10 συμβουλές για καθαρό σπίτι
Πώς να μεγαλώσετε ένα πιο έξυπνο κουτάβι
βασική εκπαίδευση και ηλικία

ΩΧ!! Θα με κανετε να γραφω παλι. Σε καποιο δωματιο του σπιτιου δεν πρεπει να εχει προσβαση ο σκυλος. Ετσι καταλαβαινει οτι δεν εχει τα ιδια δικαιωματα με τα υπολοιπα μελη και ειναι κατωτερος στην ιεραρχια της οικογενειας και πρεπει να τους υπακουει ολους.
Πρώτη φορά το ακούω αυτό!

bilkon

Well-Known Member
6 Μαρτίου 2010
109
0
serres
Οπως σου ειπα και χθες το βραδυ στη συνομιλια μας, ψαξα να βρεις για αρχη τα dvd η γλωσσα των σκυλων και το επιλεγοντας κουταβι.

Lara se mena αναφερθηκες?

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
επειδή προσπαθώ σιγά σιγά να εκπαιδεύσω το κουτάβι μου να το αφήνω ελευθερο σε όλο το σπίτι?
Εξαρτάται...
Έχεις βγάλει τα χαλιά? :D
Αν βαριέσαι γιατί γράφεις? :confused:
Ποιος στα είπε αυτά τα πράγματα? :confused::confused:

Συμφωνώ με Lara

Lara_kouklara

Well-Known Member
11 Ιανουαρίου 2011
4.722
457
ναι bilkon, αφού έκανα παράθεση αυτό που είπες :)
Πρώτη φορά το ακούω ότι δεν πρέπει να έχει πρόσβαση σε ένα δωμάτιο το σκυλί. Που το άκουσες?