Μαύρο Ρώσικο Τέρριερ

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Η εκτροφέας μου είπε ότι είναι πολύ ήρεμα σκυλιά με καλό χαρακτήρα και εκπαιδεύονται πολύ εύκολα :lol: Επίσης το είπα στη λογική "φύλακας" που μας είπε η Dr Zhivago :wink: Θέλω ν' ακούσω και την απόψη της Dr Zhivago πάνω σ΄αυτό το θέμα.

Δεν ξέρω αν μπορείς να το γενικεύεις για μια συγκεκριμένη ράτσα ή μου μίλησε έτσι στη λογική αν δεν παινέψεις το σπίτι σου! :wink: Επίσης μου μιλούσε μόνο για τα δικά της σκυλιά :D

Η αλήθεια είναι πως δεν μου παίνεψε το δικό μου κουτάβι αλλά μου μιλούσε γενικά για τη ράτσα που εκτρέφει για πολλά χρόνια...

Εγώ έχω γνωρίσει άλλο ένα αρσενικό 3 ετών και ο ιδιοκτήτης του μου έλεγε ότι έχει αυτά τα χαρακτηριστικά.

Για τον δικό μου δεν μπορώ να πω πολλά γιατί είναι ακόμα μικρός και το μόνο που κάνει είναι να παίζει και να κοιμάται :D Και να εκπαιδεύεται επίσης :wink: Είναι πολύ ήρεμος και καθόλου ξεροκεφαλάκος :eek: Ελπίζω να μην αλλάξει! Για φύλακας δεν ξέρω γιατί αγαπάμε ΟΟΟΛΟ τον κόσμο!...

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ναι, όντως έχουν (συνήθως) καλό χαρακτήρα, αλλά τι σημαίνει αυτό; Είναι αρκετά ήρεμος και προβλέψημος σκύλος (κατα μέσον όρο) αλλά είναι παράληλα πολύ καχύποπτος με τους ξένους και όχι φιλικός. Συνήθως είναι κι εξαίρετος φύλακας.

Η σκύλοι Μ.Τ. που έχω γνωρίσει ήταν ιδιαίτερα "ψυχροί" απενταντί μου κι αισθανόμουν έντονα πως με παρακολουθούσαν (κι ας είχαν ξαπλώσει δίπλα στο αφεντικό τους οι περισσότεροι). Με μοναδική εξαίρεση ένα όμορφο μικρόσωμο αρσενικό από τη Θεσσαλονίκη, δεν έχω γνωρίσει
"φιλικό" ενήλικο Μ.Τ.

Το ότι το κουτάβι σου είναι αγαπησιάρης με όλους είναι καλό σημάδι (για το αν θα είναι φύλακας κάποτε). Ο πιο καλός φύλακας του κόσμου, έτσι θα ήταν 5 μηνών. Κουτάβι που είναι "φυχρό" ή "κάνει τον φύλακα" στην ηλικία τον 5 μηνών είναι σίγουρα φοβικό και ΔΕΝ θα γίνει καλός φύλακας. Μπορεί να "μοιάζει με φύλακα" αλλά δεν θα καταφέρει να κοροιδεύψει κανέναν σοβαρό εγκληματία.

Οι καλύτεροι φύλακες απ'όλους δεν είναι εκείνοι που το δείχνουν όλοι την ώρα. Γιατί απλούστατα δεν απειλούνται από καθημερινές βλακίες παιδάκια που τρέχουν, δέντρα που κουντιούνται, γείτονες που τσακώνονται). Δεν ξέρω αν ο σκύλος σου θα γίνει σωστός φύλακας (πολλά παίζουν ρόλο, όπως κι οι εμπειρίες του) αλλά ξέρω πως αν δεν δείχνει φόβο και είναι κοινωνικός (5 μηνών) βρίσκεται στο σωστό δρόμο.

Για να μην ξεφεύγω από το θέμα. Τα "καλός σκύλος" ή "τέλειος χαρακτήρας" σημαίνουν διαφορετικά πράγματα για τον καθένα.

