Νέο απειρο μελος ενδιαφερεται για μεγαλοσωμο σκυλο

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Οχι η αξιολόγηση του χαρακτήρα είναι η ίδια απλά στο ημίαιμο δεν έχεις "πρέπει" και δεν έχεις κανέναν μπούσουλα - να το πώ απλά ...

Μπορεί να γίνει ένας οδηγός για ημίαιμα αλλά σε στύλ "τί να προτιμήσετε - τί να αποφύγετε" αλλά δεν ξέρω αν θα είναι ηθικά σωστό, γιατί αναγκαστικά θα αναφέρεται πχ "αποφύγετε ένα κοθυτάβι που θα είναι αντικοινωνικό και δείχνει να φοβάται , μάλλον έχει χτυπηθεί στον δρόμο ή έχει μείνει μόνο του από μικρό - γι'αυτό αφήστε το εκεί να σαπίζει και πάρτε ένα χαρούμενο " ... δεν ξέρω εμένα δεν μου πάει ... όταν πρόκειται για επιλογή ημίαιμου αυτά είναι στο πρόγραμμα και όποιος θέλει μπορεί να επιλέξει ό,τι θέλει - η όποια οδηγία μπορεί να είναι εκτός από υπερβολική όπως παραπάνω πολύ γενική επίσης άρα άχρηστη ...
δεν πάει έτσι.... διάβασε λίγο τις κατηγορίες του παραδείγματους που έδωσα από το ASPCA, για να δεις ότι υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος για όλες. Καμιά δεν παρουσιάζεται ως καλύτερη ή χειρότερη. Aπλώς γίνεται καλύτερο match.

marcia

Well-Known Member
18 Δεκεμβρίου 2008
642
124
Συγγνώμη παιδιά αλλά επειδή αδυνατώ να παρακολουθήσω τη συζήτητη; σε ποια τεστ αναφέρεστε; υπάρχουν ψυχολογικά τεστ για κουτάβια ή για σκύλους; ποιοι τα κάνουν; και γιατί; Και είναι έγκυρο το αποτέλεσμα για να σου πουν αν τι; αν το κουτάβι θα γίνει κυριαρχικό ή θα κοινωνικό στο μέλλον;

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Σου απάντησα ήδη χρησιμοποιώντας για παράδειγμα συγκεκριμένη πολύ πρόσφατη εμπειρία μου.

Κατά τη γνώμη σου λοιπόν όλα τα φοβικά σκυλιά, όλα τα κακοποιημένα, βασανισμένα ζώα τα οποία εκ των πραγμάτων αδυνατούν να περάσουν επιτυχώς το οποιοδήποτε «test χαρακτήρα» είναι καταδικασμένα να μείνουν στα αζήτητα και τα σαπίσουν πίσω από τα καγκελα.

Και ΞΑΝΑρωτω: Δεν είναι άδικο και άκυρο αυτό?
Το τεστ δεν είναι pass or fail. Απλώς κατατάσει το σκύλο σε μιά κατηγορία. Αν προσέξεις στο συγκεκριμένο παράδειγμα, καμιά κατηγορία δεν έχει μόνο αρνητικά. Είναι απλώς να ταιριάζει στον άνθρωπο. Οχι, δεν το βρίσκω αδικο και άκυρο. Ισα ίσα το βρίσκω πολύ χρήσιμο.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Όσον αφορά το ζήτμα ενήλικου-κουταβιού, σε ένα ενήλικο βλέπεις τι παίρνεις αλλά σε ένα κουτάβι δεν μπορούμε να προλάβουμε πολλά προβλήματα;Δηλαδή κι ένα ενήλικο μπορεί να το έχουν εγκαταλήψει μικρό και να έχει πρόβλημα από αυτό, αλλά μπορεί να το έχει χτυπήσει και αυτοκίνητο, να το έχουν δείρει, να το έχουν κυνηγήσει και χίλια μύρια ακόμα που σε ένα κουτάβι θα τα προλάβουμε πριν συμβούν!

