Νέο απειρο μελος ενδιαφερεται για μεγαλοσωμο σκυλο

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
οποτε εσυ θεωρείς καλύτερο να μην ξερει καν ο άλλος ότι το κουτάβι που παίρνει είναι φοβικο??? πως ειναι δυνατόν αυτο να είναι καλύτερο???

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Από πού προέκυψε αυτό καλέ?
Η Κάτια είπε:
Αλλα πρέπει να γίνεται σωστά, από άτομα συνειδητοποιημένα για τυχόν κινδυνους που μπορεί να εγκυμονεί μια τέτοια πράξη.
Εγώ είπα:
Αρκεί, θα έλεγα, να ξέρει ότι είναι φοβικό και να είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.
Κάτι πρέπει να έχω χάσει στη συζήτηση :confused:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Βρε παιδιά, από που θα καταλάβει ο άσχετος ότι ο σκύλος που πάει να πάρει είναι φοβικός? Εδώ θα βοηθούσαν οι περιβόητες οδηγίες! Οχι?

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ρε κοπριτης θα φαω τα μουστακια μου σημερα..!!!!
Βρε καλη μου κοπελα αυτα καταλαβες απο ολα αυτα που εχω γραψει..?

Παμε παλι.., εγραψα..
Ολοι είμαστε φιλόζωοι (πιστεύω) και όλοι θέλουμε τα σκυλάκια του δρόμου να βρίσκουν σπίτια..

Αλλα πρέπει να γίνεται σωστά, από άτομα συνειδητοποιημένα για τυχόν κινδυνους που μπορεί να εγκυμονεί μια τέτοια πράξη.

Δεν λέω ότι είναι σίγουρο.., μπορεί να βγει το πιο καλο σκυλί του κόσμου.., μπορεί και το χειρότερο..
Πρέπει να το γνωρίζει και ανάλογα να πράξει όχι παρορμητικά αλλα συνειδητοποιημένα βάση εμπειρίας και θέλω
Απο εκει και περα το μελος μας εχει καλυφτει, εχει ακουσει ολες τις αποψεις..(κουραστικα και λιγο..), δεν εχει νοημα να συνεχισουμε αυτην την κουβεντα..

:):)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Δε διαφωνώ στα
Αρκεί, θα έλεγα, να ξέρει ότι είναι φοβικό και να είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.
Αλλα ποιός θα του το πει?? Από τη μια λετε ότι είναι ρατσισμός να ενημερώνεις για το αν ειναι φοβικό ή όχι το κουτάβι, από την άλλη δε θέλετε να πέφτει το λάθος κουτάβι σε λάθος άνθρωπο.... φυσικά αν δεν υπάρχει καμια ενημέρωση για το πως να διαγνώσει κάποια πράγματα, είναι ρίσκο να πάρεις ημίαιμο γιατι μπορει να σου βγει έτσι κι ετσι κι ετσι κι ετσι.... το μονο που λέω είναι ότι αν υπάρχουν κάποιες οδηγίες, το ρίσκο είναι μικρότερο και οι επιλογές γίνονται σωστότερα με βάση τα όσα λέτε κι εσεις παραπανω.

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Βρε παιδιά, από που θα καταλάβει ο άσχετος ότι ο σκύλος που πάει να πάρει είναι φοβικός? Εδώ θα βοηθούσαν οι περιβόητες οδηγίες! Οχι?
Τι οδηγίες? Τύπου "το κουτάβι που κάνει αυτό κι εκείνο είναι φοβικό" ή "Μην πάρετε φοβικό σκύλο?"
Γιατί στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για στοιχειώδεις γνώσεις περί σκύλων που πρέπει να έχει ο καθένας πριν υιοθετήσει οποιοδήποτε σκυλί - καθαρόαιμο, ημίαιμο, εκτροφείου, του δρόμου κ.ο.κ
Στη δεύτερη περίπτωση δεν έχει νόημα. Πολύ απλά γιατί εγώ μπορεί να ΘΕΛΩ φοβικό σκύλο (για οποιονδήποτε λόγο).
Άρα? Μόνο συμβουλές μπορείς να δώσεις στον υποψήφιο σκυλοϊδιοκτήτη (επιχείρησα να γράψω πιο πάνω μερικές) και κανενός είδους μπούσουλα με οδηγίες.

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
επειδη το παραζαλίσατε.............

kopritis δεν φτιάχνεις την λίστα σε ενα καινουργιο θεμα και οποιος θελει να συμπληρώνει εκει ????

