Μαύρο Ρώσικο Τέρριερ

kopritis

Well-Known Member
1 Νοεμβρίου 2008
7.809
23
Αθήνα, κεντρο.
Ανάθεμα κι αν καταλαβαίνω τις διαφορές μεταξύ τους!!!:D:D

Γλυκύτατα τα βρίσκω όλα, ότι πρέπει για αγκαλιές! Ομορφη ράτσα πολύ.

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Λοιπόν έχω τις μετρήσεις του Dante σύμφωνα με σκιτσάκι του Vsevolod:

Καρπός: 15 cm
Κεφάλι: 30 cm
Στήθος: 85 cm
Ύψος: 75 cm
Συμπέρασμα: Το κεφάλι του δεν είναι μεγάλο σε σχέση με υπόλοιπες αναλογίες ???(βλ. Vsevolod κεφάλι 31 cm, με 77cm ύψος και 92cm στήθος) Dr, το κεφάλι μεγαλώνει κι άλλο?
Βέβαια μου το είχε πει η Sveta ότι είχε μεγάλο κεφάλι από κουτάβι...
Το στήθος του φαντάζομαι είναι τόσο επειδή είναι ακόμα 17 μηνών...
Όσον αφορά το ύψος δεν ξέρω αν θα ψηλώσει λίγο ακόμα, αυτό όμως δε με νοιάζει γιατί φαίνεται αρκετά συμπαγής ο σκύλος...

Dr θέλω σχολιασμό...:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
O Dante έχει τέλειες αναλογίες για την ηλικία του.
Το κεφάλι του σίγουρα θα μεγαλώσει λίγο ακόμη (όχι σε μήκος όμως) αλλά δεν είναι μεγάλο για το ύψος του.

Όσο για την σύγκριση με τον Vsevolod, μην ξεχνάς πως όλοι οι σκύλοι είναι λίγο διαφορετικοί! Άλλοι πιο βαριάς κατασκευής, κι άλλοι με μεγαλύτερο κεφάλι. Στη φυλή αυτή πάντως, είναι πολύ επιθυμιτό το μεγαλύτερο κεφάλι. Ο Vsevolod δεν είχε μεγάλο κεφάλι, κι ούτε ιδιαίτερο όγκο (ήταν μάλλον του "μετρίου" πράγμα διόλου ευκαταφρόνητο!). Ο Centurion είναι πολύ πιο ογκόδης σκύλος, και ας είναι μονάχα 1εκ πιο ψηλός. ΑΛΛΕΣ αναλογίες (16 καρπό! κοντά 1μ στήθος, 32 κεφάλι). Το συμαντικό φυσικά είναι πως τα "δουλεύει" όλα σωστά (κινείται υπέροχα) και είναι απόλυτα συμμετρικός και σωστός. ΠΟΛΥ σπάνιο για Τσιόρνι τέτοιου μεγέθους. Συνήθως τα πολύ ψηλά δείγματα έχουν και πολλά ελαττώματα....

Το στήθος του Dante είναι μικρό γιατί είναι πιτσιρίκι. Το στήθος είναι μάλλον το τελευταίο πράγμα που μεγαλώνει.... φαντάσου πως του Vsevolod έφτασε 96 εκ (4ων ετών περίπου).

Κοίτα τον Dante από μπροστά. Θα δεις πως είναι ακόμη ΠΟΛΥ στενός. Μην σε ανησυχεί όμως, είναι σωστός για την ηλικία του (και έχει δρόοοοομο ακόμα!).

Ο δικός μου (20 μηνών), ΤΩΡΑ αρχίζει να παίρνει λίγο εύρος στο στήθος (και παντού να λέμε την αλήθεια!). "Φουσκώνει" κάθε μέρα. Προσχθές με ρώτησε ένας φίλος, τι ήταν αυτό που "πέταει" μπροστά... "Το στήθος του.", απάντησα! Έπαθε σοκ ο τύπος...

Υπομονή!

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Στέλλα σ΄ευχαριστώ!!!:p
Όντως το στήθος του Dante από μπροστά είναι ΠΟΛΥ στενό...(με κεφαλαία όπως το έγραψες...)
Θα μας πρότεινες κάποιο είδους άσκηση γι΄αυτό σύμφωνα με την ηλικία του??
Κάνει 10 λεπτο trot κάθε μέρα, είναι αρκετό ή πρέπει να κάνω και κάτι άλλο???(τώρα με τη ζέστη κουράζεται ακόμα και το βράδυ...)
Ή δεν χρειάζεται κάτι συγκεκριμένο για το στήθος?
Οι εκτροφείς τι κάνουν???(την δικιά μου ακόμα δεν τη βρήκα...)
Είχα δει σε φωτό έναν σκύλο της SETEXTRA σε ηλικία 12 μηνών αν θυμάμαι καλά και το στήθος ήταν τεράστιο...(του Bellami Zvezda-Josh)
Εσύ πως γυμνάζεις τον Navarre?
Συγγνώμη για τις ερωτήσεις, αλλά μόνο μ΄εσένα μπορώ να συζητήσω τα θέματα του brt...
Εξάλλου νομίζω θα είναι χρήσιμα τα posts και για όποιον ενδιαφέρεται ν΄αποκτήσει αυτήν την υπέροχη φυλή!!!:)