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Για μένα ο λόγος που θα επέλεγα αδέσποτο είναι για να του προσφέρω καλύτερη ζωή από αυτή που έχει!
Δεν είναι λόγος αυτός να πάρεις σκύλο. Αλλιώς να ανοίξεις καταφύγιο!!:):)
Εγώ πήρα ημίαιμο, γιατι ήθελα σκύλο και με κάλυπτε πλήρως το αδέσποτο. Βρήκα ένα πολύ ήσυχο και εν γνώση μου λίγο ντροπαλό. Αυτά. Δε ζητάω κάτι ιδιαίτερο από το σκύλο. Και το χαρακτήρα του τον είδα από τα πρώτα λεπτά.... (και επιβεβαιώθηκε και αφότου ήρθε στο σπίτι μου). Δεν είναι τοσο δύσκολο, ούτε τοσο μεγάλο το ρίσκο. Και είναι και γλύκας το καμάρι μου.... δείτε φάτσα.... ;)

Last edited:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Επειδή ΠΗΞΑΜΕ στη θεωρία, σε προκαλώ/ προσκαλώ και εσένα και οποιονδήποτε άλλο θέλει να έρθει το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι έξω από την είσοδο του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας για να πάμε στο καταφύγιο, να ασχοληθούμε με τα ζώα, να τα βγάλουμε έξω για μια ολιγολεπτη βόλτα και να μου πεις μετά σε ποιες …κατηγορίες τα κατατάσσεις.

Διότι εγώ (και συγχωρήστε μου την άγνοια) τα κατατάσσω σε μια κατηγορία: "Βασανισμένα και ταλαιπωρημένα πρωην αδέσποτα που ζουν σε κλούβα". Αυτό τα λέει ΟΛΑ. Όποιος θέλει παίρνει. Άνευ tests.

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Δεν είναι λόγος αυτός να πάρεις σκύλο. Αλλιώς να ανοίξεις καταφύγιο!!:):)
Δεν είναι λόγος για να πάρεις σκύλο αλλά είναι λόγος για να πάρεις αδέσποτο αντί για καθαρόαιμο από εκτροφείο με τα χαρτιά του και τα όλα του!;)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επειδή ΠΗΞΑΜΕ στη θεωρία, σε προκαλώ/ προσκαλώ και εσένα και οποιονδήποτε άλλο θέλει να έρθει το Σάββατο στις 2 το μεσημέρι έξω από την είσοδο του άλσους της Ν. Φιλαδέλφειας για να πάμε στο καταφύγιο, να ασχοληθούμε με τα ζώα, να τα βγάλουμε έξω για μια ολιγολεπτη βόλτα και να μου πεις μετά σε ποιες …κατηγορίες τα κατατάσσεις.

Διότι εγώ (και συγχωρήστε μου την άγνοια) τα κατατάσσω σε μια κατηγορία: "Βασανισμένα και ταλαιπωρημένα πρωην αδέσποτα που ζουν σε κλούβα". Αυτό τα λέει ΟΛΑ. Όποιος θέλει παίρνει. Άνευ tests.
ΟΚ. Θα προσπαθήσω. Είμαι περίεργη κατα πόσον τα συγκεκριμένα σκυλιά είναι ακατάλληλα για υιοθεσία οπως είπες ή αν τα κριτήριά μας είναι πολύ διαφορετικά. :) Επίσης είμαι περίεργη τι θα έλεγες για το δικό μου (που ζούσε μέχρι πρότινος σε κλούβα) αν τον έβλεπες στο καταφύγιο κι αν θα τον θεωρούσες κι αυτόν ακατάλληλο για υιοθεσία.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Δεν έγραψα πως όλα τα σκυλιά του καταφυγίου ήταν ακατάλληλα για υιοθεσία, έγραψα πως τα σκυλιά που ασχολήθηκα εγώ δεν ήταν κατάλληλα για υιοθεσία με βάση τα δικά μου κριτήρια. Νομίζω πως ήμουν σαφής.

Θα είμαι εκεί και θα σε περιμένω.

rottaki

Well-Known Member
4 Αυγούστου 2008
603
1
Κέρκυρα
Denis o τάδε δεν έχει καλές τιμές , για τον Χ θέλει 50.000 ποιός να τον αγοράσει ? Δεν υπάρχει καλός άμα ζεί από τους σκύλους, εγώ νίπτω τας χείρας μου ... Αν θές πολύ καλό ζευγάρωμα έχει ο τάδε είχε βάλει μία σκύλα με τον Χ και έχω κι εγώ ένα 6μηνο που είναι πολύ ωραίο - πάντα λέω στους 6 μήνες ωραίο - αργότερα ακόμα καλύτερο ... τώρα έχει βάλει την Χ σκύλα ...

Από την Η γέννα του 3 σκυλιά είναι καλά τα άλλα προγναθικά, από την άλλη (μία κόρη του Χ με την Χ ) είναι όλη η γέννα χάλια ...

Αυτά έπρεπε επίσης να σου πώ
Danken, denis.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ηθικά ούτε εγώ συμφωνώ να υπάρχει test αξιολόγησης χαρακτήρα στα ημίαιμα.., άλλο στους εκτροφείς..

και φυσικά είναι αδύνατον να αναρτηθεί ένας τέτοιος οδηγός μιας και τα κριτήρια είναι καθαρά υποκειμενικά.., θεωρώ λάθος επιλογή η μάλλον ρίσκο για ένα καινούριο ιδιοκτητη (για να ερθω και στο θέμα μας), να πάρει ένα ημίαιμο με μελλοντικα αβέβαιο χαρακτήρα και μορφολογία.

Γενικότερα θεωρώ πως δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από την φιλοζωία μας, γιατί μια τέτοια παρόρμηση μπορεί να οδηγήσει σε λάθος αποτελέσματα από ένα άτομο που δεν ξέρει να χειριστει συνθήκες που δεν θα γνωριζει τι τον περιμένει..

Για την ηλικία απάντησα σε προηγούμενες σελίδες.

Ολοι είμαστε φιλόζωοι (πιστεύω) και όλοι θέλουμε τα σκυλάκια του δρόμου να βρίσκουν σπίτια..

Αλλα πρέπει να γίνεται σωστά, από άτομα συνειδητοποιημένα για τυχόν κινδυνους που μπορεί να εγκυμονεί μια τέτοια πράξη.

Δεν λέω ότι είναι σίγουρο.., μπορεί να βγει το πιο καλο σκυλί του κόσμου.., μπορεί και το χειρότερο..
Πρέπει να το γνωρίζει και ανάλογα να πράξει όχι παρορμητικά αλλα συνειδητοποιημένα βάση εμπειρίας και θέλω.

Last edited:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
έγραψα πως τα σκυλιά που ασχολήθηκα εγώ δεν ήταν κατάλληλα για υιοθεσία με βάση τα δικά μου κριτήρια.
Η αλήθεια είναι ότι σου έδωσαν, για κάποιο λόγο, "δύσκολα" σκυλάκια. Αν θυμάσαι όμως, το πρώτο θηλυκό που έβγαλες, που τελικά μου το έδωσες για να πάρεις το φοβικό αρσενικό ήταν αρκετά "εκπαιδεύσιμο". Αλλά και το μικρόσωμο μαύρο που έβγαλα στο τέλος δε με ταλαιπώρησε καθόλου.

Θα πω τη γνώμη μου σχετικά με την επιλογή ημίαιμου. Είναι θέμα καθαρά υποκειμενικό.
Κατ' αρχήν πρέπει να ξέρεις τι θέλεις και γιατί το θέλεις. Το "σώζω ένα σκυλί από το δρόμο" δεν είναι λόγος. Τι ένα, τι κανένα.

Ενήλικο ή κουτάβι: Το κουτάβι είναι όντως "kinder έκπληξη". Το μόνο κριτήριο είναι το κέφι και η ζωντάνια του, τα καθαρά μάτια, τα γερά κόκαλα και κυρίως η διαβεβαίωση του κτηνιάτρου ότι είναι υγιές. Αν το δεις με τα αδέλφια του αντιλαμβάνεσαι πώς μπορεί να εξελιχθεί ο χαρακτήρας του. Π.χ το δειλό κουτάβι θα γίνει, πιθανόν, ένας δειλός σκύλος. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερο να επιλέξεις ένα κουτάβι που έχει απογαλακτιστεί. Αν πάλι θέλεις να "σώσεις" ένα κουταβάκι που έφυγε νωρίς από τη μάνα του πρέπει να έχεις στα υπ' όψιν και τα ενδεχόμενα προβλήματα υγείας και χαρακτήρα που θα αντιμετωπίσεις. Πάμε στα ενήλικα.

Υγεία: Σε ενδιαφέρει να είναι ο σκύλος υγιής ή μπορείς να προσφέρεις μια ζωή χαρισάμενη σε ένα άτυχο αδεσποτάκι? Στην πρώτη περίπτωση παίρνεις ένα σκύλο (ενήλικο φυσικά) από καταφύγιο, εμβολιασμένο κατ' επανάληψη, ζωηρό, κεφάτο και με "καθαρό" ιατρικό ιστορικό. Πρέπει να έχεις υπ' όψιν ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι το σκυλί θα διατηρήσει την καλή του υγεία, εφ' όσον δεν γνωρίζεις καν τους γονείς του. Στη δεύτερη περίπτωση υιοθετείς ένα σκυλάκι τυφλό, κουτσό, με καλααζάρ ή απλά ηλικιωμένο.

Χαρακτήρας: Καθαρά θέμα υποκειμενικό και πάλι. Εγγυήσεις δεν υπάρχουν. Καλό είναι να γνωρίσεις το σκύλο που προτίθεσαι να υιοθετήσεις. Καλύτερο είναι ο εν λόγω σκύλος να έχει προηγουμένως φιλοξενηθεί για να γνωρίζεις πώς ζει σε ένα σπίτι. Πρέπει να τσεκάρεις αν είναι σωστά κοινωνικοποιημένος με ανθρώπους (και παιδιά φυσικά), άλλα σκυλιά, γάτες κ.ο.κ. Ακόμα κι αν προτίθεσαι να υιοθετήσεις ένα σκύλο μη κοινωνικοποιημένο, με προβλήματα χαρακτήρα, πρέπει τουλάχιστον να έχεις γνώση αυτών.

Εμφάνιση: Αν βασικό κριτήριό σου είναι η εμφάνιση του σκύλου μόνο ενήλικο μπορείς να επιλέξεις. Το βλέπεις και σου αρέσει ή δε σου αρέσει. Ως εκεί...

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
και φυσικά είναι αδύνατον να αναρτηθεί ένας τέτοιος οδηγός μιας και τα κριτήρια είναι καθαρά υποκειμενικά..,
Το αν είναι αδύνατον να αναρτηθεί ο οδηγός, θα το κρίνει ο admin, οταν του γίνει η αντιστοιχη πρόταση.

Οσο για τα κριτήρια των τεστ, κάνεις λάθος. Είναι καθαρά αντικειμενικά. Δε σου λέει το τεστ αν ο σκύλος είναι κατάλληλος ή όχι. Απλώς σου δίνει κάποιες ενδείξεις για το χαρακτήρα του σκύλου κι απο κει και περα επαφίεται σε σένα να κάνεις την επίλογή σου με βάση την πληροφορία αυτή ΚΑΙ ΑΛΛΑ κριτήρια και να αποφασίσεις αν ο σκύλος σε καλύπτει.

Είναι απλώς μια παραπάνω πληροφορία, που χρησιμοποιείται ευρέως σε σωματεία του εξωτερικού. Δεν καταλαβαίνω γιατι είσαι τόσο αντίθετη στην ιδέα. Προτιμάς να πάει τελέιως άσχετος ο άλλος και να πάρει γουρούνι στο σακι??

Δεν είναι όλα τα ημίαιμα το ίδιο. Μην τα βάζετε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Πάρτε για παράδειγμα το τα δυο σκυλάκια που έχει η Chloe στην υπογραφή της. Προσωπικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος που θα πάρει τα σκυλιά αυτά, έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ρισκο, τόσο για το χαρακτήρα, όσο και για τη μορφολογία τους προφανώς. Δεν κάνουν όλοι και για τα δυο σκυλιά. Είναι πολύ διαφορετικά μεταξύ τους, αλλα υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος και για τα δυο. Με την πληροφορια για το χαρακτήρα, απλως βοηθάς τον άνθρωπο να κάνει την καλύτερη επιλογη, δεν καταδικάζεις το άλλο!!!! Απορώ πως είναι δυνατόν να λέτε ότι είναι ανήθικο κάτι τέτοιο!!!!

