Νέο κουτάβι Yorkie

maxoskulo

Well-Known Member
26 Νοεμβρίου 2013
102
4
Πανέμορφο πλασματάκι η κουταβίτσα σας!Να την χαίρεστε -κι αυτή και τα υπόλοιπα ζωάκια σας- και να περνάτε πάντα ,όλοι μαζί τέλεια.

• Like
Reactions: Nizinny

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Η μικρη χθες κυνηγουσε φαντασματα. :rolleyes: Σταματησε ξαφνικα το παιχνιδι της και στραφηκε να κοιταζει προς την κρεβατοκαμαρα και να γρυλιζει και να γαυγιζει υποκωφα. :confused: Ειχα τη φωτογραφικη μηχανη μπροστα μου και την αρπαξα. Ιδου ο γκοστ μπαστερ. :D :p

Αφου εδιωξε τους "κακους" γυρισε πισω στην αγελη της και ανεβηκε ψηλα για να επιθεωρησει το βασιλειο της.

Το κεφαλακι της αρχισε ηδη να αλλαζει χρωμα. Γινεται γκριζο απο μεσα και οσο μεγαλωνει θα ανοιγει κι αλλο. Αλλαζουν σιγα σιγα και τα δοντακια της, επιτελους φευγουν τα καρφιτσοδοντα! :cool:

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Υπέροχη *agapoylas*

Ελέγχετε τους κυνόδοντες αν και είναι λίγο νωρίς ακόμα.
Είναι αρκετά γερές οι ρίζες τους και συμβαίνει μερικές φορές οι νέοι που βγαίνουν να μην σπρώχνουν επαρκώς τους κουταβίσους. Αν κουνιούνται οι παλιοί όλα καλά, είναι θέμα χρόνου απλά.

Η αλλαγή του χρώματος είναι εκπληκτική. Enjoy the ride.

Να σας ζήσει και πάλι και να περάσετε υπέροχες στιγμές μαζί!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Σας ευχαριστω πολυ για τις ευχες! Ειναι πραγματικα εξαιρετικο σκυλακι, δεν το περιμενα το εχω ξαναπει, τα ειχα στο μυαλο ως υπερβολικα ζωηρα και καπως ατιθασα κι αυτη δεν ειναι καθολου ετσι. :)

...
Ελέγχετε τους κυνόδοντες αν και είναι λίγο νωρίς ακόμα.
Κι εγω πιστευα οτι ειναι νωρις αλλα οι πανω αλλαξαν ηδη. :cuniaoo:

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Αλήθεια;;;;
Φύγαν οι παλιοί;

Πόσο είναι τώρα;
Εχω ενα μπερδεμα να σου πω.:? Η Σοφια μου ειπε οτι αποκλειεται να εφυγαν οι παλιοι κι ειναι πολυ νωρις αλλα κατι αλλαξε στο στομα της. Νομιζω οτι ειναι οι πανω κυνοδοντες. Ειναι 3,5 μηνων. Θα βγαλω φωτο αν μπορεσω να τις δειξω στη Σοφια και θα δουμε τι θα μου πει. ;)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Είναι πιτσιρίκι ακόμα...
Συνήθως κοντά στους 5 με 6 μήνες ξεκινάνε οι νέοι να βγαίνουν. Βέβαια εξαρτάται και από τους γονείς, τα γονίδια γενικώς. Η Σοφία θα ξέρει σίγουρα καλύτερα!

Orilis

Well-Known Member
3 Μαρτίου 2011
7.881
6.979
Πάτρα
Τελικά, στη χώρα που ζούμε, μεγαλώνεις κι εμπειρικά σχηματίζεις άσχημη γνώμη για τα κάτω των πέντε κιλών... Μόνο όταν συναντήσεις κάποια που έχουν μεγαλώσει όπως τους αξίζει, δηλαδή σαν σκυλιά και όχι σαν αξεσουάρ, καταλαβαίνεις πόσο λάθος ήταν η εμπειρική γνώση.

Η μικρή σας μεγαλώνει σωστά και όμορφα, πως να μη χτίζει ωραίο χαρακτήρα; Καλά γονίδια και καλή ανατροφή είναι ένας συνδιασμός αχτύπητος. Έχεις να δεις ακόμα πολλά καλά από την μικρή σου, καλοκαιρινή, φαντασματοκυνηγό!

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Δεν τολμαει να ξαπλωσει ενας χριστιανος στον καναπε και ορμανε ολοι πανω να πιασουν θεση. Η πιο περιζητητη βεβαια ειναι στο λαιμο. :D Και πανω στο προσωπο αν επιτρεποταν θα καθονταν. :cool:

Στην αρχη ο Murphy ειχε φυγει απο το σπιτι διοτι φοβοταν τη Σαμερ, ερχοταν ετρωγε και ξαναπηδουσε εξω απο οποιο παραθυρο εβρισκε. Πλεον εχουν γινει φιλαρακια

(τα αυτακια τοσο ηξερα να τα τριμαρω για πρωτη φορα :p )

Προσφερουν και βοηθεια στην προσωπικη καθαριοτητα

Τελειωσαμε με τα εμβολια την προηγουμενη εβδομαδα, την καναμε κι ενα μπανιο κι εφυγε η κατουριλα απο πανω της :cool: κι αν βοηθησει ο καιρος θα ξεκινησουμε μεσα στο σ/κ να βγαινουμε παρεα στον κηπο.

Μιχαλη ειχες δικιο για τα δοντια. Η Σοφια ειπε πως αποκλειεται να αλλαξε δοντια κιολας κι οτι μαλλον εχουν πρηστει τα ουλα της κι ανοιξαν τα κενα αναμεσα στα υπαρχοντα δοντια, και μπερδευτηκα εγω. Ισως ετοιμαζεται το στομα της να αλλαξει μου ειπε και πρωτα αλλαζουν οι πανω κοπτηρες, πραγμα που μας επιβεβαιωσε και ο κτηνιατρος που την εξετασε. Μα που να βγαλω ακρη με τα ποντικοδοντα της, με το ζορι τα βλεπω, ειναι και τα παιδικα κι ειναι μια σταλια καρφιτσακια...

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Μέχρι τώρα, δεν την έχετε πατήσει ούτε μία φορά;
μμμμ χιούμορ :mrgreen:

Πλάκα πλάκα, μαθαίνουν και σε αποφεύγουν. Εμείς δεν είχαμε πατήσει κανένα, μέχρι δυστυχώς πριν 1-2 χρόνια τα μεγάλα που έχω, που λόγω ηλικίας έχει μειωθεί κατά πολύ η ακοή τους και τα αντανακλαστικά τους γενικότερα.

Ανέστη, τώρα που είναι ακόμα πιτσιρίκι, τσούκου τσούκου να της τα βουρτσίζετε και ας είναι τα κουταβίσια. Να μάθει να της περιποιήστε τα δόντια και να κάθεται. Οπως και το μαλλάκι της βέβαια.

Είναι μια κούκλα *agapoylas*

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Μέχρι τώρα, δεν την έχετε πατήσει ούτε μία φορά;
2-3 ακουμπησαμε, ουτε καν πατησαμε, δαχτυλο κι ακουστηκε μεχρι απεναντι στη Σκιαθο. :rolleyes: Προσεχει πολυ μονη της, εχει επιγνωση του μεγεθους της θεωρω γιατι μελεταει πολυ τις κινησεις μας.

Ειναι μαφια ομως. Αφου εχουν τελειωσει ολοι το φαγητο και αν καμια φορα δεν μαζεψουμε αμεσως τα μπολ απο το πατωμα πηγαινει να περασει ενα χερακι/γλωσσακι σε ολων των αλλων, αν παλι δεν εχει μπολ στο πατωμα μετα το φαγητο την πιανει μια χαζομαρα να σκαλισει τον Λανς που πεφτει για υπνο με τη μια μολις φαει. Ακουει τα υποκωφα γρυλισματα που της ριχνει και μας κοιταει, μολις ακουστει το "μη" ερχεται χαρουμενη και τρισευτυχισμενη για να της πουμε "μπραβο" που απομακρυνθηκε. Μετα απο ενα λεπτο ξαναπαει εκει για να κανει τον Λανς να γρυλισει και μολις γρυλισει παλι μας ξανακοιταει για να επαναλαβουμε το ιδιο. Μας βρηκε παιχνιδακι νομιζω. :rolleyes:

Μιχαλη το μαλλι το χτενιζουμε καθε μερα. Με τα δοντια εχεις δικιο δεν ασχοληθηκαμε ακομη επειδη δεν τα αλλαξε αλλα θα ξεκινησουμε αμεσα. Εννοεις με ειδικο βουρτσακι ή με κανονικη οδοντοβουρτσα?

Last edited:

l.Kyveli

Well-Known Member
12 Φεβρουαρίου 2011
15.768
7.927
Χαχαχααα είναι κουταβίδιους φαντάστικους η μικρή σας!!!!!
Και πανέξυπνη! Δεν τον βλέπω καλά τον Λανς, σύντομα θα τον βάλει να ξυρισει και κανένα μουστάκι!!!

mareco

Well-Known Member
13 Ιουλίου 2009
30.801
20.122
Ποιόν Λανς;;; Τον Ανέστη, θα βάλει να ξυρίσει κανά μουστάκι, όπως τα ακούω τα πράγματα :D

Nizinny

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2011
3.210
927
Καναδάς
Ναι Ι.Kyveli κι εγω το περιμενω αυτο. Ειναι που ειναι μπουνταλας ο Λαντσος μου, του 'ρθε και το καθικι και του κατσικωνεται στο σβερκο μαζι με το μικρο γατι που ηταν τυραννος ανελεητος αλλο τι θα παθει θα σκεφτεται με εμας.

Τελικά, στη χώρα που ζούμε, μεγαλώνεις κι εμπειρικά σχηματίζεις άσχημη γνώμη για τα κάτω των πέντε κιλών... Μόνο όταν συναντήσεις κάποια που έχουν μεγαλώσει όπως τους αξίζει, δηλαδή σαν σκυλιά και όχι σαν αξεσουάρ, καταλαβαίνεις πόσο λάθος ήταν η εμπειρική γνώση.
Αυτο ειναι μεγαλη αληθεια! Περα απο τις ελευθεριες του τυπου οτι επιτρεπεται να ανεβαινει σε κραβατια-καναπεδες και λοιπα επιπλα, την αντιμετωπιζουμε οπως αντιμετωπιζουμε και τον Λανς κι ολα τα αλλα σκυλακια που φιλοξενουμε κατα διαστηματα. Σαφως παιζει πολυ μεγαλο ρολο, ισως τον μεγαλυτερο και το οτι ειχε σωστο ξεκινημα απο το σπιτι της μανα της. :)

Mareco εγω λεω οτι δεν τουμπαρομαι ευκολα! Λεω τουλαχιστον! :p

ghelly

Well-Known Member
17 Απριλίου 2012
11.220
5.730
Πάτρα
Νομιζω οτι η πρώτη φωτο πρεπει να γινει αβαταρ!!! Πανέμορφη η μικρή!!!

Να πάρεις ειδική οδοντοβουρτσουλα. Εχει ενα σετ η τριξι με 2 οδοντόβουρτσες δαχτυλου και μια κανονική, να δεις ποια σας βολεύει και να μαθαίνει σιγά σιγά. Τα σιχαμένα εχουν συχνά θέμα με τα δοντια σε μεγαλύτερες ηλικιες αν δεν καθαριστουν.

Όσο για το πατημα... εμεις της ειχαμε βάλει κολάρο με κουδουνάκι (μου χει λειψει ο ήχος)

Yorkaddict

Well-Known Member
24 Ιανουαρίου 2011
5.456
12.894
Aθήνα
Εννοεις με ειδικο βουρτσακι ή με κανονικη οδοντοβουρτσα?
Αυτή που μπαίνει στο δάχτυλο φαίνεται πολύ καλή αλλά εμάς γμτ δεν μας βόλεψε - την γυναίκα μου δλδ. Εχει αρκετό πάχος + το δάχτυλο που πρέπει να μπει.
Ετσι πήραμε κανονική οδοντόβουρτσα και του τα καθαρίζουμε τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα.

Αυτό που λέτε για τα δόντια ισχύει κυρίως για τα yorkie ;
Τα γιόρκι έχουν μια προδιάθεση - ανάλογα βέβαια τις γραμμές που προέρχονται και την ποιότητα της εκτροφής. Φαντάσου τώρα 10 και 11 μηνών να έχουν πέτρα στα δόντια τους... Δεν λέει.

Και γενικά - σε όλα τα σκυλιά - καλό κάνει να μάθουν να τους τα βουρτσίζεις. Καθαρισμός βέβαια κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτος...

Last edited:

Amaliaz

Well-Known Member
23 Οκτωβρίου 2009
10.131
4.809
Τα off topic αν θελει καποιος να συνεχισει τη συζητηση περι μικροσωμων φυλων και οδοντικων προβλημάτων μεταφέρθηκαν εδω.