Μπάνιο σκύλου

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Με υγρό στραγγισμένο πανάκι, χωρίς σαπούνια. Γενικά πρέπει να προσέχεις να μην μπαίνουν νερά στα αυτιά του σκυλιού, είναι πολύ εύκολο να πάθει το ζώο ωτίτιδα.

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Πόσο συχνά θέλουν καθάρισμα τα αυτιά του σκύλου το τσεκάρεις μόνος σου,
και τα καθαρίζεις με πανάκι όχι βαθιά μέσα !!
Το μπάνιο, αν δεν έχει ο σκύλος κάποια δερματολογικά προβλήματα, όχι συχνά, συχνά να τον βουρτσίζεις, και αν χρειαστεί με μωρομάντηλα τον καθαρίζεις.

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Εμένα ο κτηνίατρος μου έχει πει να του τα καθαρίζω μόνο όταν χρειάζεται (εγώ του τα καθαρίζω μια φορά το τρίμηνο) βάζοντας σε λίγο βαμβάκι λίγο λοσιόν οινοπνεύματος και τρίβοντας πολύ απαλά τα πτερύγια των αφτιών.

• Like
Reactions: Maiden

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Η δημοσίευση μεταφέρθηκε σε σχετικό θέμα.

Φιλη tralala, ρίξε, εάν θέλεις, μια ματιά στο παρόν θέμα. :wink:

tralala said:
ξερω οτι ειναι καλο να το αποφευγουμε οσο το δυνατον περισσοτερο αλλα μια που το σκυλακι μου ειναι ασπρο και στις βολτες γινεται μαυρο.παρολου που πλενω τα ποδαρακια του,δε παυει να βρωμιζει πολυ ευκολα...μεχρι στιγμης(ειναι 4 μηνων) του εχω κανει μονο ενα μπανιο αλλα απ οτι βλεπω 1 φορα το μηνα το βλεπω να μπαινει στη μπανιερα,τωρα που αρχισαμε τις βολτες οσα μωρομαντηλα,οσες φορες και να πλενω τα ποδια του,βρωμιζει πολυ ευκολα....ειναι υπερβολικος ο αριθμος μπανιο 1 φορα το μηνα??

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Εγώ δεν το βρίσκω υπερβολικό για το συγκεκριμένο σκυλάκι..Δεν είμαι γιατρός βέβαια να ξέρω αν θα πάθει τίποτα, αλλά και εγώ δε θα μπορούσα να το βλέπω βρώμικο.. :roll:

tralala

Well-Known Member
12 Δεκεμβρίου 2007
58
0
ε ναι ....καλο να κοιταζουμε να κοιταζουμε να αποφευγουμε το μπανιο αλλα αν ειναι σε αθλια κατασταση το ζωντανο δε μπορεις να το αφησεις και ετσι

emily_vk

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2008
240
0
www.venilil.com
Ισχυει οτι αμα κανουμε μπανιο το σκυλι 1 φορα την εβδομαδα βοηθαει στο να μακρυνει η τριχα? Ειδικα για τα θηλυκα?

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
εγώ κάτι για κοπριά έχω ακούσει :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(συγνώμη :oops: :oops: :oops: :oops: )

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
emily_vk said:
Ισχυει οτι αμα κανουμε μπανιο το σκυλι 1 φορα την εβδομαδα βοηθαει στο να μακρυνει η τριχα? Ειδικα για τα θηλυκα?
Εγω πιστευω, οτι επειδη καταστρεφεται η φυσικη χλωριδα του δερματος με το συχνο μπανιω, αφαιρειται το λιπος που προτευει την τριχα και την κραταει ελαστηκη- πετυχαινεις το αντιθετο με το συχνω λουσιμο.

emily_vk

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2008
240
0
www.venilil.com
Eγω ειχα ακουσει οτι βοηθαει στο μακρυνει επειδη κανοντας μπανιο το σκυλι του κανουμε και μασαζ,γι'αυτο!!!! :shock:

Κουταμαρες δηλαδη :!:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Πιθανον Εμιλυ!

Αν θες, τριψε στα χερια σου λιγες σταγονες λαδι και κανε μετα μασαζ!!
Η τριψε τα σκυλια μια φορα την εβδομαδα με αραιομενο μηλοξυδο (οχι να γινουν παπι- μονο ελαφος)- κανει και καλο στο δερμα και στο τριχομα, και δεν στεγνωνει και καταστρεφει και το δερμα.

Η Βιταμινη E και το λινελαιο, που περιεχει πολες ομεγα3 λιπαρα οξεα κανουν και απο εσωτερικο καλη δουλεια για το τριχομα.

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
εγω παντως αν δεν τους μπανιαρω 1 φορα την εβδομαδα δεν ειναι σε σοου κοντισιον...επισεις ναι εχω δει διαφορα..τουλαχιστον στα afghans οσο πιο πολυ τα πλενεις τοσο μακραινει το μαλλι τους :?

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
EVI.T said:
εγω παντως αν δεν τους μπανιαρω 1 φορα την εβδομαδα δεν ειναι σε σοου κοντισιον...επισεις ναι εχω δει διαφορα..τουλαχιστον στα afghans οσο πιο πολυ τα πλενεις τοσο μακραινει το μαλλι τους :?
Ισως να υπαρχουν και οι εξαιρεσεις?
Τι να πω?

Και τα Afghan εχουν μακρυ, μεταξενιο μαλλι!
Μοιαζει λιγο. :? :?

Παντος λογικο δεν μου ακουγεται!

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Σε ενα γερμανικο Grooming Forum βρηκα μια πολυ καλη και λεπτομερες αναφορα για την περιποιηση Afghan.
http://homepage.ruhr-uni-bochum.de/maik-borris.luedemann/Pflege.html

Εκει λεει, οτι ΔΕΝ περπει να βουρτιστει ο σκυλος ΠΟΤΕ, οταν εχει στεγνο τριχομα, για να μην σπασει η τριχα.
Αλλα για να βγαλει κανεις κομπους, φυλαρακια, αγανα και τετια- καλο ειναι να τον βρεξει, η τουλαχιστον να χρησιμοποισει ενα σπραι χτνενισματος.

EVI.T

Well-Known Member
13 Ιανουαρίου 2008
455
5
ATHENS
www.afghanhounds.gr
ειναι στα γερμανικα!!!δεν καταλαβα τιποτα!!!παντως ετσι ισχυει στα afghaνια....αν δεν πλυνεις δεν βουρτσιζεις και αν δεν βουρτσισεις μια την εβδομαδα ...αστα

Στατιστικά Forum

Θέματα
33.223
Μέλη
19.995
Νεότερο μέλος
lindaTheDog