Μπάνιο σκύλου

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
EVI.T said:
ειναι στα γερμανικα!!!δεν καταλαβα τιποτα!!!παντως ετσι ισχυει στα afghaνια....αν δεν πλυνεις δεν βουρτσιζεις και αν δεν βουρτσισεις μια την εβδομαδα ...αστα
Εμεις παλια, οταν ημουν πιτσιρικα ακoμα, ειχαμε εναν αρσενικο afghan- αλλα δεν ηταν Show Dog. O Ashran μας ετρεχε σε κυνοδρομιες και ηταν πολυ καλος. Αλλα καμια σχεση το μαλλι του με αυτα των Show!!

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
Μερικές ερωτήσεις επειδή ήρθε η ώρα να πλύνω τον βρωμύλο (κυλίστηκε και σε κάτι χώματα και ζέχνει!) ...και ψάχνω κάτι υποαλλεργικό για να 'χω το κεφάλι μου ήσυχο (διότι τις φαγούρες και τις αλλεργίες τις έχουμε και ολίγον εύκολες κατά καιρούς...). Γενικά τον πλένω 3-4 φορές το χρόνο και ενδιάμεσα κάνω συντήρηση με μηλόξιδο.

1. Ενδείκνυται το σαμπουάν για μωρά (για "τελείως" μωρά... τύπου fissan, προδέρμ και τέτοια) σε σχέση με τα "υποαλλεργικά" σαμπουάν για σκύλους? Ερωτώ διότι υποπτεύομαι ότι γενικά τα ανθρώπινα και δη τα βρεφικά προϊόντα είναι πιο "ποιοτικά" και με περισσότερες πιθανότητες υποαλλεργικά...
2. Εάν τα βρεφικά σαμπουάν δεν ενδίκνυνται, από τα σκυλο-σαμπουάν (υποαλλεργικά) ποιο είναι "καλό"?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω θα τον επλυνα με ενα ελαφρος αντιαλλεργικο σαμουαν για σκυλους.
Allercalm ή Allermyl τις Virbac ειναι πολυ καλα και νομιζω για τον George η καλυτερη επιλογη.

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Να ρωτήσω και εγώ κάτι.. Αν ξεπλένω την μικρή με σκέτο νερο 2 φορές τη βδομάδα υπάρχει πρόβλημα με το frontline (κάτι τέτοιο διάβασα πίσω στις οδηγίες)? Δε μπορώ να μην την ξεπλένω τουλάχιστον πίσω γιατί γίνεται κίτρινο το τρίχωμα της όταν κατουράει και μυρίζει.. :?
Με το scalibor ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα :roll:

vrmode

Well-Known Member
27 Νοεμβρίου 2006
8.394
10.569
Athens
FrenchieFan said:
Allercalm ή Allermyl τις Virbac ειναι πολυ καλα και νομιζω για τον George η καλυτερη επιλογη.
ThanX! Θα τα ψάξω!

keyman

Well-Known Member
18 Ιουλίου 2007
1.010
1
ΑΘΗΝΑ
www.keyman.gr
To allercalm είναι πραγματικά καλό,και είναι και για συχνή χρήση.Λίγο ακριβό αλλά αφού τον κάνεις μπάνιο τόσο σπάνια...

καμία σχέση με τα δικά μας υποαλλεργικά σαμουάν και τα βρεφικά,τα έχω δοκιμάσει γι'αυτό στο λέω,και η δικιά μας έχει πολύ ευαίσθητο δέρμα.

Καλύτερο επίσης από το Allermyl,που έχει και αντιμυκητιασικά συστατικά.Το έχω δοκιμάσει και αυτό.

Α ξέχασα,μπορείς να τα παραγγείλεις σε οποιοδήποτε φαρμακείο :wink:

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Μια καλη επιλογη απο τα σκυλισια προιοντα το καλυτερο κατα εμενα..ειναι το iv san bernard!!

αλλα οχι για αλεργια..για αλεργια εχω δοκιμασει το hypo+the professional groomers edge και ηταν μια χαρα αλλα μου εβγαλε λιγο την πιστη απο θεμα αφρου..

και ο δικος μου εχει ευαισθησια στο δερμα ως westie που εχουν εκει ευπαθεια..και γενικα ο μικρος βγαζει μαυρακια και τετοια ολη την ωρα με το iv san bernard δεν μου εχει κανει ποτε προβλημα και το χρησιμοποιω 2 χρονια περιπου..οσο τον εχω..
το οποιο μου το συστησε ο γιατρος του,αλλα οχι για δερματικα αλλα σαν ενα πολυ καλο σαμπουαν γενικα για σκυλια,στο οποιο τυχαινει ο δικος μου να μην εχει κανενα προβλημα παροτι εχει δερματικα.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
vaso said:
Να ρωτήσω και εγώ κάτι.. Αν ξεπλένω την μικρή με σκέτο νερο 2 φορές τη βδομάδα υπάρχει πρόβλημα με το frontline (κάτι τέτοιο διάβασα πίσω στις οδηγίες)?
Υπάρχει. Μειώνεται η αποτελεσματικότητα του προϊόντος.
Άλλο να βραχεί ο σκύλος και άλλο να ξεπλένεται 2 φορές την εβδομάδα.

vaso said:
Με το scalibor ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα
Το scalibor καλύτερα να της το βγάζεις όταν την πλένεις.

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
Ερωτώ διότι υποπτεύομαι ότι γενικά τα ανθρώπινα και δη τα βρεφικά προϊόντα είναι πιο "ποιοτικά" και με περισσότερες πιθανότητες υποαλλεργικά...
ναι..αλλα αλλο ph εχουν τα σκυλια και αλλο οι ανθρωποι..οποτε αν βαλουμε ενα κανικο σαμπουαν για ανθρωπους μπορει να προκαλεσουμε και αλεργια..εκτος αν ειναι για μωρα οπως της johnsons baby sampoo.
οπως χρισιμοποιουμε και τα μωρομαντιλα..

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Εγω παντος επαθα πλακα με τα σαμπουαν της Plush Puppy και Vellus!
Εχουν πολυ οραια μυρωδια, κανουν το τριχωμα πολυ λαμπερο και μαλακο και εχουν ολοκληρες σειρες : Shampoo, Satin Rinse, Conditioner κλπ.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό θεμα

mitsakos said:
τωρα που καλοκαιριασε το μπανιο συνεχιζουμε αραια κ που για το τριχωμα η πιο συχνα?

mitsakos

Well-Known Member
3 Φεβρουαρίου 2008
273
0
α ενταξει κ εγω το ιδιο κανω..απλα ελεγα μπας κ δεν αντεχει το σκυλι γιατι την βλεπω συνεχεια λαχανιασμενη κ πινει το 2πλασιο νερο απ'οτι επεινε

Ameli

Well-Known Member
28 Ιανουαρίου 2008
179
0
Thessaloniki
Eγώ τον κάνω μπάνιο με μία βάση για σαμπουαν, δεν θυμάμαι όνομα, ενα μπλε μπουκάλι, Το σκυλί όποτε το εκανα μπανιο μου μύριζε απίστευτα και τώρα δεν μυρίζει καθολου οπότε και τον κάνω μόνο με αυτό
Dermolush καπως ετσι λεγεται

Frenchie το ξερεις?Πειραζει που είναι βάση για σαμπουαν? Λεει οτι δεν επηρεαζει καθόλου την εξωτερική στοιβάδα του δερματος και είναι υποαλλεργικό

Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
44
μπορεί κάποιος να μας δώσει μια υπεύθυνη απάντηση να ξέρουμε εμείς οι καινούριοι?

Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
44
vaso said:
Για ποιό από όλα!!??
πόσες φορές τον χρόνο μπανιο με σαπούνι και τι είδους σαπούνι και λεπτομέρειες για τον τρόπο και την όλη διαδικασία

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Διάβασε το θεμα από την αρχη Gas. Έχουν ήδη απαντηθεί τα ερωτήματα σου.