Τα Μ.Ρ. ναι, είναι σταθεροί χαρακτήρες (στις απόψεις τους και σημπεριφορές τους) και δεν ενθουσιάζονται και ούτε αγριεύουν εύκολα. Είναι όμως και απίστευτα πεισματάρικα πλάσματα και θέλουν πεισματάρικο κι σταθερό αφεντικό. Ο δικός σου είναι μικρός ακόμη (δεν έχει το θάρρος να σου πάει κόντρα ακόμα). Αν δεν σου βγάλει πείσμα μέσα σε 6 μήνες από τώρα θα είναι η εξαίρεση. Το πείσμα αυτό έχει και τα καλά του (ΔΕΝ κάνουν πίσω στη δουλειά, δεν το βάζουν κάτω στην ιχνηλασία ή σε μάχη).
Πρέπει όμως να μάθει να μην έχει καθόλου πείσμα στις συναναστροφές με το αφεντικό του.

Παίζουν ρόλο κι οι γραμμές φυσικά (εγώ διάλεξα τον δικό μου περισσότερο με βάση τους τίτλους εργασίας τον προγόνων). Τον βρίσκω ιδιαίτερα πεισματάρη (μου θυμίζει το Σνάουτσερ μου όταν ήταν μικρό) αλλά ξέρω πως θα το ξεπεράσει μόλις χωνέψει οτι κανείς δεν έχει το δικό μου πείσμα...

Αν εκπαιδεύσεις Μ.Τ. μόνο με επιβραύευση (χωρίς πνήχτη) δεν θα έχεις ποτέ απόλυτο έλεγχο και υπακοή. Δεν πρόκειται για παράδειγμα, να σου δώσει το κόκκαλο κότας που βρήκε στη βόλτα αν δεν έχει μάθει να σε σέβεται πολύ πρώτα. Οι εκπαιδευτές που χρησημοποιούν τέτοιες μεθόδους έχουν μάθει σε πραγματικά "καλά" σκυλιά, χαμηλής μαχητηκότητας και κυριαρχηκότητας. Δεν εκπαιδεύονται έτσι όλοι οι σκύλοι όμως. Και τα Μ.Τ. δεν είναι τόσο "καλοί χαρακτήρες".

Για τώρα, καλό είναι που επιβραβεύεται μόνο (είναι πολύ μωρό) αλλά σύντομα θα δεις πως θα σου "ζητήσει" να τον μαλώσεις (δεν θα ακούει πάντα με το καλό). Να είσαι έτοιμη. Να του κόβεις τα νύχια συχνά (κι αυτό βοηθάει να σε σέβεται) και να καθαρίζεις τα αυτιά του κάθε εβδομάδα
(έχουν πρόβλημα μεγάλο με τ'αυτιά).

Δεν έχεις Γκόλντεν Ριτρήβερ με μούσια. Πιστεψέ με. Έχεις σκύλο που
μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνος σε λάθος χέρια (ή με κάποιον που πιστεύει πως είναι μόνο γλυκό και καλό παιδί).
Οι πρόγονοι της φυλής (Ρότβαιλερ, Σνάουτσερ, Καύκασσος, Ερντέηλ) δεν του επιτρέπουν να είναι πάντα "το καλό παιδί".

Το μωρό σου 6 εβδομάδων! :
http://picasaweb.google.com/setextra/AnaSPuppies/photo#5169593849436630642

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Ξαναγράφω το post που είχα δημοσιεύσει γιατί εξαφανίστηκε:D

Ευχαριστούμε πολύ για τη φωτό, δεν την είχαμε:)

Ο Dantoulis προς το παρόν εκπαιδεύεται με επιβράβευση (ζαμπονάκι γιατί είμαστε πάαααρα πολύ λαίμαργοι), εννοείται όμως ότι τον παρακολουθώ από κοντά:rolleyes:

Γνωρίζω πως δεν είναι golden(τελείως διαφορετικός σκύλος, ούτε καν στην ίδια κατηγορία δεν είναι), αυτά τα σκυλιά είναι πολύ πιο ζωηρά(πάντα με την καλή έννοια) από τον δικό μου! Αν και οφείλω να ομολογήσω ότι στο Βέλγιο είχα γνωρίσει ένα golden που ορμούσε και το κυκλοφορούσαν με φίμωτρο:((απαράδεκτο, δεν ξέρω πως κατάντησαν τον σκύλο έτσι οι ιδιοκτήτες...)

