Νέο μέλος [Γερμανικός Ποιμενικός]

gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Σε ευχαρσιτώ πολύ! Δεν σκέφτηκα στιγμή μα κάνω πεικοπές σε κτηνίατρο κλπ. Μίλησα μετην τροφή γιατί υπάρχουν πολλές! Και ήθελα μια γνώμη.Θα προτιμήσω α μην πάω για κάφε παρά να πάρω κάτι για το σκύλο! Και το εννοώ!
Θα προτιμήσω να μην πάω για καφέ και να πάρω κάτι για το σκύλο.

AlbaS

Well-Known Member
2 Δεκεμβρίου 2012
348
5
Δεν έχω ιδέα από εκτροφείς..Όλα μου τα σκυλιά ηταν ανέκαθεν από τον δρόμο..:cool:
Αλλά σίγουρα θα σου πουν κ άλλα μελή από εδώ γνώμες που ξέρουν καλύτερα..

Οπότε, έτσι κ αλλιώς όλα θα τα συζητήσεις με τον εκτροφέα σου..τα πάντα περί της κοινής ζωής σας..

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Γερασιμε, (δεν εχω ακομα ΓΠ περιμενω να παρω)

1ον εκπαιδευση την κανεις και μονος σου και μην ακους κανεναν, αρκει να εχεις ενα μετριο IQ και να ψαχτεις στο internet/youtube για προγραμμα εκπαιδευσης και βινετακια για το πως θα το κανεις.

Η διαφορά μεταξυ εσου και του εκπαιδευτη ειναι οτι αυτος εχει εμπειρια και χρειάζεται λιγοτερο χρόνο/προσπαθειες . αν εχεις ενα μετριο IQ κι εσυ θα τα καταφερεις (με διαβασμα και βιντεο + πειθαρχία (στον εαυτο σου οχι στο σκυλο)). Αν μπορεις να φανεις πειθαρχιμενος και να ακολουθησεις το προγραμμα εκπαιδευσης + υπομονη τοτε θα γινει σωστο το σκυλι σου. (φυσικα ολα αυτα αν παρεις κουταβι που εσυ του πλαθεις τον χαρακτηρα, αν ειναι ενηλικας τοτε ειναι πολυ πιο δυσκολα τα πραγματα νομιζω μονοδρομος εκπαιδευτης)

Τροφές δες και απο εξωτερικο πχ ebay amazon κτλ. Royal canin την βρισκεις εναντι 2,2-2,4 Ευρω το κιλο (απλα αγοραζεις πχ 2 x 15κιλα) (ελλάδα εχει τα διπλα λεφτα).

Το θέμα στρατός είναι το πιο σοβαρο σου προβλημα. Και οτι και να λες δεν θα τον αποφυγεις (8-9 μήνες ή 12 αν γίνει). Δεν είναι πχ 2-3 βδομαδες αντε 1 μηνα που πας πχ διακοπες χωρις αυτον, ειναι 12 μήνες.

vas

Well-Known Member
16 Μαϊου 2009
2.731
1.070
Δεν ξέρω αν είχες στο παρελθόν σκύλο αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες τα πράγματα.
Συμφωνώ ότι μπορεί να κάνει την εκπαίδευση μόνος του ως έναν βαθμό αλλά το κάθε σκυλί αποδίδει διαφορετικά στην εκάστοτε μέθοδο.

Ο εκπαιδευτής έχει την ικανότητα να διακρίνει με ποιά μέθοδο το σκυλί σου αποδίδει καλύτερα και να σου εξηγήσει κάποια πραγματάκια πολύ βασικά μεν, που δεν πάει ο νους σου δε. Επιπλέον ο εκπαιδευτής δεν εκπαιδεύει τον σκύλο, εκπαιδεύει τον ιδιοκτήτη. Δε γίνεται το σκυλί να εκπαιδευτεί με μια ώρα την εβδομάδα μάθημα.

Φιλικά

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Καλως ηρθες
Να πας σε μερικα κλαμπ εργασιας να εχεις μια ιδεα για το πως δουλευουν τα σκυλια και τι απαιτησεις εχουν,γιατι απο οτι διαβασα μεχρι στιγμης δεν σε εχει ενημερωση κανενας.....
το μονο που βλεπω ειναι οτι θελουν να σου πουλησουν σκυλο και εχει ο θεος......
Στο θεμα τροφης αρχιζε να διαβαζεις για barf.

