Μπόξερ έχω. Δεν έχω κάνει γέννα και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με την εκτροφή.Εχεις κανει γεννα ποτε; Τα σκυλια σου δηλαδη ενοω...
Επισης, θα ηθελες να μου πεις τι σκυλο εχεις;
Να μείνουμε στο θέμα όμως όσο γίνεται
Μπόξερ έχω. Δεν έχω κάνει γέννα και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με την εκτροφή.Εχεις κανει γεννα ποτε; Τα σκυλια σου δηλαδη ενοω...
Επισης, θα ηθελες να μου πεις τι σκυλο εχεις;
Δεν ρωτησα αν θες να γινεις εκτροφεας βρε! Απλα αν εκανες γεννα ποτε σου. Οκ θενκς για τις απαντησεις!Μπόξερ έχω. Δεν έχω κάνει γέννα και δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με την εκτροφή.
Να μείνουμε στο θέμα όμως όσο γίνεται
Θα μας το "σπάσεις σε πενηνταράκια" αυτό;.... και εχω κανει πανω απο 30-35 γεννες στο παρελθον με τα διαφορα σκυλια που ειχα
Δεν ειμαι εκτροφεας και για ΟΛΑ τα κουταβια βρηκα οικογενειες και τα χαρισα.η τελευταια γεννα που εκανα ηταν πριν 8 χρονια αν θυμαμαι καλα.Θα μας το "σπάσεις σε πενηνταράκια" αυτό;
Φυλές, επωνυμία εκτροφείου/ων, χρόνια ενασχόλησης, κλπ...
Αρα, οταν μπορω εγω , εσυ ή ο καθενας να χαριζουμε τα κουταβια που γενναει το σκυλι μας, αυτο σημαινει οτι το κοστος μιας γεννας δεν μπορει να ειναι στα 800 ευρω το κουταβι. Ετσι δεν ειναι;...Θα μας το "σπάσεις σε πενηνταράκια" αυτό;
Φυλές, επωνυμία εκτροφείου/ων, χρόνια ενασχόλησης, κλπ...
Γεννα = εκτροφη;;;;;Σου απάντησα ότι δεν ενδιαφέρομαι για την εκτροφή, διότι πιστεύω ότι οι γέννες είναι μόνο για τους εκτροφείς. Γέννα=εκτροφή, με όλα όσα πρέπει να σημαίνει αυτό.
Εξαρτάται...γέννα μπορεί να κάνει και η κυρα Κούλα στη γειτονιά μου με τα 2 σκυλάκια της και να τα χαρίσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ειναι σωστό όμως.Ή εγινε λοιπον θαυμα ή πολυ απλα τα εξοδα μιας γεννας δεν ειναι τοσα που να απαιτειται να πωλειται 800 ή 600 ευρω ενα κουταβακι...απλο δεν ειναι;
Κατηγορηματικά ΝΑΙ.Γεννα = εκτροφη;;;;;
Δηλαδη αν 2 φιλοι σου θελουν κουταβι απο τα σκυλια σου ή αν εσυ θες κουταβι απο τα σκυλια σου τι πρεπει να κανεις; Να τους πεις "σορυ δεν γινεται, παντε σε εκτροφεα;"
Καλο ειναι να φροντιζουμε για την υγεια των ζωων μας και των απογονων τους, αλλα οι υπερβολες εχουν και τα ορια τους. Γεννα θελω να κανω οχι να κανω ευγονικη στα σκυλια μου για να δημιουργησω τον υπερσκυλο του μελλοντος που δεν θα αρωστησει ποτε!!!Εξαρτάται...γέννα μπορεί να κάνει και η κυρα Κούλα στη γειτονιά μου με τα 2 σκυλάκια της και να τα χαρίσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι ειναι σωστό όμως.
Ξέρω εκτροφεα που πηγε με τη θηλυκιά του Αργεντινή πληρώνοντας 2.000 την επίβαση μόνο, χωρίς καν τα έξοδα διαμονής του εκεί. Για να γεννηθούν μόλις 4 κουτάβια!
Οι εξετάσεις για δυσπλασίες, για patellar luxation, για καρδιολογικά, για αναπνευστικά, για προβλήματα παρεγκεφαλίτιδας ...ανάλογα τη φυλή you name την κληρονομική ασθένεια που ο σωστός εκτροφεας πρέπει να αποκλείσει... εξετάσεις εργασίας/χαρακτηρα/μορφολογίας
Δεν σου βάζω καν την τροφή κουταβιών/σκύλας/ εμβόλια-αποπαρασιτώσεις..
Τελικά μάλλον ορισμένοι αποζητούμε να μας πιάνουν κορόιδο και να μην μας φαίνεται εξωπραγματικό το 800 ευρώ.
Κατηγορηματικά ΝΑΙ.
Δε υπαρχει "πρεπει".Και κάπως έτσι γεννήθηκε το backyard breeding!
I rest my case... έχουμε άκρα αντίθετες απόψεις σχετικά με τις γέννες που πρέπει να γίνονται.
Μια ιρλανδεζα, 2 λυκοσκυληνες, η γκεκισα και μια Ε.Ι. Σε 21 χρονιαbtw λες εχεις κάνει 30-35 γέννες στο παρελθόν.... Πόσες σκύλες είχες? σε τι βάθος χρόνου όλες αυτές οι γέννες?
Ό,τι να ναι....Εχω και μια καλυτερη ιδεα απο εσενα!
Να απαγορευτει το σεξ μεταξυ ανθρωπων και να μην κανουμε παιδια. Να δωσει το κρατος αδεια σε 10 εκτροφεις εμβρυων και να πηγαινουμε να παιρνουμε υποχρεωτικα απο αυτους!!.. Σαρεσε η ιδεα;
5 σκυλες για 30-35 γέννες! Ξέσκισες τα σκυλια και μιλάμε περι εκτροφής!Μια ιρλανδεζα, 2 λυκοσκυληνες, η γκεκισα και μια Ε.Ι. Σε 21 χρονια
Δεν τρολλαρω και δεν εχεις επιχειρηματα να απαντησεις. Η δεν μπορεις να σκεφτεις το ποσο φασιστικα παραλογα μιλας ή παιζει κονομα στην μεση...η κατι αλλο που δεν ξερω τι!!! Καληνυχτα και σε σεναΌ,τι να ναι....
Από τις περιπτώσεις που ευχόμουν να παίζει trolling...
Καληνυχτα!
5-6 γεννες απο μια σκυλα σε 8 -9 χρονια ειναι ξεσκισμα;5 σκυλες για 30-35 γέννες! Ξέσκισες τα σκυλια και μιλάμε περι εκτροφής!
Ναι. Δεν την άφηνες να ξεκουραστεί - ανάσα δεν έπαιρνε.5-6 γεννες απο μια σκυλα σε 8 -9 χρονια ειναι ξεσκισμα;
5 γεννες σε 8 χρονια δεν ειναι πολλες. Αλλοι κανουν καθε χρονο 2. Τελος παντων , οι μισες γεννεα ηταν "ανεπιθυμητες" αλλα οπως ειπα παρολα αυτα τα κουταβια εβρισκαν αμεσως σπιτι και χαλασα την πιατσα αλλα τωρα που το σκεφτομαι το γουσταρα που την χαλασαΝαι. Δεν την άφηνες να ξεκουραστεί - ανάσα δεν έπαιρνε.
Πίστεψέ με ποσώς μας ενδιαφέρει η πιάτσα. Έχουμε χαλάσει πολλές πιάτσες εδώ μέσα - μερικοί εδώ θα έπρεπε να είναι ...σε χαντάκι τώρα. Οι "κάθε χρόνο δύο γέννες" είναι παπυμιλάδες, τους οποίους τους τουφεκάμε όπου τους βρίσκουμε πολύ ευχαρίστως.5 γεννες σε 8 χρονια δεν ειναι πολλες. Αλλοι κανουν καθε χρονο 2. Τελος παντων , οι μισες γεννεα ηταν "ανεπιθυμητες" αλλα οπως ειπα παρολα αυτα τα κουταβια εβρισκαν αμεσως σπιτι και χαλασα την πιατσα αλλα τωρα που το σκεφτομαι το γουσταρα που την χαλασα
1) τι σημαινει παπυμιλας;Πίστεψέ με ποσώς μας ενδιαφέρει η πιάτσα. Έχουμε χαλάσει πολλές πιάτσες εδώ μέσα - μερικοί εδώ θα έπρεπε να είναι ...σε χαντάκι τώρα. Οι "κάθε χρόνο δύο γέννες" είναι παπυμιλάδες, τους οποίους τους τουφεκάμε όπου τους βρίσκουμε πολύ ευχαρίστως.
Στο ότι όλα τα κουτάβια βρήκαν σπίτι να απαντήσω ότι οι φιλοζωικές και τα καταφύγια είναι σαν εκτροφεία κυνηγόσκυλων. Από κουτάβια που "βρήκαν σπίτι".
Μου κάνει εντύπωση που λες ότι διάβαζες καιρό το φόρουμ και ερχόμαστε τώρα να κάνουμε τέτοια συζήτηση. Μου απάντησες μάλιστα ότι τα γνωρίζεις αυτά που έγραψα.Καθαρόαιμο κουτάβι (=με pedigree) βρίσκουμε σε εκτροφέα της φυλής.
Η εκτροφή κοστίζει πάρα πολύ ακριβά: εξετάσεις υγείας, κρίσεις σε εκθέσεις μορφολογίας, καλής ποιότητας τροφή, εκπαίδευση, ζευγάρωμα, κτηνιατρική παρακολούθηση μάνας και κουταβιών, κτηνιατρική περίθαλψη-τροφές μέχρι να πάνε 2-2μιση μηνών τα κουτάβια και άλλα τόσα που ξεχνάω. Μια γέννα κοστίζει λοιπόν πάρα πολλά χρήματα σε έναν σωστό εκτροφέα.
Απο κει και πέρα, το κόστος ενός κουταβιού εξαρτάται από τη γέννα, τη φυλή, το κουτάβι και άλλους παράγοντες.
Δεν είναι λοιπόν δυνατόν να βρεις κουτάβι με 200 ευρώ και να είναι καθαρόαιμο και σωστής εκτροφής.
Το φόρουμ αυτό υποστηρίζει την ηθική και νόμιμη εκτροφή.
Υπάρχουν πολλά σχετικά θέματα στο φόρουμ να διαβάσεις αν θέλεις
Νόμιζα ότι ήδη από την πρώτη μου απάντηση στο νήμα είχα ξεκαθαρίσει τη θέση μου περί εκτροφής, μάλλον δεν έγινα κατανοητή. Ας το παραθέσω κ εδώ
Μου κάνει εντύπωση που λες ότι διάβαζες καιρό το φόρουμ και ερχόμαστε τώρα να κάνουμε τέτοια συζήτηση. Μου απάντησες μάλιστα ότι τα γνωρίζεις αυτά που έγραψα.
Δεν θέλω ειλικρινά να επεκταθώ σχετικά με τις 30 γέννες, το θεωρώ φρικτό προσωπικά.
Οχι, δε θα ζευγάρωνα τη σκύλα μου επειδή θέλει κάποιος φίλος κουτάβι. Ναι, θα του έλεγα να πάει σε εκτροφέα. Και τα θεωρώ αυτονόητα αυτά τα πράγματα, όπως και τα περισσότερα μέλη αυτού το φόρουμ νομίζω.
Αν θέλεις διάβασε άλλα σχετικά θέματα στο φόρουμ, είναι χιλιοπαιγμένο αυτό το έργο και έχει συζητηθεί εκτενέστατα πάρα πολλές φορές.
1) Από το puppy mill: Mονάδες συνεχούς αναπαραγωγής κουταβιών. Σκύλες = Μηχανές αναπαραγωγής nonstop.1) τι σημαινει παπυμιλας;
2)αληθεια τους τουφεκατε; Χαχα ενδιαφερον...
3)τα λυκοσκυλα ειναι κυνηγοσκυλα;
4) δηλαδη για να καταλαβω, μου λες οτι κακως εδινα κουταβι σε καποιον που το ηθελε, γιατι ισως καποτε να το παρατουσε;...αυτο λες;
Μαλιστα...να σου πω, παρε την πυροςβεςτικη ενα τηλεφωνο και πες τους οτι στην κασσανδρα μπορει να πιασει φωτια του χρονου. Ας σπευσουν απο τωρα στην περιοχη για παν ενδεχομενο...
Υγ: οι φιλοζωικες εχουν πολυ περισσοτερα ημιαιμα και "λυκοσκυλοειδη" απο οτι κυνηγοσκυλα.
Γιατι τετοιο μενοςε τους κυνηγους ρε παιδια; Αλλο το να μην σαρεσει το κυνηγι και αλλο τον να λεμε οτι ναναι...
Τα χιλιαδες αδεσποτα στις πολεις ποιος τα αφησε; Οι κυνηγοι; Ακομα και στα χωρια, τα περισσοτερα αδεσποτα ειναι ημιαιμα "λυκοσκυλα"...