Αν μιλάμε για πόλη δε χρειάζεται πολύ φιλοσοφία το θέμα: Με λουρί, εκτός και αν ο σκύλος μας έχει άριστη συμπεριφορά (ανεξαρτήτως προκλήσεων) και πάλι σε κοντινή από εμάς απόσταση.
Οι περισσότεροι Αθηναίοι βέβαια απλά τα αμολάνε και σου λένε ότι κακοποιείς το σκύλο σου αν δεν τον αφήνεις χωρίς λουρί. Έχω πέσει σε γείτονα που κοιτούσε απειλητικά κάθε φορά που με έβλεπε και είχε ξεσηκώσει τις γριές της γειτονιάς εναντίον μου. Ο ευφυής αυτός άνθρωπος έβλεπε το σκύλο μου να γρυλίζει στο άλλο σκυλί και με κατηγορούσε ότι δεν το αφήνω να παίξει.
Στην Ελλάδα ο κάθε πολίτης έχει αυτονομηθεί. Επινοεί τους δικούς του νόμους, σύμφωνα με τη βολή και το γούστο του, και δυστυχώς δεν αρκείται στο να τους ακολουθεί, εγκαθιδρύοντας ένα είδος αναρχίας, αλλά θέλει με πάθος να τους επιβάλλει και στους υπόλοιπους.
Λειτουργούμε μέσα στην κοινωνία με βαθιά φασιστικό τρόπο και έχουμε το θράσος αυτό να το λέμε ελευθερία και να κάνουμε σχόλια του τύπου "εμείς δεν είμαστε Γερμανοί να υπακούμε σαν πρόβατα".
Έχω την πεποίθηση ότι ο Γερμανός ιδιοκτήτης σκύλου απολαμβάνει μεγαλύτερες ελευθερίες από τον Έλληνα, ακολουθώντας κάποιους κανόνες που διευκολύνουν τη ζωή όλων, αντί να στηρίζεται στην χωριάτικη κουτοπονηριά ή τη μαγκιά για να τα βγάλει πέρα στην καθημερινότητα του.
Είμαι από τους ανθρώπους που αφήνω τον σκύλο μου ελεύθερο στην βόλτα.
Ο Ερμής είναι ένας σκύλος που από κουτάβι έχει κάνει όλων των ειδών τις βόλτες, έχει εκτεθεί σε όλων των ειδών τα ερέθισματα και δούλεψα από την πρώτη μέρα που τον είχα τα θετικά του στοιχεία.
2 από αυτά και πολύ σημαντικά είναι να έρχεται σε εμένα μόλις τον φωνάζω και να μην επαναλαμβανει 2η φορά την ίδια μαλακια μετά από διόρθωση.
Σαν αποτέλεσμα έχει το προνόμιο να απολαμβάνει μεγάλο μέρος της βόλτας η και ολόκληρης, χωρίς λουρι. Προνόμιο που το έχει κερδίσει και οχι απλά του δόθηκε και που δίνει καθημερινά εξετάσεις για να το διατηρήσει.
Ίσως σε πολλούς αυτά που γράφω να φαίνονται ανευθυνα και ως ένα βαθμό θα συμφωνήσω και δεν προτείνω σε κανέναν να έχει τον σκύλο του ελεύθερο, απλά το "δικαίωμα" που ξαναλέω ο σκύλος μου με την συμπεριφορά του μου έχει δώσει το εκμεταλλευομαι για να απολαμβανουμε ποιοτικές βόλτες στην θάλασσα το καλοκαίρι, Πεζοπορίες στο βουνό τον χειμώνα, τρέξιμο και παιχνίδι στις γύρω εξοχές και πολλά άλλα και σε καμια περίπτωση ελεύθερο και ανεξελεγκτο και γώ να μιλάω στο κινητό, η γενικά να μην ασχολούμαι μαζί του.
Στην βόλτα όταν ο σκύλος μου είναι ελεύθερος ασχολούμαι αποκλειστικά και μόνο με αυτόν.
Για μας εδω ναιΒασικό!
Ναι μωρέ (κρίμα δηλαδης), νταξ καταλαβαίνεις γιατί ακούστηκε αστείο. Λες και μένατε στο πεδίο εκπαίδευσης των "παιδιών" του δον κορλεόνε.Για μας εδω ναι
μας πηρε κ καποιο καιρο για να αδιαφορησουμε για τους πυροβολισμους