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Το πρώτο φυσικά!!!!!
Στη δεύτερη περίπτωση δεν έχει νόημα. Πολύ απλά γιατί εγώ μπορεί να ΘΕΛΩ φοβικό σκύλο (για οποιονδήποτε λόγο).
Ακριβώς!!!!

Αλλά δεν έιναι προφανές για όλους ποιος σκύλος είναι φοβικός.... (και καλά αυτό είναι τραννταχτό παράδειγμα... υπάρχουν και άλλες πτυχες του χαρακτήρα....)

Λοιπον, φεύγω, θα τα ξαναπούμε το βράδυ!!

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δηλαδή να γράψουμε μπούσουλα για το ποιος σκύλος μπορεί να βγει φοβικός, νευρωτικός, επιθετικός, ευγενικός, υπάκουος, ανυπάκουος, μεγαλόσωμος, μικρόσωμος, υγιής, άρρωστος, με βούλες κ.ο.κ?
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω. Αν το γράψεις μπορεί και να καταλάβω.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Δε διαφωνώ στα
Αλλα ποιός θα του το πει?? Από τη μια λετε ότι είναι ρατσισμός να ενημερώνεις για το αν ειναι φοβικό ή όχι το κουτάβι, από την άλλη δε θέλετε να πέφτει το λάθος κουτάβι σε λάθος άνθρωπο.... φυσικά αν δεν υπάρχει καμια ενημέρωση για το πως να διαγνώσει κάποια πράγματα, είναι ρίσκο να πάρεις ημίαιμο γιατι μπορει να σου βγει έτσι κι ετσι κι ετσι κι ετσι.... το μονο που λέω είναι ότι αν υπάρχουν κάποιες οδηγίες, το ρίσκο είναι μικρότερο και οι επιλογές γίνονται σωστότερα με βάση τα όσα λέτε κι εσεις παραπανω.
Για αυτό λέω να είναι έμπειρος και όχι άπειρος που παίρνει τον πρώτο του σκύλο..

Το να πάρεις ένα ημίαιμο πρέπει να είσαι συνειδητοποιημένος για το τι μπορεί να σου προκύψει..
Από θέματα υγείας..π.χ καλαζάρ μέχρι παρα πολλά..
Αλλα και από θέματα χαρακτήρα.

Αυτό το test μια η άλλη δεν μπορεί να σου εγγυηθεί κανεις τίποτα 100 τα 100..

Καλύτερο θα ήταν όντως ένα δοκιμασμένο σκυλί που έχει φιλοξενηθεί κάποιο καιρό..
Αλλα παρόλα αυτά εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι ο πραγματικός χαρακτήρας ξεδιπλώνεται οταν το σκυλι θα πάει σπιτι του.

Αυτή η λίστα δεν πρέπει να υπάρχει από ηθικής πλευράς.
Δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα..

Ενα έμπειρο άτομο μπορεί να διαλέξει και να κρίνει ανάλογα.., ακόμα και το test να μην κάνει και να πάρει τυχαία θα έχει γνώσεις να δει το στραβο στον χαρακτήρα και με την κατάλληλη εκπαίδευση από αυτόν η έναν ειδικό να το αντιμετώπισει..
Ενα άπειρο μέλος που ισοδύναμει με λάθη..., πρέπει να πάει εκ του ασφαλούς..

Περνώντας ένα καθαρόαιμο από έναν σωστό εκτροφέα έχει την βάση του χαρακτήρα της φυλής που έχει προεπιλέξει βάση τι του πάει..(τρόπος ζωής, συνήθειες....), αλλα και εμπειρίας..
Δεν είναι όλες οι φυλές εύκολες.., αλλα περνώντας ένα καθαρόαιμο εχεις την πολυτέλεια να διαλέξεις ανάμεσα σε τόσες φυλές.
Στα ημίαιμα δεν την έχεις.

