Αναφέρομαι στις ευαισθησίες,και το πως αποτυπώνονται αυτές μέσο του φόρουμ.
Γιαυτό και μίλησα για ''επιλεκτικές κυνολογικές ανησυχίες''
Παρόλο που συμμερίζομαι τις απόψεις σου τιςΑναφέρομαι στις ευαισθησίες,και το πως αποτυπώνονται αυτές μέσο του φόρουμ.
Η ουρίτσα που είναι η ουρίτσα;Εγώ έχω ένα 8 μηνών Ντόμπερμαν με κομμένη ουρά αλλά άκοπα αυτιά.
Εμένα προσωπικά μ'αρέσουν τα σκυλιά έτσι όπως τα φτιάχνει η φύση..δεν μ'αρέσει να τους κόβω σημεία του σώματος για να ομορφύνει...Εγώ το κάνω όμορφο με την αγάπη μου..
Όσο για την κομμένη ουρά...έτσι μου το έδωσαν αλλιώς δεν είχα σκοπό να την κόψω....
Δεν λέω,όμορφα και με κομμένα αυτιά και ουρά...αλλά εμένα μ'αρέσουν περισσότερο άκοπα...
Ένας φίλος έχει Ντόμπερμαν και Του τα έχει κομμένα...δεν με συγγηνεί ιδιαιτέρως....Άκοπα και πάλι άκοπα!!!!
Απλά η διαφορά είναι ότι δεν έχω αδυναμία στα Dogo και αρέσκομαι στο να σε πειράζω!Εδώ είμαστε ένα βήμα πριν κάποιες φυλές ''αχρηστευτούν'' τελείως,χάσουν κάθε τι που θυμίζει ον που μπορεί να τρέξει,κυνηγήσει,φρενάρει,στρίψει,αναπνεύσει (σωστά).
Όταν η δυσπλασία έχει καθηλώσει εκατομμύρια σκύλους στον κόσμο,το προσδόκιμο ζωής σε κάποιες περιπτώσεις έχει κατηφορίσει δραματικά,όταν φυλές σε ηλικία 4-5 ετών έχουν περισσότερα προβλήματα υγείας από ότι είχε ο συγχωρεμένος ο παππούς μου σε ηλικία 86 ετών,όταν υπάρχουν σκύλοι που αδυνατούν να εργαστούν,άρα και να ζήσουν φυσιολογικά,εμείς συζητάμε για προληπτικές επεμβάσεις.
Δεν είναι εκεί κύριοι το πρόβλημα.
Και όσοι θεωρούν πως έχουν τόση αγάπη για τους σκύλους,ας θέσουν τα προβλήματα σε μια βάση και ας αρχίσουν από την αρχή,όχι από αυτά,που στα μάτια μου τουλάχιστον αναδεικνύουν τις φιλοζωικές τους ανησυχίες.
Πάνω από 5 θέματα με πάρα πολλές σελίδες το καθένα για τις επεμβάσεις.
Και για την κυνολογική πορεία ελάχιστα.
Καλή χρονιά σε όλους!
Ξέρω, έχεις στην κατοχή σου την συνταγή με τις δίπλες... αναμένω.greko,βρες κ καμια καλη συνταγη για μελομακαρονα!
Η ουρίτσα??Αυτός που του την έκοψε ξέρει!Η ουρίτσα που είναι η ουρίτσα;
να 'σαι καλα αλλα για μενα η αποψη περι κοπης εχει ''κλεισει'' κ δεν αλλαζει για κανεναν,ειναι καθαρη κακοποιηση κ ας γινεται με ολικη ναρκωση!εχω ''χορτασει'' κ τα μπαν μου οποτε ας μιλησουν πλεον κ οι υπολοιποι γιατι πρεπει καποια στιγμη αυτο το πραγμα επιτελους να σταμασει!Και ακομα ενα πολυ καλο θεμα: http://www.dogforum.gr/v3/εμφάνιση.καλλωπισμός-20/kόψιμο.αυτιών.και.ουράς.ή.όχι;;;-13571/