Να πεις στον εκτροφεα που θα επιλεξεις να σου δειξει ενα σκυλο δικο του, την βασικη υπακοη.
Να δεις πως συμπεριφερεται στα σκυλια του και τη "σχεση" εχει μαζι τους.
Αμα αρχισει τα 30 φους σε 2 μετρα και τις 150 διορθωσεις για ενα κατσε φυγε μακρυα.

Απο Ελλαδα δεν θα επαιρνα ποτε ξανα γερμανικο ποιμενικο.
Ψαξε και απο το εξωτερικο

1ον εκπαιδευση την κανεις και μονος σου και μην ακους κανεναν, αρκει να εχεις ενα μετριο IQ και να ψαχτεις στο internet/youtube για προγραμμα εκπαιδευσης και βινετακια για το πως θα το κανεις.
:confused: ωραιες συμβουλες απο καποιον που δεν ξερει ουτε το λουρι να βαλει στον σκυλο του

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Συμφωνώ απόλυτα με Vas..επειδή όλο και πιο πολύ πληθαίνουν τα άτομα που "την βλέπουν εκπαιδευτές" μέσω βίντεο στο u tube.., όχι μόνο δεν είναι ουσιαστικές οι γνώσεις..αλλά αν δεν υπάρχει και η ανάλογη εμπειρία πίσω μπορούμε να κάνουμε και ζημιά..

Ο κάθε σκύλος είναι μοναδικός..μαζί με την εκάστοτε φυλή και ιδιοσυγκρασία..με το μοναδικό περιβάλλον που μεγάλωσε.., με τον ξεχωριστό το κάθε ένα ιδιοκτήτη..
Οι τρόποι προσέγγισις πολλοί..και ξεχωριστοί κάθε φόρα..ανάλογα τον σκύλο..

Δεν είναι τυχαίο που αυτοί οι άνθρωποι το σπουδάζουν αυτό.. ας μην τα εξισώνουμε λοιπόν όλα..

gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Απο Ελλαδα δεν θα επαιρνα ποτε ξανα γερμανικο ποιμενικο.
Ψαξε και απο το εξωτερικο
Πως μπορω να εμπιστευτώ κάποιον απο εξωτερικό; Δεν θα πρέπει να συναντήσω με τον εκτροφέα εκει;δεν ειναι πολυ εύκολο. Απλα ψιλό φοβάμαι να εμπιστευτώ μονο τα mail για ενα σοβαρό θέμα. Εκτός αν ξέρετε εσείς κάποιον εκτροφέα σίγουρο και εγγυημένο!

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Δεν ξέρω αν είχες στο παρελθόν σκύλο αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα λες τα πράγματα.
Συμφωνώ ότι μπορεί να κάνει την εκπαίδευση μόνος του ως έναν βαθμό αλλά το κάθε σκυλί αποδίδει διαφορετικά στην εκάστοτε μέθοδο.

Ο εκπαιδευτής έχει την ικανότητα να διακρίνει με ποιά μέθοδο το σκυλί σου αποδίδει καλύτερα και να σου εξηγήσει κάποια πραγματάκια πολύ βασικά μεν, που δεν πάει ο νους σου δε. Επιπλέον ο εκπαιδευτής δεν εκπαιδεύει τον σκύλο, εκπαιδεύει τον ιδιοκτήτη. Δε γίνεται το σκυλί να εκπαιδευτεί με μια ώρα την εβδομάδα μάθημα.

Φιλικά
Απο το να μην παει καθολου σε εκπαιδευτη (οικονομικο) και να μην ασχοληθει καθολου με το σκυλο του (πραγμα που κάνουν αρκετοί ) ειναι 1000 φορες καλυτερα να διαβασει και να δει βιντεο και να κανει μονος του την βασικη εκπαιδευση (δεν μιλαω για φυλακα προστασιας κτλ) αλλα για ενα ισοροποιμένο σκύλο συντροφιάς. Το ολο θέμα ειναι το θέμα πειθαρχίας (να μπορείς να πειθαρχισεις τον εαυτό σου και μετα τον σκύλο).

Θα συμφωνίσω 1000% μαζι σου οτι ο εκπαιδευτης εκπαιδεύει τον ιδιοκτήτη . Αλλά αρκετοι νομιζουν οτι ειναι το αντιθετο (πληρωσα χχχ ποσο για θετικη η επιθετικη εκπαιδευση) και τώρα ο σκυλος μου ειναι ΟΚ. Ισως είμαι λάθος αλλά τα μονα λεφτα που θα εδινα θα ηταν για να παω μονος μου με τον εκπαιδευτη σκύλων ή σε σεμηνάριο (βασικη υπακοή, δεν με ενδιαφερει φυλακας/προστασια κτλ).

