Ναι σε όλα. Όντως σα φλέξι αλλά πολύ πολύ -πολύ- καλύτερο. Βασικότερο όλων ο καλύτερος έλεγχος, κυρίως γιατί μοιράζεις τη δύναμη.
Και ναι και όχι, ανάλογα. Θα εξηγηθώ παρακάτω.
Όχι.
Όταν απλά κρατάς ένα λουρί, πάντα βασίζεσαι στα αντανακλαστικά σου να σφίξεις το κράτημα στην απρόσμενη περίσταση τινάγματος. Συνήθως λειτουργούν, πολύ αποδοτικότερα δε όταν κρατάς με δύο χέρια, αλλά έχω δει σκυλιά να φεύγουν σούμπιτα και με κράτημα με τα 2 χέρια ακόμα (καλά, με κράτημα της θηλιάς με το ένα δεν το συζητώ καν, γειά σας).
Το καλύτερο κατά τη δικιά μου ταπεινή εμπειρία είναι το χέρι που είναι στη θηλιά να μην κρατάει απλά τη θηλιά αλλά να είναι πάντα και μια βόλτα το λουρί γύρω απ'το χέρι. Έτσι ακόμα και σε μια απότομη κίνηση που, άνθρωπος είσαι, μπορεί να αφαιρεθείς για κλάσματα δευτερολέπτου κι εκείνη την ώρα να πέσεις στη γωνία πάνω στο... ερέθισμα (γιατί είναι πολύ μαλάκας Κούλα αυτός ο Μέρφυ), η βόλτα σφίγγει στο χέρι σου και δεν πα να τιναχτεί απότομα, το πολύ πολύ να σε πάρει μαζί
(Έχει συμβεί πρόσφατα την ώρα που μάζευα τα κακά του π'ισω από ένα θάμνο, σόρρυ, κ να θελα δεύτερο χέρι δεν είχα να κρατήσω, και το μυαλό μου το χα στα... σκατα εκείνη την ώρα. Είδε ένα σκυλί και όταν εκείνο πέρασε από την άλλη μεριά του θάμνου αποφάσισε να περάσει σχεδόν από πάνω μου και να πεταχτεί απ'την άλλη μεριά του θάμνου
Μου βγαλε τη μέση ο ηλίθιος και το χέρι απ'τον ώμο, ακόμα πονάω, αλλάαααα τον κράτησα
)
Εμένα αυτό κάνει όλη τη δουλειά (και τρώει όλο το ζόρι), το άλλο είναι βοηθητικό (βοηθάει ΠΟΛΥ, δε λέω).
Βέβαια απ'την άλλη εμένα η δύναμη στο ένα χέρι είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη με τη δύναμη του άλλου χεριού. Δηλαδή όλοι έχουν το ένα χέρι πιο δυνατό, αλλά σε μένα είναι πολύ δυσανάλογα. Εϊναι και που το έχει γυμνάσει κι ο Άρης καλάαα
Δε λέω να μην κρατάμε το λουρί με τα δυο χέρια. Το αντίθετο, ο έλεγχος που δίνει είναι πολύτιμος. Αλλά μην κρατάτε απλά τη θηλιά (που πάντα την κρατάμε με το δυνατό μας χέρι, hence στην ανάγκη αυτό πρέπει να κάνει την πολλή δουλειά), pretty please. Βάλτε μια στροφούλα στο χέρι και... θα με θυμηθείτε
Θα σας ξεκουράσει πολύ όσους έχετε... ενεργητικά σκυλιά και θα δώσει πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια.