Μπάνιο σκύλου

Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
44
επισεις έχουν αμφισβητηθεί πολλά γ αυτο ρώτησα για ενα τελικό αποτέλεσμα

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Το τελικό συμπέρασμα θα το βγάλεις μόνος σου.
Εμείς δεν δίνουμε «ετοιματζιδικες» λύσεις και «συνταγές» για κάθε πρόβλημα αλλά μέσω της συζήτησης, της ανταλλαγής επιχειρημάτων και την κατάθεση εμπειριών, δίνουμε την αφορμή και το κίνητρο στο κάθε μέλος για περαιτέρω έρευνα και ενημέρωση. :wink:

Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
44
ναι κοιτα το θεμα ειναι μετα απο ολη την συζητηση να βγει 1 αποτέλεσμα μετα απο ομαδική κατανόηση και συμφωνία των μελων. (κατι σαν την βουλή αλλα σε πολλή καλύτερη κατάσταση...)

Gas

Well-Known Member
29 Μαϊου 2008
128
0
44
Chloe said:
Γιατί να βγει αποτέλεσμα?
Είναι δυνατόν να συμφωνήσουμε όλοι?
Έλα βρε Gas...
σωστα Ελλαδα!!!!!

Rania

Well-Known Member
14 Μαϊου 2008
306
1
47
Αθηνα
Αυτο δε γινεται Gas. Eσυ θα αποφασισεις αυτο που θεωρεις εσυ καλυτερο για το σκυλακι σου :wink:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Gas said:
ναι κοιτα το θεμα ειναι μετα απο ολη την συζητηση να βγει 1 αποτέλεσμα μετα απο ομαδική κατανόηση και συμφωνία των μελων. (κατι σαν την βουλή αλλα σε πολλή καλύτερη κατάσταση...)
Επί της ουσίας έχεις να κάνεις κάποιο σχόλιο?
Έχεις κάποιες απορίες σχετικά με όσα έχουν γραφτεί σχετικά με το μπάνιο του σκυλού που θα ήθελες να ξανασηζητησουμε?

Milou

Well-Known Member
5 Μαρτίου 2008
1.019
1
Αθήνα
Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής, εν όψη των καλοκαιρινών μπάνιων στην θάλασσα.

Ο μικρούλης μου (West highland terrier) τρελένεται για την θάλασσα και δεν υπάρχει περίπτωση να είμαστε στην παραλία και να μην μπει στο νερό.

Το θέμα μου είναι όμως πως γενικά δεν τον κάνω συχνά μπάνιο λόγο του σκληρού του μανδύα.
Εάν λοιπόν κάνει καθημερινά μπάνια στην θάλασσα (που όπως όλοι γνωρίζουμε κάνει πολύ καλό και για το σκυλί) και μετά του ξεβγάζω τα αλάτια με αύθονο νερό (χωρίς σαμποάν) θα γίνει η τρίχα μαλακιά και σγουρή;

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Νάμαστε κι εμείς στο φορουμ. Για πείτε μου, πώς πείθεις τον γερμανικό ποιμενικό ότι ήρθε η ώρα για μπάνιο;

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Εχεις δίκιο με λιχουδίτσες αλλά έλα που η σκυλίτσα καταλαβαίνει πότε οι λιχουδίτσες είναι για καλό και πότε για κακό. Το μπάνιο το θεωρεί πολύ κακό γεγονός. Να φανταστείς ότι μόλις δεί έστω και την παραμικρή κίνηση που υποδηλώνει μπάνιο παίρνει θέση άμυνας σαν παλαιστής της ελληνορωμαικής. Ξαπλώνει φαρδειά πλατειά με τα σκέλη ανοιχτά, κολλημένη με το πάτωμα. Αντε σήκωσε το 32κιλο σώμα της.

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
prigipissa-straydog.blogspot.com
Κοίτα να δεις, το δικό μου σκυλί ζυγίζει τέσσερα κιλά. Μια φορά όμως που έπλυνα έναν βελγικό ποιμενικό, ο οποίος δεν ήθελε να πλυθεί, το έκανα ως εξής:
- Τον έβαλα στο μπάνιο κοροϊδεύοντάς τον με μορταδέλλα (τρελαίνονται για μορταδέλλα, ψοφάνε!) βήμα - βήμα. Και "έλα αγόρι μου", "έλα να δεις τι θα κάνουμε" και τέτοια.
- 'Εκλεισα πίσω μου την πόρτα του μπάνιου και τον έπλυνα στο πάτωμα (άντε βάλτον στη μπανιέρα). Το πρόβλημα ήταν ότι είχε ξαπλώσει και άντε να του πλύνω την κοιλιά δηλαδή. Εκεί έκανα το εξής κόλπο. Έκλεισα νερά και τα πάντα, τον άφηαα να τιναχτεί και να σηκωθεί κι αρχίσαμε τα παιχνίδια μέχρι που γύρισε κοιλιά. Μετά τον σαπούνισα χωρίς νερό λέγοντάς του πολλές γλύκες. Όταν πήγα να τον ξεβγάλω αυτός φυσικά σηκώθηκε και πήγε να φύγει. Κυνηγητό γύρω-γύρω όλοι και στο τέλος ξεβγάλθηκε.
Δεν το ξανάκανα γιατί πλύθηκα, πολύ καλά, κι εγώ μαζί του.
Είμαι, επίσης, σίγουρη ότι υπάρχει σωστότερη μέθοδος. :p

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Καλά το μπάνιο μαζί με το σκυλί είναι αναπόφευκτο. Τώρα που θα ζεστάνει περισσότερο σκέφτομαι το μπαλκόνι και την μάνικα. Πάντα φυσικά σε ήπιους τόνους. Αλήθεια έχω ακούσει ότι μπορώ να το πάω έξω για λούσιμο, άραγε εκεί τι μέθοδο χρησιμοποιούν, είναι τραυματική για το σκυλί;

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
Δεν έχω καλή γνώμη γι' αυτό. Μια φορά που τον πήγα, τρομάρα μου, μου είπαν ότι δεν μπορώ να κάτσω μαζί του κι έτσι το μετάνιωσα ευτυχώς. Επιπλέον, το πλύσιμο είναι που είναι δυσάρεστο για πολλά σκυλιά, γίνεται τρις χειρότερο με άγνωστους ανθρώπους σε άγνωστο χώρο. Ποτέ δεν ξέρεις πώς θα του φερθούν αν αντιδράσει. Τι είναι στην τελική? Αυτοκίνητο για να τον στείλουμε για πλύσιμο?
Όχι, δε θα στο συμβούλευα.

chiara

Well-Known Member
12 Ιουνίου 2008
274
0
Nea Smirni
Εχεις δίκιο, λοιπόν νιτσιράδα γαλότσες και υπομονή. Ευχαριστώ για την πληροφόρηση.

denis

Well-Known Member
25 Απριλίου 2007
8.820
12
Athens
www.rottweiler-greece.net
Chloe με εντυπωσιάζεις ... πολύ εύκολος τρόπος να διαλύσουμε ένα μπάνιο εεεεεεε συγγνώμη να κάνουμε έναν σκύλο μπάνιο ήθελα να πώ ... :shock: :lol: :lol: :lol: δεν το είχα σκεφτεί ποτέ βρέ, τί χαζός που ειμαι :lol: :lol:

Chloe

Well-Known Member
14 Δεκεμβρίου 2006
8.324
30
43
Αθήνα
ΜΙΑ φορά προσφέρθηκα να κάνω μπάνιο το βελγικό ντάξει? :twisted:
Το σκυλί μου, είναι πολύ καλό. Μετά από 15 επαναλήψεις της εντολής "μπάνιο" μπαίνει μόνο του στη ντουζιέρα!

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog