Ωραια...θα σε ρωτησω κατι πολυ συγκεκριμενο λοιπον...Οχι, δεν έχω μπερδευτεί καθόλου. Μπορεί κουτάβια από μια τέτοια γέννα να έχουν pedigree, αλλά σου έγραψα ότι στηρίζω την ηθική και νόμιμη εκτροφή, και τέτοιες γέννες δεν είναι εκτροφή. Η αναπαραγωγή καθαρόαιμων σκύλων δε γίνεται για να μοιράσουμε κουτάβια όσοι θέλουν να πάρουν από ένα, αλλά για τη βελτίωση της φυλής. Η βελτίωση μιας φυλής απαιτεί πολλά παραπάνω από δύο όποιους να 'ναι σκύλους με pedigree. Οπως και η ηθική και νόμιμη εκτροφή σημαίνουν πολλά παραπάνω απ το κάνω μια γέννα.
Στα δικά μου μάτια το σκυλί μου μπορεί να είναι το καλύτερο του κόσμου. Αυτό δε σημαίνει υποχρεωτικά ότι έχει να προσφέρει κάτι εκτροφικά στη φυλή. Το αν έχει να προσφέρει ή όχι δε θα το κρίνω εγώ, αλλά οι εκθέσεις μορφολογίας, οι εξετάσεις εργασίας και οι εξετάσεις υγείας. Θεωρώντας πάντα ότι πήρα ένα κουτάβι που ήταν υποσχόμενο για τέτοιο μέλλον, έτσι;
Πάντως τώρα καταλαβαίνω γιατί θεωρείς πολλά τα χρήματα που συζητήθηκαν για να αγοράσει κανείς κουτάβι. Συγκρίνεις το κόστος και τον κόπο της γέννας που κάνει ο κάθε ιδιώτης με την εκτροφή. Η μέρα με τη νύχτα...!
Δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω στη συζήτηση, όπως σου ξαναείπα έχει συζητηθεί άπειρες φορές το θέμα και μάλιστα υπάρχει μια κοινή άποψη επ αυτού στο φόρουμ. Διάβασε μερικά άλλα σχετικά θέματα αν θέλεις, με εκφράζουν απόλυτα
Εχω ενα branko beagle που το πηρα απο τον καναδα, απο τον γνωστο εκτροφεα.
Και εχω εναν φιλο που εχει και αυτος ενα branko beagle που κσι αυτος το πηρε απο τον καναδα, απο τον ιδιο εκτροφεα 2 χρονια πριν απο εμενα!
Ενοειται πως και οι 2 εχουμε χαρτια και τα σκυλια μας ειναι υγιη.
Τωρα θελω να παρω ακομα ενα ιδιο branko beagle. Εχω 2 επιλογες. Η μια ειναι το να το αγορασω παλι απο τον μπρανκο και η αλλη ειναι να ζευγαρωσω το καθαροαιμο μου με αυτο του φιλου μου, να δηλωσουμε νομιμα και ωραια την γεννα στον κοε και να κρατησουμε τα κουταβια...
Ποια απο τις 2 επιλογες θεωρεις σωστοτερη και γιατι;
Μαλιστα...1) Από το puppy mill: Mονάδες συνεχούς αναπαραγωγής κουταβιών. Σκύλες = Μηχανές αναπαραγωγής nonstop.
2) Xειρότερα θέλουμε να τους κάνουμε αλλά θα γίνει πολύ σπλάτερ.
3) Όχι. Απλά κατάντησαν αδέσποτα γιατί τελικά δεν τους βγήκε ο "Rex".
4) Για τους πλειονότητα των κηνυγών δεν έχω την καλύτερη άποψη. Από το να τουφεκάνε τα σκυλιά που δεν μπορούν να κυνηγήσουν ("τζάμπα το τάιζα φρίσκις το μαλακισμένο τόσο καιρό?") μέχρι τα σκυλιά που φολιάζουν ο ένας του άλλου ή αφήνουν να σαπίζουν τα σκυλιά τους σε κάτι υπόγεια μέχρι την εποχή κυνηγιού.
Όποτε έχεις χρόνο πετάξου σε ένα καταφύγιο που αυτοχλευάζεται ως "εκτροφείο κυνηγόσκυλων" να διαλέξεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Από ντρατχαρ μέχρι επανιελ - τα δε ποιντερ υπερπλυθυσμός. Κάμποσα απο αυτά βρέθηκαν με σκάγια στον κώλο, στα μάτια κλπ.
Όσον αφορά τώρα το θέμα της αναπαραγωγής έχουν χιλογραφτεί στο φόρουμ του πως πρέπει να γίνεται. Και πίστεψέ με δεν παίρνουμε μίζα από τους εκτροφείς. Ίσα-ίσα που τους ξεμπροστιάζουμε με μεγάλη ευχαρίστηση όταν κάνουν μακακίες.
1) τα περισσοτερα κουταβια των 1000 ευρω ομως που αγοραζετε απο τα διαφορα μαγαζια, απο τετοια puppy mill της ουγγαριας προερχονται. Κατα τα αλλα σας φταιει ο κωστας που ζευγαρωσε το καθαροαιμο του με αυτο του γιαννη...
2)και γιατι δεν τους τα κανετε; Τι σας εμποδιζει;..
3)το αν καταντησαν αδεσποτα δεν φταιει αυτος που τα χαριζει. Φταιει ο μαλακας που τα παιρνει για το κωλοπαιδο του που μετα τα βαριεται και τα αμολαει στην πλατεια αριστοτελους...αρα κατηγορεις τα λαθος ατομα για τα αδεσποτα...
4)αυτοι οι μαλακες που αναφερεις δεν ηταν ποτε η πλειοψηφια αναμεσα στους κυνηγους και ειδικα τα τελευταια χρονια μειωθηκαν ακομα περισσοτερο!
5)συμφωνω οτι πρεπει να υπαρχουν κανονες στην μαζικη εκτροφη (που κανει δηλαδη ενας επαγγελματιας), ωστε να μην εχουμε την καταντια των puppy mills... Η εκτροφη ομως αυτη δεν εχει καμια σχεση με την γεννα ´πυ μπορει να κανω εγω με τα σκυλια μου για να κρατησω κουταβι...
Υγ:Ωραια...θα σε ρωτησω κατι πολυ συγκεκριμενο λοιπον...
Εχω ενα branko beagle που το πηρα απο τον καναδα, απο τον γνωστο εκτροφεα.
Και εχω εναν φιλο που εχει και αυτος ενα branko beagle που κσι αυτος το πηρε απο τον καναδα, απο τον ιδιο εκτροφεα 2 χρονια πριν απο εμενα!
Ενοειται πως και οι 2 εχουμε χαρτια και τα σκυλια μας ειναι υγιη.
Τωρα θελω να παρω ακομα ενα ιδιο branko beagle. Εχω 2 επιλογες. Η μια ειναι το να το αγορασω παλι απο τον μπρανκο και η αλλη ειναι να ζευγαρωσω το καθαροαιμο μου με αυτο του φιλου μου, να δηλωσουμε νομιμα και ωραια την γεννα στον κοε και να κρατησουμε τα κουταβια...
Ποια απο τις 2 επιλογες θεωρεις σωστοτερη και γιατι;
Οπως ειπα και νωριτερα, τα 800 ευρω δεν τα θεωρω πολλα για ιδιωτη. Τα θεωρω πολλα για εκτροφεα. Και ειναι πολλα γιατι πολλοι μεγαλοι εκτροφεις σε αμερικη καναδα γαλλια και ιταλια, πουλαν καθαροαιμα κουταβια με 500 ευρω. Και ζουν απο αυτο....αρα βγαζουν κερδος. Αρα δεν δεχομαι οτι ο Ελληνας εκτροφεας εχει περισσοτερα εξοδα απο τον γαλλο πχ και πρεπει να πουλαει το κουταβι 800 ευρω...
Και αν μιλαμε για κουταβι απο πετ σοπ που συνηθως προερχεται απο puppy mills της ουγγαριας, τοτε το κοστος ειναι ακομα μικροτερο απο οτι αυτο του γαλλου εκτροφεα και τα 1000 ευρω που πληρωνετε στο πετ σοπ ειναι κερδος του ιδιοκτητη του πετ σοπ και κερδος του ιδιοκτητη του puppy mill και καποιου μεσαζοντα ισως και σε καμια περιπτωση δεν ειναι εξοδα του "εκτροφεα"...
Αυτο προσπαθω να σας πω τοση ωρα. Δεν συγκρινω εκροφεα με ιδιωτη. Συγκρινω εκτροφεα ξενο με εκτροφεα Ελληνα και με πετ σοπ...
Υγ:...1) Από το puppy mill: Mονάδες συνεχούς αναπαραγωγής κουταβιών. Σκύλες = Μηχανές αναπαραγωγής nonstop.
2) Xειρότερα θέλουμε να τους κάνουμε αλλά θα γίνει πολύ σπλάτερ.
3) Όχι. Απλά κατάντησαν αδέσποτα γιατί τελικά δεν τους βγήκε ο "Rex".
4) Για τους πλειονότητα των κηνυγών δεν έχω την καλύτερη άποψη. Από το να τουφεκάνε τα σκυλιά που δεν μπορούν να κυνηγήσουν ("τζάμπα το τάιζα φρίσκις το μαλακισμένο τόσο καιρό?") μέχρι τα σκυλιά που φολιάζουν ο ένας του άλλου ή αφήνουν να σαπίζουν τα σκυλιά τους σε κάτι υπόγεια μέχρι την εποχή κυνηγιού.
Όποτε έχεις χρόνο πετάξου σε ένα καταφύγιο που αυτοχλευάζεται ως "εκτροφείο κυνηγόσκυλων" να διαλέξεις ό,τι τραβάει η ψυχή σου. Από ντρατχαρ μέχρι επανιελ - τα δε ποιντερ υπερπλυθυσμός. Κάμποσα απο αυτά βρέθηκαν με σκάγια στον κώλο, στα μάτια κλπ.
Όσον αφορά τώρα το θέμα της αναπαραγωγής έχουν χιλογραφτεί στο φόρουμ του πως πρέπει να γίνεται. Και πίστεψέ με δεν παίρνουμε μίζα από τους εκτροφείς. Ίσα-ίσα που τους ξεμπροστιάζουμε με μεγάλη ευχαρίστηση όταν κάνουν μακακίες.
Ο μαλακας που θα παρατηςει το σκυλι του σε μια πλατεια η σε ενα βουνο, δεν εχει καμια σχεση το απο που το αγορασε η το πηρε. Ειτε του το χαρισαν, ειτε το αγορασε απο ιδιωτη ειτε απο εκτροφεα, το ιδιο του κανει. Μολις το βαρεθει θα το παρατησει...
Last edited by a moderator: