Μην επιλεγεις εκτροφεια τα οποια εχουν πανω απο δυο ρατσες Αν και θα σου ελεγα ακομα καλυτερα να συγκεντρωθεις σε εκτροφεια που εχουν μονο γερμανικα ποιμενικα
+1000Πόσα διαθέτεις για να αγοράσεις έναν σκύλο ? Έχεις υπόψιν σου τις τιμές ?
και ναι..ξεκινάμε να χτίζουμε τον σκύλο από το 0..δεν κάνουμε πειράματα που αν δεν μας "βγει" γυρίζουμε στον εκπαιδευτή..δεν ξεκινάμε έτσι..
Επίσης η εμπειρία είναι σχετική..(δεν φτάνουν και δέκα σκυλιά να έχεις, η ποιοτική ενασχόληση κάνει την διαφορά) και κάθε περίπτωση είναι μοναδική.., το θέμα είναι να έχουμε γνώσεις αυτών..και ρεαλιστικές προσδοκίες.., θέμα αυτοκριτικής είναι..και αυτογνωσίας..και τι περιθώρια δίνουμε για να πάμε μπροστά και να βελτιωνόμαστε.., αλλά δυστυχώς η έκφραση "το έχω".., "ξέρω εγώ".., επικρατεί..
Ξέρω οτι είναι γύρω στα 900. Και ναι σκοπεύω να τα δώσω για να τον αποκτήσω.τωρα περί της έκφρασης "το έχω" δεν νομίζω να πηγαίνει σε εμένα...δεν είπα ουτε οτι το έχω ουτε τίποτα τέτοιο...είπα απο Δεκέμβρη θα το πάω σε εκπαιδευτή! Οι γνώμη σας για εκτπφεία του εξωτερικού ποια ειναι;
Μην το πάμε εκεί το θέμα..άδικα..και δεν έχει και κανένα νόημα και βγαίνουμε και εκτός θέματος..Αν ομως δεν εχουμε τα λεφτα (αλλα ειμαστε προθυμοι να το εκπαιδευσουμε) να μην παρουμε ενα σκύλο ? είτε αδέσποτο είτε απο φιλο είτε απο εκτροφέα. Δηλαδη τοσος κοσμος και κοσμακης που εχει ανοιξει το σπιτι του σε μια δυο τρεις .. αδέσποτες ψυχες κακό κάνουν (δεν νομιζω να τα πηγαινουν στον εκπαιδευτη)?
Δεν νομιζω να διαφωνει κάποιος ότι το καλύτερο είναι να προσφερεις το καλυτερο (ειτε ειναι σκυλος (pedegree/fake pedigree/αδεσποτο) ειτε ειναι παιδι σου κτλ κτλ) εκπαιδευτη, διατροφολογο/μαγειρευτο φαγητο, παιχνιδια κτλ κτλ . Αλλά οταν δεν υπαρχουν ποροι ? (προσωπικη εκπαιδευση αντι για επαγγελματικη, ξηρα τροφη αντι για διατροφολογο/μαγευρευτο φαγητο, κτλ κτλ). να μην προβουμε στην αποκτηση, να διωξουμε ολα τα αδεσποτα που εχουμε περιθάλψει ? ή τα αδεσποτα ειανι διαφορετικα απο τα pedigreενια και δεν χρειαζονται εκπαιδευτη. Απο αυτην την οπτικη γωνία το βλέπω, ίσως κάνω λάθος.
Ήθελες να πάρεις από ξένο εκτροφείο, και σου είπανε να πάρεις από Ελλάδα?Όταν πρωτομπήκα εγώ κι ήθελα σκύλο από ξένο εκτροφείο χωρίς να πάω να το δω πρώτα μου είπαν κάποιοι κάποια σωστά πράγματα και αναθεώρησα..
Όχι αλλά σε μαθήματα με 20 σκυλιά δεν θα πήγαινα, είτε είχα ημαίμο, είτε καθαρόαιμο!Ενα μικρό σχόλιο, για μία κατάσταση που με έχει εντυπωσιάσει. Τα 9,5 στα 10 σκυλιά, που κάνουν ομαδικά μαθήματα στο puppies park, είναι καραημίαιμα. Σε πολλούς κύκλους μαθημάτων. Οχι μόνο σε έναν. Σκέφτομαι καμμιά φορά, ότι ή οι ιδιοκτήτες ημίαιμων είναι πιο συνειδητοποιημένοι, ή οι ιδιοκτήτες καθαρόαιμων, νομίζουν ότι πακέτο με το pedigree, έχουν εξασφαλίσει και την συμπεριφορά.
Απο να μην το πας καθολου σε εκπαιδευτη και να μην το εκπαιδευσεις ουτε εσυ (πληρες ανεκπαιδευτο) καλυτερο δεν ειναι να εχει κανει καποια ομαδική εκπαίδευση?Όχι αλλά σε μαθήματα με 20 σκυλιά δεν θα πήγαινα, είτε είχα ημαίμο, είτε καθαρόαιμο!
Οπότε δεν έχει κάνει με το τι σκύλο έχει!Πάντα πηγαίνει με το μυαλό του ιδιοκτήτη και το ρητό "τόσο τον κόφτει, τόσο κάνει!
χαχαχαχα!!! όχι ρε παιδί μου απλά μου είπαν να δω πρώτα το εκτροφείο, να μην κάνω αυτές τις κινήσεις από απόστασηΉθελες να πάρεις από ξένο εκτροφείο, και σου είπανε να πάρεις από Ελλάδα?
Ποιοι?
Link please!
edit
άσε....το βρήκα...
Θα ήθελες να το εξηγήσεις λίγο αυτό;Ενα μικρό σχόλιο, για μία κατάσταση που με έχει εντυπωσιάσει. Τα 9,5 στα 10 σκυλιά, που κάνουν ομαδικά μαθήματα στο puppies park, είναι καραημίαιμα. Σε πολλούς κύκλους μαθημάτων. Οχι μόνο σε έναν. Σκέφτομαι καμμιά φορά, ότι ή οι ιδιοκτήτες ημίαιμων είναι πιο συνειδητοποιημένοι, ή οι ιδιοκτήτες καθαρόαιμων, νομίζουν ότι πακέτο με το pedigree, έχουν εξασφαλίσει και την συμπεριφορά.