Έχουμε γνωρίσει με τον Dante μόνο ένα ΜΤ, αρσενικό, 3 ετών που τυγχάνει να είναι πολύ ήρεμος. Παίζουν μαζί κάθε μέρα:) Μόνο μια φορά τρόμαξα λίγο γιατί νευρίασε μ' ένα χάσκι που ενοχλούσε τον Dante και στην αρχή του γρύλισε και μετά του όρμησε χωρίς όμως να δαγκώσει. Ο ιδιοκτήτης του μου είπε ότι το έκανε για να τον διώξει και δεν θα του έκανε κακό, όμως εγώ τα έπαιξα...:eek:(μπρρρρ, 60 κιλά σκυλί φαντάσου)
Του πέρασε όμως ο θυμός πολύ γρήγορα και ξανάπιασε τις δημόσιες σχέσεις:)

Θα ήθελα να σε ρωτήσω τα εξής:
Με τι καθαρίζεις τ' αυτάκια του(άλλοι λένε ότι πρέπει και άλλοι τ' αντίθετο...)
Επίσης αν δεν τον κουρέψω ακόμα γιατί δεν έχω βρει λύση πειράζει πολύ???Ακόμα έχει μπεμπέ τρίχα...(θα βάλω φωτό σύντομα)
Τέλος πιο είναι το καλύτερο βάρος για την ηλικία του, νομίζω ότι είναι χοντρούλης...( 27 κιλά τώρα)Τρώει την ποσότητα που πρέπει αλλά είναι λαίμαργος πολύ και τον έχω πιάσει να τρώει και το φαγητό του μαλτέζου:(

Ευχαριστώ και πάλι για τη φωτό;-)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Το θέμα του βάρους προσεξέ το (πρέπει να πιάνεις τα πλευρά του άνετα) γιατί θα στραβώσουν τα πόδια του εάν είναι βαρύς όσο μεγαλώνει. Τι ύψος έχει; Ο δικός μου ήταν 68εκ και 38.5κιλά, 6 μηνών (και αδύνατος).
Αλλά παίζει ρόλο και το κόκκαλο (έχει βαριά κατασκευή, ο καρπός του ήταν 14.5εκ, 6 μηνών).

Το κούρεμα δεν επείγει αν τον χτενίζεις (εκτός εαν το κουτάβι δεν βλέπει ή ζεσταίνεται πολύ, ή τα μαλλιά γύρω από τα δάκτυλά του τον ενοχλούν στο περπάτημα). Θα έχεις πρόβλημα όμως σύντομα γι' αυτό βρες γκρούμερ. Πες να τον κάνουν Σνάουτσερ Γίγας (οι καλοί Αθηναίοι γκρούμερς το κάνουν αυτό) αλλά προς Θεού μην του κάνουν "stripping".
Το μαλλί τους μακραίνει εκπληκτικά γρήγορα, άρα θα έλεγα πως καλύτερα να είναι κακοκουρεμένος (αλλά χαρούμενος και φροντισμένος) παρά να
σκάει και να μην μπορεί να δει ή να περπατήσει. Τον κάνεις σωστά την επόμενη φορά (που μπορεί να σου έχω μάθει κι εγώ!). Στείλε μια φωτό να δω σε ποιά κατάσταση είναι :p.

Τα αυτιά του πρέπει να μην μυρίζουν ΚΑΘΟΛΟΥ. Εαν μυρίζουν, πάνε για ωτήτιδα. Μπορείς να τα καθαρίζεις μία φορά την εβδομάδα με βαμβάκι βουτηγμένο σε μηλόξυδο (αραιωμένο με νερό 50%) η με ένα καλό σκέβασμα (όπως της "All Systems", που δεν έχει φάρμακο, είναι μόνο φυτικό και κάνει για συχνή χρήση). Οι τρίχες από τα αυτιά πρέπει να αφαιρούνται (θα σου δείξει η γκρούμερ) γιατί κρατάνε την υγρασία και τα μικρόβια.

Μάλλον καλό θα είναι να μπαίνουμε σε λεπτομέρειες σε πμ από δω και πέρα (θα γίνει το φόρουμ του Μαύρου Τερριέ αλλιώς!:cool:)

galazio

Well-Known Member
15 Ιανουαρίου 2008
3.733
7
οχιιι,εδω να τα λετε,θελω να μαθαινω κι εγω..ειδικα με καποιες φυλες ειμαι πολυ κουτσομπολα:eek::D

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Νάτος και ο Dantoulis:)Συνέχεια χτενιζόμαστε αλλά η γούνα μας...:-({|=

Πριν ένα μήνα:)

Στη θάλασσα:)

Την προηγούμενη βδομάδα:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Γλύκας είναι!!!! Κούρεψέ τον τώρα όμως να δροσιστεί -Αμαρτία είναι.
Άσε που θα πλένεται και θα στεγνώνει σε 15 λεπτά....
Άσε που δεν θα μαζεύει σκουπιδάκια στα μαλλιά του....
Άσε που θα φανεί κι η σέξι κορμάρα του.
Τον αφήνεις μαλλιαρό πάλι τον χειμώνα.

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Εμένα ο Dante τέλεια!
Είναι πολύ υπομονετικός και παίζει πάρα πολύ ωραία, μαλακά θα έλεγα!
Βέβαια δεν σημαίνει ότι πρέπει τα παιδάκια να ταλαιπωρούν έναν σκύλο που έχει τεράστια υπομονή, οπότε κάποιες φορές το κόβω εγώ το παιχνίδι!:)

sofiaklv

Well-Known Member
4 Μαϊου 2007
1.362
3
Athens
Είδα πριν λίγες μέρες στο ψυχικό ένα μαύρο Ρώσσο, το είχε βγάλει βόλτα μια κοπελιά και το θηρίο έφτανε πάνω από τη μέση της!!!

Εντυπωσιάστηκα τόσο πολύ από το ζώο που παραλίγο να τρακάρω! Σταμάτησα και το χάζευα δεν ξέρω πόση ώρα! Φοβερό σκυλί!

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Νομίζω είναι της φίλης μου της Μαρίας (Βρεδάκη). Θα τον δούμε στις εκθέσεις μετά το καλοκαίρι!!!!:) Τον λένε Xtreme! :cool:

ROTTIE

Well-Known Member
6 Ιανουαρίου 2007
7.688
23
ATHENS
Καταπληκτικό βιντεακι! :)
Τι τραβάτε και σεις ρε παιδί μου… Εγώ πάντως κουράστηκα και μόνο που το είδα! :D

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Respect στο σκύλο!!!!! Τέλειος!!! Ενας θεός ξέρει πόση ώρα τον είχε και τον πασάλειβε με τα διάφορα μαντζουνια......:D:D

kango1

Well-Known Member
27 Σεπτεμβρίου 2007
11.313
16
ATHENS
:rolleyes:και εχω και παραπονο με τον χοντρο..:D

Στελλα τελειο βιντεακι!!:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Και δεν είδατε ΤΙΠΟΤΑ.

Ο σκύλος ήταν ΕΤΟΙΜΟΣ από κούρεμα (βάλε ένα 4-7ωρο ανάλογα με το πότε κουρεύτηκε την προηγούμενη φορά!).

Ακόμη και το μπάνιο (μέχρι να ΒΡΑΧΕΙ μόνο θέλει αρκετή ώρα!) ήταν με μοντάζ (κομμένο να μην βαρεθείτε τη ζωή σας) και το στέγνωμα σχεδόν ΚΑΘΟΛΟΥ δεν το έδειξε!

TARA

Well-Known Member
30 Ιανουαρίου 2009
6.175
3.011
ΑΤΤΙΚΗ
Και μετά .....μια βούτα σε καμιά λακούβα με λασπόνερα και το γλυκό έδεσε!:D:D:D

Πάντως σε μια επόμενη ζωή μου θα ήθελα να είμαι σκύλος...:D:maria::D