καποιος που δεν μπορει να εχει πειθαρχία δεν θα μπορεσει να αποκτήσει την υπακοή του σκύλου του και πρεπει να παει οπωσδήποτε σε εκπαιδευτη, αλλά και τα λεφτά που ζητάνε ειναι γελιώτητες (2013).

Δεν είναι τυχαίο που αυτοί οι άνθρωποι το σπουδάζουν αυτό.. ας μην τα εξισώνουμε λοιπόν όλα..
Δεν λεω οτι δεν γνωρίζει ο εκπαιδευτης (είτε αυτοδίδακτος είτε με σεμηνάρια) αλλα και τα λεφτα που ζητανε ειναι ... .

Ο μηχανικος σπουδασε και ζητούσε 350Ευρω για πιστοποιητικο ενεργειακης κλασσης ( που ειναι 20 λεπτα υποθεση) να μεταφερεις τις διαστασεις απο το τοπογραφικό στο ηλεκτρονικο σύστημα.

Και ο πληροφορικάριος (τομεας μου) πηρε πτυχιο "σπουδασε" και δεν ξερει να ανοιγει εναν υπολογιστή η να κάνει φορμάτ.

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
:confused: ωραιες συμβουλες απο καποιον που δεν ξερει ουτε το λουρι να βαλει στον σκυλο του
Αν το εχεις καταλαβει το παλικαρι δεν θα δωσει τα λεφτα (οι παντες σίγουρα αν μας περισέβαν απο τα πατζάκια θα τα δίναμε) , απο το καθολου εκπαιδευση καλυτερα ειναι η βασικη εκπαιδευση υπακοής απο τον ίδιο. ουτε Λουρί ουτε οδηγό

Last edited:

gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Αν το εχεις καταλαβει το παλικαρι δεν θα δωσει τα λεφτα (οι παντες σίγουρα αν μας περισέβαν απο τα πατζάκια θα τα δίναμε) , απο το καθολου εκπαιδευση καλυτερα ειναι η βασικη εκπαιδευση υπακοής απο τον ίδιο.
Παιδιά τα λεφτα θα τα δώσω για εκπαίδευση. Αλλα οχι τωρα. Τωρα δεν τα έχω. Μεχρι να πάω σε εκπαιδευτεί θα ήθελα αν μπορούσα να του μάθω εγω κάποια πράγματα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δεν λεω οτι δεν γνωρίζει ο εκπαιδευτης (είτε αυτοδίδακτος είτε με σεμηνάρια) αλλα και τα λεφτα που ζητανε ειναι ... .

Ο μηχανικος σπουδασε και ζητούσε 350Ευρω για πιστοποιητικο ενεργειακης κλασσης ( που ειναι 20 λεπτα υποθεση) να μεταφερεις τις διαστασεις απο το τοπογραφικό στο ηλεκτρονικο σύστημα.

Και ο πληροφορικάριος (τομεας μου) πηρε πτυχιο "σπουδασε" και δεν ξερει να ανοιγει εναν υπολογιστή η να κάνει φορμάτ.
Nαι με αυτήν την λογική δεν πάμε μπροστά..δεν θα κάνει η μαμή τον γιατρό..

Παιδιά τα λεφτά θα τα δώσω για εκπαίδευση. Αλλα οχι τωρα. Τωρα δεν τα έχω. Μεχρι να πάω σε εκπαιδευτεί θα ήθελα αν μπορούσα να του μάθω εγω κάποια πράγματα.
gerasimosgs δεν το αφήνεις καλύτερα μέχρι να φτιάξουν τα οικονομικά σου.. ?

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
gerasimosgs γνώμη μου είναι οτι πέντε πράγματα της βασικής υπακοής μπορείς να του τα μάθεις αν ενημερωθείς και διαβάσεις λίγο και αν βλέπεις στην πορεία τίποτα προβλήματα συμπεριφοράς που δεν μπορείς να χειριστής τότε να πας σε κάποιον εκπαιδευτή

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
Αν το εχεις καταλαβει το παλικαρι δεν θα δωσει τα λεφτα (οι παντες σίγουρα αν μας περισέβαν απο τα πατζάκια θα τα δίναμε) , απο το καθολου εκπαιδευση καλυτερα ειναι η βασικη εκπαιδευση υπακοής απο τον ίδιο. ουτε Λουρί ουτε οδηγό
Το μην ακους κανεναν και δες βιντεακια στο youtube απο το δεν εχει λεφτα(που καταλαβες οτι δεν εχει λεφτα?) εχει μια μεγαλη διαφορα.
Οταν το μελος εχει γραψει παραπανω πως προτιμαει να μην παει για εναν καφε και να κρατησει τα χρηματα για πιθανα εξοδα του σκυλου.
Το αν εσυ τωρα μπορει να το "εχεις" με τα σκυλια δεν σημαινει οτι μπορουν ολοι....
απο εκει και περα οταν με το καλο παρεις το σκυλακι σου και του μαθεις της εντολες μεσω ιντερνετ θα χαρω να μου δειξεις πως της εκτελει για να δουμε ποσο ευκολο ειναι.
φιλικα παντα

zouzounos

Well-Known Member
19 Ιανουαρίου 2009
1.954
317
gerasimosgs γνώμη μου είναι οτι πέντε πράγματα της βασικής υπακοής μπορείς να του τα μάθεις αν ενημερωθείς και διαβάσεις λίγο και αν βλέπεις στην πορεία τίποτα προβλήματα συμπεριφοράς που δεν μπορείς να χειριστής τότε να πας σε κάποιον εκπαιδευτή
Αν και χαλαω το θεμα
Εχω διαφορετικη αποψη.
Ειναι καλυτερο να του τα μαθεις απο την αρχη σωστα...παρα να πρεπει να γκρεμισεις συμπεριφορες και λαθος εντολες και να της ξανα-χτισεις.

aliki_s

Well-Known Member
27 Μαϊου 2011
3.279
1.797
Αθήνα
Αν και χαλαω το θεμα
Εχω διαφορετικη αποψη.
Ειναι καλυτερο να του τα μαθεις απο την αρχη σωστα...παρα να πρεπει να γκρεμισεις συμπεριφορες και λαθος εντολες και να της ξανα-χτισεις.
+1000

peris

Well-Known Member
9 Φεβρουαρίου 2013
179
0
Πάτρα
Αν και χαλαω το θεμα
Εχω διαφορετικη αποψη.
Σίγουρα αν είναι να του μάθει με λάθος τρόπο για παράδειγμα το μείνε,κάτσε,μαζί καλύτερα να το πάει σε εκπαιδευτή απο την αρχή

immunity

Well-Known Member
5 Ιουνίου 2013
111
0
Θεσσαλονικη
Το μην ακους κανεναν και δες βιντεακια στο youtube απο το δεν εχει λεφτα(που καταλαβες οτι δεν εχει λεφτα?) εχει μια μεγαλη διαφορα.
Οταν το μελος εχει γραψει παραπανω πως προτιμαει να μην παει για εναν καφε και να κρατησει τα χρηματα για πιθανα εξοδα του σκυλου.
Το αν εσυ τωρα μπορει να το "εχεις" με τα σκυλια δεν σημαινει οτι μπορουν ολοι....
απο εκει και περα οταν με το καλο παρεις το σκυλακι σου και του μαθεις της εντολες μεσω ιντερνετ θα χαρω να μου δειξεις πως της εκτελει για να δουμε ποσο ευκολο ειναι.
φιλικα παντα
Το είπες και μονος σου, προτιμαει να μην παει για καφε (1,5-2,5 Ευρω) για να παρει πχ παιχνιδι/λιχουδιες για το σκυλο του. το συμπερασμα που εβγαλα οτι απο το 1,5 Ευρω για να φτασει στα 500-800 ειναι πολλοι καφεδες. Μακαρι να πηγαναμε προς το καλυτερο αλλα τα πραγματα πανε προς το πιο σφηχτά.

Δεν μπορω να πω οτι το "έχω" με τους σκύλους , αυτο θα φανει στο μελλον απο το αποτελεσμα, αλλα παντα εγραφα πιο πριν αν πιστευει οτι εχει πειθαρχεια (ο ίδιος) για να μπορεσει να το εκπαιδευσει, αλλιως πρεπει οπωσδήποτε εκπαιδευτη. Νομιζω ολοι οι σωστοι εκτροφείς θα(ειτε ειναι και εκπαιδευτες) τον εκπαιδευσουν (τον γερασιμο) για την βρεφικη εκπαιδευση 2-6 μηνων δεν νομιζω απλα να παρουν τα λεφτα και να του δωσουν το κουταβι του.

gerasimosgs

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2013
64
0
Παιδιά θέλω να το πάρω Σεπτέμβρη. Μεχρι το Νοέμβρη οχι δεν μπορω να το πάω. Απο αρχές Δεκέμβρη θα μπορω. Πιο πριν δύσκολο γιατί δεν θα έχω πάρει τα λεφτα. Μια ερώτηση. Ενα εκτροφείο LAZAROS-KENNEL το γνωρίζετε; Και αν ναι ποια η γνώμη σας;;