Νέο απειρο μελος ενδιαφερεται για μεγαλοσωμο σκυλο

grsakis

Member
4 Μαρτίου 2009
9
0
Έχεις απόλυτο δίκιο foibo απλά διευκρινίζει οτι το σκυλι δεν δεν θα έχει την δυνατότητα για άσκηση. Όπως λέει τρέξιμο σε ελεύθερο χώρο κλπ δεν γίνεται. Σε αυτήν την περίπτωση κανονικά δεν πρέπει να πάρει σκύλο καθόλου. Μόνο με βόλτα δεν γίνεται.

Σίγουρα δεν αγοράζεις σκύλο με κρητήριο το μεγεθος. Είναι μεγιστο λαθος. Αυτό που λέω όμως το λέω σύμφωνα με τα δεδομένα που παραθέτει. 1 ώρα βόλτα (και αν - και χωρίς άσκηση) είναι λίγο. Πρώτος σκύλος χωρίς εμπειρια. Έπίσης η λέξη διαμέρισμα είναι κλειδί για πολλούς λόγους και ειδικά για κάποιον χωρίς εμπειρία. Δες τισ ράτσες που προτημάει.
Όπως είπες όμως. Αν καταφέρει και γυμνάζει/εκτονώνει το σκυλι αρκετα τα ξεπερνάει τα προβλήματα. Από προσωπική εμπειρία έκανα διάφορες συζητησεις με τον εκτροφέα 'οταν αγόρασα το μπόξερ (ο οποίος είναι και φίλος) και όταν τον ρώτησα για μεγαλο δανέζικο μου είπε να μην το προτημίσω αν δεν έχω αρκετό χώρο. Ίσως να είναι και λάθος αλλά μου φένεται λογικό όσο μεγαλύτερο το σκυλί μέσα σε διαμέριμα θα είναι πιο δύσκολο για το ίδιο το σκυλί αλλά και για τον ιδιοκτήτη με τισ εμπειρίες και τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από την ζωή με αυτά τα δεδομένα. Αλλά το λέω και πάλι. Όπως είπες με σωστή εκτόνωση και διαφορετικά δεδομένα δεν θα είναι προβλημα.

Last edited:

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Έχεις απόλυτο δίκιο foibo απλά διευκρινίζει οτι το σκυλι δεν δεν θα έχει την δυνατότητα για άσκηση. Όπως λέει τρέξιμο σε ελεύθερο χώρο κλπ δεν γίνεται. Σε αυτήν την περίπτωση κανονικά δεν πρέπει να πάρει σκύλο καθόλου. Μόνο με βόλτα δεν γίνεται.

Σίγουρα δεν αγοράζεις σκύλο με κρητήριο το μεγεθος. Είναι μεγιστο λαθος. Αυτό που λέω όμως το λέω σύμφωνα με τα δεδομένα που παραθέτει. 1 ώρα βόλτα (και αν - και χωρίς άσκηση) είναι λίγο. Πρώτος σκύλος χωρίς εμπειρια. Έπίσης η λέξη διαμέρισμα είναι κλειδί για πολλούς λόγους και ειδικά για κάποιον χωρίς εμπειρία. Δες τισ ράτσες που προτημάει.
Όπως είπες όμως. Αν καταφέρει και γυμνάζει/εκτονώνει το σκυλι αρκετα τα ξεπερνάει τα προβλήματα. Από προσωπική εμπειρία έκανα διάφορες συζητησεις με τον εκτροφέα 'οταν αγόρασα το μπόξερ (ο οποίος είναι και φίλος) και όταν τον ρώτησα για μεγαλο δανέζικο μου είπε να μην το προτημίσω αν δεν έχω αρκετό χώρο. Ίσως να είναι και λάθος αλλά μου φένεται λογικό όσο μεγαλύτερο το σκυλί μέσα σε διαμέριμα θα είναι πιο δύσκολο για το ίδιο το σκυλί αλλά και για τον ιδιοκτήτη με τισ εμπειρίες και τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν από την ζωή με αυτά τα δεδομένα. Αλλά το λέω και πάλι. Όπως είπες με σωστή εκτόνωση και διαφορετικά δεδομένα δεν θα είναι προβλημα.
Δεν ξερω τι λεει ο εκτροφεας σου,αλλα συμφωνα με οτι λενε οι ιδιοκτητες των μεγαλων δανων στα φορουμ τα σκυλια ειναι παρα πολυ ηρεμα στο διαμερισμα και σιγουρα πολυ πιο ηρεμα απο ενα μποξερ(εχω δει μποξερ σε διαμερισμα και εχω τρομαξει,απιστευτη ενεργητικοτητα και μιλαμε για σκυλο που ειχε καθε μερα εκτονωση).Ολοι λενε οτι ειναι ιδανικος σκυλος για διαμερισμα,εφοσον μπορεις να του προσφερεις μια μετρια ασκηση.