Και για να κλείσω, προσωπικά πιστεύω ότι υπερβάλλετε για το ρισκο που παιρνει κάποιος υιοθετώντας ημίαιμο. Με βάση τα κριτήρια μιας μεγάλης πλειοψηφίας ανθρώπων που ψάχνουν για σκύλο ("θέλω κάτι τάδε μεγέθους, χαρωπό και ήσυχο, για παρέα"), θεωρώ οτι ΠΟΛΥ ευκολα βρίσκουν τον κατάλληλο σκύλο σε ένα καταφύγιο, με μικρό ρίσκο, το οποίο μπορεί να ελαχιστοποιηθεί με κάποιες παραπανω πληροφορίες (οπως τα τεστ χαρακτήρα ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ). Δεν μπορω να φανταστώ οτι διαφωνείτε στο να τους δωθούν αυτές οι πληροφορίες σε ένα νήμα.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Πάρτε για παράδειγμα το τα δυο σκυλάκια που έχει η Chloe στην υπογραφή της. Προσωπικά πιστεύω ότι ο άνθρωπος που θα πάρει τα σκυλιά αυτά, έχει ΜΗΔΕΝΙΚΟ ρισκο, τόσο για το χαρακτήρα, όσο και για τη μορφολογία τους προφανώς.
Ναι αλλά ξέρεις γιατί? Γιατί τα έχω ζήσει ΠΟΛΥ καιρό και τα ξέρω καλά. Είναι σαν να πάρει ο υποψήφιος δικά μου σκυλιά :) Αν και για το ένα τουλάχιστον δεν μπορώ να ξέρω πώς θα αντιδράσει μέσα σε ένα σπίτι, γι' αυτό κι όταν με ρωτούν απλά απαντάω ότι δεν ξέρω. Το άλλο έχει φιλοξενηθεί κι έχουμε περισσότερα στοιχεία :)

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Υπάρχουν πολλά αντίστοιχα σκυλιά που φιλοξενούνται από εθελοντές, για αυτους που θέλουν περισσότερες εγγυήσεις. Απλά ανέφερα τα δικά σου ως παράδειγμα πολύ διαφορετικών χαρακτήρων, που όμως ο καθένας μπορεί να βρει τον κατάλληλο άνθρωπο χωρίς να είναι το καθένα καλύτερο ή χειρότερο.

Υπάρχουν ας πούμε σωματεία που δεν περισυλλέγουν.... απλώς κάνουν κτηνιατρικες εξετάσεις και επιστρέφουν τα σκυλιά στο χώρο τους όπου τα προσέχουν εθελοντές, ή τα φιλοξενούν. Αυτές οι περιπτώσεις είναι αντίστοιχες με τις δικές σου. Υπάρχουν πολλές πληροφορίες για το χαρακτήρα του σκύλου, ακόμα και σε σπίτι!

Last edited:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Το αν είναι αδύνατον να αναρτηθεί ο οδηγός, θα το κρίνει ο admin, οταν του γίνει η αντιστοιχη πρόταση.
Κοπρίτης όταν μίλησα ότι είναι αδύνατον να αναρτηθεί, μίλησα βασιζόμενη στην υποκειμενικότητα του θέματος και καθαρά από την ηθική πλευρά.

Θεωρώ ότι αν αναρτηθεί μια τέτοια λίστα όχι εδώ.., γενικά.., βιαστικές να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα.., κατηγοριοποιούμε τα υποψηφια κουτάβια έτσι ώστε τα φοβικά, τα "ελαττωματικά", να μην βρούν ποτε σπίτι στηριζόμενοι οι υποψήφιοι σε έναν τέτοιο "οδηγό" δημιουργώντας μια προκατάληψη για τα αλλα.., που όμως αν έχεις εμπειρία μπορείς να τα χειριστείς.
Θα είναι τα "καλά" κουτάβια και τα "κακά"..
Σου αρέσει ένας τέτοιου είδους ρατσισμός?

Επίσης έχω την αίσθηση από όλα αυτά που είπαμε ότι έχεις καταλάβει τα μισά μιας και συνεχίζεις να μιλάς με πάθος για την δική σου άποψη χωρίς να ακούς τι σου λέει ο άλλος και χωρις να τα ζυγίζεις αν έχει κάπου δίκιο.
Σου είπα και σου ξαναλέω για άλλη μια φορα ότι δεν είμαι αντίθετη απλά θεωρώ ότι καλο είναι να γνωρίζει τα υπέρ και τα κατά που θέλεις δεν θέλεις υπάρχουν.
Εκμηδένισες την αξιοπιστία των εκτροφέων, απλοποίησες την υοθεσία ενός αδέσποτου από ένα άπειρο μέλος και συνεχίζεις να λες τα δικά σου χωρίς καν να δεις τι σου έχουν γράψει τα αλλα μελη..

Εγραψα:

Ολοι είμαστε φιλόζωοι (πιστεύω) και όλοι θέλουμε τα σκυλάκια του δρόμου να βρίσκουν σπίτια..

Αλλα πρέπει να γίνεται σωστά, από άτομα συνειδητοποιημένα για τυχόν κινδυνους που μπορεί να εγκυμονεί μια τέτοια πράξη.

Δεν λέω ότι είναι σίγουρο.., μπορεί να βγει το πιο καλο σκυλί του κόσμου.., μπορεί και το χειρότερο..
Πρέπει να το γνωρίζει και ανάλογα να πράξει όχι παρορμητικά αλλα συνειδητοποιημένα βάση εμπειρίας και θέλω
εγραψες:

Προτιμάς να πάει τελέιως άσχετος ο άλλος και να πάρει γουρούνι στο σακι??
Δεν είναι όλα τα ημίαιμα το ίδιο. Μην τα βάζετε όλα στο ίδιο τσουβάλι.

Δεν μπορω να φανταστώ οτι διαφωνείτε στο να τους δωθούν αυτές οι πληροφορίες σε ένα νήμα.
Αφου δεν διαβάζεις καν τι λέμε.., κάτσε και σκέψου αν είναι όντως τόσο κάλη ιδαία για όλα τα κουτάβια..

Eγώ την άποψη μου την είπα..

Eύχομαι το υποψήφιο μέλος μας να πήρε κάτι από αυτήν την συζήτηση.
Από εκεί και πέρα η κρίση είναι δικη του.

Last edited:

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Επίσης έχω την αίσθηση από όλα αυτά που είπαμε ότι έχεις καταλάβει τα μισά μιας και συνεχίζεις να μιλάς με πάθος για την δική σου άποψη χωρίς να ακούς τι σου λέει ο άλλος και χωρις να τα ζυγίζεις αν έχει κάπου δίκιο.
Κι εγώ την ίδια αίσθηση έχω για σένα. Είναι κρίμα.... λυπάμαι που δεν μπορούμε να συννενοηθούμε.

Αφου δεν διαβάζεις καν τι λέμε.., κάτσε και σκέψου αν είναι όντως τόσο κάλη ιδαία για όλα τα κουτάβια..
Διαβάζω πολύ προσεκτικά και προσπαθώ να απαντώ όσο καλύτερα ξέρω. Αν αυτό δεν αρκεί, λυπάμαι και πάλι.

ΠΟΤΕ δε μίλησα για ελλατωματικά κουτάβια. Μονο για διαφορετικα. Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις ότι για μένα, υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος για κάθε κουτάβι (ναι, ακόμα και το φοβικό). Αρκέι να τον βοηθήσουμε να το βρει.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις ότι για μένα, υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος για κάθε κουτάβι (ναι, ακόμα και το φοβικό). Αρκέι να τον βοηθήσουμε να το βρει.
Αρκεί, θα έλεγα, να ξέρει ότι είναι φοβικό και να είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
ΠΟΤΕ δε μίλησα για ελλατωματικά κουτάβια. Μονο για διαφορετικα.
Αν προσεχες το ελαττωματικά ήταν σε εισαγωγικά..

Η λίστα αυτή δημιουργεί ρατσισμό..

Μην πάρετε αυτό το κουτάβι γιατί είναι φοβικό.., το φοβικό έχει πολλές μεγαλύτερες πιθανότητες να γίνει επιθετικό.., πάρτε το διπλανό με την μια βούλα που είναι πιο υποτακτικό..
Πόσοι θα θελήσουν να πάρουν το φοβικό?

Λυπάμαι που δεν καταλαβαίνεις ότι για μένα, υπάρχει ο κατάλληλος άνθρωπος για κάθε κουτάβι (ναι, ακόμα και το φοβικό). Αρκέι να τον βοηθήσουμε να το βρει.
κατηγοριοποιούμε τα υποψηφια κουτάβια έτσι ώστε τα φοβικά, τα "ελαττωματικά", να μην βρούν ποτε σπίτι στηριζόμενοι οι υποψήφιοι σε έναν τέτοιο "οδηγό" δημιουργώντας μια προκατάληψη για τα αλλα.., που όμως αν έχεις εμπειρία μπορείς να τα χειριστείς.
...............