Μαύρο Ρώσικο Τέρριερ

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Greedy, που το έχει; Γιατί δεν το κατέβασε στον ΚΟΕ ;
Ξέρεις από που το πήρε;

Σίγουρα δεν είναι εύκολο το γκρούμινγκ του Τσιόρνι, αλλά τίποτα στη ζωή δεν είναι τσάμπα. Δεν μαδάει ποτέ και γι'αυτό ανεχόμαστε την ταλαιπορία του κουρέματος χαρωπά! Δεν μυρίζει και έχει την ωραιότερη αγκαλιά στον πλανήτη...

Αν δεν το κουρεύεις μόνος σου όμως, είναι τόσο πολύ ακριβό (κι ας μην το κάνουν σωστά οι Έλληνες "επαγγελματίες") που δεν αξίζει τον κόπο.

Απεριποιήτος αυτός ο σκύλος μοιάζει πιο πολύ με το "Τέρας του Βάλτου" και μάλλον μυρίζει χειρότερα. Τα μούσια του μαζεύουν τα πάντα από σαλμονέλλα μέχρι καυσαέριο και γόπες, οπότε πρέπει να πλένονται τουλάχιστον 2-3 φορές την εβδομάδα (κάθε μέρα εάν ο σκύλος τρώει μαγειρευτό φαγητό).

Δεν είναι σκύλος για τεμπέληδες ή για άτομα που δεν τους αρέσει ο καλλωπισμός.

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
Dr.Zhivago said:
Greedy, που το έχει;
Τον εχει δωσει σε εναν εκτροφεα με τσιορνι στην Αθηνα.

Ξέρεις από που το πήρε?
Ηταν top quality και απο Ρωσια ειχε ερθει.Δυστυχως δεν ασχοληθηκε οσο θα επρεπε

greedy

Well-Known Member
23 Απριλίου 2008
2.314
3
52
Πατρα
MANOY said:
το καταλαβα οτι ειναι ρατσα και αν κρινω και απο το μαυρο π σημαινει μαλλον ειναι η ρατσα για την οποια μιλαμε εεε?
\:D/

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Εγώ έχω μαύρο ρώσσο!!! :p

Και τον έχω πάρει κι από εκτροφείο στη Γαλλία! :D

Μόνο καλά λόγια μπορώ να πω!

Είναι φανταστικός! Κάνει την καλύτερη αγκαλιά όλου του κόσμου (αν και πλέον δεν μπορώ να τον κουβαλάω, είναι ήδη 25 κιλά-4,5 μηνών)και τα γλυκότερα φιλάκια! Τρομερά ήσυχος, δεν έχει κάνει ΚΑΜΙΑ ζημιά μέσα στο σπίτι, ούτε μικρή ούτε μεγάλη! Μόνο με τα παιχνίδια του παίζει (έχουμε άπειρα όλων των ειδών). Έχει ξεκινήσει την εκπαίδευσή του, με επιβράβευση μόνο και ήδη έχουμε μάθει τα βασικά(η δασκάλα μας μπορεί ν' αποφασίσει να πηδήξουμε τάξη!).

Βγαίνουμε βόλτες 5-6 φορές την ημέρα και παίζουμε με όλα τα σκυλάκια της γειτονιάς και δεν έχουμε γρυλλίσει ούτε μια φορά!

Δέχεται το μπάνιο και το βούρτισμα(το απαλαμβάνει κιόλας), οπότε χαλάλι οι ώρες που αφιερώνω! :lol:

Αυτά σε λίγες γραμμές :wink:

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Τίποτα! Άμα τον δεις θα καταλάβεις!Ήμουνα προετοιμασμένη για τα χειρότερα και μόλις ήρθε σπίτι μας έκανε παρατήρηση"Άντε ρε παιδιά, βάλτε καμιά σκούπα!!!"

Μου έκανε κι εμένα πολύ μεγάλη εντύπωση διότι ακόμα και ο μαλτέζος μου έκανε ζημιούλες και δεν συζητάω για το μπόξερ της αδελφής μου...
Είδαμε και πάθαμε για να την κάνουμε άνθρωπο!!! :lol:

Δεν τον έχω μαλώσει ούτε μια φορά γιατί πάντα προσπαθεί να μ' ευχαριστήσει με τον τρόπο του...

Τώρα πλέον φτάνει τα πάντα στο σπίτι, αλλά κύριος!

Γι' αυτό πρέπει ΠΑΝΤΑ να απευθύνεσαι σε σωστούς εκτροφείς...Μου έδωσε το σκυλί αφού πρώτα με ξεζούμισε μ'ένα σωρό ερωτήσεις και της είπα μεταξύ άλλων ότι θέλω ήρεμο χαρακτήρα!

Αλλά δεν το περίμενα κι έτσι!!! :p

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Κι εγώ έχω Μαύρο Ρώσσικο! Είναι και ο δικός μου κουτάβι (μόλις έγινε 8 μηνών) και έχω τρελαθεί μαζί του (με την καλή έννοια)!

Έχει ζωηρέψει πολύ τώρα που δυνάμωσε (τα μωρά 5 μηνών με τόσο βάρος κουράζονται γρήγορα και γι'αυτό είναι ήσυχο το δικό σου ακόμα).
Ούτε κι ο δικός μου κάνει ζημιές.
Βέβαια, ακόμη δεν τον έχω αφήσει σ'όλο το σπίτι ενώ λείπω (δεν τρελάθηκα) -έχει δικό του χώρο για της ώρες αυτές. Θέλω να πω, δεν έχει κάνει ζημιές, αλλά δεν του έχουν δωθεί και πολλές ευκαιρίες για να κάνει. Τώρα (8 μηνών) είναι λίγο μεγαλύτερος από το Σνάουτσερ Γίγας που είχα κάποτε, και του μοιάζει πολύ!

Είναι σοκαριστικό το πόση δύναμη έχει (ιδίως για την ηλικία του) και το πόσο του αρέσει να τρήβει τη μουσούδα του στα χώματα, αφού πρώτα πιεί νερό για να γίνει ένα πυχτό καφέ γλυπτό από λάσπη όλη η μούρη του!. Περιτό να πω πως του πλένω τα μούσια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα...

Από φύλαξη (είναι ΠΟΛΥ νωρίς ακόμη για αυτή τη ράτσα, ωριμάζει αργά) τώρα είναι στη φάση που δοκιμάζει τη φωνή του (μερικές φορές ΟΛΗ νύχτα) σαν να "φτιάχνεται" με την αντρίλα του ένα πράγμα. Τίποτε με ουσία βέβαια, εκτός από χτές.

Ήρθα σπίτι άλλη ώρα (κάτι ξέχασα) αλλά με το αυτοκίνητο ενός φίλου αντί για το δικό μου. Έτσι, δεν με κατάλαβε ο μικρός (ήταν μέσα στο σπίτι, στο δωμάτιό του) όταν άνοιξα τη πόρτα του κήπου (κάνει μεταλικό θόρυβο) και γαύγισε με ΠΟΛΥ σοβαρότητα -τόσο άγρια, δυνατά και βαριά (μπάσσα) που πραγματικά τρόμαξα. ΔΕΝ αναγνώρισα τη φωνή του και κοντοστάθηκα να καταλάβω ποιός σκύλος είναι που μου γαυγίζει!

Σιγά, σιγά μεγαλώνει ο χοντρούλης μου!!!

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Κούκλος είναι :p

Έχεις δίκιο για την κούραση, ήμουν έτοιμη να ρωτήσω γιατρό διότι με μισάωρο παιχνίδι με άλλα σκυλάκια ή μισάωρη βόλτα είναι ράκος ο Dantoulis μου...Κατάλαβα ότι ίσως είναι από το βάρος...

Στο σπίτι τον περιόρισα για την πρώτη βδομάδα μόνο για λίγες ώρες κάθε μέρα στο κλουβάκι του που βέβαια ήταν τεράστιο για τα κυβικά του, αλλά μετά δοκίμασα να τον αφήσω ελεύθερο σ' όλο το σπίτι και ήδα ότι δεν πείραζε τίποτα, οπότε δεν ξαναχρησιμοποιήσαμε το κλουβάκι, παρά μόνο σε ταξίδια!
Όσον αφορά τη φύλαξη, έχω ακούσει μόνο μωρουδίσια γαβ για παιχνίδι, αλλά έχω την εντύπωση ότι ο δικός μου είναι πολύ ήρεμος και σ' αυτό το θέμα :D

Τα μουσάκια μας τα καθαρίζουμε κάθε βδομάδα, αλλά τα καθαρίζει και μόνος του μέσα στο νερό του :evil: Του αλλάζω γι' αυτό το λόγο νερό συνέχεια :eek:

Επίσης, εγώ δεν τον έχω κουρέψει ακόμα...Εσύ πως τον κούρεψες? Με τι?

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Ο μικρός σου θα αλλάξει πολύ (και θα περάσει πολλά στάδια) μέχρι να ξέρεις τι χαρακτήρα έχει (3,5 ετών περίπου). Μην βιάζεσαι. Εντύπωση θα μου κάνει αν ΔΕΝ γίνει καλός φύλακας.

Δεν μπορώ να σου τονίσω αρκετά το πόσο σημαντική είναι η κοινωνικοποίηση γι' αυτούς τους σκύλους. Μην κοιτάς που είναι ήρεμος και καλός -βιάζε τον βόλτα κάθε μέρα σε καινούργιο μέρος (χωρίς να τον κουράζεις πολύ σωματικά ακόμα).

Όσο για το κούρεμα, τι σκοπό έχεις;

Κατά τη γνώμη μου καλό είναι να μάθεις να τον κουρέβεις μόνη σου.
Το κούρεμά του σε μαγαζί θα σου κοστίζει γύρο στα 150 ευρώ τη φορά (περισσότερο αν τον έχεις αφήσει καιρό χωρίς περιποίηση) και το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που ονειρεύεσαι. Κανείς κομμωτής στην Ελλάδα δεν ξέρει να κάνει Μαύρο Ρώσσικο πολύ καλά (είναι ΤΟΣΟ σπάνια).
Από την άλλη αν δεν πηγαίνει σε εκθέσεις, μπορεί να τον ξυρίζουν μόνο (όχι γουλί εννοείται) και να είναι εντάξει. Τα μαλλιά τους μεγαλώνουν εκπλητικά γρήγορα. Θα θέλει κούρεμα κάθε 2 μήνες περίπου. Άπειρα λεφτά σε κομμωτήριο δηλαδή.

Δεν τον έχεις κουρέψει ακόμη; Το πρώτο κούρεμα γίνεται στους 4 μήνες (και λίγο νωρίτερα αν ξέρεις τι κάνεις). Όταν τον πας να απαιτήσεις να είσαι μαζί του (τουλάχιστον στο πρώτο κούρεμα) γιατί είναι σημαντικό να είναι καλή εμπειρία (θα το κάνει μια ζωή -φαντάζεσαι να μην του αρέσει; :shock: ).

Απευθήνσου στον εκτροφέα σου για βοήθει στο θέμα (θα σου στείλει σχεδιάγραμμα και οδηγίες). Εγώ στη θέση σου θα έδινα της οδηγίες σε επαγγελματία (για να τον βοηθήσω να μάθει) και αυτός για αντάλαγμα θα μου μάθαινε τα βασικά για να το κάνω μετά στο σπίτι.

Είναι πρόβλημα. Εαν έμενα Αθήνα, ευχαρίστως θα σου έδειχνα εγώ (έμαθα από τη καλύτερη γκρούμερ για τη φυλή, στη Μόσχα).

Έχω σκεφτεί να εκπαιδεύσω έναν κομμωτή (να το κάνει σωστά, για έκθεση) με αντάλλαγμα να χρησημοποιώ το μαγαζί του για το σκύλο μου (η ετοιμασία για τις εκθέσεις είναι πρόβλημα γιατί δεν μένω Αθήνα) δωρεάν και να του στέλνω φίλους με Μ.Ρώσσικα (χωρίς λεφτά).

Εσύ πως το έχεις προγραματίσει στο μυαλό σου;
Μάλλον μόλις σου εξήγισα γιατί αυτός ο σκύλος (ενώ είναι υπέροχος χαρακτήρας) δεν θα είναι ποτέ δημοφιλείς. Πρέπει να σου αρέσει πολύ ο καλλωπισμός για να τον έχεις (ή να είσαι πλούσιος).

Το μικρό σου, από πιο εκτροφείο είναι; Αν θέλεις γράψε μου πριβέ ποιοί είναι οι γονείς του (να μην πλήξουν όλοι οι άλλοι).

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
O Dantoulis ήρθε σε ηλικία 3 μηνών από Γαλλία και ήδη η εκτροφέας το είχε κουρέψει λιγάκι σε συγκεκριμένα σημεία...

Βέβαια θα τη ρωτήσω γιατί θέλω να τον κατεβάσω σε εκθέσεις...Για έκθεση πρέπει να είναι κουρεμένο με συγκεκριμένο τρόπο φαντάζομαι...

Έχουμε παέι μαζί σε μαγαζί κουρέματος για μπάνιο μόνο και χτένισμα γιατί παρόλο που τα κάνω εγώ όλ' αυτά, ήθελα να συνηθίσει λίγο τη διαδικασία και πραγματικά ήταν κύριος :wink:

Βόλτες βγαίνουμε συνέχεια και παίζουμε με άλλα σκυλάκια γιατί στη γειτονιά μου μαζεύονται πολλά, νηπιαγωγείο κανονικότατα. Και στο σπίτι έχουμε και τον joseph μαλτεζάκι 15 ετών. Άσε που κάνουμε και τον διαιτητή σ΄αυτές τις συγκεντρώσεις :D Δεν μας αρέσει καθόλου να τσακώνονται τ' άλλα σκυλάκια και φωνάζουμε :eek:

Θα σου στείλω pm για τα λοιπά! Κρίμα που δεν είσαι Αθήνα :cry:

Dr.Zhivago

Well-Known Member
18 Απριλίου 2008
2.944
17
Χανιά
Μάλλον ξέρω ποιός είναι ο κούταβος σου! Γεννήθικε στο Sextera Kennel 4 Ιανουαρίου; Αν ναι, είναι κι ο αδερφός του εδώ (Αθήνα νομίζω)!!

Η "Lone Wolf" του forum ξέρει περισσότερα (είναι φίλοι με τους ιδιοκτήτες). Αν είναι το κουτάβι που νομίζω, να είσαι περίφανη! Ο πατέρας του είναι το κάτι άλλο! Απίστευτο ζώο... Μένει στην Ελβετία αλλά είναι γνωστός παγκοσμίως.

BLUE

Well-Known Member
4 Ιουνίου 2008
278
0
Ναι αυτός που λες είναι ο μπαμπάς του! :p
Γεννήθηκε στις 5 Ιανουαρίου και σας έστειλα πμ για τα λοιπά!

Είμαι πολύ περήφανη :lol: όπως όλοι μας με τα σκυλιά μας :lol: και κυρίως γιατί είναι καταπληκτικός χαρακτήρας :D

Και ο δικός σου πάντως από εμφάνιση σκίζει :) Φοβερός :wink:
Φαντάζομαι έχει κι όλα τα υπόλοιπα διότι η εκτροφέας μου είπε ότι λίγο πολύ είναι δεδομένα αυτά τα πράγματα με αυτή τη ράτσα *agapoylas*