Είναι ο μοναδικός λόγος που θεωρώ ότι για τους καινούριους ιδιοκτητες δεν είναι η καλύτερη επιλογή..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
επειδη το παραζαλίσατε.............

kopritis δεν φτιάχνεις την λίστα σε ενα καινουργιο θεμα και οποιος θελει να συμπληρώνει εκει ????
H λίστα είναι ίδια με την επιλογή ενός καθαρόαιμου.
Aρα θεωρητικά το πιο αρμόδιο μέλος είναι να την γράψει ένας εκτροφέας.
Ας γίνει και ας μιλήσουμε εκεί.., αν και νομίζω ότι έχουμε πει κάποια πράγματα για αυτό ήδη σε παλαιότερα θέματα..
Ας ξαναγραφτεί τουλάχιστον να μην λέει σαν επικεφαλίδα επιλογή ημίαιμου..
Το ξέρω ότι είναι ακριβώς το ίδιο, αλλα έχει σημασία για το πως θα το λάβουν τόσα άτομα που διαβάζουν εγγεγραμμένα μέλη και μη..

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Nαι είναι ακριβώς το ίδιο..:D:D
Να περισώσω κάπως την ηθική πλευρά θέλω..:D

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Εχετε δεί σε καμία οδηγία ΕΣΤΩ για καθαρόαιμα να λέει ποιό να πάρεις ?

Κατά τα άλλα αν θέλεις να γράψεις οδηγίες γράψε, χρειάζεται περίπου 340 σελίδες περί ψυχολογία σκύλων με επεξηγήσεις βίντεο - δεν καταλαβαίνεις ότι το δεν γίνεται είναι κυριολεκτικό και όχι αντίθεση στην πρότασή σου ?

Συμφωνώ με ΜΑΚΗ πολύ συζητήθηκε , ας κάνει κάποιος μία προσπάθεια για "επιλογή ημίαμου" :D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ας κάνει κάποιος μία προσπάθεια για "επιλογή ημίαμου"
Λεω και εγω..τι λεει?..τωρα την ειδα την πατατα μου!!!:D:D:maria:

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Για να επανελθω στο θεμα,μετα απο πολυ διαβασμα(το οποιο και φυσικα συνεχιζεται),καταληγω οτι ο Μεγαλος Δανος(καποιο θηλυκο) φαινεται να ταιριαζει καλυτερα στις αναγκες μου..

Φαινεται οτι οι αναγκες ασκησεις του ειναι μικροτερες απο ενα ποιμενικο(με 2 βολτες την μερα ειναι παραπανω απο ικανοποιημενες,μαζι με λιγο τρεξιμο καποιες μερες τις βδομαδας-τουλαχιστον ετσι διαβασα να λενε οι ιδιοκτητες τους) και φαινεται να απολαμβανει πολυ την ζωη στο διαμερισμα.

Μαζι με μια εκπαιδευση βασικης υπακοης(σε περιπτωση που χρειαστει να τον παει βολτα καποιος απο τους δικους μου),νομιζω οτι θα ειναι ΟΚ.

Το κυριοτερο προβλημα ειναι οτι δεν υπαρχει εκτροφεας στην Ελλαδα..Οποτε θα πρεπει να στραφω σε εκτροφεα απο εξωτερικο.

Δεν ξερω αν επιτρεπεται απο τους κανονες του φορουμ,αλλα υπαρχει αποψη για το συγκεκριμενο σαιτ?
www.dogcenter.gr

Εχουν εκτροφειο οι ιδιοι(συμφωνα με οτι γραφουν),ειναι εκπαιδευτες και μπορουν να φερουν σκυλια απο εκτροφεια του εξωτερικου..Εχει κανενας εμπειρια ή στην ουσια μιλαμε για ενα pet-shop?

elenamagna

Well-Known Member
17 Δεκεμβρίου 2008
422
3
42
ΑΘΗΝΑ
αν δεν απατομαι οι μολοσοι εχουν αναγκη απο πολυ κ ουσιαστικη ανθρωπινη επαφη..κατι μου λεει οτι δεν σε περνει απο χρονο...;)

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
αν δεν απατομαι οι μολοσοι εχουν αναγκη απο πολυ κ ουσιαστικη ανθρωπινη επαφη..κατι μου λεει οτι δεν σε περνει απο χρονο...;)
Δεν υπαρχει προβλημα σε αυτο,αν δω οτι το 8ωρο της δουλειας του φαινεται πολυ θα τον πηγαινω στους δικους μου.
Το σημαντικο ειναι οτι ειναι ησυχος σκυλος και απο οτι λενε οι ιδιοκτητες του απολαμβανει την τεμπελικη ζωη.(οι περισσοτεροι λενε οτι την βγαζει ξαπλα πανω απο 14 ωρες την μερα:eek:).Με 2 βολτες την μερα και τρεξιμο 1-2 φορες την βδομαδα φαινεται να ειναι ΟΚ.