Μπάνιο σκύλου

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
mpanis said:
Αυτο με το σαμπουαν δεν το ηξερα πρεπει να το αραιωνουμε? εγω παντα το εβαζα κατευθειαν πανω στο ζωο! δεν κανει?
Ναι το αραιωνουμε τολμω να απαντησω γιατι το γνωριζω,δεν κανει αυτουσιο πανω στο σωμα,δερμα,τριχωμα του ζωου :wink:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Παντος με σφουγαρακι δεν κανω κανενα σκυλο μπανιο!
Πιστευω οτι με το σφουγαρακι μπερδευονται οι μακριες τριχες ακομα πιο πολυ!

Εχω μερικα Γιορκσαιρ, Shi Tzu και Mαλτεζ που ερχονται τακτικα και μονο για μπανιο, πιστολακι, χτενισμα- ξεμπερδεμα και λιγο σινιαρισμα/ψαλιδισμα στα ποδια κλπ.
Και παντα χαιρομαι μετα, οτι εχω κοντοτριχο σκυλακι!!!

Εγω την δικια μου την κανω μπανιο μονο το καλοκαιρι- και τοτε καθε 15, επειδη την λουζω με Scalibor ( το αντιστοιχο λουρακι δεν το δεχεται, βγαζει κοκκινιλα στο λαιμο και ξυνεται σαν τρελη). Απο Οκτοβριο μεχρι Μαιο- μονο οταν ειναι απαραιτητο (εχει κυλιστει σε κανα ψοφημι πχ.).

Καθε μερα τα ποδια και το πιπι με μωρομαντιλα και μια φορα την εβδομαδα ολο το τριχομα με ενα νοπο πανακι με μικροινες ειναι αρκετη περιποιηση και το τριχωμα τις λαμπει σαν καθρεπτις.

elena

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2007
136
0
Heraklion
www.cookiespirit.freegr.net
Και εγω με σφουγγάρι κάνω μπάνιο και τα δικά μου σκυλιά αλλά και στο χώρο εργασίας (κομμωτήριο σκύλων) πάλι με σφουγγάρι τα κάνω μπάνιο :D :D :D
Αν το κάνεις προσεκτικά ακομα και τα μακρύτριχα (Μαλτέζ-Γιορκι κτλ) δεν κινδυνευουν καθόλου να τους μπλέξεις τα μαλλια τους :D :D :D
Προσωπικά αγοράζω τα μεγάλα σφουγγάρια αυτά που χρησιμοποιούμαι για το πλύσιμο αυτοκινήτων και τα κόβω στη μέση για να είναι πιο βολικά στο πιάσιμο και φυσικά εφαρμοζω το σύστημα λεκανίτσα με διαλυμένο το σαμπουάν . Πρακτικά με το σύστημα σφουγγάρι δεν σπαταλάς σαμπουάν :D και μπορείς να τρίψεις εκεί που χρειάζετε :D
Και έμενα όταν μου το πρότεινε αυτό το σύστημα φίλη κομμώτρια εξ Αθηνών :D μου φάνηκε κάπως :shock: :shock: :shock: αλλά στην πράξη είναι τελικά το καλύτερο :D :D

magi

Well-Known Member
15 Ιουνίου 2006
607
2
Athens
Η μπανούρα στο σπίτι μας γίνεται μόνο με τα δάχτυλα. Τα δάχτυλα φτάνουν σε κάθε σημείο του τριχώματος και δέρματος, και κάνουν καταπληκτικό μασάζ. Ψηφίζω δάχτυλα 8) .

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Γενικος δεν χρειαζεται να κανεις μπανιο το σκυλακι σου, παρα μονο, οταν εχει βρομιστει πααρα πολυ.
Οσο το δυνατον πιο αρεα ειναι το καλυτερο και σε καμια περιπτοση πανω απο καθε 3 εβδομαδες. (εγω την δικια μου π.χ την κανω 3-4 φορες το χρονο.

Καλο ειναι να τελειωσει τουλαχιστον τα εμβολια!!

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
οκ σε ευχαριστω Frenchie... Δεν εχω σκοπο να την κανω συχνα μπανιο ετσι και αλλιως απλα ηθελα να ξερω ποτε μπορω περιπου να της κανω μπανιο αν τυχει και λερωθει γιατι πχ μια μερα ειχε γινει χαλια με το γαλα και ακομη σε ενα σημειο εχει μικρους κομπους απο τριχωμα και ξεραμενο γαλα.. :p

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τετια να τα ξεπλενεις αμεσος! Ετσι τοπικα!