Δυστυχως τις ιδιες αποψεις ειχανε και οι δικοι μου και επειδη σκυλο με το ετσι θελω δεν παιρνω,κυριως γιατι θα χρειαστω και βοηθεια στην ανατροφη του,δεν τρεφω αυταπατες,τελικα θα παω σε κατι πιο μικρο.

Κατεληξα σε Κολει(οχι το Μπορντερ,την λεγομενη Λασι) και εχω ηδη αρχισει ψαξιμο για εκτροφεια του εξωτερικου μιας και εδω δεν εχουμε(ψιλοπεριεργο δεν ειναι?πολυ δημοφιλης σκυλος το Κολει..).
Η εναλλακτικη ειναι το Σετλαντ,το οποιο μου αρεσει εξισου(αλλωστε εμφανισιακα ειναι μια μικρογραφια του Κολει),αλλα αν και μικροτερο φαινεται να συμπαθει λιγοτερο το διαμερισμα αφου και θεωρειται πιο ενεργητικο απο το Κολει και γαβγιζει περισσοτερα.

Ελπιζω να εχω νεα συντομα σε σχεση με την αποκτηση του.

grsakis

Member
4 Μαρτίου 2009
9
0
Κοιταξε, εγώ την γνώμη μου είπα. Δεν είπα οτι είναι απόλοιτα σωστή ούτε είχα ποτέ δανέζικο. Το καλήτερο είναι να ρωτήσεις αυτούς που έχουν και να πράξεις αναλόγα. Όσο για το μπόξερ είναι όπως τα λες. Μπόξερ έχω μέσα σε σπιτι και γνωρίζω.

Εύχομαι καλή αγορά

foibos

Well-Known Member
12 Ιανουαρίου 2009
7.527
19
Η θεωρία λέει ότι οι Μ.Δανέζικοι έχουν πολύ πιο χαμηλά επίπεδα ενέργειας από ένα μπόξερ και εντός του διαμερίσματος είναι σχετικά ανενεργοί!Βέβαια δεν είχα ποτέ ούτε το ένα ούτε το άλλο οπότε δεν μπορώ να έχω προσωπική άποψη!!!;)
Από την άλλη βέβαια ένας Δανέζικος λόγο του ύψους του απλά και μόνο κουνόντας την ουρά του παρασέρνει με αυτήν ότι υπάρχει πάνω στο τραπέζι!!!:p:p:p

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Μετα απο αναμονη περιπου 1 μηνος,την Τριτη ερχεται με το καλο η κουκλα μου.Ονομα ακομα να επιλεξω.Ευχαριστω ολους που βοηθησαν λιγοτερο ή περισσοτερο στην επιλογη ρατσας και απο εδω και περα θα αρχισω να σας πρηζω με ερωτησεις!:p

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
ειναι φοβερη!να την χαιρεσαι!αυτο δεν ειναι κολει ε?σετλαντ δεν ειναι?γιατι μοιαζουν παρα πολυ οταν ειναι κουταβια:p:)

kkranis

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2009
2.583
11
Αγ. Παρασκευή
Κουκλίιιιιιιιι

Με το καλό να σου έρθει και να αρχίσεις να προετοιμάζεσαι από σήμερα για όλα αυτά που θα χρειαστείς.

reyad

Active Member
2 Μαρτίου 2009
29
0
Despina Κολει ειναι εκτος και αν με δουλευει ο εκτροφεας:p

Alexia απο εδω την πηρα
http://pos.freeweb.hu/

Κωστα,πηγα χτες και πηρα ψιψινια και κοκοψαρα:D,θα παω σημερα να δω για crate και τροφη.Αν δεν βρω ακρη για crate(160e για κατι που online κανει 80 δεν δινω),θα το παραγγειλω απο νετ.

despina

Well-Known Member
8 Δεκεμβρίου 2008
1.198
1
Despina Κολει ειναι εκτος και αν με δουλευει ο εκτροφεας:p
οχι δεν σε δουλευει!μετα παρατηρησα οτι ειναι πολυ μεγαλοσωμο για σετλαντ!:D:p

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.994