lakis

Active Member
27 Σεπτεμβρίου 2008
27
0
Artemis
Δεν είναι ωραίο αυτό που κάνετε, να μιλάτε για τα Μαύρα Ρώσικα Τερριέ σας, και εγώ που έχω στείλει e mails σε εκτροφεία (Zolotogo Grada, Malahovskiy, Lisander, Clan kennels, Benkerin) δεν έχω βρει ακόμα άκρη. Από τα εκτροφεία που μου πρότεινε η Dr Zhivago (γνωριστήκαμε και από κοντά στην έκθεση που είδαμε τον κούκλο της) μου απάντησε μόνο το Malahovskiy, μέχρι στιγμής, αλλά μου δίνει κουτάβι με κόστος 3.300$, ποσό που δεν είμαι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να δώσω, και να το παραλάβω από Βαρκελώνη. Αν γνωρίζετε άλλα εκτροφεία στην Ευρώπη παρακαλώ στείλτε μου στοιχεία ή ακόμα και αν γνωρίζετε για κάποια γέννα στην Ελλάδα. Έχω ήδη μιλήσει με το Θάνο Χιόνη και με τη Μαρία Γκινάλα που γνωρίζουν, αλλά και αυτοί μου έχουν συστήσει εκτροφεία στο εξωτερικό και ακόμα περιμένω απάντηση.
Ευχαριστώ

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Είναι πολύ ωραίο που μιλάμε για τους μαύρους ρώσους εδώ γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσες να ζητήσεις πληροφορίες και ούτε κι εμείς θα μπορούσαμε να σε βοηθήσουμε!:p:p:p
Ούτως ή άλλως η αγορά ενός οποιοδήποτε σκύλου απαιτεί υπομονή...
Σου στέλνω π.μ. για τα περαιτέρω:)

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
3,300 για κουτάβι είναι καθαρή ΚΛΟΠΗ. Το συγκεκριμένο εκτροφείο δεν με τρελαίνει μόνο και μόνο γιατί κάνει ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ γέννες. Τώρα με ξενέρωσες ακόμη πιο πολύ!

Βλέπε τις γέννες στο Tchiorny.net και θα βρεις σίγουρα καλό κουτάβι. Μην σνομπάρεις και κάποιες πιο κοντινές χώρες. Τους σκύλους (γονείς) να κοιτάς, και την εμπειρία του εκτροφέα, όχι τόσο την χώρα προέλευσης.

Η Σερβία για παράδειγμα έχει ΦΟΒΕΡΟ εκτροφείο, και είναι ΠΟΛΥ πιο εύκολο να φέρεις από εκεί σκύλο.

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
@Blue,

Μην τον γυμνάσεις ακόμη. Λίγο παιχνίδι και τρέξιμο κάθε μέρα είναι υπέρ αρκετό. Οι Ρώσσοι κάνουν ακόμη λιγότερα (σε διαμερίσματα ζουν τα περισσότερα).

Αργότερα, αυξάνεις το περπάτημα (σταδιακά πάντα) και μπορείς να τον τρέχεις και με ποδήλατο.

Εγώ τον βγάζω 1 ώρα την ημέρα βόλτα (μισή δεμένος, μισή λυτός να παίζει) και πάμε για κολύμπι (2-3 φορές την εβδομάδα). Μέχρι πρόσφατα έπαιζε κάθε μέρα με τον σκύλο του γείτονα (έτσι μεγάλωσε), αλλά έχουμε γεμίσει στάχια κι αγκάθια σε όλη την περιοχή και ΒΑΡΕΘΗΚΑ να "ξεψειριάζω" κάθε βράδυ. Όταν καθαρίσει η περιοχή (σε κανένα μήνα) θα ξανεπαίξουν στους αγρούς.

Τον βγάζω μία μικρή βόλτα (μισή ώρα) το πρωί 7:30-8 και στις 8μμ για την μεγάλη. Δεν ζεσταίνεται καθόλου (ακόμη τουλάχιστον) αλλά παίζει ΜΕΓΑΛΟ ρόλο το κοντό του κούρεμα.

lakis

Active Member
27 Σεπτεμβρίου 2008
27
0
Artemis
Αγαπητη Dr.Zivago γεια σου:)
Πιστευω να εισαι καλα εσυ & ο κουκλος σου
Μιλησα με Blue & μου ειπε για το Tchiorny.net .Εστειλα mail σε 12 εκτροφεια,ευχομαι να βρω κουταβι αμεσα γιατι την Μουρη(το Καυκασου)το κραταμε στην ζωη με καθημερινη κορτιζονη (για να τελειωσει ο γιος μου τις εξετασεις του),εχουν μεγαλωσει μαζι & καταλαβαινεις τι εχει να γεινει την ημερα μετα τις εξετασεις που θα πρεπει να την κοιμισουμε.:(...Απο τους 12 εκτροφεις μου απαντησαν μεχρι τωρα 2,ενας απο ΓΕΡΜΑΝΙΑ που μου συστησε καποιο αλλο εκτροφειο της Γερμανιας & μια Γκαλινα Γιατσενκο απο Μοσχα που τουλαχιστον μου ειπε μια λογικη τιμη (1500€ που ειναι η τιμη με τσιπακι & εμβολια)σε αυτην θα προστεθει το κοστος του export pedigree & τα μεταφορικα.Θα περιμενω απαντησεις & απο αλλους.Βρηκα & ενα εκτροφειο στην Βουλγαρια (puppies in black balkan lion-Bulgaria)που ειδα οτι εχει θηλυκα(που θελω εγω)αλλα δεν ξερω την ποιοτητα των γονεων.Αν εχεις χρονο να μπεις & να δεις,το ενα σκυλι ειναι απο zolotogo grada? (δεν ξερω να τσεκαρω τι & πως & δεν τους εχω & πολυ εμπιστοσυνηστους Βουλγαρους) μου λες αν πρεπει να τους στειλω mail.Ετσι & αλλιως περιμενω απαντησεις & απο αλλα εκτροφεια.Βλεποντας & κανοντας...:confused:

ΜΑΚΗΣ

Well-Known Member
6 Ιουλίου 2006
4.160
2
τι ακριβως να μαθαινουν οι αλλοι???

σε ποσα εκτροφεία εστειλε μειλ και ποιος εχει γεννα αυτη την εποχη ???

σε τι θα βοηθησει :confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
ΜΑΚΗ και εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου γι΄αυτό και έστειλα με πμ το κινητό μου προκειμένου να μιλήσω με τον Laki...:)
Η παρατήρηση όμως της Dr ήταν σωστή σε σχέση με την τιμή διότι πρέπει να γνωρίζουν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες που περίπου κυμαίνονται οι τιμές και πότε τους κλέβουν...
Όπως και η σύντομη περιγραφή της του τρόπου επιλογής BRT.

O Lakis είναι νέο μέλος, πραγματικά ψάχνει πολλά πράγματα για την απόκτηση του νέου του συντρόφου και μάλλον από χαρά που είχε κάποιο αποτέλεσμα χθες με την έρευνα του μας ενημέρωσε για το αποτέλεσμα!:)
Τα υπόλοιπα θεωρώ κι εγώ ότι πρέπει να ειπωθούν με πμ!;)

Dr ευχαριστώ για την απάντησή σου σχετικά με την άσκηση του Dante:)

LUNA07

Well-Known Member
3 Οκτωβρίου 2007
1.657
3
46
thessaloniki
Η παρατήρηση όμως της Dr ήταν σωστή σε σχέση με την τιμή διότι πρέπει να γνωρίζουν οι μελλοντικοί ιδιοκτήτες που περίπου κυμαίνονται οι τιμές και πότε τους κλέβουν...
υπο αυτη την εννοια το ειπα κι εγω ,,,να μαθαινουν οι υπολοιποι:confused:
sorry.......δεν το εξεφρασα ορθως....

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Απο τους 12 εκτροφεις μου απαντησαν μεχρι τωρα 2.................
& μια απο Μοσχα που τουλαχιστον μου ειπε μια λογικη τιμη (1500€ που ειναι η τιμη με τσιπακι & εμβολια)σε αυτην θα προστεθει το κοστος του export pedigree & τα μεταφορικα.
Σε αυτά πρόσθεσε και τον εκτελωνισμό. Ο οποίος δεν ξέρω τελικά πώς, από ποιόν και με τί κριτήρια τιμολογείται, εμένα πάντως αυθαίρετα (μια και δε γνώριζαν την τιμή αγορά του κουταβιού) μου ζητούσανε κοντά 500 ευρώ στο τελωνείο.
Οπότε αν πάρεις κουτάβι από χώρα εκτός Ε.Ε., θα έλεγα (μετά από όσα πέρασα μέχρι να βγάλω το σκυλί από το τελωνείο) ότι συμφέρει να βγάλεις εισιτήριο και να πας να το πάρεις παρά να ταξιδέψει σαν εμπόρευμα ασυνόδευτο και να εκτελωνιστεί.

Loukia

Well-Known Member
19 Ιουνίου 2008
1.462
14
49
Θεσσαλονίκη
marthathesharpei.blogspot.com
Τελικά αποφάσισα να το κλέψω (όχι μόνο για τα 500, γίνανε πολλά ευτράπελα στο τελωνείο) και μόλις με πήρανε χαμπάρι μου το δώσανε με συνοπτικές διαδικασίες και 150 ευρώ αν θυμάμαι καλά.

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Loukia πολύ σωστή επισήμανση:)
Δεν το ήξερα καθόλου ότι πάνε τα σκυλιά στο τελωνείο...:confused: