Γεια σας, μόλις προστέθηκε καινούριο μέλος στην οικογένεια μας!! Η ursa μας, ρωσικό μαύρο τεριέ 2,5 μηνών. Έχω πολλά ερωτήματα γύρω από εκπαίδευση, διατροφή και άσκηση! Δεν το πήρα από εκτροφέα αλλά ένας πολύ καλός μας φίλος έβαλε τη δικιά του να ζευγαρώσει και μου έκανε δώρο ένα κουτάβι. Και τα δυο σκυλιά έχουν χαρτιά, pedigree. Εγώ από την άλλη μεγάλωσα με ένα γερμανικό ποιμενικό που έζησε 10 χρόνια. Με τον θάνατο της ( παλέψαμε πολύ να τη κρατήσουμε στη ζωή ) δεν θέλαμε να πάρουμε άλλο σκυλί γιατί μας κόστισε ψυχολογικά .. Τέλος πάντων ,σας κουράζω ... αλλά σας πρέπει να σας παραθέσω τη γενικότερη εικόνα. Έχουμε μια κόρη 4 ετών και έναν ξενώνα στον ορεινό όγκο βόρειας Πινδου στον οποίο μένω εγώ η κόρη μου και η κυρία Ολγα. Όποτε ιδανικά θα ήθελα η Ursa μας να είναι ένα κοινωνικό σκυλί ( σε ξενώνα είμαστε κόσμος μπαίνει - βγαίνει ) αλλά τις περιόδους που πέφτει η κίνηση να είναι φύλακας της οικογένειας. Και τέλος μένουμε για 6-7 μήνες σε ένα από τα ποιο όμορφα μέρη που όμως εχει άγρια ζωή... Έχουμε κάτω από το χωριό καταγεγραμμένη φωλιά αρκούδας, η οποία κάνει τις τσάρκες στο χωριό!! Όποτε θέλω να μάθει να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο νωρίτερα όταν κάνουμε τους περιπάτουςας!
Πως πρέπει να κινηθώ στο θέμα τις εκπαίδευσης, ασκησης διατροφης και φυσικά κουρέματος και σε τι χρόνους
Ευχαριστώ πολύ που με ακούσατε!