Και αμα τριψεις και που και που ολο το σωμα της με ενα μαλακο πανακι ποτισμενο σε αραιομενο μηλοξυδο (1/1 με νερο) - θα λαμποκοπαει σαν καθρεπτεις.

tasosrules

Well-Known Member
9 Δεκεμβρίου 2007
200
0
Περαία, Θεσσαλονίκη
FrenchieFan said:
Τετια να τα ξεπλενεις αμεσος! Ετσι τοπικα!

Και αμα τριψεις και που και που ολο το σωμα της με ενα μαλακο πανακι ποτισμενο σε αραιομενο μηλοξυδο (1/1 με νερο) - θα λαμποκοπαει σαν καθρεπτεις.
Μπορω και απο τωρα δλδ που ειναι 2μιση μηνων ε? Τελεια..! Α και κατι τελευταιο... Ανοητο ισως.. :oops: Διαβασα οτι για να λαμπει το τριχωμα χρειαζεται λαδι.. Τι λαδι και πως το χορηγουμε?... :oops:

FrenchieFan

Well-Known Member
26 Ιουλίου 2006
5.001
1.510
Athens
www.frenchieworld.de.vu
Τι λαδι και πως το χορηγουμε?...
Αν και θα βγουμε και παλι ΟΤ και η ροττι θα μας βαλει τις φωνες

το καλυτερο ειναι το λινελαιο και το σολομελαιο (οχι μουρουνελαιο!!!!) και απο αυτα μπορεις να δοσεις μια κουταλια του γλυκου (η μια καψουλα οταν προκεται για σολομελαιο) πανω απο το φαγητο της.

emily_vk

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2008
240
0
www.venilil.com
Παντα να βαζετε βαμβακι στα αυτια του σκυλου οταν το κανετε μπανιο.Παλια στο 1ο μου κοκερ δεν εβαλα,και επαθε σοβαρη μολυνση στα αυτια και ηταν με φαρμακευτικη δοση για ενα μηνα :(
Απο τοτε μου εγινε μαθημα :!:

Επισης ειμαι αρκετα επιφυλακτικη στην χρηση σπρει και λαδιων :!:

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Να ρωτήσω κάτι?Όταν κάνουμε μπάνιο βρέχουμε και το κεφάλι ή έτσι προληπτικά το βαμβάκι??
Εγώ όταν την έκανα μπάνιο δεν την έβρεξα καθόλου στο κεφάλι..(κάπου το είχα διαβάσει).Νομίζω ότι θα φρικάρει κιόλας.. :roll:

emily_vk

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2008
240
0
www.venilil.com
Βασω,

Εγω το βρεχω το κεφαλι.Πρεπει με το ενα χερι να καλυψεις τα ματια του σκυλου για να μην μπει σαπουνι και κατευθηνεσαι απο το κεφαλι προς την ραχη :!: Απλα για να μην φρικαρει να χαμηλωσεις λιγο την ενταση του νερου!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
:? ..Δε γίνεται αυτό(να της κλείσω τα μάτια με το ένα χέρι)!!Αφού κουνιέται συνέχεια..Θέλει να φύγει να σωθεί από τον κακό που της επιτίθεται!! :lol:

Επίσης με πολύ χαμηλή ένταση νερού θα την ξεπλύνω σε μισή ώρα..
Και κάτι τελευταίο...τη βάση της ουρίτσας(καταλαβαίνετε.. :) ) την πλένουμε κανονικά με αφρο ή δεν κάνει??

emily_vk

Well-Known Member
26 Ιανουαρίου 2008
240
0
www.venilil.com
Οταν μεγαλωσει θα ηρεμησει! Προς το παρον μην την λουζεις στο κεφαλι!

Φυσικα πλενουμαι την ουρα!!!!Ειδικα την βαση,μαζευει αρκετη βρωμα απο τα σημεια που καθεται!

vaso

Well-Known Member
23 Ιανουαρίου 2008
1.197
1
Θεσσαλονίκη
Και άλλη απορία έχω..λίγο ΟΤ! Στις πατούσες βάζουμε τίποτα?Παρατήρησα ότι έχουν σκάσει σε 1-2 σημεία.Είναι φυσιολογικό?